Şimdi Ara

Klima elektrik hattı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar iyi günler dilerim.Evimde 24000btu bir adet 20 senelik eski bir klima var.Bir tanede arka odaya 12btu inverterli yeni bir klima almak istiyorum ikisini aynı elektrik hattından almak mecburiyetindeyim aynı hatta 12V 30amper bir led trafosu bir de televizyon bağlı 12btu klima bağlasam hat kaldırır mı sizlere danışmak istedim.Apartman yeni daireye 3 faz giriyor.




  • Merhaba.


    Led trafosundan tam yük çekiyorsanız + Televizyon ve 24000 Btu On-Off klima üstüne yeni klimayı eklerseniz hepsini birden kaldırmaz,kaldırsa bile sınırda olur.


    24000 Btu eski klimanız 10-11 Amper civarı akım çekecektir. Led trafosu tam yükte ise 1,5 Amper civarı akım geçer. Üstüne televizyon eklenirse yeni klimaya birkaç amper pay kalır.


    Söz konusu hattın kesiti büyük ihtimalle 3x2,5'tur. Bu hatta da 16 Amper'den daha yüksek sigorta takılması pek sağlıklı olmaz. Klimalar prizden beslenmeyecekse en fazla 20 Amper takılabilir ama daha büyük sigorta sakıncalı olur. LED trafosu tam yükte çalışmıyorsa ve televizyonunuz özellikle LCD değil de LED ise bunlar toplam akımı azaltacaktır.


    Yeni klimayı bağlayıp normalde cihazlarınızın hangileri aynı anda çalışacaksa o şekilde çalıştırıp hepsini besleyen hattın kablolarının sıcaklığını kontrol ederek sonuca varabilirsiniz.


    Saygılarımla...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.