Şimdi Ara

Klasik çıkış yolu: İkinci sene. Ya da Ankara elektronik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi bir anadolu lisesinde orta düzey bir öğrenciydim. Seneye düzenli başladım ygs'de 16000 oldum ve tahminimden çok daha yüksek geldiği için (yetiştirememiştim) havalara uçtum. Son 3 ayı ise iyi değerlendiremedim, sohbet muhabbetle geçti biraz ilk sınavımın da iyi olmasının verdiği sahte bir güvenle. matematik sınavında da biraz rahatsızlanınca kendimi 39500'de buldum. Hedefim yıllardır elektrik elektronikti, hacettepeyi istiyordum (15400) ama şu an kapısının önünden geçemiyorum. Tanıtım günlerine gittim konuştum, bu mesleği gerçekten istediğime bir kez daha karar verip başka bölümlere kaymama kararı aldım. Şu an zorlarsam ankara elektronik (35600) gelebilir, ama iyi bir eğitim verildiğinden emin değilim, kendim de herşeyin teoride kaldığı bir eğitim istediğimden HİÇ emin değilim. Şehirdışına gidemediğimden elimdeki tek seçenek de bu.

    2 gün öncesine kadar 2. seneyi hayatta düşünemezdim. Şimdi ise ben de sırf istediğim yer olsun diye bir sene daha hazırlanabileceğimi düşünmeye başladım. İngilizcem iyi, gelecek sene hazırlanırsam hazırlığı atlayıp yaşıtlarıma yetişebilirim. Ama hiçbir şeye cesaret edemeden elim kolum bağlı oturuyorum şimdilik. Yardım eden, deneyimlerini paylaşan olursa çok sevinirim.

    Ankara elektronik hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
    2. sene girmiş olanlardansa deneyimlerini, taktiklerini bekliyorum.







  • Sana kendimi örnek veriyim.
    2011 de mf4 38k idi
    2012 mf4 14777 aynen senin durumun ve senin hedefin olan sıralama. Bence 2.seneye kal normal bir çalışma ile bunu yalabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben geçen yıl pek kasmadım.7000. oldum hedef odtü eem idi.bu yüzden tercih yapmadım.herkes beni çoook eleştirdi.nese
    bu yıl da çok kasmadım,mezun oldugum için daha çok vaktim vardı.bu yüzden biraz daha çalıştım bu yıl.sınavın zor olması ve bu yılın öğrencilerinin daha vasat olması da işime yaradı.ve mf3 de 1540 mf4 de 1780. oldum.hoş aileme ve dersaneye göre derece adayıydım şuan dersaneye pek uğrayasım gelmiyor bekleneni verememekten ama olsun.sonuç olarak bu yıl kendimi yormadan istediğim yere gidiyorum.
    ama senin için de öyle olacaktır diyemiyorum.
  • Şu an içimden alevler çıkıyor bir sene daha kalıp herkese gününü göstereceğim diye () ama hiçbir zaman öyle üzün süre düzenli çalışabilen biri olmadım o yüzden senenin sonuna doğru yine pilim biterse diye korkuyorum. Mezunken vakit daha fazla biliyorum ama bu vakti en iyi şekilde değerlendirmek için ne yaptınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alustriel

    Şu an içimden alevler çıkıyor bir sene daha kalıp herkese gününü göstereceğim diye () ama hiçbir zaman öyle üzün süre düzenli çalışabilen biri olmadım o yüzden senenin sonuna doğru yine pilim biterse diye korkuyorum. Mezunken vakit daha fazla biliyorum ama bu vakti en iyi şekilde değerlendirmek için ne yaptınız?

    yukarda anlattım ya iyi bir şekilde değerlendirmedim.ama zamanım çok geniş oldugu için oran olarak oldukca vasat denebilecek bir çalısma süresi bana yetti.zaten geçen yıldan ve önceki yıllardan altyapım iyidir yani sorulara kafam da iyi basıyor :D




  • İşte ben bu seneden oldukça eksikle gidiyorum, o yüzden bunları kapatmak konusunda deneyimi olan birilerinin (St.MerciLess gibi) görüşüne ihtiyacım var, sağolun yine de :)
  • up!
  • Çalışkan,Azimli birine benziyorsun.Kal bence kardeş tabi eğer kendine güveniyorsan
  • Herşey sende bitiyor
  • Ankara elektronik mühendisliği pek de aranan bir yer değil, bu yüzden çekiniyorum. Ama bir taraftan da herkes kendimi geliştirmem durumunda bu dezavantajı değiştirebileceğimi söylüyor. Lafta kalır diye korkuyorum, gerçekte durum nasıl gelişiyor? herkes üniversite göründüğünden çok farklı çok zor diyor, lafta kalır mı kendine geliştirme işi?
  • up!
    Ankara elektronikten kimse yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alustriel

    Şu an içimden alevler çıkıyor bir sene daha kalıp herkese gününü göstereceğim diye () ama hiçbir zaman öyle üzün süre düzenli çalışabilen biri olmadım o yüzden senenin sonuna doğru yine pilim biterse diye korkuyorum. Mezunken vakit daha fazla biliyorum ama bu vakti en iyi şekilde değerlendirmek için ne yaptınız?

    bence yaz git reyiz zaten çalışmayı da seven bir insan değilmişsin 2. senenin stresini yapamam korkusunu boşuna çekmezsin en azından




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.