Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
543
Cevap
43
Favori
94.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StG 44

    Doğru değil hocam. Evlerimizde kullandığımızdan çok daha büyük klima sistemlerinin soğutma kulelerindeki sıcak sudan bulaşıyor. Zaten daha çok sıcak suyun depolandığı sistemlerde çoğalıyor bakteri. Kaynak:



    https://www.cdc.gov/legionella/about/causes-transmission.html



    Home and car air-conditioning units do not use water to cool the air, so they are not a risk for Legionella growth



    meali evlerdeki ve araçlardaki klimalarda su kullanılmadığı için risk yok. ancak yine de bakım yaptırmak gerekli, adam akıllı bir bakım videosu izlediyseniz simsiyah akan suyu görmüşsünüzdür. klima performansı falan bakın onları söylemiyorum bile daha.

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam bilgi için yine de bakımı yapmak lazım tabi.




  • Klima bakımı işlemini evinde yapacak olanlar aşağıdaki linkteki bilgilerden yararlanabilirler. İlk defa bu kadar açık ve net anlatan bir site gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim. Şahsen evdeki klimamın bakımını burada anlatılanlara göre yaptım ve odanın havası değişti resmen. Temizliğin bu kadar da fark edeceğini düşünmemiştim açıkçası.https://www.komkli.com/klima-servisi/klima-bakimi-nasil-yapilir/
  • Değerli Forum arkadaşlarım Forumda bu konuyu bende okudum elimdeki klima 1 senelik garantisi 2019 mayıs a kadar devam ediyor. Resimde görüldüğü üzere iç ünitede fan pervanesinde sanıyorum mantar türü şeyler gelişmiş ben nasıl söker temizlerim ? İç filtreleri sökmek kolay ama o siyah fan pervanesi nasıl sökülür ?Bilen anlayan varmıdır ? Yardımlarınızı bekliyorum.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurizmir -- 23 Haziran 2018; 21:57:27 >




  • ozgurizmir kullanıcısına yanıt
    Eliniz yatkın değilse fanı hiç sökmeyin. Sadece hava yönlendiren beyaz kanatçıkları sökün. Temizlemek için ise internette basınçlı su püskürten hazneli klima pompaları var fiyatı da 30-40₺ ondan almanızı tavsiye ederim.
  • Service manual u buldum PDF çok detaylı söküm resimli anlatılmış ben dediğin gibi klima pompası ile iç üniteyi söker temizlerim ama dış üniteyi yapamam o bu sene idare etsin. Teşekkürler arkadaşım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurizmir

    Service manual u buldum PDF çok detaylı söküm resimli anlatılmış ben dediğin gibi klima pompası ile iç üniteyi söker temizlerim ama dış üniteyi yapamam o bu sene idare etsin. Teşekkürler arkadaşım.

    Dış ünite temizliğini dikkatli bir şekilde su tutarak siz de yapabilirsiniz sorun değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar ,Sabahtan beri bununla uğraşıyorum yahu klimanın içi mantar ormanı olmuş, temizlemekten çok yoruldum ama servis gelse bukadar itina etmezdi. Drenaj çıkışı iki adet daha önce servis birini bağlamış ben diğerkinide bağladım içeride 19 lt damacanaya bağladım. Su birikmesinden mantar yosun meydana geliyor. Su tahliyesi hızlanrsa daha az sorun olur kanatindeyim. Ben Elektronikçiyim ama klima işinide yaparız. Hatta açmışken ön taraftaki power modülündeki led ışığınıda mavi yaptım .































    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurizmir -- 25 Haziran 2018; 10:15:54 >








  • Klima temizleme sıvısı aldim, klimanin icine komple sıktım ve duruladim. Akan kiri ve pislige inanamazsiniz. Fark fotoğrafta. Size de tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Forum Arkadaşlarım yukarıdaki 4 ay önceki mesajım bulunuyor. Geçen gün klimanın içine led fener ile baktım Oda NeeeeeeeeeEE. Aman Allahım korkunç 4 ayda bu hale gelmiş, Tamam klima devamlı çalışıyor hiç kapanmıyor du sıcak aylarda şimdi kapalı ama neden bu kadar kısa sürede klima bu kadar kirlenir. ? Resimleri paylaşıyorum. Ne yapalım Tekrar söküp Temizlik yapılacak.
    Mitsubishi Krigamine serisi MSZ-FH25VE2









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurizmir -- 22 Ekim 2018; 19:38:11 >




  • Değerli Forum Arkadaşlarım bugün temizlik tamamlandı çok şükür kazasız belasız TEST OK. Burada tüm detaylı resimleri paylaşıyorum ki aynı model marka kliması olanlar buradaki resimlerden aşama aşama cihazın temizlik sonrası montaj şeklini inceleyebilirler.
    Ek Not: Servise bakım için vereceğim 200 TL yi kütür kütür ihtiyacım için harcarım. Ben elektronikçiyim ama klima işinide yapıyoruz çok şükür.

    Klima Model A + + +

    Temizlik sonrası Montaj aşaması.


























    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurizmir -- 23 Ekim 2018; 15:35:6 >




  • Aydin kusadasinda electra marka yaklasik 10-12 senelik klima calistirdigimda iceriden su akitiyor; mayısda nı klimacı buldum, geldi bakımları yaptı bu bi parcanın kırık oldugunu ve yapıştırıcıyla yapıştırılması gerektiğini soyledı, neyse guclu bır yapıstırıcıymış guya yaptı gıttı, 24 saat de kullanma dedı. Tabi yAzın açtık klimayı baktık su akıtmaya devam. Artık esnafa da guvenım yok, ben bu su akıtmasıyla ilgili nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Forum Arkadaşım 12 yılllık klima hiç ummadığınız bir zamanda size çok farklı sorunlarda çıkarabilir. Daha da önemlisi Tehlikeli bir durum bile meydana gelebilir. Onarım tabiki de mümkündür. Ama 12 yıldır kullandığınız klimayı yaptırıp kullanmaya başladığınızda ödeyeceğiniz elektrik tüketim fatura bedeli yerine bence yeni nesil A +++ Klima satın alıp onun taksitlerini öder üzerine de cebinizde paranız kalır. Gerçek A +++ inverter klimanın bir aylık devamlı çalışmasında ödeyeceğiniz elektrik faturası (18 lik ise )yaklaşık en fazla 45TL dir. Kapasite daha küçük olursa 1 Aylık devamlı çalışmada yaklaşık 30 TL. Size öneri Mitsubishi veya Daikın A+++ (üç artı)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurizmir

    Değerli Forum Arkadaşım 12 yılllık klima hiç ummadığınız bir zamanda size çok farklı sorunlarda çıkarabilir. Daha da önemlisi Tehlikeli bir durum bile meydana gelebilir. Onarım tabiki de mümkündür. Ama 12 yıldır kullandığınız klimayı yaptırıp kullanmaya başladığınızda ödeyeceğiniz elektrik tüketim fatura bedeli yerine bence yeni nesil A +++ Klima satın alıp onun taksitlerini öder üzerine de cebinizde paranız kalır. Gerçek A +++ inverter klimanın bir aylık devamlı çalışmasında ödeyeceğiniz elektrik faturası (18 lik ise )yaklaşık en fazla 45TL dir. Kapasite daha küçük olursa 1 Aylık devamlı çalışmada yaklaşık 30 TL. Size öneri Mitsubishi veya Daikın A+++ (üç artı)

    45₺ mi şaka yapıyorsunuz herhalde. Bir 18.000 inverter klima 7/24 kullanımda kış ayında soğuklarda saatlik elektrik tüketimi 500 Watt ın altında olamaz. Bu da 0.5X24= Günlük 12 kW eder. Şu an 1 kW elektrik 64 kuruş. 12X30=360X0.64= Bu da 230₺ eder. Sizin dediğiniz gibi olması için klimanın saatte 97 Watt harcaması lazım bu da imkansız. Bırakın 45₺ yi ayda 100₺ harcasa bile Harika rakam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 19 Kasım 2018; 0:35:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Değerli Forum arkadaşım ben 1.5 yıldır MSZ-FH25VE2 Modelini kullanıyorum klima yazın hiç kapanmaz bir buzdolabı gibi devamlı çalışıyor. Gelen faturada bellidir. Evimde tüketip ödediğim elektrik faturasınıda çok iyi biliyorum. Sen sanıyorum yarım inverter benim tabirimle çakma klimalar ile karıştırma ve karşılaştırma . Evet klima fiyatı yüksektir ama gerçek inverter .Al sana Teknik verilerin çizelgesi. İnternet üzerinden de araştırıp ne kadar ekonomik olduğunu bulup yeniden keşfedebilirsin.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurizmir -- 19 Kasım 2018; 12:22:28 >




  • Vestel klima kullaniyorum, eski segment 9000 lik. Klima ic ünitesindeki toz filtresine baktim gecen, sizlere ömür gibi. Yedek parca olarak ucuza nereden temin edebilirim? Nette bulmak pek mümkün degil..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışın hiç kullanmadık klimayı haliyle havalarda sıcaldı baya temizlettirmeye gerek var mı acaba bunları ? :/ Servis çağırıp
  • Klima temizliğinde asitli maddeler kullanmayın. Beyaz sirke vs kulkanmayın o da asidik. Tuzlu kimyasalları da kullanmayın. Bunlar metal aksamda oksitlenmeye neden olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klimadan niyeyse sirke gibi bir ağır koku geliyor ara ara, nedeni nedir? antalyada hava sıcak, klima çok çalışıyor onla alakalı olabilir mi? ne yapmak lazım? teknik servis çağırdığımda koku normal filan demişlerdi ama bildiğin palavra.
  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    Hocam geriye birşey kalmadı temizlikte ne kullanılmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima temizleme spreyleri var.Hatta altına takılacak poşetle birlikte satılanları da var.25-50 lira bandında nette var.Daha iyi bir çözüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 10 Ağustos 2020; 23:38:15 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.