Şimdi Ara

Klima alacağım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar klimada yüksek lisans veya doktora yapmış arkadaşarın yardımına ihtiyacım var.
    2 gündür internetten bir araştırma yaptım ve taklaya gelmemek içinde sizin deneyimlerinizden faydalanmak isterim.
    Öncelikle İzmir'de oturuyorum, 20 m2 lik bir oda, 2 yanı sokağa bakan bir oda, 2 yanda da yalıtımsız cam, yalıtımız ev, 2,75 m yükseklik, tahminim pencereler güney batıya ve batıya bakıyor. Bu hesaba göre 12.000 btu luk bir klima işe yarıyor.

    Şimdi klimada önce markasına bakarak yola çıkıyorum. Vestel beko veya benzeri yerli malı ürün tercih etmeyeceğim. İstediği kadar toshiba,mitsubishi,lg ile ortaklık kurup teknoloji veya parça transferi/tedariği yapsınlar yinede tercih etmeyeceğim. Kafamda 3 -4 tane marka vardı, belki aynı klasmanda olan benzer markalarda olabilir ama marka tercihi olarak LG,Mitsubishi,Toshiba,Daiken olarak karar kıldım. Geçici olarak ihtiyaç duyulan btu'yuda 12 000 olarak tespit ettik. İnverter ve duvar tip klimada karar kıldık. Bütçe olarakta 2500-3500 tl olarak bir parayı gözden çıkardım.

    Şimdi ise düşük enerji harcayan bana ayda 240 saatte ısıtma ve soğutmada ortalama aylık 30 - 40 tl elektrik harcayacak bir modeli bulmaya geliyor.Baktım ki ısıtma ve soğutma katsayı değerleri var (COP ve EER) üstüne birde SCOP ve SEER değerleri çıktı. Herhalde COP ve EER değerleri yüksek bir klima seçsek en düşük enerji harcayan o dur dersem sanırım bir hata yapacağım. Veya kışında yazında kullanıldığında aradaki makasın açılmadığı bir klima olmalı.


    Örnek olarak aşağıya teknik özelliklerini aldığım Mitsubishi Heavy Hyper Inverter Dizayn SRK20ZJX - S kliması;
    http://www.iklimsa.com/Urunler/Detay/158/SRK20ZJX-S

    Model SRK20ZJX-S
    Güç Kaynağı 220 V, 1 Faz,50 Hz.
    Kapasite Soğutma kW 2,0 (0,9 - 3,1)
    BTU/h 6.824 (3.070 - 10.577)
    Isıtma kW 2,5 (0,9 - 4,3)
    BTU/h 8.530 (3.070 - 14.671)
    Sarfiyat Soğutma kW 0,35 (0,19 - 0,70)
    Isıtma kW 0,45 (0,23 - 1,00)
    EER (Soğutma) 5,71
    COP (Isıtma) 5,56

    Şimdi işleyiş nasıl olmakta burada. Örn oda sıcaklığımız 15 derece. Ben oda sıcaklığını 27 olarak sabitledim. Bu klima önce tam güçte çalışıp (ort 2,5 kw ) oda sıcaklığını 27 dereceye getirir 20dk da, sonra bakar ki sistemde az ısı kaybı var ve inverter özelliğini devreye sokarak bu 27 dereceyi korumaya çalışır. Burada ortalama 0,45 kw saat enerji harcayarak bir bakıma ısı kaybı çok fazla değilse sürekli bu değerde çalışır ve 8 saatte açık kalırsa hep 0,45 kw harcar. COP ve EER değerleride iyi . Btu yükseldikçede COP ve EER değerleride düşmekte. Ama buna karşılık başka modellerle kıyaslama yaptığımda ise işin biraz daha karmaşık olduğunu düşünmeye başladım. Örn EER ve COP değerleri birebir aynı olsun ama kapasitede veya sarfiyattaki kw saat cinsleri daha yüksek bir rakam olsun sistem nasıl işler.
    Birde yine nette yaptığım bir araştırmada http://enklima.com/en-verimli-klimalar/ bir sıralama verilmiş ama bu daiken ve mitshubishi gibi reklamlarda ampul yakan adamların üstünde lg var ve heavy sıralamada bile yok. Sanırım bu da bizim aslında COP ve EER değerinin en yüksek rakam olması en iyi veya o ideal şartlardaki performansı alamayacağımız anlamına geliyor.

    Şimdi ise klimacı tarafından bana önerilen modeli yazayım Mitsubishi SRK45ZJP-s1. Bu cinse bakıncada şunu düşünüyorum EER ve COP değeri 3,21 + 3,62 ...Aklıma şu geliyor zaten A sınıfı olabilmek için aşağı yukarı bu rakamın üstünde olması gerekiyor tam sınırdaysa biz 3 yıl öncenin teknolojisini alıyor gibiyiz, 4,5 larda gezen klimaları almamız gerekmezmi diye düşünüyorum. Şayet EER ve COP değerleri yüksek olan LG yi tercih ettim ama havalar çok oynak iç ve dış sıcaklık farkı yüksek veya değerinin üstünde oda da ısı kaybı var. Ama sürekli aynı sıcaklığı dengelemek için invertersız belki çalışarak belki bana daha fazla elektirik masrafı getirebilir. Şimdi bunlar mitsubishi heavy cinsi. Ve klimacı günde 2,5 tl yakar diyor günü 24 saatten mi hesapladı 8 saatten mni hesapladı çözemedim.
    Üstüne soracağım ise şudur örneğin bana 12 bin btu yeterli diyelimki ben 18 bin aldım. bunlarda inverter özelliği varsa oda sıcaklığı korunduğunda hepsi en düşük seviyede çalışması gerekir, bu da aslında ikiside 3 aşağı 5 yukarı aynı elektiriği tüketir anlamına gelmezmi ? min 3000 btu salsa içeri biri diğeride 1000 salsa. Benim garanti olarak ve ilerisi için az yüksek btu lu bir klima almam doğru olmazmı ? ( Eğer ısı kaybı fazla olacaksa )
    LG Prestige Inverter / ASNW126MMF0 ile bu model arasında arada kaldım ( tanıdık olduğu için arada kaldım ).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahweh -- 5 Ekim 2013; 23:11:44 >







  • http://forum.donanimhaber.com/m_3306812/tm.htm

    yeri butrası biraz araştırma yapın önüne gelen konu açıyor sana burada kimse yanıt vermeyecek öyle bekle agaç ol





  • Çok gerilmiş bir cevap oldu kendimi kötü hissettim. Klimalar deyince buraya geldim bende buraya yazdım. Gerçi diğer konulara girdimde kilitlenmiş. Benim hatam c/p yapıp oraya geçeyim ben teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.