Şimdi Ara

Klima kalın boru buzlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
22.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sebebi ne olabilir? Klima kalın boru buzlanma



  • Tabi ki bakmışsınızdır ancak yine de sormak durumundayım. filitrelerinizi en son ne zaman temizlemiştiniz?
    Kalın boru buzlanmasının teknik açıklaması, Basma hattında gaz haline getirilen ve dolayısıyla soğutulmuş olan gazın, iç ünite evapında üzerinden hava geçirilerek bu soğukluğu alınır ve gaz ısınmış (likite dönmüş) halde geri döner. bu döngü sürekli tekrarlanır ve alan soğutulur vs.
    Eğer filtrelere tıkalıysa veya dereceyi çok düşük komut vermekle birlikte fanı da çok düşük devire aldıysanız, özetlemek gerekirse, klima iç ünitesinden geçen soğuk hava alana verilemiyorsa, soğutucu akışkan dediğimiz gaz soğuyamadan sisteme geri döner. Soğutma modunda kalın boru dönüş hattıdır, eğer buzlanıyorsa giren soğuk gaz, soğuk olarak geri dönüyor demektir.

    Bunun dışında boru kıvrılmaları veya bükülmeleri de olası bir etkendir.
  • @ado hep yanlış bilgi vermişsin. Böyle durumlarda bilgin yoksa yazMAMALISIN.


    1- Basma hattında soğutucu akışkan GAZ değil SIVI haldedir.

    2- "gaz haline getirilen ve dolayısıyla soğutulmuş olan gazın" yazmışsın Burdada bir yanlış daha var Soğutucu akışkan yüksek basın bölgesinde (kompresör çıkışı : KIZGIN BUHAR), (kondanser içinde: sıcak sıvı) halindedir. SOĞUK olması İM-KAN-SIZ.

    3- gaz ısınmış (likite dönmüş) halde geri döner<<< Al bir hata daha soğutucu akışkan likit değil kuru buhar olarak geri döner. Likit olarak dönerse kompresör arızalanır zaten. Kompresör dediğimiz şey zaten Gazların basıncını artırmak için kullanılır. Likit(sıvı) basıncını artırmak için pompalar kullanılır. Kompresöre likit girişi olursa kompresör BOZULUR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.