Şimdi Ara

Kızgınlık mı yavruluk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, benim bir çift kuşum var ve uzun zamandır bir aradalar ilk yumurta iki gün önce olmakla beraber dünde bir yumurta aldım. İlk yumurtası ne yazık ki talihsiz bir kaza sonucu kırıldı. Kuş ilk yumurtaya yatmıyordu ama ikinci yumurtaya yatmaya başladı.

    Gece bile yumurtanın üzerinde. Şimdi kuşlar ilk yumurtadan itibaren de yatabiliyor yumurtaya, ikinci yumurtadan sonra da tüm yumurtalar çıktıktan sonra da.

    Asıl sorum şu;

    Ben yumurtanın kızgınlık yumurtası olduğunu düşünüyorum. Ancak edindiğim bilgiler çift kuşlar da dişi kuşun genelde bir tane kızgınlık yumurtası yaptığı ve boş olduğu için büyük ihtimal ile yumurtaya yatmayacağı yönünde. Şimdi gelelim soruya. Bir dişi kuş kaç tane kızgınlık yumurtası yapabilir? 6-7 günden sonra yumurtayı ışık ile kontrol edeceğim ama yine de bu sorunun cevabını merak ediyorum.

    Ayrıca yumurtalar tavuk yumurtaları gibi içleri hareketli yumurtalar mı yani sarı kısım hareket ediyor mu, yoksa bir kısım da sabit durumda mı kalıyor?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Deneyimlerinizi bekliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz yumurtanın 7. günü dolmadı ama yeni bir yumurta da gelmedi. Kızgınlık yumurtası olduğuna ve boş olduğuna artık eminim 7.gün de kontrol ettikten sonra yumurtayı kuşun altından alacağım.

    Emin olduğum bir şey var ve bu büyük bir tecrübe diye düşünüyorum. Kuşunuz yumurtladığı ilk gün yumurtayı alın ve cep telefonunun feneri ile kontrol edin. Sarı kısım herhangi bir köşede sabit şekilde ise %99 ihtimal ile o yumurta boş olacaktır. Ama kuşunuzun strese girmemesi için isterseniz 20-23 gün altında bırakın isterseniz benim gibi 7. veya 10. günden sonra altından alıp yuvalığı sökün.

    Kulaktan dolma bilgiler olsa da evet tecrübe ile sabit. Bir kuş kızgınlık yumurtasını en fazla iki adet olarak yapıyor. Yani ikiden fazla yumurtanız varsa ve hepsi boşsa bu başka bir sorun olduğunun göstergesi. Erkeğiniz tam kızışmamış olabilir, yeteri kadar bir çiftleşme olmamış olabilir.

    Bunların yanı sıra yumurtaların 7. Ve 10. günde kesinlikle kontrollerini yapın. Bir yumurta feneri ve ya telefon flash'ı ile yumurtaları kontrol edin. İçinde damarlanma yoksa yumurtaları alın. Ve kuşunuzu dinlenmesi için 1 haftalığına özgür bırakın, yuvalığı sökün ve kendini toplaması için kesinlikle mama ile besleyin.

    Kulaktan dolma bilgilerden yanlış olan ise kuşun boş yumurtaya yatmayacağı konusu kesinlikle yatacak. Çünkü annelik içgüdüsü buna engel olamıyor.

    5 gün sonra dinlenmesi için kuşum için gerekli olan her şeyi yapacağım. İyi üretimler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.