Şimdi Ara

Klima Dış ünitesinin su damlatması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar.

    Arcelik 18331 aa marka Klimanin dış ünitesinden, 2 adet bakir boru olan yerden ve tam unitenin altindan olmak uzere 2 farkli yerden su damlatiyor. Alt kattaki komsumun tamda kapısının onune. Bugun servis geldi, nemden dolayi akitma yapiyor olabilir dedi ve gaz takviyesi yapti ama durum hala ayni. Bu durum icin cozum onerileriniz nedir. Komsu surekli şikayet edip duruyor. Son cozum olarak ünitenin yerini degistirecem artik ama baska yerde de su akitacak.

    Internetten buna benzer sorun yasayan kullanicilar tahliye borusu falan demis ama bakir boruların oradaki terlemeden dolayi damlamayi engelleyecek bisey bulamadim.

    Yardim ve onerileriniz icin şimdiden tesekkur ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Basit bir pet şişeyi ağız kısmı aşağı bakacak şekilde yan tarafını kesip o rekorların üzerine geçirin, böylece damlamalar pet şişenin içerisine olacaktır, pet şişenin ağız kısmına da klimalar için kullanılan drenaj hortumunu bağlayarak uygun bir eğim ile pimaş boruya uzatın. Bu ve buna benzer bir çok fikir üretilebilir, sıcak havalarda bu terlemeler normaldir önüne geçilmez, ancak o bölümleri de izolasyon ile sarmanız veya cam macunu ile komple izole etmeniz gibi sıradışı yöntemler de kullanabilirsiniz. Tüm bu önerileri elbette bizler de İLKEL sınıfta kabul ediyoruz lakin dış ünite yer değişikliğinden daha makul ve ekonomik çözümler olduğu aşikar :)

    Bu sorunun günümüz yansıması, firmaların kasa yapılarını değiştirmelerine neden oldu, zaten onlar da çok basit bir çözüm ürettiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.