Şimdi Ara

Kitlenme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi akşamlar.
    Uzun bir süredir laptopun ile ilgili ciddi kitlenme sorunları yaşamaktayım. Bilgisayarım ve sorunlarımla alakalı detaylar aşağıdadır:
    Hp Pavilon dv5, 3gb ram, 150 gb hafıza 256 ekran kartı, amd turion x2 dual core 2.00 ghz işlemci...
    Durum şu Durduk yerde bilgisayarda kitlenme gerçekleşiyor, ısınmadan veya başka bir zorlanmadan kaynaklandığını düşünmüyorum, zira bilgisayar daha yeni açıldıktan birkaç dakika içersinde kilitlenmeler oluyor.
    Kilitlenmenin oluş şekli de bir hayli garip. bazen aniden hiç bir belirti olmadan bütün fonksiyonlar gidiyor, ne mouse ışığı yanıyor ne bilgisayar üzerinde düğmelerden biri kullanımda kalıyor(kapatma dışında, o da uzun süre basarak kapatabiliyorum). Nadir ama bazen de önce görüyorum mouse ışığı sönüyor ama kullanımdan çıkıyor ve belli bir süre touchpadi kullanabiliyorum. Ardından yavaş yavaş komple elden gidiyor bilgisayar.
    Ne ctrl+alt+del yapabiliyorum ne bişi. ekran görüntüsenden başka bişi kamlıyor elde.
    1 ay kadar önce yine bu kilitlenmeler yüzünden format çekeyim dedim sağlam bir virüs yedik diye ancak formatın ardından sorunlar aynen devam etti.
    Bir de bazen bu kitlenmelerin ardından bilgisayarı kapattından sonra hemen tekrar açıyorum o windows ekranı bile gelmiyor. 5-10 dakika kenara bırakıyorum bilgisayarı sonra açılıyor.

    Uzun oldu biraz ama sanırım donanımsal bişi sorun, donanımdan da hiç anlamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler







  • fan çalışıyormu? bir kontrol et... fansız en fazla 5 dk dayanır...
  • Fanla ilgili sorun yok sanırım çalışıyor, dediğiniz gibi fanla alakalı olabilir diye fanı kontrol etmiştim, çalışıyor hatta elektrikli süpürgeyle temizledim sağlam toz çıktı ama onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Her zaman açıldıktan 5 dakika sonra kilitlenmiyor, bazen de 1-2-3 saat sonra da kitlenmeler oluyor.
    Farkeder mi bilmiyorum ama laptopun o adaptörü 1 sene falan önce bozulmuştu yerine başka çakma bir tane aldım. ancak bu problem daha önce olmuyordu son 1-2 aydır var. adaptörün kablosu da biraz hırpalanmış bi tarafından içindeki kablolar dışarı çıkmış durumda. Belki alakalıdır diye yazayım dedim.
  • HD tune adlı yazılımı indirin hocam taratabilirseniz diski taratın yada harici bağlayın bir cihaza öyle deneyin harddiskiniz bozuk olabilir.
  • HD tune bir deniyeyim, sonucu iletirim. hard disk şimdilik bağlayamayacağım ama bakıcam artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bediboy

    HD tune adlı yazılımı indirin hocam taratabilirseniz diski taratın yada harici bağlayın bir cihaza öyle deneyin harddiskiniz bozuk olabilir.

    bendede aynı sorun vardı hd tune ile taradım diskte bad sektörler oluşmuş garantiye verdik bakalım ne olucak benim pc de hp
  • hd tune ide tarattım : health sekmesinde bütün maddeler ok ve de health status ok olarak geçiyor. Error scan'da da hiç sorun yok ok diyor, yani damaged parça hiç yok.
    Ayrıca bir kez critical tempreture diye uyarı verdi. şu an sıcaklık 52 C.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhankerim

    hd tune ide tarattım : health sekmesinde bütün maddeler ok ve de health status ok olarak geçiyor. Error scan'da da hiç sorun yok ok diyor, yani damaged parça hiç yok.
    Ayrıca bir kez critical tempreture diye uyarı verdi. şu an sıcaklık 52 C.

    52 derece harddisk için bence biraz fazla diske zarar verebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.