Şimdi Ara

Kızlara Olan Güvenim Artık Tamamiyle Bitti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
7
Favori
9.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt

    Senin o bahsettigin kiz modelleri birde 30'undan sonra evlenme telasina girip yana yakila keriz ariyo


    Kayserili bir kizla tanimistim uyanik firlamanin onde gideniydi. Bi abla bizi tanistirmisti bizi kizla daha ilk bulusmamizda av yakalamis tilki gibi bakiyordu bana ,ikinci bulusmamizda ise bosa harciyacak vaktim yok gel beni bir an once iste diyordu !


    Kizin gecmisini bir arastirdim Banu Alkan gibi bir sey cikti bende dedim kusura bakma senden pek etkilenmedim yollarimizi ayirsak daha iyi olur ! Sonra bir duydumki kiz bankadan kredi cekmek icin kefil ariyormus :))))


    Beyler gozunuzu seviyim bu kadin milletine karsi dikkatli olun ! Durust, temiz, namuslu kiz gercekten cok azaldi hepsi kucuk yasta erkeklerle oynasa oynasa yapacaklari tembelligin, sorumsuzlugun faturasini erkeklere kesmeye calisiyor !

  • böyle ezik büzük davranirsaniz, olacagi bu.


    olay aslinda cok basit. Bir iliskide kaybetmekden korkmayan güclü taraftir.


    Siz, kiz beni terk edecek diye, korkup haraket edersiniz, her kiz tepenize biner.


    Öyle bir duruma gelinki, kiz sizi en mutlu aninda terk edip gitsin, umrunuzda olmasin.

  • sinus67 kullanıcısına yanıt

    Korku güclü bir duygudur, hafife almayin Korkunun altinda genelde öfke, beklenti ve istek yatar bunlara birde kontrolunuzde olmayan bir sey olmasi eklendimi tadindan yenmez. Insan yeri gelir sevinir yeri gelir korkar. Yasadiginiz olaylardan etkilenmemek ise elde degildir. EN mutlu aninda deger verdigin bir kadin seni terkedettiginde umrunda olmamasi icin acikcasi Nirvanaya ulasmis bir kisilige ihtyaciniz var. Buda hayatin anlamini kavramis, yasami oldugu gibi kabullenen, ne dogana sevinen ne ölene üzülen özüne ulasmis bir insandir. Hos öyle bir bilince sahip olduktan sonra zaten dunyalik olan hicbirseye deger vermezsiniz ve hicbir dis olaydan etkilenmezseiniz. Iyide bu adamlar bir kadinla birlikte olmak icin belki kendinden daha dusuk sinifta bir kadina yanasmak icin nirvanayami erismesi lazim? Tabikide degil, ama kendilerini gelistirmeyi kendileri icin yapmalilar, kadinlar icin degil.


    Kisiliginizi egonuz ile eslestirdiginiz sürece korkmaya mahkumsunuz! Cünkü ego kendini koruma icgüdüsüne sahiptir, onu yaralayacak, aci verecek, herseyi yasamsal bir tehdit olarak algilar. Sizde egonuzun ele gecirdigi zihin yapiniz ve ona eslik eden beyniniz ve vucudunuzun buna verdigi tepkilerle sürekli sizi korkutan endiseye surukleyen duygular ve dusuncelerle sarilirsiniz. Bu durumdaki bir adam kendi ile yasamaktan bile korkarken icinde bulundugu kötü duruma birde bir kadinin eslik etmesi beklentisine girse bile en kucuk bir terslikte zaten yikilmaya mahkumdur. Psikolojisi inilecek en alt duzeye iner. Bu alt duzey aslinda yukselebilmek icin ona verilmis bir sanstir ama bu onu öyle görmek yerine icinde bulundugu durumdan biran önce kurtulmak ister. Panikle kurtulmak icin cabaladikca kendi seyrine biraksa bile daha iyi bir duzeye gelecekken cirpindikca oldugu yerde sayar.


    Sunlari yaparsaniz veya yapabilirseniz hayalkirikligina ugramazsiniz.


    Hicbirseye bu dunyada oldugundan fazla deger vermeyin.

    Kadinlarla iliski icindeyken almadan vermeyin, iliskinin karsilikli dengede yurumesi icin bu önemlidir.

    Kendinizi suclu görmeyin veya sucluluk duygulariyla yanasmayin.

    Her guzel esyin basi oldugu gibi sonu oldugunuda bilin.

    Hicbir beklentiye kendinizi sokmayin ve olani oldugu gibi kabullenin.

    Vaktinizi surekli kadina harcamayin, unutmayin o hayatinizdaki bircok seyden biridir sadece.

    Saygisizlik yapildiginda bunu ona söyleyin tekrarlarsa arkanizi dönün.

    Sürekli durduk yere cicek almayin, seni seviyorum kelimesini dillendirip durmayin, hersey yeri ve zamaninda az ve özse guzeldir.

    Karsinizdaki bir Tanrica degil sizin gibi insan oldugunu unutmayin, ona sadece oldugunuz gibi ve onunda oldugu gibi davranin.

    Düsünceler davranislari takip eder. Bir dusunceyi degistirmek istiyorsaniz önce davranisi degistirmek gerekir. Begenmediginiz bir yaniniz var ve siz onu degistirecekseniz, örnegin kalabaliktan kaciyorsunuz icinde bulunmak istediginiz halde, o zaman kalabaliklara girmeniz gerekir. Beyin buna alsiinca kalabalikta rahatsiz hissetiginiz dusunceside kalabalikta rahatim olarak degisecektir.


    Son olarak kendinize odaklanin. Elinizde olmayan ve sizi kizdiran durumlara hayiflanmak yerine ben ne yapabilirim diye kendinize sorun. Elinizde ve kontrolunuzde olmayan sey sizde öfke, nefret ve korku gibi duygulara yol acar. Siz sadece elinizden gelebilecek seyleri yapabilirsiniz buna odaklanin.


    Simdiden hayirli calismalar  





  • Hocam bence bu ülkede ki kızların genel sorunu bu, ne istediklerini bilmiyorlar.


    Fakat türlü türlü işleri çok rahat yabancılarla yapabiliyorlar. Aynı şey Türk erkekleri içinde geçerli.


    Bizim sorunumuz birbirimize tahammül gösterememe, sorumluluktan kaçma vs. Yabancıyı el üstünde tutuyoruz ama biribirimize karşı nefret doluyuz.


    Bu bana göre ciddi bir toplumsal psikolojik sorun.

  • Hak verenleriniz olmuş, vermeyenleriniz olmuş hepinizin yorumlarına teşekkür ediyorum ama şunu söylemek isterim, benim sinirlendiğim nokta neden beni sevmiyorlar veya neden bir kız bulamıyorum değil. O aşamalarda değilim, arayışta da olmadım hiç. Ben sadece zamanla yakınlık kurduğum veya bizzat kendisi bana ilgi duyduğunu söyleyen kızların bir süre sonra saçma sapan davranmaya başlamaları. Hepsinin sorumluluk almaktan ve cesur davranmaktan korkmaları, niyetlerini açık açık belirtmemeleri, niyetlerini belirtseler de buna çok zıt davranmaları.



    Örnek veriyorum başıma gelen son olay, sürekli buluşmak isteyip oraya gidelim bunu yapalım diyen, sabahları arayan, birlikte film izlemek isteyen, buluştuğumuzda sürekli sarılan, sabah günaydın gece iyi geceler mesajı atan, senle konuşurken çok huzurlu hissediyorum diyen, keşke işte olmasan arasan da sesini duysam diyen bir kızın üç günde görüldü atmaya başlayıp noldu diye sorunca ben farkında olmadan senle arama mesafe koymuşum diyişi  (bak hele) istemediğim şeyleri yaşadığım için sorunlarım oldu, birşeye ihtiyacın olursa veya paylaşmak istersen istediğin zaman arayabilirsin ama bir tık fazlasını benden bekleme diyişi. Allahım yarabbim bütün kızlar mı çocuk gibi ben anlamıyorum   Kaç gün oldu tek kelime yazmadım naparsa yapsın


    Not: Bunu yapan kız 17-19 değil 25 yaşında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 16 Aralık 2021; 13:33:3 >




  • X_S!nS! kullanıcısına yanıt
    quote:

    ... ikinci buluşmamızda ise BOŞA HARCAYACAK VAKTİM YOK gel beni bir an önce iste diyordu !


    buna "utandırma taktiği" diyolar. kızlar bunu çok sık kullanırlar.

    mesela 26-27 yaşlarına kadar hiçbir kızın "evlenmekten korkuyosunuz!" dediğine rastlamazsınız, 28-29'dan sonra ise kız acil şekilde evlenecek erkek bulma modunda girecek olursa paniğe kapılır, ve yanaştığı erkeklerin artık kendisine eskisi kadar iplemediklerini görünce: "nasıl erkeksiniz siz haaa !! bir kadına kol kanat geremeyen erkek mi olur !! bir evliliğe bile cesaretiniz yok mu haa!!" diye UTANDIRMA yaptıklarını görürsünüz.

    tekrar söylemek gerekirse, aynı kız kendisi 18-26 yaşlarında iken kendisiyle evlenmeyi hayal eden onlarca erkeği kenara itmiştir. çünkü bu kız aslında evlenmek isteyen biri DEĞİLDİR. hayatın tadını almak, gençliğini yaşamak isteyen, partiden partiye koşmak isteyen, kanı kaynayan kıpır kıpır biridir. kızlar 30'dan sonra yani doğurganlıkları tamamen ölmeye başladığında eğer evlenecek erkek bulamazsalarsa: "biz hep evlenmek istiyoduk, biz ciddi kişileriz, tek amacımız bu topluma çocuk yetiştirmek, ama günümüz erkekleri bir aile kurmaya cesaret edemeyen korkaklarmış ühüüüü" yalanına sığınırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Aralık 2021; 13:52:47 >




  • Haklılık payın çok yüksek. Elbette istisnalar vardır ama maalesef ben de söylediklerine katılıyorum.

  • iamburak kullanıcısına yanıt

    Ben bu forumda trilyon keredir erkekleri kadinlara karsi uyardim her seferinde bir kendini bilmez beni kadin dusmani ilan etmeye calisti


    Sen daha gozlerini yeni aciyorsun bunlarin cinsiyetlerini nasil silah gibi kullanmaya calistiklarina sahit oldukca dusuncelerin git gide daha fazla degisecek

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Yahu bunlarin bir kismi aile ve toplum baskisindan kurtulmak icin bir saf bulup evleniyor sonra o bekar hayati devam ettirebilmek icin kocasini bosayip cani ne isterse yapmaya devam ediyo !


    Olan da iste erkege oluyo ! Dugun masrafi, yikilan umutlar, etrafin diline dusmeler vs ... derken toplumun yapisi iyice bozuluyo !

  • iamburak kullanıcısına yanıt
    "kız doğulur, erkek olunur"
    - bir kız çocuğunun büyüyüp evliliğe layık görülür bir "kız" haline gelebilmesi için "kendini korumayı bilmek" dışında herhangi bir şey yapmasına gerek yoktur. yıllar geçip de kızın yaşı 18-20 olunca kız doğrudan "değerli" olacaktır toplumun gözünde.
    - erkek çocuğu için ise, toplumda "erkek" olarak görüleceği noktaya ulaşabilmesi için yaşının ilerlemesi tek başına yeterli değildir. erkek kendini inşaa etmek zorundadır. hem maddi hem de manevi olarak güçlenmek zorundadır.

    bir erkek çocuğu büyürken özellikle zihinsel konularda örnek olacağı rol model büyükler arayacaktır kendi etrafında, bizim nesilde işte bu "rol modeller" eksik idi.

    genç türk kızları kendilerini korumaları ve erkekleri ellerinde oynatmaları için gerekli olan ek bilgiyi kendi teyzelerinden, halalarından her daim başarılı şekilde aldılar.

    genç erkek çocuklar ise kendi amcalarından, dayılarından, abilerinden hep: "ciddi adam olacaksın! sözün de özün de bir olacak! gidip kızla ciddi ciddi konuşacan! kim ne istiyo ortaya dökeceniz, kızın isteklerini dinleyecen! evlilik ciddi bi kurumdur!" gibi yanıltıcı, işe yaramaz ve hatta doğrudan yanlış lafları duyarak büyüdüler.

    halbuki cinsiyetler arası dinamikler hiç de böyle işlemez. ve kadınlar da öyle "anlaşılamaz" falan değildirler.

    türk erkeğinin kızlarla olan ilişkilerinde genellikle hayal kırıklığa uğradığı abzürdlükler yaşamasının nedeni de bu.

    mesela ekşisözlük'te biri günümüz kadınlarına serzeniş mesajı yazmıştı, özetle şunu diyodu: "biz babalarımız gibi kötü koca olmadık, sizi dinledik, isteklerinize kulak vermek istedik, size asla el kaldırmadık bile, oysa siz bizi aldatmayı düşünecek kadar bize layık olmayan eşler oldunuz" bu adam mesela kızın söylediklerine iplemeden ilişkiyi ve evliliği kuracak kişinin kendisi olduğu gerçeğini reddecek kadar, hatta bunu "kötü" görecek kadar yanlış yönlendirilmiş, ama en kötüsü de şu; kendi kafa yapısının %100 işe yaramaz olduğu ve kızları kaçırdığı gerçeğini de göremiyor.

    biz bu arkadaş gibi yanlışta koşullanmış değiliz ama yine de aynı kültürde büyüdük ve az-çok hepimiz bu yalnış fikirleri benimsememiz gerektiği yönünde eğitildik ve bu yüzden kızlarla yaşanan bazı şeyler çok uçuk geliyo bize.

    şimdi diyeceksiniz ki "bu kadar yazdın, o zaman doğru kafa yapısı ne?" bu konuda ben trp felsefesini yani erkekadam.org'da yazanları doğru buluyorum. kendi fikrim budur, katılmayana lafım yok.




  • Bu sonbahar bakü de görücü usulü bir kızla tanıştırdılar beni. Kızla görüşüp ertesi gün İstanbul’a döndüm. 3 aya yakın yazışıp konuştum kızla. Kız ilk gündem beri çok ilgiliydi bana karşı ben de tecrübesizim diye kızla ciddi düşündüm.


    Kasım- aralık gibi gelip nişan yapacaktım. Diyorum ya safım hemen ciddi düşünüyorum. Bir de green kart kazandım nikah yapıp işlemlerini başlatacaktım salak gibi saf gibi böyle düşünüyordum.


    Stalkerlık konusunda uzmanım arkadaşlar. Kızın sosyal medya hesaplarını takip ediyordum. Bana güven vermiyordu hareketleri. Sürekli dışarı, sürekli story atıyor, sürekli arkadaşlarında kalmalar ve işten sonra tek başına veya arkadaşlarıyla kafeye gidiyordu.


    Neyse baktım gittiği kafedeki aşçı çocuk bile bunu takip ediyor beğeniyor bu onu beğeniyor. Sporcu yarı çıplak ve bazı Türkleri takip edip karşılıklı beğeniyordu.


    Sonra bir gün bana dedi kız arkadaşımla kafeye gidiyorum. Bana kafeden çay fotoğrafı attı. Daha sonra arkadışının profiline girip baktım gece klubüne gitmişler.


    Gittiği gece klübünün ismini koymuştu story kısmına. O gece klübünün instagram sayfasına girip baktım. Şansıma kızın dans videosunu gördüm gece klübünün sayfasında.


    Belli etmeden kıza yazdım. Dedim tüm gece kafede miydin? Hala yalan söylüyordu evet diyordu. Sonra gece klübündeki dans videosunu indirip ona gönderdim.


    Böyle devam et ben yokum dedim. Ben senin için neler hayal ediyordum sen nelerle meşgulsun. Yalancısın deyip ayrıldım.


    Eğer bu yalanını bulamasaydım şimdi bu kızla nişanlanmıştım. Allah kurtardı. İlk sevgilimdi diye saflık yaptım. Artık daha tecrübeliym.


    EDİT: İş yerinde uzun yazmaya üşendiğim için bir ekleme yapmak istiyorum.


    Ayrılmadan bir gün önce kıza ne tür nişan yüzükleri seviyorsun, yüzük ölçün ne gibi şeyler konuştum. Normalde bir kıza böyle şeyler sorsanız uçar sevinçten. Ben saf olduğum için 3 ay konuştuğum kızla böyle konular konuştum.


    Her neyse, Kız bilmiyorum dedi. Yarın gidip yüzük ölçümü öğrenicem, yüzük modellerine bakacağım dedi. Ben belli etmesem de kızın böyle davranışları ben de soru işareti oluşturmaya başladı.


    Bir de kaç aydır green kart çekilişi için foto çektir senin için başvuru yapayım diyorum ama her seferinde tamam deyip öyle kalıyordu.


    Benim green kartım var ama benim üzerimden vize alması pandemi yüzünden en az 2 yıl sürüyor. Belki çıkarsa daha erken vize alır gelir diye başvuru yapmak istiyordum.


    Ben böyle planlar yapıyorum bu ise bana tamam deyip, ertesi gün arkadaşıyla klübe gidip içki içip dans ediyor ve bana kafeye gittik diye yalan söylüyor.


    Yukarıda yazmayı unuttum. Ben bu kıza evlenilecek kız değilsin demiştim ayrıldığımda. Ben ne planlar kuruyorum kafamda kıza da söylüyorum bu ise kafelerden klublardan çıkmıyor.


    En baştan beri güven vermiyordu öyle de oldu. Bana tecrübe oldu ders oldu o yüzden üzülmüyorum tam tersi nişanlanmadan önce böyle bir şey olduğu için seviniyorum.


    Cidden evlenecek düzgün kız bulmak çok zor. Öyle masum saf gibi gözüktüklerine bakmayın. Bu kız azeri türküydü. Sürekli babam kardeşim bana karışıyor diyordu ama gece klüblerinde dans ediyordu. Kardeşini engellemişti instagramını görmesin diye. Kardeşine babasına bunu yapan bana da yapardı. Öyle de oldu zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 16 Aralık 2021; 20:40:23 >




  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam.

  • Teşekkür ederim.

  • X_S!nS! kullanıcısına yanıt

    Aynen oyle hocam iyi kurtulmussun ama emin ol 1-2 seneye bir enayi kefil bulur kendine


    Bizim memlekette enayiden bol ne var ki zaten

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    Çok yanlış yapmışsın.


    Bu tip insanlar asla utanmaz, bu tip insanlar kullanıp atmalıktır.


    BABANA BİLE GÜVENMEYECEN BU DEVİRDE.


    Ben açıkçası hiç bir şekilde videoyu atmazdım ses bile çıkarmazdım mala yatardım. Fakat canını çok ciddi şekilde yakardım (psikolojik yıkım) en mantıklı seçim bu.


    Şimdi sen bunu yaptığın için başka kerizleri kandıracak ama dikkatli olacak. Paralarını yemeye devam edecek. Bir şeyi yaparken 30 kere düşünün abi  

  • Biliyorum ben çok saf gibi hareket ettim. Zaten ilk sevgilimdi ve ben direk evlenmek amaçlı kızla konuşuyordum. Acele davrandım yani. Ama bu bana ders oldu. İnşallah yılbaşından sonra yurtdışına çıkacağım, kızı oradan bulurum belki. Bizim kızlardan çok soğudum hocam. Bir de başıma gelince iyice soğudum.


    Kız benden sonra yine bir sürü yeni erkek hesabı eklemiş instagramına. Ben çoğunu sildirmiştim bunlar kim neden beğeniyorsunuz bir birinizi diye. Nereden biliyorsun derseniz, yalan yok arada stalklıyorum.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 16 Aralık 2021; 20:55:4 >
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt

    Gecen facebook tan baktim baska bir kayserili ile evlenmis

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun. açıkçası çok ama çok şanslısınız çünkü oldukça değerli bir deneyimi oldukça düşük bir maliyetle elde etmişsiniz.

    bu deneyimleri bazı insanlar büyük maddi masraflar yaparak elde ediyorlar. yani düdükleniyolar.

    bazı kişiler ise, daha da yıkıcı şekilde, evlenip hatta belki çocuk yaptıktan sonra yaşıyolar ki onlar için bir de çocuğunu kaybetme gibi çok büyük manevi maliyetler giriyor işin içine.

    bu yüzden çok şanslısınız ki yeterince işinin ehli olmayan, ya da belki sizinle aynı anda başka biriyle de görüşmekte olan birine denk gelmişsiniz.
  • X_S!nS! kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de yetişkin erkekler yetişkin kadınlarla el ele verip küçük erkek çocuklarını salaklaştırarak yetiştirdikleri için bizim erkek tayfasının içinden çokça mal çıkıyo, bu mallar da kendilerini alenen kullandırıyolar.

    çok çarpıcı bi örneğini anlatayım size. bizim mahallede bi komşunun kızı var. ailecek aramız çok iyidir, babasıyla muhabbetim iyidir. neyse bu kız evlenmemişti bi türlü, en sonunda bi elemanla tanışmış, eleman işsiz ama kendince bişeyler yapıp az-çok para kazanıyo (düzensiz işler)

    neyse, bu kız elemana demiş ki, taleplerim şunlar-bunlar, işte bana Çiğli'den ev tutacaksın, şurda düğün yapacaksın falan-feşmekan. bunları yaparsan evlenirim demiş. çocuk da diyo ki: benim bunları yapacak param yok, ama istersen şöyle bi çözüm var, benim yurt dışında iş imkanım var, şantiye işi, istersen kredi çekip sana bu dediklerini yaparım, evlendikten hemen sonra da yurt dışına şantiyede kalarak yaşayacağım o işe giderim, orada para biriktiririm, dönüşte de krediyi öderim.

    bizim komşu kızı da bu öneriyi kabul etmiş. şimdi bi kere bu önerinin yapılması bile bu elemanın kendi kendisine saygısının olmadığını gösteriyor ama neyse. ayrıca, bu olaya "evlilik" diyen toplumumuz da ayrıca suçlu. yani ortalıkta alenen kullanılan bir erkek var, ama toplum bunu kabul ediyor. aynı topluma evlilik nedir diye sorsan: "evlilik birlikteliktir, sevgidir, birbirine destek çıkmaktır" gibi şeyler söylerler ama sırf bir kızın kendi mahallesine: "bakın ben de para ettim" deme hayali gerçekleşsin diye alenen kullanılan bir erkek söz konusu ve toplum da bunu alkışlıyor. bu erkek de o kadar salak ki, o kız ile imzalayacağı "nikah" isimli sözleşmenin kendisine mutluluk getireceğine inanmış. (inandırılmış, toplum yaptı bunu)

    neyse, ev tutuldu, eşyalar alındı, düğün yapıldı, damat bi hafta sonra yurt dışına çıktı. komedi.

    ama asıl komedi daha yeni başlıyo. 9 ay sonra bu eleman geri geldi, çocukları doğdu. eleman para biriktirmiş ama borçlara yetmiyo. ayrıca çocuk yurt içinde düzgün iş de bulamıyo. ne oldu dersiniz? ne olacaktı ki? 2+2=4 oldu, yani bizim komşu kızı hemen bu elemana boşanma davası açtı. amacı evin kirasını falan nafaka ile bağlamak, yani elemanın parasıyla açtırdığı evde kendi yaşamak ve küçük çocuklarını da tabii ki kendisine almak. hukuk işleri için bizden yardım istedi (ailemizde avukat var ve onlarla samimi olduğumuzdan) biz kızı boşanmaktan vazgeçirdik. aralarını yapmaya çalıştık. ama ölü doğmuş bir ilişki sürdürülemez. sonra kız ikinci kez bize geldi gene ikna ettik. sonra işte bizim kız elemana bi şans daha vermiş ama elemanı eve almıyomuş. elemana daha çok para kazan diyo. elemanın kurduğu kiralık evde de kız kendi yaşıyo çocuk ile. eleman da mal olduğu için bunlara göz yumuyo "ailemi ayakta tutacam" algısı ile.

    bizi de böyle mal olmaya yönelik yetiştirdiler ama neyse ki ciddi salaklıklar yaşamadık. toplumdaki erkekler o kadar saftirik ki, kendi aralarında hâlâ bekar olanları bile alel acele evlenmeye teşvik ediyolar "çok detaya inersen bu işler olmaz" gibi işe yaramaz yönlendirmelerle.

    ben bizim toplumun kadınlar için biçilmiş kaftan olduğuna inanıyorum. olay sadece erkeklerin feminen kültürde büyütülmesi de değil. erkeklerin cinsellikten mahrum bırakılması da var, yani kendi etrafımdaki beyaz yakalılara bakıyorum, 30 yaşındaki bir kız ile evlenen o kadar çok sayıda erkek var ki, yani doğurganlığı ölmek üzere olan bir kız kendisine cinselliğin kırıntısını attı diye koşturarak atlıyolar. yahu abicim, 30 yaşında dipdiri adamsın yahu, maaşın gani, fiziğin gani, ulan sen nasıl bir malsın ki hiç daha iyi alternatif aramıyosun da 30 yaşındaki kız sana yüz verdi diye anında nikahı kıyıyosun. bak bunlar gene iyi örnekler. kötü örnekler ise yukarıda ilk anlattığım örnekteki gibi olanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 17 Aralık 2021; 1:12:53 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Ben de böyle düşünüyorum. Tabii ilk birkaç hafta üzüldüm ama şimdi geçti. Hatta şimdiki aklım olsa bu kıza hiç bakmazdım diyorum.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.