Şimdi Ara

Kıyafet Fotoğrafı Çekmek için Hangi Fotoğraf Makinesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ben bu konuya baya yabancıyım. Daha önce hayatımda bir kez falan dijital fotoğraf makinesi kullandım. O da sony'di sanırım. Bütçe max 20k. Ama mümkünse daha düşük olsa daha iyi. Şimdi biz bir mağaza açıyoruz ve mağazada model kişi bizim kendi ürettiğimiz kazakları giyecek. Biz de fotoğrafını çekeceğiz. Telefonla çekmek istemiyoruz. Şimdi gördüğüm kadarıyla en kaliteli marka nikon diyorlar. Ama kaliteden çok benim işimi en uyguna gören kamera lazım. Sonuçta profesyonel manzara fotoğrafçılığı vs yapmayacağım. Ben kıyafet fotoğrafı çekeceğim için aldığım kameranın aynalı aynasız olması odağının iyi olması falan çok da bilmiyorum. Benim istediğim kıyafeti net çeksin. Renkleri canlı olsun. Çok da bilgim olmadığı için teknik konuşamıyorum kusura bakmayın. Siz bana işimi görcek en uygun kamerayı önerebilir misiniz? Teşekkürler.




  • arkadaşlar ben canon m200 düşünüyorum sizin düşünceleriniz nedir?

  • Merhaba.


    M200'e hiç gerek yok.


    Tekstil güçlü ışık ister. Küçük ürün veya gıda fotograflarında doğal ışık, masa lambası, video ışığı, ucuz LED ve yansıtıcılarla idare edilebilir ama tekstil pek böyle değil.


    Işık olmadan makinada bu kadar derinleşmenin bir anlamı yok bence. Canon EOS 200D gayet yeterli. 200 Watt softbox üçlü flaş seti (bence ucuz tarafta Godox, Valimex veya Ricoh). İkisiyle modeli aydınlatırsınız, biriyle de arkaplana efekt verirsiniz veya sıradan bir duvarı bembeyaz alabilirsiniz. 100-200 Watt giriş seviyesi sayılır ve 3-4 metreye kadar size güneşle yarışacak ışık verir. Diyaframı objektifin en keskin olduğu 8 veya 11'e getirir, pozu (enstantane) senkron hızına ayarlar (Canon'da 125, 150; veya 180) enerjinizi ışığı ayarlamaya verirsiniz. Zaten işin doğrusu bu. Işık olmayınca ISO performansı, görüntü sabitleyici, en aydınlık objektif hangisiymiş, f:1.4 diyafram... hiç birine ihtiyacınız yok. Bütçenizin yarısıyla ışık seti alın, kalanıyla da 18-55 bir makine, tripod, kırtasiyeden de 80x120 beyaz fotobloklar... büyük mağazaların fotograflarına yaklaşacak ekipman alt yapınız oldu.


    Flaşlı çekim biraz öğrenmek ister, sizi başlangıçta biraz oyalar ama az ışıkla yorulup bir de üzerine netice alamamaktan çok daha iyidir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.