Şimdi Ara

Kitap okurken dikkatimin dağılması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kitap okumayı seviyorum fakat okumak için pek zaman bulamıyorum. Bir fırsat bulup okumaya başladığımda da bir kaç sayfa sonra dikkatim dağılıyor. Gözlerim sayfadayken zihnim bambaşka bir yerde oluyor dönüp bir bakıyorum ki okuduğum yerden hiçbirşey anlamamışım.

    Bunu düzeltmek için ne yapabilirim bir teknik falan var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Muhtemelen kitap okumaya daha yeni başladın bende de aynı şey olmuştu, daha basit kitaplar okursan dikkatin dağılmıyor ilk başta basit kitaplardan başlayıp sonra diğer kitaplara geçebilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim. Şmdi okudum kitap da ağır geldi fakat yarısını bitirdim bunu bitirdikten sonra daha hafif bir kitap okuyacağım. Tavsiye ettiğiniz kitap var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu bende de oluyor. Mesela bi Suç ve Ceza okurken aklım başka yerlere gidiyor kitap ağır bir kitap çünkü, ama macera aksiyon tarzı kitaplarda bu olmuyor, çünkü daha anlaşılır Örneğin Labirent serisi açlık oyunları serisi gibi basit serilerden başlayabilirsin yada çocuk kitabı olarak geçen ama her yaş kitlesine hitap eden kitaplar okuyabilirsin Şeker Portakalı, Don Kişot gibi kitaplar.
  • BloodHounder kullanıcısına yanıt
    Saftirik serisini öneririm hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken güçlük çekmeyeceğin kitapları seç mesele yabancı isimli karakterler olursa okumaları zorsa bu seni yorar yada çok alengirli cümleler kuran kitaplar basit şekilde anlatmayı değilde insanın beynini açmak için beş farklı pencereden anlatan kitaplarda başlangıç için iyi değildir bıktırır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğunlukla bu kitabın "ağırlığına" yorumlanıyor ama böyle bir şey yok.Genelde kitap düşündüğünüz gibi çıkmazsa yani ilginizi çekmezse aklınız başka şeylere çalışıyor.Ağır kitap tabirini bu yüzden sevmiyorum ağır kitap diye bir şey yok eğer ki gidip örnek veriyorum felsefe alanına ilginiz yoksa ve felsefeye yönelen kitaplar okuyorsanız size ağır gelecektir ve dikkat dağınıklığı yaşayacaksınız.

    Seveceğinizi düşündüğünüz yada popüler olan kitaplara değilde gerçekten sevdiğiniz alanlarda kitaplara yönelirseniz bunu yaşamayacağınızı garanti ederim.
  • Ben bazen öyle bir gaza gelioyrumki 200 sayfalık bir kitabı alıp tek okuyuşta bitiririm diye oturuyorum daha sonra 2 sayfa okuduktan sonra sanki 1 yıllık okuma kotamı doldurmuş gibi hissediyorum.
    Bu arada hissetmekle kalmayıp gerçekten 1 yıl boyunca daha kitap okumuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.