Şimdi Ara

Klasik İnternet Sorununun Çok Enteresan Çözümü (Bir Göz Atarsanız Çok Sevinirim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler,


    Standart her insan gibi internet hızı ve kopması sorunlarını yaşıyorum defalarca arıza kaydı oluşturdum geldiler yaptılar vs. ama sonuç hiç değişmedi.

    1 mbit download 0.05 upload alıyorum haliyle internet kullanmak cehennem oluyor.

    Bu arada kullandığım internet turktelekom adsl 16mbit e kadar.

    16mbite kadar olması benim için sorun teşkil etmiyor hatta adsl i oyunlarda daha az ping yaptığını gözlemlediğim için seviyor sayılırım.


    Şimdi gelelim bununun çözümüne ;


    Dışardan eve gelen kabloyu hiç ev hattına bulaştırmadan direkt olarak kısa bir telefon kablosu ile modeme bağlıyorum internet kötü,

    dışardan gelen kablonun 4 farklı ucu var araştırdığım kadarıyla 2 si yedek ben mavi ve beyaz (siyah ve kırmızı olanda var) olanı kullanıyorum.

    Telefon kablosunda da yeşil ve kırmızı var ama birden çok kablo ile denedim farklı renkler olabiliyor.


    Sonuç olarak maviye yeşili beyaza kırmızıyı bağladığımda internet bir anda 10mbit oluyor ve 6-7 saat bu şekilde kullanıyorum ara tek tuk kesinti olur gibi oluyor ama bunada sukur.

    Sonrasında 6-7 saat geçtikten sonra internet kopuyor tekrar geliyor ve hız 1mbit e düşüyor ve bu kez kabloyu çapraz şekilde (maviye kırmızıyı , beyaza yeşili ) bağlayınca tekrardan 10mbit oluyor bir 6-7 saat daha boyle kullanıyorum.


    Bunun bir çözümü var mıdır ben her 6 saatte bir bunu değiştirmek ile mi uğraşacağım ?


    Konuyu yanlış yere açtıysam doğrusunu söyleyip uyarırsanız sevinirim.








  • Kullandığın telefon kablosu kaliteli bir kablo mu?
  • ilk önce tesisatını kontrol et eve kadar gelen kabloda ek vs varsa sıfır cat 6 kablo ile değiştirmeni öneririm ayrıca suan dışarıdan bağlanan kablo gelen ekibin bağladığı telefon kablosu sanırım bu kabloda doğru iki ucu kullandığına emin ol mavi beyaz ,mavi siyah ,mavi kırmızı ,beyaz siyah ,beyaz kırmızı,siyah kırmızı hangisinde en yüksek hat değeri alıyosan o ikiliyi kullan ayrıca hat değerlerini atarsan daha detaylı analiz yapabilirim.
  • @mcrew Kaliteli mi bilmiyorum ama 4 farklı kablo denedim hepsinde sonuç aynı


    @Djdy Evin karşısında direk var direk üzerindeki kutudan kablo çekili bizim çatıya bende çatıda kalıyorum o aradan modeme kadar getirdim dediğim şekilde kabloları denedim şuanki kombinasyonlarda hepsi 3-5 saat arası 8-9 mbit hızla çalışıyor sonrasında internet gidiyor ve 1 mbit olarak geri geliyor . Şimdiye kadar olası kombinasyonların yarısını denedim yarısı kaldı şimdilik sonuç hep aynı biraz kullanıyorum sonra gidiyor. Hatta kimisinde yarım saatte bir kopuyor internet.


    Klasik İnternet Sorununun Çok Enteresan Çözümü (Bir Göz Atarsanız Çok Sevinirim)

    Hat değerleri bunlar mı oluyor ?





  • Ufak bir ekleme yapayım az önce tüm kombinasyonları denedim.


    Mavinin olmadığı hiçbir kombinasyon çalışmadı (gerçi çok fazlada beklemedim en hızlı tepki veren mavili olanlardı)


    mavi-siyah = 192 up 5415 dow

    mavi-kırmızı = 204 up 4731 dow

    mavi-beyaz = 130up 4743 dow . Fakat* mavi beyazı modeme bağladım adsl kablosundaki pembe yesil ile bağlarken mavi-pembe ve beyaz yeşil bağladığımda aldığım hız bu.

    Aynı mavi beyazı, bu kez mavi - yeşil ve beyaz - pembe şeklinde bağladığımda 800 up 12700 dow alıyorum.


    Çok hakim olmasamda doğru kombinasyon bu gibi fakat yaklasık 5-6 saat sonra bu internet kopacak ardından tekrar gelecek ve hız 1mbite düşecek. aynı işlemi tekrarladığımda bu kez mavi-pembe ve beyaz-yeşil olarak bir 5-6 saat daha 10mbit kullanabilecem sonra tekrar Klasik İnternet Sorununun Çok Enteresan Çözümü (Bir Göz Atarsanız Çok Sevinirim) .

  • hocam bence biyerde kopukluk var kabloda kabloarınız mavi beyaz (en yuksek değeri verdiğine göre) eğer sizin tesisatda yoksa bazen telefon kablosuda arızalı olabiliyor kesin tt nin tesisatında sıkıntı var direk ten evinize gelen kanloyu değiştirtebilirsiniz bir tt elamanı bulup hattınızı ölçtürmeye çalışın sorunu anlatın çok illet bir durum birde şurdan hız sorgulatın bakalım normalde tahmini kaç veriyomuşhttps://altyapisorgu.netspeed.com.tr/
  • Olabilir sanırım direkten gelen kabloda ek var onu iptal etmeyi deneyeceğim. Siteden baktım gözükmüyor hiçbirşey başka sitelere de baktım port yok diyor fakat daha oncelerinde baktığımda gözüküyordu taze bitti herhalde , yalnız sabit no ile arattığımda gorebiliyorum turknette 35mbps veya daha fazla odersem 50 mbps yazıyor millenicomda da 59 mbps yazıyor . Fakat bunlar sabit no yazınca çıkıyor adreste port gözükmüyor.

  • kowalsk1 kullanıcısına yanıt

    Direkten evinize kadar cat6 çektirseniz hocam keşke. Tabi bunu telekom yapmıyor, siz kabloyu alıyorsunuz, arıza kaydı bırakıyorsunuz onlar geldiğinde direğe bağlıyorlar. Detaylarını şurada paylaşmıştım.


    https://forum.donanimhaber.com/hat-kablosu-nasil-yenilenir-telekom-kablosu-nasil-yenilenir-kablo-yenileme-nasil-yapilir--142783067-6#146690807

  • Konuyu okudum , fakat biraz aptalca olabilir ama merak ettiğim birşey var modem için sadece 2 uç kullanırken Cat 6 kabloda yanlış bilmiyorsam 8 renk var yani 6 tanesi işlevsiz kalacak 2 uçlu düzgün bir kablo modeli yok mu acaba ?

    Bu arada sorun aynı şekilde devam ediyor 2 saate bir kabloları çapraz bağlıyorum :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kowalsk1

    Konuyu okudum , fakat biraz aptalca olabilir ama merak ettiğim birşey var modem için sadece 2 uç kullanırken Cat 6 kabloda yanlış bilmiyorsam 8 renk var yani 6 tanesi işlevsiz kalacak 2 uçlu düzgün bir kablo modeli yok mu acaba ?

    Bu arada sorun aynı şekilde devam ediyor 2 saate bir kabloları çapraz bağlıyorum :(

    sorunuz santral kutusu ile alakalı.. kutuda bır sorun var..kablo ile sorununuz oldugunu dusunuyorsanız 2 teli tek tel olarak kullanın oyle baglayın sorun olmaz.

    Senın yasadıgın sorunu bende yazın yasıyordum santral kutusundaki fan bozukmus fazla ısınıyormus ondan oluyor dedıler.

    Telekoma arıza kaydı bırak santral kutusundaki fan calısıyormu baksınlar vs..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kowalsk1

    Konuyu okudum , fakat biraz aptalca olabilir ama merak ettiğim birşey var modem için sadece 2 uç kullanırken Cat 6 kabloda yanlış bilmiyorsam 8 renk var yani 6 tanesi işlevsiz kalacak 2 uçlu düzgün bir kablo modeli yok mu acaba ?

    Bu arada sorun aynı şekilde devam ediyor 2 saate bir kabloları çapraz bağlıyorum :(

    cat 6 kablo kaliteli ve kalın bakır kullandığı için öneriyoruz normalde bu kablo bilgisayar ile modem arasına bağlanan kablo telefon kablosuda alabilirsiniz ama kaliteli bakır almaya çalışın ayrıca bende kırsal alanda int kullanırken almıştım defalarca arıza kaydı bıraktım kabloyu bağlamaya gelsinler diye gelmediler bende çıkıp kendim bağlamaıştım umarım sizdede yaşanmaz aynı durum
  • kowalsk1 kullanıcısına yanıt

    0.5mm telefon kablosu da aynı işi görür hocam önemli nokta olan bakırın kalınlığına dikkat edin

    Edit: şimdi baktım da cat5 veya cat6 almak daha mantıklı görünüyor fiyat farkı yok pek. Ucuz kablolarda ise ince kablo kullanmışlar veya kalınlık belirtmemişler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unununium -- 12 Mart 2021; 19:51:23 >
  • Bende de problem vardı şöyle bir cözüm buldum kendimce cat6 çekili 8 tane uç var yani bunları 4 tanesini 1 , 4 tanesini 1 olarak birleştirdim uçlarını tek yaptım yani problem kalmadı bende kopma vs vs yaşamıyorum vdsl kullanıyorum bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.