Şimdi Ara

Kıyma Makinası tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
90.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, et kıyma makinesini hala sorunsuz kullanıyorum. En ufak bir proplem yaşamadım. Bıçağı biraz körelmeye başladı, bıçağın yenisini almayı düşünüyorum ama buna rağmen hala canavar. Hiç bir et kıyma makinesi metal aksamı bulaşık makinesinde YIKANMAZ !!!! Bendeki bu makinenin ete değen tüm aksamları kaliteli çelik malzemeden, sadece tokmağı hariç, tokmak plastikten veya ağaç olur zaten. Piyasada benim makineden bulabilirmisiniz bilmiyorum ama bu kaliteyi bulmanız biraz zor, dandirik markalara dikkat edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mt8 -- 30 Ağustos 2016; 18:37:31 >
  • mt8 kullanıcısına yanıt
    "Piyasada benim makineden bulabilirmisiniz bilmiyorum ama bu kaliteyi bulmanız biraz zor," Sizdeki model de Fakir'in Torque 1800 modeli değil midir, pek anlayamadım bu noktayı. Birde yukarıda ki bir arkadaş sormuş ama kimse cevap vermemiş, "kilitle durumda 1800 watt" diye yazıyor. Cahilliğimizi mazur görsünler ama kilitli hâl ne demek yahu, birde kilitsizi mi var bu işin anlayamadım. Bir yerde çok küçük bir yazı ile kıyma çekerken Fakir Torque 1800 cihazının 550 watt olduğunu okudum, kıymayı çekerken 550 watt, çekmeyince nasıl 1800 watt oluyor ?.. İlgili ve konu üzerine bilgili arkadaşlardan detaylı bir açıklama gelir inşallah.

    @mt8 , birde yukarıda yazdım ama göremediniz sanıyorum, aşağı yukarı 30 Kg civarında bir kıyma çekeceğim ki, karşdelerim de getirirler ise kabaca 100 - 150 KG kıyma çekmem gerekecek(ard arda değil ama aynı gün içerisin de bitirmem gerekebilir. Bir sitede bu cihazın dakika da 2.5 kg kıyma çekebildiği yazıyordu, bu durum da 10 dakikada benim 25-30 Kg kıymayı halledeiblir mi? Aynı gün 1-2 saat sonra bir 30 Kg daha çekebilir miyiz? Özellikle soruyorum ki yime bir kaç sitede farklı marka ve modeller de özellikle "ev cihazıdır, 5 dk kullanım sonrası 20 ila 30 dk arasında değişen sürelerde ara verilmesi gerekir" diye ciddi ibareler var ki aldığım ve bozulan mikserden biliyorum, bazı sarma motorlu elektrikli cihazlar 5 dk dan fazla kullanılınca motorları yanıyor). Acaba bu cihaz ile çekmek mümkün olabilir mi? Çok soru sorduğum için kusura bakmazsınız umarım.




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Eti düzgün doğrarsanız, kemik olmazsa, et çok sıcak olmazsa, yani dolapta bir gün dinlenmiş et olursa, 150 değil, 300kg eti 2 saatde çeker. Ben bu alete et yetiştiremiyorum. Kasaplardaki makine bunun eline hız yönünden su dökemez, ama siz kullanmasını bilirseniz. Mesala içine et atarken geç kalırsanız, zamanında atamazsanız, itekleme basıncını normal bir kuvvetde ayarlayamazsanız, et yokken veya çok azken boşta çalıştırırsanız bozulabilir. Sonuçta öyle bir soru soruyorsun ki, o kadar kullanayım hiç arızalanmasın istiyorsun, kasaplara sor bakim, o et kıyma makineleri kaçkez arızalanıyormuş, tamire gide gide yalama olmuşlardır. Sonuçta bu et, makineyi bozabilir. Bozulursa tamir ettirirsin. 2000-4000 tl civarındaki makineye bile dandirik et atsan oda arıza yapıyor. Yani kullanmasını iyi bilmeniz gerekiyor. tekrar söylüyorum sıcak ete asla kefil olmam, hatta profesyonel makinelerde de kefil olmam, tamamen şansına. Kardeşlerinin eti dinlendiripte sana getireceklerini hiç sanmam, o nedenle bu kadar kıymetli bir makine ile tamamen fantezi yapmış olursun, öledebilir, sakatta kalabilir. Bu tip makineler özeldir, herkes kendi özene bezene kullanırsa uzun ömürlüdür. Bizim insanımız kediye köpeğe atsan yemiyeceği eti aç gözlülükle çekmek ve kıyma yapmak ister, işte bunlar makineyi bozar.




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Birde bu makine piyasadaki makinelerin içinde en kuvvetlisi, üzerinde kaç watt yazıyorsa gerçektir. Diğerleri gibi sahte değildir. Mesala arnica üzerine 2000w yazmış. Gittim servisine bu nebiçim makine kardeşim dedim, eti çekmiyor, bu ikibin watt olamaz dedim, adamda zaten o ismi dedi. Dolandırıcılığı görüyormusunuz. Sakın arnica mıdır nedir almayın, öldüm fiyatına sattım gitti. Eti geveleyip durur, kan ter içinde kalırsınız.
  • konuya katkım olsun istedim. 2 sene önce sürekli takip ettiğim bir kıyma makinası Vatan'da indirime girince direk aldım. PHİLİPS HR2726/90 bu model 199 TL ye almıştım sanırım kurlardan dolayı fiyatı biraz artmış. Gelelim değerlendirmeye ben oldum olası PHILIPS markasına güvenmişimdir kolay kolay sorun çıkartmayan kaliteli bir markadır hiçbir araştırma yapmadan sırf markaya olan sempatimden dolayı tereddütsüz aldım. 2 sene boyunca sadece Kurban Bayramlarında ortaya çıkartıp kullandık dolayısıyla içli köfte olayına girmiycem. İçerisinden çıkan parçaları linktede göreceksiniz yeterli sayıda mevcut. Kalın uç ve ince uç ayrıca çok işe yarayan bunların içerisinde kalan kıymayı çıkartmak için temizlik aparatı işinizi kolaylaştırıyor. Kurması çok basit eti çekerken makinayı tıka basa doldurup zorlamazsanız hiçbir sıkıntı çıkartmadan gayet seri bir şekilde çekiyor. Sadece boğaz kısmı biraz dar olduğundan etleri de ona gör kesmeniz gerekiyor. Yaklaşık 20 KG eti aralıksız çekmeme rağmen ne bir takılma nede aşırı bir ısınma meydana gelmedi. Alacaklara tavsiye edebilirim.




  • arkadaşlar ben kasap kıyma makinesi almak istiyorum 12 lik olanından yani en küçüğü.bildiğiniz bir site varmı en ucuz olarak ben 700 tl ye bulabildim ama pahalı geliyo.şöyle 500 civarı bulsam hemen alcam.bi yardımcı olun lütfen.
  • Tavsiyeniz üzerine n11 den kargo dahil 232 TL ye philips 2726/90 aldim (11 TL kupon kullandim) birisi bıçaklarını makinede sicak su ile yıkamış karandiğından şikayet etmiş. Zaten kılavuzunda soğuk su ile yıkayın yazıyormuş. Salı akşamı elimde olur. Bende yorumlarımı yazarım.teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yer_cekimi -- 4 Eylül 2016; 7:29:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yer_cekimi

    Tavsiyeniz üzerine n11 den kargo dahil 232 TL ye philips 2726/90 aldim (11 TL kupon kullandim) birisi bıçaklarını makinede sicak su ile yıkamış karandiğından şikayet etmiş. Zaten kılavuzunda soğuk su ile yıkayın yazıyormuş. Salı akşamı elimde olur. Bende yorumlarımı yazarım.teşekkürler.

    güle güle kullanın memnun kalırsınız umarım
  • Senede 1 kere kıyma çekecez bu kadar para vermeye gerek yok diyen birisi olarak,manuel kıyma makinasını kullanan varmı tavsiye edermisiniz arkadaşlar?taş patlasın 15-20 kilo kıyma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karacaardıç kullanıcısına yanıt
    Elle çalışan et kıyma makinesi eti iyi çekmez, çekeni varsada çok pahalıdır. Elektrikli tavsiye ederim.
  • Selamlar,
    Fakir Torque Pro 2000 kıyma makinesi. İncelemeniz için videosunu çektim. Kıyma makinesi alacak arkadaşlara umarım faydalı olur.

    https://www.youtube.com/watch?v=QL45NzSxHXs
  • Serefli+++ S kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuş, seyrettim.
  • mt8 kullanıcısına yanıt
    dayanamadım n11 kuponla aldım profilo km1550 140 liraya geldi :) gelsin sonuçları yazarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karacaardıç kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, umarım istediğim gibi çıkar. Sonuçları bekliyoruz.
  • Böyle bir şey deneyen oldu mu arkadaşlar ?
    Ne dersiniz, olur mu ?
    https://www.youtube.com/watch?v=UOvotTkdDxc
  • hort yardım
  • takip
  • Takippp[:(?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 numara cihaz bunu alabilirsin. Ben 4 senedir kullanıyorum evde.



    http://urun.n11.com/kiyma-makinesi/ucyildiz-elektrikli-dinamolu-rediktorlu-kiyma-makinasi-P74996780

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: belo3

    10 numara cihaz bunu alabilirsin. Ben 4 senedir kullanıyorum evde.



    http://urun.n11.com/kiyma-makinesi/ucyildiz-elektrikli-dinamolu-rediktorlu-kiyma-makinasi-P74996780

    Aynen baya iyi gözüküyor @belo3
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.