Şimdi Ara

KKTC Internet Ne Kullanmalı ? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
1
Favori
62.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O extendt o kıbhrısnet çok çok çektirdi bize kesinlikle offline bir daha gelmemek mümkünse
  • Ada genelinde internetlerde sorun var bu aralar telekomdan gelen mesaj
     KKTC Internet Ne Kullanmalı ?
  • Kıbrıs, lefke gemikonağı bölgesi için wi-fi alacak olsaydınız, hangi firmanın vereceği wi-fi interneti daha iyi olacak bunu anlamak için ne yapardınız ? ör: bu bölgedeki yurtların hepsi kıbrısonline firmasının wi-fi interneti kullanmakta ve satışa sunmakta.Yani akşam saatleri kıbrıs online wi-fi resmen iptal oluyor müthiş yavaşlıyor hatta upload 0.02 bile olduğunu gördüm siz düşünün. Ben eve çıktığım taktirde wi-fi bağlatacak olsam ve kıbrısonline wi-fi almış olsam, aynı yavaşlık benim şahsi internetimi de etkiler mi? Yani genel bir yoğunluk söz konusu olur mu? Ayrıca bu bölgede nethouse firmasının wi-fi internetini kullanan yurt yok bu yüzden nethouse'nin bu bölgede iyi olma olanağı nedir ? Şimdiden yardım edecek olan arkadaşlara çok teşekkür ederim okuduğunuz için de ayrıca teşekkürler :)
  • Deomon54 D kullanıcısına yanıt
    Yurtlar veya buyuk kapsamlı yerlere verilen hizmet dedicated sonucta çıkar ilişkisi da var ucuza kaçan olabilir.Bunu deneyerek anlarsın yada tanıdıklardan referans alman gerekcek.
  • Bu konda referans alabileceğim tanıdığım malesef yok, malum kıbrısta 2.senem bitiyor öğrenciyim. Ancak şöyle bir gerçek de var ki kıbrısta internet yurtlarda öylesine kötü ki ve kişisel internet sanırım yurtlarda alınamıyor zaten alt yapı yok adsl için, wi-fi için de izin verilmiyor, sonuç olarak yurdun bize sunduğu o saçma sapan interneti 45-50 tl gibi yüksel fiyatlara almak MECBURİYETİNDE kalıyoruz. Şuanda öyle bir psikolojiye geldim ki, iyi bir internet için aylık 150tlyi göze alabilirim.Alt yapı yapılması içinse sanırım başvuru yapıldıktan 7-8 hafta sonra işleme geçiliyormuş vs. diye duymuştum. Türkiyedeki ttnet'e hasret kaldım
  • Deomon54 D kullanıcısına yanıt
    Eger yurtta kaliyorsan pek secenegn yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    kaynak:http://www.kibkomnorthcyprusforum.com/viewtopic.php?f=8&t=21564&p=102450&hilit=multimax#p102450

    speedtest.net kaynaklarından çıkarılmış bir tablo. kısacası multimax ve diğer 3 rakip şirketin hız istatistiği.
     KKTC Internet Ne Kullanmalı ?

    edit: zaten multimaxın vermiş olduğu hız paketlerini düşünürsek bunu grafiksiz bile hayal etmek kolay.

    Öncelikle konu için teşekkürler. Faydalı bilgiler sunmuşsunuz sıkılmadan. Yazdıklarınızı okudum ben de MM'e geçmeyi düşünüyorum fakat bir kaç sorum olacak.

    Şu an nasıl gidiyor internetiniz? Son zamanlarda bir sıkıntı yaşadınız mı?

    Ben lefkoşa'da Metropol bölgesinde kalıyorum ve stabil ping'e ihtiyacım var. Şu an kullandığım şirkette saçma bir şekilde ping spike yiyorum ve oyun oynanamaz noktaya geldi. Özellike CS ve BF4 oynadığım için ping fazlasıyla etkiliyor oynanışı. Dahası saat 8'den sonra internetim neredeyse yarı hızına düşüyor ve pingim 400ms'lere cıkıyor. Aradığımda da bilindik "ne yazık ki yoğunluk var" diyip geçiyorlar. Kaldı ki şimdiki şirketimde 3 ay önceye kadar böyle bişey neredeyse hiç yoktu ama artık her gece pingim tavanlarda.

    Şöyle bir şey de var. Diyelim ki MM bağlattım aynı şey olunca "kusura bakmayın sinyal kirliliği var" diyip geçmesinler? Hani paketlere baktım ve 6 ve 12 aylık var. Ben test edemeden nasıl kör bir şekilde çıkarıp bin tl verebilirim ki? Bir test paketi ne bileyim 1 aylık deneme gibi birşeyleri var mı MM'in?




  • One Nation O kullanıcısına yanıt
    Mutimax para iadesi yapıyor, sitelerinde yazıyor bu. Yani kaybeceğin birşey olmayacak. Ping sorunları azda olsa oluyordu ilk günler sinyal kirliliği yüzünden fakat dikkatli şekilde bildirince düzelttiler ve bir daha yaşamadım. Tabi durum zaman zaman onları da aşıyor, bu işi bilen biri olarak söylüyorum öyle durumlar oluyor ki bazen ister istemez kalite düşebiliyor. Bu WISP lerin kaçınılmaz kronik bir problemi, teknik detaya girmeyeceğim.
    Fakat Multimax bu konuda çok çaba sarfediyor, beni dinlediler ve problemi çözdüler. Tekrar yaşanmaması için önlem alıyorlar mı bilmiyorum ama dediğim gibi bu imkansız gibi birşey fakat durumu iyi düzeltebiliyorlar. Çok iyi müşteri memnuniyetine sahipler bu açıdan.

    Alacağın hız ise 10Mbps 6Gb günlük kota, bilgileri benim konuda ya da internet sitelerinde bulabilirsin. Hız/Fiyat oranı, memnuniyet va kalite açısından en iyi WISP diyebilirim rahatlıkla.


    edit: test paketleri falan yok ama bir arkadaşa daha yardım etmiştim mağusada firmanın ismini hatırlamıyorum şimdi, arkadaş şirkete gisince adamlar orada hemen bir anten kurup bağlantı sağlayıp internet kalitesini demo şeklinde göstermişlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 15 Kasım 2015; 16:53:37 >




  • Merhaba arkadaşlar girnede evime internet almayı düşünüyorum ve bu konuda çok fazla bilgim yok öncelikli olarak hız kota sınırı olmaması ve kesinti problemi olmamasını istiyorum bu yönde bana hangi firmayı önerebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • htc-_- H kullanıcısına yanıt
    Multimax. mmcyp.com
  • FixNet kullanın diyorsunuz anlıyorum . ancak fixnettekilerle görüştüğümde ping garantisi vermiyorlar. insan 2 arada bir derede kalıyor. yokmu şu dandik adada internet hizmetini tam hakkıyla veren bir şirket. multimax da magosaya vermiyor hizmet.
  • Merhaba arkadaşlar.

    Ben kıbrısta yaşamaktayım ve internet olarak nethouse firmasının 4mb/1mb internet paketini 85 tl ücret ile kullanmaktayım.

    ping sorunu ve net yavaşlığı var.
    mesela csgo'da 100 pingin altına çok nadir düşmekte. hep 100 ping üzeri oynamaktayım.

    download hızları ise stabil değil. bazen bi dosyayı 600 700 kb ile indiriyor bazen ise 100 kb üstüne çıkmamakta. alt yapı olmadığı için wdsl denin bir bağlatı ile bağlanmakta.

    twitch üzerinden orta kalite de bile yayın donmaktadır.

    internet adaya Türkiye üzerinden fiber kablo ile deniz altından gelmekte ve şuan bir kaç duyumuma göre ttnet filtre uygulamakta olduğu için şu aralar çok kötü diyebilirim.
  • jean_lucc J kullanıcısına yanıt
    WDSL terimi ne kadar doğrudur bilmiyorum, bunlar aslında WISP firmalar wireless üzerinden internet veriyorlar. Yaşadığın sorunları firmaya ilet bakalım ne yapacaklar, olmuyorsa abonelikten çıkıp Multimax'ı bir dene.

    Altyapı sorunu telefon kablolarında, fiber gitmiyor gerçi çalışmalar olsada veya olacaksa da ben bilmiyorum hiçbir bilgi verilmiyor halka.

    TTNET Kıbrıs'a verdiği internet üzerinde hiçbir filtre uygulamıyor, sansür de dahil. TR'de twitter, facebook sansürleniyorken bizde hiçbir şey olmuyor.
    Hız sorunun TTNET ile ilgili değil, Nethouse ile ilgilidir bu da onların bir istasyona kaç kişi bağladığı ve bununla ilgili ne kalitede iş yürüttüğüne bağlı.
  • Merhaba
    Benim dağıtıcı Yar Binasının tepesinde. 4 katlı bir apartmanda ikamet ediyorum ve aynı apartmanda 2 kişi nethouse kullanıyor. çanaktan modeme ve kablo ile pc ye bağlı.

    Nethouse her seferinde arıyorum. hep aynı kelimeler sarf ediliyor. ben şuan çanaktan tam 4 mb alıyorum diyor.

    Multimax te aynı imiş. yan dairedeki arkdaşlar ordan bağlattı onlarında aynı şekilde.

    şuan alt yapıyı bi kursalarda rahatlasak az da olsa.
  • jean_lucc J kullanıcısına yanıt
    Çanak değil o wireless anten. Nethouse müşteri temsilcileri insanı bıktırıyor, daha açık şekilde derdinizi anlatmanız lazım, eğer gerçekten sizin PC'de sorun yoksa tabi. Multimax o konuda daha iyi, herhangi birşey olunca söylüyorum beni keklemeden hallediyorlar.

    Valla madem öyle diyorlar, ADSL bağlatın kurtulun.
  • ADSL de de çok fazla ping oluyor. wifi antenden gelen kabloyu değiştireceğim. cat5 şuan kablo onu cat6 fln yapacam birde böyle deneyelim bakalım düzelme olacak ?
  • biz aynı apartmanda 3 kişi nethouse kullanmaktayız.

    apartman sistemine geçiş yapsak sorun çözlürmü acaba?

    bu konuda bilgin var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jean_lucc

    ADSL de de çok fazla ping oluyor. wifi antenden gelen kabloyu değiştireceğim. cat5 şuan kablo onu cat6 fln yapacam birde böyle deneyelim bakalım düzelme olacak ?

    cat5 değildir o büyük ihtimal cat5e'dir ve yeterlidir. cat6 ya da cat7'ye gerek yok bir fark yaratmaz senin durumunda. teknik detaylara girmiyorum.

    ADSL'de fazla ping diye birşey yok, sadece bizim ülkede telefon kabloları yamalı ve ev içlerinde paralel hat olduğu için kalitesi düşük. eğer bunları halledersen veya zaten iyi bir bölgede ve apartmanda isen ADSL çok çok daha iyidir. Hele bizim ülkede, ADSL'de kota yok ve 16Mbps alabiliyorsun yıllık 800TL civarına. Hızı ve pingi 7/24 stabildir.

    edit: öyleyse zaten sizi apartman sistemine dahil etmişlerdir diye düşünüyorum çünkü aynı yerdeki 3 kişiyi 3 farklı anten ile aynı istasyona (belki farklı da olabilir) bağlamak akıllıca değil. Apartman sistemi daha kötü ayrıca, zaten kullandığın internet paylaşımlı (istasyondaki diğer kişielrle paylaştırılıyorsun) apartman sisteminde de aldığın interneti arkadaşlarınla paylaştırılacaksın, bana göre daha kötü bir senaryo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 28 Nisan 2016; 18:26:16 >




  • anladım. o zaman nethouse a devam :S
    şuan oteldeki internet bile çok çok kötü. 100 mb download 100 mb upload var ama nafile :S
  • ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_hakan -- 28 Kasım 2020; 23:6:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.