Şimdi Ara

Kızılay skandalında ikinci perde: Yardımları da satmışlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çocukken Kızılay kolu başkanı olmak için verdiğim mücadeleyi hatırlıyorum. Başkan olduğumda aldığım sorumluluğu biliyordum. Birine yardım edecektim. Kahverengi saman kâğıttan yapılmış zarfın içine yardım toplar, öğretmenimize teslim ederken yaşadığım o hazzı anlatamam. Gözbebeğimiz gibi baktığımız kurum ne yazık ki ticarethaneye dönüştü.


    TÜCCARLIKLA MEŞGULDÜ

    Cumhuriyet’te Kızılay’ın AHBAP’a çadır satışını yazdım. İnsanlar canı ile uğraşırken sırf bugünler için yardım ettiğimiz kurum “Ticaret yapmamıştır” diye düşündüm. Ancak doğruymuş. Kızılay, yurttaş çadır beklerken tüccarlıkla meşgulmüş. Özetle, Kızılay stoklarında 40 bin çadır vardı. Sağdan soldan 14 bin daha geldi. Toplam 54 bin çadırı AFAD’a verdiler. Ancak üretim tesisinden de AHBAP’a 46 milyon TL’lik çadır sattılar. Haluk Levent, FOX TV’de Kızılay’dan konserve barbunya ve fasulye aldıklarını da açıkladı. Yanlış duymadınız. Zaten yazımın içinde bu bilgiyi de vermiştim. Doğrulanmış oldu. Ayrıca Kızılay, elindeki stokları ve gönderilecek yardımları cemaat, tarikat vakıf ve derneklerine kullandırmış. Bu yardım kuruluşları tüm ihtiyacı Kızılay’dan ve AFAD’dan alıp duyarlı halktan da “Yardım yapıyoruz” diyerek para topluyor.

    Kızılay skandalında ikinci perde: Yardımları da satmışlar

    ŞİRKETLER DE ALDI

    Burada asıl mesele Kızılay. Kızılay başkanı yaptığı açıklamada “AHBAP almasaydı AFAD’a verecektik çadırları” dedi. Peki sadece AHBAP’a mı çadır satmışlar? Hayır. En zor zamanımızda soğukta tir tir titreyip çadır ararken Kızılay elindeki çadırları “maliyetine” başka kurum ve şirketlere de satmış! TEB, yani Türk Eczacılar Birliği depremin ilk günü bölgede konuşlanmaya çalıştı. Konteyner, çadır aradı. Bulamadı. Kızılay’a sordu. Kızılay, “Bizde çadır var” dedi ve pazarlık başladı. Ne yazık ki TEB, 5 adet 76 metrekare çadırı 800 bin TL bedel ile satın aldı. Bakın, bölgede yardıma muhtaç insanlara ücretsiz ilaç dağıtacak olan kamu kuruluşu tanesi 160 bin TL’ye Kızılay’dan çadır alıyor. Sadece bu kurumlar mı? Mesela Fransız Michelin lastik firması yardım için çadır almış tanesi 19 bin TL’den, OPET de tanesi 19 bin TL’den almış. Arçelik 100 adet çadır almış 2 milyon 242 bin TL ödemiş. Sadece çadır mı? Hayır efendim. Kızılay başka ne satmış? Hani gönderdiğimiz ikinci el eşyalar var ya. İşte onları da satmış!

    Kızılay skandalında ikinci perde: Yardımları da satmışlar

    HESAP VERECEKSİNİZ!

    Kızılay’ın 2021 faaliyet raporuna göre 2019 yılında 1 milyon 2020 yılında 759 bin ikinci el eşya satmış! Yönetim kurulu üyeliği ile birlikte 98 bin TL maaş alan genel müdür ve 76 bin TL maaş alan genel müdür yardımcılarının yönettiği Kızılay! Çok yazık, çok... Yani AHBAP ya da başka bir yardım kuruluşu yana yakıla çadır aramasa veyahut bu paraları vermese demek ki Kızılay elindeki çadırları satmak için bekletecekti. Gidip kendi gözlerimle gördüğüm ağzı yüzü kanayarak öksüren çocukları umursamayıp çadır göndermeyecekti. Sadece Kızılay değil, dahası var. Hesap vereceksiniz derken şaka yapmıyordum.


    https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/murat-agirel/kizilay-skandalinda-ikinci-perde-yardimlari-da-satmislar-2056011




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendisBack10 -- 28 Şubat 2023; 10:0:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yazık senin de yaşın yetmiyor tabi kizilayin gerçek yardım kuruluşu olduğu 90 li yıllara. Hayata gözlerini akp nin hirsizliklariyla açtığın için bu talan duzenini normal sanıyorsun. Türkiye sorunları olan yine yolsuzlukları olan ama "TEPKİ CEKEN" bunun yanında kurumlarına güvenin çok daha fazla olduğu ve Kızılay'ın ticaret değil yardım yaptığı bir ülkeydi. Arkadaşımızın anlattigi o sarı zarfa para koyan biz çocukların da içi çok rahatti. Çünki o Kızılay o paralarla hem yurtiçinde hem ülke sınırları dışında yardım konusunda adını ve bayrağını en önde dalgalandirirdi.

  • Troller konuyla bekleniyor.


    @treth @kerimcem @0zkanK.


    Beni engellemiş bazı tırtolar onları da siz tagleyin.


    Gelin savunun lan.

  • Bunlar goygoy muş !!!! Adamlar teflon gibi hiç bir şey yapışmıyor...



    Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tan ‘istifa edecek misiniz’ sorusuna yanıt:


    “Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem.”

  • Kızılay a kan bile vermem der iken birileri işte bu yüzden diyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erwin kullanıcısına yanıt

    hiçlikten gelen yaratılan,tanrısal yollardan uzaydan ışınlanan ürünler olduğu için bedava olucak bir gün inşallah akp gittiği günün ertesi kapitalizim darma duman olcuak kısmet, 50 defada yazsak boş zaten sen troll yaftası vur anca.

    akp gidici gibi zaten, ülkede deprem ülkesi bir sonraki depremde perfect 6 lı masa döneminde bakarız hep birlikte kime hangi özel yardım kuruluşuna neyi beleş veriyorlar diye okey?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Şubat 2023; 20:8:11 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    İzle öğren çadırlar nereye gidiyor

    https://mobile.twitter.com/KendineMuhabir/status/1629870179915120640


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    kafaya bak

  • hani devlet fabrika işletmez eleman çalıştırmaz piyasayı dengede tutacak politiklarla ülkeyi yönetirdi

    kızılay kimin kurumu özel mi bizim haberimiz yok

    şeker fabrikaları satıldı

    türk telekom satıldı

    vagon fabrikası satıldı

    tank palet satıldı

    bunlar özelleşirken alkışlayan troller tabiki kızılayın deprem bölgesine acil gönderilmesi gereken çadırlar satılınca alkışlayacak ama sorsan devlet işletme sahibi olmaz derler pişkin pişkin savunurlar

    bu kurum yöneticileri ve aile bireyleri de koltuklarında oturmaya devam ederler her ay kallavi maaş almaya devam eder keyfine bakar

  • Deprem vergileri kullanılması gereken yere kullanılsaydı hiçbir yardım kuruluşuna muhtaç olunmazdı ama onun yerine tvde iban veriyorlar işte

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Yazık senin de yaşın yetmiyor tabi kizilayin gerçek yardım kuruluşu olduğu 90 li yıllara. Hayata gözlerini akp nin hirsizliklariyla açtığın için bu talan duzenini normal sanıyorsun. Türkiye sorunları olan yine yolsuzlukları olan ama "TEPKİ CEKEN" bunun yanında kurumlarına güvenin çok daha fazla olduğu ve Kızılay'ın ticaret değil yardım yaptığı bir ülkeydi. Arkadaşımızın anlattigi o sarı zarfa para koyan biz çocukların da içi çok rahatti. Çünki o Kızılay o paralarla hem yurtiçinde hem ülke sınırları dışında yardım konusunda adını ve bayrağını en önde dalgalandirirdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suriyeye kan gönderdiklerini duyduğumdan beri tiksindiğim kurum. Maden suyunu bile almıyorum.


    ahbap neden kızılaydan çadır alıyor onu da anlamadım. kızılayın çadırının zaten oraya gitmesi lazım ücretsiz olarak. ahbap kendine gelen parayı kızılaya aktarmış oluyor bu şekilde.

  • hazarcep H kullanıcısına yanıt

    Ben sürekli bağış yapıyorudm kan grubum zor bulunuyor diye belkide bunca zaman kanımı satıyorlardı insanlara bir daha kan falan bağışlamam kızılaya

  • Kızılay skandalında ikinci perde: Yardımları da satmışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin bağışlarıyla şirket kurmuşlar, bunun adınıda ticaret koymuşlar. Oh ne ala.

  • miko_miko kullanıcısına yanıt

    Ben bu konuda Ahbap ı haklı buluyorum. Ahbap bağışları toplamış ve ihtiyacı gidermek istiyor ve o anki ihtiyaç acil olarak barınma ihtiyacı için çadır ve yiyecek. O an Kızılay değil can düşmanın çadır satıyor olsa alıp ihtiyaç sahiplerine göndermek öncelikli olandır. Keza bu kadar yüklü miktarda çadırıda anlık olarak başka bir tedarikçinin temin etmeside mümküm değil.

    Burda sıkıntı millet çadır diye ağlarken Kızılay'ın çadırları ahbapa satması.

    Eğer Kızılay çadırların dağıtımında sıkıntı çekiyorsa yapması gereken şey Ahbapa çadırları tutanakla ve kuruludukları yeri bildirmek ve eksiksiz kuruluduklarını belgelemek şartıyla vermesiydi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 1 Mart 2023; 8:28:34 >
  • Yardım kurumunun insanlara çadır götürmesi gerekirken arka planda başka bir yardım kuruluşuna çadır satması kabul edilebilecek bir şey değil. Birde buna goygoy diyip geçiştirmeye çalışıyorlar. Senin görevin tüm çadırları depremden sonraki gün oraya ulaştırmaktı

  • 3 ay diyorum başka birşey demiyorum...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.