Şimdi Ara

KKTC Türk Lirasını bırakıyormu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar az evvel okudum bu haberi. Paramızın hergün erimesi karşısında, yapılan bu hareketin bakalım yankıları nasıl olacak.
    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/kktc-turk-lirasini-birakiyor-mu-2423034/

    Biz TL'nin değer kaybı karşısında hiç elimizde olmayan sebeplerle birtakım sıkıntılar yaşıyorsak, bunları TC ile çok daha açık konuşmak durumundayız ve konuşmaya da başladık.
    (KKTC Başbakan'ı Erhürman...)



  • Böyle birşeye izin verilmemeli, sırf bunun için para birimini değiştirmek istemek nedir ? Benim dedem kıbrıs harekatında aktif rol almış yaralanmıştır, iyice bunlarda avrupa özentiliği başladı. Türkiye Cumhuriyetinin çıkarı için kimsenin rahatı önemli değildir eğer tüketen değilde üreten olursak eskisi gibi, ozaman paramız gerçekten değer kazanmaya başlar bunlar geçici şeyler, fakat sorumlularına sandıkta cezasını vereceğiz orası ayrı. Bugün para birimini değiştiren yarın başka birşeyi değiştirir. Kıbrıs doğal bir uçak gemisidir ya zorla yada yasal olarak elimizde tutacağız oraları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turcopolo -- 22 Mayıs 2018; 17:10:19 >
  • Hiç bir şey yapamazlar. Zaten Türkiye'nin yardımlarıyla geçiniyorlar, doğrudan ticaret yapamıyorlar. Euro'ya geçtiler diye Euro mu göndereceğiz beylere. Ancak maalesef şu olabilir, yetti gari deyip rumlarla anlaşabilirler. Basit bir faiz inadı nedeniyle ulusal güvenliğimiz bile tehlikeye girmek üzere. Ekonomi zaten gitti gider.
  • Orası ayrı ülke diyorsak birakin
    para birimine kendileri kararlarını versin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konu açılalı 6 yıl olmus hala tl kullanıyorlardı galiba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • egemena E kullanıcısına yanıt

    şimdi birşey yazıcam da ban yiycem. ayaklarnırlarsa "türk ordusu bizi katladiyor" şeklinde, iki güne ukrayna'ya çevirirler orayı. işin kötüsü bizim rusya gibi yerli milli gelişimimiz yok.

  • Türkiye'de yaşayan bizler, emniyet, savcılık, maliye, baskısıyla zorla TL kullanmak zorunda kalıyoruz çünkü bunların maaşı TL ile ödeniyor biz TL kullanmazsak polisin memurun yargıcın maaşıyla tost bile alamaz . Oysa KKTC öyle değil ama orda da devlet başına Türkiye'nin desteği olmadan hayatta kalma ihtimali yok çünkü ambargo altında ve sonuçta onlarda Türkiye devletine eli mahkum ittat etmek zorundalar bizler savcılık emniyet zoruyla onlar ekonomik zorluk nedeniyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KKTC'de benim bildiğim her şey Sterlin üzerinden zaten yeni bir şey değil.

  • Kktc başka bir ülke kendileri bilir zamanında hepsini alıp tr ye katacaklarına o kadar şehit verip ambargo yiyip başka bir ülke kurdurmuşuz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TavukMemesi kullanıcısına yanıt

    Başka bir ülke mi :D


    Türkiye Cumhuriyeti Olmasa ikinci gün adada tek bir canlı Türk kalmaz. Bunu da yazalım Kıbrıs Türkü Türkiyeyi istemiyor gibi abuk sabuk uydurma veya kendini gerçeklikten koparmış batı yalakaları bunu unutmasın

  • Kıbrıstaki batı yalamalığı hiçbir yerde yok maalesef nereden baksan yuzde 40 45

    Gazzede gördük batıyı

    Biz oradan cekilsek rumlar katliama başlasa gazze gibi olur binlerce sivil öldürürler kimse bir sey yapamaz yapmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Neyse zamanı gelince tüm adayı alacağız rumların elinden.


    Yok öyle onların adı Kıbrıs bizimkisi sadece Kuzey Kıbrıs Türk madem onlar tüm adadan vazgeçmiyor. O zaman biz de vaz geçmeyiz. Savaş uçağına çok ihtiyacımız var bu rumlar fena üstümüze geliyor buradaki açığımızdan dolayı

  • KKTC kendi başına ayrı bir devlettir.İster Euro kullanır ister tl.Biz kurtardık yok rumlar biz olmasak keser felan geçeceksin bunları.Keserler mi kesilirler mi yoksa barışçıl bir yolla tüm Kıbrıs birleşir mi bırakın orasına Kıbrıslılar karar versin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KKTC ayrı bir devlet ayrıca vatandaşları Kıbrıs Cumhuriyeti'nin vatandaşı ab üyesi ve İngiliz uluslar Topluluğu üyesi.
    100 sene İngiliz idaresinde kalmış bir yerde senin değil ingilizin düzeni var. Sterlinde kullanır trafikte soldan akar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haber çıktığında 22 mayıs 2018 de dolar 4,5 tl ymiş   kıbrıslılar aslında olaya uyanmış ama gerçekleştirememişler

  • Şöyle ergen ergen yorumlar yazmasanız lütfen? Yok Kıbrıs'ı alacakmışız da savaş uçağı lazımmış da. Savaş uçağımız olsa sanki Kıbrıs'ı alacağız. Daha Ege adalarını elimizde tutamıyoruz. Kıbrıs Akdeniz'in ortasında koca bir uçak gemisidir. Ne ABD ne İngiltere mevcut düzenin değişmesine izin vermez. Kıbrıs Barış Harekâtı'nda amansız ambargolar yedik; bu sefer ambargoyla kalmazlar, direkt askeri müdahale ederler.

  • Bu ne la 6 senelik konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.