Şimdi Ara

Kitap Okuma Alışkanlığı ve Birkaç Soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Vaktiyle Dünya Klasiklerinin büyükçe bir kısmını okumuştum, biraz büyüdük iş güç (iş-güç bahane değil) derken artık kitap okumamaya başladım. Aslında iş yerinde bile okumam mümkün ama hayatıma giren pc, telefon, oyun, internet gibi bağımlılıklar nedeniyle kitaptan uzaklaştım.
    Sürekli kitap alıyorum ama okumuyorum, başlıyorum, biraz devam edip bırakıyorum. En son Milena' ya mektupları aldım, sardı da, 30 sayfa kadar okuyup bıraktım.
    Acaba sürükleyici kitaplar mı almıyorum? Bugün dolandım dolandım seçtiğim kitapların hepsinden vazgeçtim.

    Acaba kitap okuyucu alsam etkili olur mu? Tavsiye edeceğiniz marka model var mı?

    Sherlock Holmes kitapları almak istiyorum ama oldukça fazlalar, hangisinden başlamak lazım, sıralaması var mı? 4-5 kitaplık setleri var, okuyan varsa hangisini önerirsiniz?

    Teşekkürler.



  • Bir örnek vermem gerekirse mesela dünya klasikleri.. evet bir klasik haline gelmişler, nesilden nesile okunmuş ve hala okunmaya devam ediyor ama bunu sizin de okumak zorunda olmanız ya da okumazsanız büyük bir eksiklik hissedersiniz diye bir şey yok. Ben akademisyenim. İnanır mısınız meslek arkadaşlarımdan 2 ya da 3’ü klasiklerden en fazla 10 kitap okumuştur. Onlara da hak veriyorum zira klasikler derken hangi birini alıp okuyacaksın. 100’den fazla “klasik” sınıfına giren kitap var. Amerikan edebiyatından tutun da, ruslara, ingilizlere kadar hangi birini okuyacaksın. Deli gibi hakan günday okuyan bir adamın gırtlağına yapışıp mihail lermontov okutamazsın. size hitap eden dile sahip bir yazar bulup oradan devam etmelisiniz bence. Benzer kategoride yazarda da aynı tadı bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Dünya klasikleri en sevdiğim kitaplardan, (en azından eskiden öyleydi) okumaya başladığımda taşradaydım, ilçe kütüphanesinden aldığım sefiller, ansiklopedi boyutunda, 4 ciltten oluşan gördüğüm en çok sayfalı sürümdü.
    Ve çok sevmiştim, Victor Hugo’ nun bende yeri çok büyük, Notre Dame de Paris, Deniz Emekçileri, Sefiller üçlemesi efsane.

    Sorun dünya klasikleri değil aslında, çok çeşitli kitaplar almama rağmen okuyamamak. Alıp bırakıyorum, başlayıp bırakıyorum, acaba ilgimi çeken kitapları mı almıyorum diye düşünmeye başladım.
    Kitap okumak, bunu alışkanlık haline getirmek en çok istediğim şeylerden birisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.