Şimdi Ara

Kişisel bilgilerin çalınması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Çalıştığım iş yerinden geçtiğimiz aylarda ben ve birkaç arkadaşım çıkarıldık.

    Çıkarılma sebebimizin nedeni whatsapp görüşmelerindeki konuşmalar. Fakat bu konuşmalar hiçbir şekilde iş saatlerinde yapılmamıştır. Tamamen kendi aramızda geçen konuşmalardır.


    Ben ve grubumdaki diğer üyelerin birbirlerinden emin olmaları nedeni ile konuyu biraz daha araştırdıktan sonra bir arkadaşımızın telefonunun çalındığını ve bu şekilde kişisel verilerinin ele geçirildiğini öğrendik. (Çıkarılma sebebimiz olan fotoğrafları gören şahitlerimiz var ve arkadaşımızın telefonu olduğunu kanıtladı)

    Grubumuzdaki bir arkadaşımız telefonunu şarja bırakıyor ve işini yapıyor. Bu sırada bilgileri çalan kişi telefonu açıyor ve whatsapp konuşmalarına girip telefonla beraber resmini çekiyor. Ve yetkililer geçerli sebep görüp bizi tazminatsız işten gönderiyor.

    Şimdi benim sorum;

    Biz bu verilerimizi çalan kişiyi (aynı zamanda bizim hakkımızda işlem yapan kişi) savcılığa nasıl verebiliriz?
    İş dışında geçen konuşmalar tazminatsız işten çıkartılma sebebi olabilir mi?







  • İş vereniniz bu mesajları sebep olarak gösterdiyse haksız fesih yapmış bu 1. İkincisi bu haberleşme gizliliğinin ihlaline girer, işvereniniz bu yazışmaları okumadan reddetmeliydi , kendisine servis eden kişiye. Konuşmaları gizlice alan kişiyi bilmiyorsanız da işvereninizle birlikte şikayet edin, o kendini kurtarmak için onun adını verebilir. Hırsızlık için de ayrıca şikayette bulunursunuz ismi öğrenince

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.



    İşverenimiz bizi işten atmak için neredeyse elinden geleni ardına koymadı. Uzun bir süredir neredeyse aramız bozuk bir şekilde çalıştık. Her türlü yolu denedik ama orta yolu bulamadık çünkü bizi işten atmak istiyordu. Bilgileri de ya kendisinin elde ettiğini ya da yardımcılarınin getirdiğini düşünüyoruz. Çalıştığım yer kurumsal bir yer zaten bizi işten atan da bir işçi oranın müdürü.



    Peki bu şahıs bu bilgileri kabul ederek suça göz yummuş sayılmaz mı? Sonuçta özel hayatın gizliliği var ve bunu ihlal etmiş oluyor. Biz bunu mahkemede nasıl dile getirebiliriz? Bu konu hakkında şahitlerimiz de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir önceki mesajda yazdım, gizliliği ihlal etmiş, hem ismini bilmediğiniz şahısı hem de müdürü şikayet edeceksiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.