Şimdi Ara

Klima elektrik bağlantısı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    yaklaşık 1.5 ay önce samsung inverter windfree 12 binlik klima aldım. Servis gelip montajı yaptı ama elektrik bağlantısını bir elektrikçiye yaptırmam gerektiği söylendi. İç ve dış ünite bağlantılarını yaptılar sadece dış üniteden elektrik verilecek.


    benim elektriğe biraz merakım var kendi işlerimi kolaylıkla görüyorum dış ünite elektrik bağlantı kutusunu açtım yapabileceğimi düşünerek kablodaki kahverengiyi L ye maviyi N ye sarıyıda Topraklama olarak bağladım. Araya birde servisin istediği şekilde şartel koyarak kahverengi kabloyu sigorta ettim.


    olayın patladığı yere geldik.

    balkondaki prizi tamamen söktüm içeriden siyah kırmızı ve sarı kablo çıktı elektrik teknisyeni arkadaşımı aradım kırmızı faz dedi internetten araştırdım kırmızı faz yazıyordu bende hiçbir deneme yapmadan şarteli indirip klimadan gelen kahverengiyi kırmızıya maviyi siyaha toprağıda toprağa bağladım bu şekilde klimayı yaklaşık 1 ay kullandım.


    daha sonra şartel bağlantılarını sağlamlaştırmak amacıyla şartel kutusunu açtım ve amaçsıca kontrol kalemimi faza tuttum ve yanmadı, nötre tuttuğumda yanıyordu o an kaynar sular döküldü başımdan hemen ana şarteli kapatıp elektrik aldığım prizi açtım bağlantıy söküp elektriği verdim ve ne göreyim aslında faz siyahmış… yani bağlantıyı ters yapmışım.


    yorumlamınızı istediğim şu

    1. klima ters (faz-nötr) bağlantı yapılmış olmasına rağmen nasıl çalıştı
    2. bu şekilde ters bağlantıyla yaklaşık 1 ay kullandım sizce zarar vermişmidir bu durum.

    bu soruları sormamın nedeni klima 12 binlik oda 25m2 ve soğutma performansı aşırı iyi değil. Diğer klimalara baktığımda daha soğuk üflüyorlar. Mesela soğutma modunda dereceyi 16 ayarladığımda klima 15.8 derece civarı üflüyor. Bı performansızlığım yaptığım hatayla alakalı bi durum olup olmadığını merak ediyorum.








  • Cihaz monofaze olduğu için sorun olmaz ancak fazı sigortadan geçirmek doğru olanı. Bağlantıları düzeltmen yeterli
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.