Şimdi Ara

Kitap yazmaya çalışıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha girişi bile tamamlamadım ama sadece olayların geçiş hızı çok hızlı oluyor gibime geliyor ve betimlemeler konusunda eleştirileriniz gerek buyurun yerden yere vurun şuan buna ihtiyacım var


    Göz kapaklarını yavaş bir biçimde açtı, karanlıktı. Ağır hareketlerle ayağa kalkmaya çalıştı ama sırtüstü yere kapaklandı. Bacakları da kendi kadar yorgun düşmüştü. Göğe uzanan ağaçları gördü sonsuzluğa gidiyormuş gibi gözüktü gözüne. Sahi kendi nereye gidiyordu? Buraya nasıl gelmişti? Düşünmek için bile çok yorgundu Son bir gayretle tekrar ayağa kalkmayı denedi. Kalın gövdeli ağaçtan destek alarak biraz da tökezleyerek ayağa kalktı, zifiri karanlıkta etrafına baktı, falezi tokatlayan dalgaları göremese bile sesini işitebiliyordu. Ağaca yaslanıp neler olduğunu anlamaya çalıştı elini kafasına götürdü başı ağrıyordu belli ki bir yerlere çarpmıştı. Uzunca bir süre boş gözlerle bakındı. Aklına kılıcı geldi eliyle yokladı, yerinde yoktu. Düşürmüş olmalıydı. Sağa sola bakındı ama bulamadı. El yordamıyla yerde aramaya karar verdi. Nemli ve soğuk çimin üzerine eğildi bir o yana bir bu yana dolaştı da dolaştı. Uyandığı yerden yaklaşık elli metre uzakta kılıcını buldu. Uyandığı yere kadar yuvarlanarak gelmiş olmalıydı. Kılıcını kınına koyduktan sonra üşüdüğünü fark etti. Hem biraz ısınmaya hem dinlenmeye hem de geceyi geçirecek bir yere ihtiyacı vardı. Eliyle bedenine sarıldı bulanık zihniyle beraber karanlık ormana doğru yürümeye başladı bir yandan yürüyor bir yandan ne olduğunu hatırlamaya çalışıyordu. Etrafta atını görmemişti yürüyerek mi gelmişti? Hayır, Yürürken elli metre yuvarlanamazdı attan düşmüş olmalıydı. Faleze çok yakındı, aşağı uçmadığı için şanslı sayılırdı. Hala aydınlığa kavuşturamadığı şeylerle sessiz ormanın içerisinde yürümeye devam etti. İleride ki kayalıklarda ufak bir mağara görünüyordu.

    “Geceyi geçirmek için güzel bir yer” dedi titreyerek. İçeriyi kontrol ettikten sonra ateş yakmak için biraz çalı çırpı bulmaya tekrar dışarı çıktı. Uluyan kurtların sesini işitti. Biraz telaşla biraz da kılıcın verdiği güvenle yerden tahta parçaları topladı. Arkasına bakmadan hızlı ve tedirgin bir şekilde geçici yuvasına geri döndü. Topladığı malzemeleri yere bıraktı derin bir iç çekti ses mağarada yankılandı, ağzından çıkan buhar ona acele etmesi gerektiğini hatırlattı bir köşeye oturdu ve kılıcını kınından çıkardı. Tahtaların birine derin bir oyuk açtı diğer bulduğu sopayı da bu oyuğa yerleştirdi ve elleri titreyerek çevirmeye başladı. Uzun bir süre çevirdikten sonra çıkan dumanı gördüğünde içi ısınmıştı bile. Hızlıca bulduğu otları yakmaya başladı







  • Arkadaşlar 17 kişi girmiş :D Lütfen çekinmeyin. Eleştirirseniz ilerleyebilirim.
  • "Göğe uzanan ağaçları gördü sonsuzluğa gidiyormuş gibi gözüktü gözüne. " yerine: Göğe uzanan ağaçlar sonsuzluğa gidiyormuş gibi gözüktü gözüne. İfadesi daha doğru olur gibi geldi. Çok anlamam tabi eleştirmen değilim ama betimlemeler sanki çok kısa cümlelerle olmuş. Çok net. Net olması belki iyidir belki kötüdür bilemem ama düşünmekten biraz daha uzak tutuyor sanki okuyanı. Keyifli yazmalar hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saygın Üye kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Aynı şekilde düşünüyorum tavsiyelerinizi dikkate aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noktalama işaretlerinde eksiklikler var. Bu da okumayı zorlaştırıyor. Eğer doğru konumlandırılırsa daha rahat okunur cümleler.
  • ista1907 kullanıcısına yanıt
    Evet bu da sorunlardan biri bunun için ayrı bi zaman ayıracağım. Betimlemeler ve en azından hikayenin başlangıcı hakkında da fikriniz varsa duymak isterim cok hizli geçiyormuşum gibi geliyor acaba sadece bana mi oyle geliyor merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kötü değil. Güzel bir başlangıç. Bir okuyucu olarak olayın kahramanının nasıl göründüğünü de merak ediyoruz. Genç mi, kaç yaşlarında, üzerinde ne var gibi. Kısa bir betimleme ile hikayeye yedirilirse güzel olur.
  • ista1907 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. İlerledikçe konuyu düzenlemeyi düşünüyorum. Bakalım nasıl bir şey çıkacak ortaya :)
  • Rica ederim. Yaşınız kaçtı hocam veya deneyiminiz var mı yoksa hobi gibi mi yazıyorsunuz? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saygın Üye kullanıcısına yanıt
    18 yaşındayım hocam. Deneyimim yok gibi bir şey aslında küçüklükten beri karalardım tek tük. Okul dergisine ufak yazılar yazmıştım kitap incelemeleri ve basit kısa makaleler. Bu sene mezunum yazmayı da seviyorum dershaneye de gitmiyorum boş vakitte olunca değerlendireyim dedim en azından tecrübe olur :)
  • Yaşın çok genç. Bol bol yaz. İlerledikçe yazındaki düzelmelere sen bile inanamayacaksın. Sakın pes etme. İstediğin zaman buraya at. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım.
  • Akıcı ve ilgi çekici olmuş, aslında kılıç değilde daha önemli bir şeyini kaybetse uyandığı gibi üstünde onu aramaya başlasa okuyucu direk aradığı şeyin önemli olduğunu anlar, daha sonra onu bulmaya çalışırken yaşadığı enteresan, dramatik, korkunç olayları anlatırsan bence güzel olabilir, tabii bu da iyi başladı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ista1907 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim desteğiniz için. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve çalışacağım. Hataları düzeltip hikayede ilerleme kaydettikçe güncelleyeceğim aklımda güzel planlar var :)
  • Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Kılıcı özellikle belirtmemin sebebi karakterin (sizin de ileride anlayacağınız) statüsüyle ilgiliydi. Önemli bi mevkide olan bir karakter olduğu için bunu en iyi kılıçla anlatırım diye düşünmüştüm ama sizin fikriniz de çok iyi. Olayları hızlı geçtiğimi düşünüyordum belki bu eşya bulma olayıyla hikayeyi daha iyi oturtabilirim tekrar teşekkürler :)
  • 6equj5 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, yazdıkça güncellemeyi unutmayın okumak isterim
  • 6equj5 kullanıcısına yanıt
    Ben de mezunum kolay gelsin. Geçen can sıkıntısına çgh izlerken Yılmaz Erdoğan bir şey dedi hiç böyle düşünmemiştim çok mantıklı geldi. Herkes okumaktan söz ediyor ama kimse yazmaktan bahsetmiyor dedi. Boş vakitlerinizi bu şekilde değerlendirmenizin sınavınıza da faydası olur diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazar değilim,başarılı yazarlar nasıl yazıyor bilmem ama ben yazsam bir inşaat yapar gibi yazarım.

    İnşaatta bir temel ve beton iskelet, kolonlar vs yapılır önce, sonra duvarlar, sonra temel tesisat, sıva, boya, sonra dolaplar vs. Kaba işçilikten ince detaylara.

    Kitapta da temel hikaye kurulur, hangi olayları kimlerin nasıl yaşayacağı kurgulanır, sonra bu kurguya detay verilir, sonra da edebi değer için söz sanatları, süslü ve anlamlı cümleler şeklinde detaylara girilir.

    Böylece kitabın sonu başından belli olur, kurguda çelişkiler yaşanmaz, yazdıkça hikaye sarpa sarmaz, figüran kişiler ve gereksiz olaylar için betimleme yapılmaz, şaşırtıcı ve ilgiyi üzerine çeken rastlantılar sürprizler yer bulur kendine..

    Önce kaba inşaatı yap canım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.