Şimdi Ara

Kitap okuyamayacak kadar Kibirliyim (ciddi konu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haklısın galiba Sgfdfg
  • Bahsettiğin yerde takılan insanlar asosyal bilgisayar başından kalkmayan başarısız vasıfsız kişiler onların fikirlerinden düşünceleri bana ne katabilir ki
    Bir kitabın yazımı uzun zamanlar alıyor nice araştırmalar yapılıyor. En basit örnekle Ahmet Ümit’in polisiye kitaplarında bile bir sürü profesöre, araştırmacıya teşekkür eden yazı bulunur. Adam oturup bir anda yazmıyor aylarca araştırma yapıyor ki bu polisiye bir kitap bilimsel kitaplardan hiç bahsetmeyelimm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen kimsin peki bize bundan bahset
    Atatürk’ten tur da Gandhi, Steve Jobs, Bill Gates gibi dünyaya yön veren insanların kütüphanelerinden haberin var mı? Peki sen kimsin bu hayatta ne başardın da bunları söyleyebiliyorsun
    Bakın ben hiç kitap okumuyorum ama şu şu başarılarım var ben Türkiyeye ve Dünyaya yön veren biriyim de inanalım senin izinden gidelim
    Yüzlerce kitap okursan yüzlerce kişinin bilgi birikimine bakabilirsin. Her bir yazar da aynı şekilde yüzlerce binlerce kitap okumuş ve binlerce kişinin bilgi birikimine, deneyimlerine sahip insanlar. Ayda 1 kitap okusan bile üniversiteye geçtiğinde 200+ kitap okumuş olacaksın bu da 2.000+ kişinin bilgi birikimi demek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 11 Nisan 2020; 22:8:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Ben de örnek vereyim . Mesela Yuval Harari'nin fikirleri için kitaplarini okumak yerine onun anlatmaya çaliştiği şeyleri röpörtaj ve TED konuşmalarini dinleyerek bir bakima özet şeklinde alabiliyorum.
    Fakat o kitabi okumaya kaltiğimda sanki 30dk'da anlatabileceği konuyu sirf kitap yazmak için uzun uzun yazmış gibime geliyor ve kendimi kullanılmış hissediyorum.
  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Onun yerine diyelim 100'ye yakın yerli yabanci TED konuşmasi dinledim. Bu sayede 100'e yakın başarili insanin bilgi birikimini almış oldum.

    Kendimi başarılı gördüğüm için kibirli değilim.Cahil de görmüyorum kendimi . Ama az zamanda çok fayda kazanarak , F/p olarak kendimi geliştirmek istiyorum diyebilirim

    Kitap okumanın bilgi birikiminden daha önemli olan asıl amacı düşünme ve yaratıcılık becerisini geliştirmek oldugunu düşünüyorum . Fakat dediğim gibi kibirimden dolayi kitap okuyamiyorum . Kibir sözcüğünü kullanıyorum çünkü bu yaptiğimin dogru olmadiğini da kabulleniyorum :D
  • sen kimsin ki kendini alanında uzmanlaşmış, bir konu üzerine yıllarını vermiş, araştırmış, öğrenmiş ve bu bütün birikimini bir kitaba sığdırmış insandan daha iyi bildiğini zannedebiliyorsun. reddit gibi bir grup ortalama insanın düşünceleriyle geliştiğini zannediyorsan baya komik.
  • Kibirliyim diyorsun ya hani, insan bir şeyler okuma çabasına girince cahil olduğunu farkediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar acınası ve zavallı bir düşünceye sahipsin ki sana yorum yapacaktım vazgeçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasikler harici doğru düzgün kitap yok ki zaten. John Scalzi yi bir severim güzel sci fi kitapları yazıyor. Onun dışındakiler, hayal gücü çalışmayan dandik herifler kitap yazıyor.

    Bir de böyle kapitalizmi başlatan adam, Adam Smith miydi neydi onlar okunur mesela. Ekonomi kitabı okunabilir. Roman işi biraz eğlence için açıkçası.

    Bir de artık her şey daha pragmatik. Google a kafandaki şeyi yazıyorsun İngilizce, hemen bir şey çıkıyor karşına. Ne kadar karmaşık olursa olsun google dan bir şey buluyorsun. Artık internet kitapları geçti, hatta baya oldu. Artık bir kitaptan ben venüs'ün nasıl kolonileştirileceğini tam olarak bulamam, yani hangi kitap yazılmıştır ki bununla ilgili? ama internete yazarak, internetteki belki profesörlerin, bilim adamlarının teorilerine anında ulaşabilirim. Bunu tam olarak hangi kitap yazmıştır mesela? Bir zaman olacak ki kitap yazılıncaya kadar içindeki bilgiler eskiyecek. Kitapların devri artık geçiyor. Bilimsel kitaplar dışında başka kitaplar sarmıyor artık beni. Onları da iş için okuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 12 Nisan 2020; 1:1:39 >




  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    sonunda benim tarafimdan birini görmek güzel.
  • Muzun içinde gelen böcek kullanıcısına yanıt
    Daha iyi bildiğimi söylemedim hiç bir zaman.Son yorumlarimi da okur musun.
  • köylü kültürüyle beni nasıl bağdaştirdın ? Okumuyorum diye köylü mü oldum . Ya da okuyan köylü olamaz mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selowan

    Daha iyi bildiğimi söylemedim hiç bir zaman.Son yorumlarimi da okur musun.
    son yorumlarini niye okuyayım. konu cok bos zaten yorum yazmaya degmez ama kendimi tutamadim. ilk mesajından her şey anlasiliyor fikrin degisse editlerdin. kitap sadece bir insanin eseriymis ve okuyarak kendimizi asagi goruyormuşuz. sen onu yazandan kendini üstün görüyosan daha iyi bildigini iddia ediyorsundur. redditte okudukların sana yetiyordur.

    adam ömrünü harcamış, birikimini kitaba sığdırmış ve bunu bir kaç günde okuyup bilgi edinebiliyorsun. bu şekilde, çok kıymetli binlerce insanın birikime ulaşabilirsin. bu ne kadar müthiş bir şey. bilgi caginda yasiyoruz sense ordan burdan duydugun seylerin kendine yetcegini zannediyorsun. kucumsedigin bilgi insanlarin hayati, zamani ve birikimi.

    bir kitabın bakış açını ne kadar genişletebildigini, sana ne kadar ilham verebildigini, seni ne kadar etkileyebildiğini, geliştirebildiğini, yardımcı olabildiğini bilseydin böyle cahilce bi konu açmazdın.




  • internette dolanıyorum cok kültürlüyüm :D:D:D:DD:D:D:
  • Muzun içinde gelen böcek kullanıcısına yanıt
    Sitem ettiğin durumu , benim son yorumlari okumayarak sen de bana yaptin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selowan

    Sitem ettiğin durumu , benim son yorumlari okumayarak sen de bana yaptin
    ne sitem etcem yav
  • selowan kullanıcısına yanıt
    Bilgi birikimi bahsettiğin gibi kolay elde edilen bir şey değil. Orada konuşmacı çıkan yazarın onlarca kitabı vardır onları okumak bir nebze bilgi birikimine katkı sağlayabilir ama 10-15 dakikalık bir konuşma dinlemenin katkısının çok olacağını sanmıyorum. Ayrıca ted konuşmalarını bayağı abartmışsın ben de dinliyorum başkaları da dinliyor, bu ulaşması kolay bir şey seni diğerlerinden farklı kılan ise kitaplar olacak.
    Hem zamanın ne kadar kıymetliymiş böyle sürekli az zaman az zaman demişsin... Koronaya aşıyı mı buluyorsun ya da küresel ısınmanın çözümü üzerine mi çalışıyosun? Altı üstü csgoda daha fazla oynamak için kendine zaman yaratıyorsun yalan mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Sen Stanislew Lem okudun mu? Robert Jordan? Brandon Sanderson? Strugatski Kardeşler? Aldous Huxley? Arthur C. Clarke? Stephen King? Clive Barker? Lovecraft? Poe? Frank Herbert? Alfred Bester?

    Okumasını, zaman ayırmasını ve bir çırpıda silip atmamasını bilen herkese yetecek kadar nitelikli kitap var ortalıkta. Üç beş kitaba bakıp tüm türü genellemek nasıl bir kafa yapısı çözemedim.

    Kitaplar eskiyor demişsin. İnsanın doğası değişmediği sürece kitapların eskiyeceği falan yok. 500 yıl önce de insan bir birey olarak aynıydı, şimdi de aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sana kesinlikle katılıyorum. Kitaplar artık bilgiye ulaşmak için ilk aracı değiller. İnternet bizi çok daha kolay ve hızlı bir bir şekilde bilgiye ulaştırıyor ,kitaplar ise çok fazla gereksiz söz barındırıyor. Kitaplar kendi fikrimce ilk amaç olarak hobi veya zaman geçirme amacına hitap ediyor. Bir de günümüz insanının bu kağıt parçasına neden bu kadar değer verdiğini anlayamıyorum. Herkes kitaplarına bir şey olmasın gözü ile bakıyor,temiz okumaya çalıyor bense hiç öyle bir çabaya girmiyorum aksine sayfalarını katılıyorum. Sonuçta okuduktan sonra hiçbir işime yaramayacak bir soyut cisimden ibaret görüyorum. İnsanların bu tür çabasını bastırılmış egoizm ile açıklayabiliyorum sadece. Elbette kitap ise yaramaz değil ama günümüz şartlarında internetin gölgesi altında kalmaya mahkum olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • - "Ne okursan oku, yeter ki oku" düşüncesine katılmıyorum. Kendimizi geliştirecek kitaplara zaman harcamalıyız.

    - Belirli bir alanda kendini geliştirmiş bir insanın tüm bilgi ve tecrübesini diyelim 30 liraya satın almak ve okumak kadar karlı bir iş olabilir mi?

    - Önemli olan kendine hayali bir paha biçmek değil, hakkını tam vererek kendi değerini bilmektir. Kendi başına neyin egosunu yapıp kendi kendini kandıracaksın?

    - Eğer bilgiliysen, üstünsen, donanımlıysan sen yazarsın ve öyle bir yazarsın ki herkes ağzı açık okur.


    Tavşan aslanla kaplana kafa tutmuş, aslanla kaplanın haberi yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.