Şimdi Ara

KLİMA KOPRESÖRÜ BÖYLEMİ ÇALIŞIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
12.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, arkdaşlar aracım 98 laguna rxe 140 lık. aracın klimasına 15-20 gün önce elektrikçide gaz ve yağ dolumu yaptırdım. yaklaşık 1 saat fala sürdü bu işlem.önce vakumla içindekileri boşaltıp yeni den dolum yaptılar.Sonra kaçak kontrolu falan yapıldı ve klima normal çalıştı. Fakat aradan 1 hafta geçmeden klima soğutmamaya sıcak üflemeye başladı. Yolda olduğum için benzin istasyonunda durup kaputu açıp bakayım dedim çok bir şey anlamıyorum ama genede açıp baktım. araba rölantide çalışırken klimayı açtım kompresör devreye tık sesi ile devreye giriyor ve 10-15 saniye sonra yine tık diye çıkıyor dönmüyor. bu sürekli böyle tık gir 10-15 sn sonra tık çık. Çok anlamam ama garip geldi bu kadar kısa süre devrede kalması.kendi kendime teşhis koydum elektrikle ilgili bir sorun var diye.ve elektrikçiye götürdüm.Aynı yere götüremedim çünki ilk gaz bastırdığım yer başka şehirde şimdi başka yerdeyim. Elektrikçiye durumu anlattım çok gaz basılmıştır dedi nekadar gaz koyduklarını sordu.benimde aklımda kalan gaz ve yağ toplam 800 gr kalmıştı.olmaz 560 gr gaz basılması gerekir dedi.İlk götürdüğüm yerdeki cihaz kocaman bilgisayarlı ve adam her aracın model seçimini yapıp ona göre gaz basıyor.ustanın söylediği bana saçma geldi biraz ama bir şey de diyemiyorsun tabi.tamam dedim ne gerekiyorsa yapalım usta biraz gaz boşalttı klimadan ama durum gene aynı kompresör biraz daha uzun devrede kalıyor gibi ama öyle 1 daki falan değil 15-20 sn gibi biraz soğutma oldu klimada tamam dedi bu zaten böyle çalışır.devreye girer 15-20 sn sonra çıkar sonra gene devreye girer. Böyle bir şey görmedim hiç olabilirmi böyle bir şey. Peki dedik bir arkadaşımın arkadaşı usta o yüzden de bir şey diyemedim çektim arabayı kenara. arkadaşda başka bir şey yaptırıypr onu bekliyorum.yarım saat sonra arabayı çalıştırıp klimayı açtım sıcak üflüyor dedim usta bu sıcak üflüyo. sonra biraz daha gaz bıraktı klimadan ve kompresörün devre girmesini bekliyo 2 dakika sonra bunda gaz yok dedi.haydi ne diyelim şimdi. sonra birde gaz basmaya başladı.440 gram yeniden gaz bastı.sonra durum gene aynı 10-15 sn devrede sonra tık gene çıkıyo sonra gene devreye giriyo.uyuz oldum iyice .usta bak bunda röle falan bir şey varmı o mu bozuk acaba diyom gayet güzel çalışıyor diyor.öyle aldım arabayı.bu nedir arkadaşlar böyle bir şey olabilirmi ya. lütfen bu sorunu sebebi ve çözümü hakkında fikirleriniz varsa yazarsanı sevinirim.kusura bakmayın uzun uzun anlatmak zorun kaldım ilginize teşekürler.







  • Arkadaşım hangi şehirde oturuyorsun bilmiyorum ama eğer sakaryaya yakınsan seni iyi bir elektrikçiye götüreyim......bende de aynı araç var ve 2 sene önce gaz tamamlatmıştık 1 ay önce bir daha tamamlattık. 730 gram gaz aldı..o ustan saçmalamasın ona benden selam söyle....

    Klima kompressörün devreye girip çıkıyor ise muhtemelen kompresöründe arıza vardır. Bu arada klima radyatör ve peteklerine de baktır onlar da da sorun olabilir....Bunun için iyi bir klimacıya gitmen gerekecek...sakın yetkili servise gitme felaket fiyat çakarlar...zaten bu laguna ı 140 lıkların da parçası ateş pahasıdır sakın yetkili servise bulaşma...
    quote:

    Orjinalden alıntı: ddincer

    Selamlar, arkdaşlar aracım 98 laguna rxe 140 lık. aracın klimasına 15-20 gün önce elektrikçide gaz ve yağ dolumu yaptırdım. yaklaşık 1 saat fala sürdü bu işlem.önce vakumla içindekileri boşaltıp yeni den dolum yaptılar.Sonra kaçak kontrolu falan yapıldı ve klima normal çalıştı. Fakat aradan 1 hafta geçmeden klima soğutmamaya sıcak üflemeye başladı. Yolda olduğum için benzin istasyonunda durup kaputu açıp bakayım dedim çok bir şey anlamıyorum ama genede açıp baktım. araba rölantide çalışırken klimayı açtım kompresör devreye tık sesi ile devreye giriyor ve 10-15 saniye sonra yine tık diye çıkıyor dönmüyor. bu sürekli böyle tık gir 10-15 sn sonra tık çık. Çok anlamam ama garip geldi bu kadar kısa süre devrede kalması.kendi kendime teşhis koydum elektrikle ilgili bir sorun var diye.ve elektrikçiye götürdüm.Aynı yere götüremedim çünki ilk gaz bastırdığım yer başka şehirde şimdi başka yerdeyim. Elektrikçiye durumu anlattım çok gaz basılmıştır dedi nekadar gaz koyduklarını sordu.benimde aklımda kalan gaz ve yağ toplam 800 gr kalmıştı.olmaz 560 gr gaz basılması gerekir dedi.İlk götürdüğüm yerdeki cihaz kocaman bilgisayarlı ve adam her aracın model seçimini yapıp ona göre gaz basıyor.ustanın söylediği bana saçma geldi biraz ama bir şey de diyemiyorsun tabi.tamam dedim ne gerekiyorsa yapalım usta biraz gaz boşalttı klimadan ama durum gene aynı kompresör biraz daha uzun devrede kalıyor gibi ama öyle 1 daki falan değil 15-20 sn gibi biraz soğutma oldu klimada tamam dedi bu zaten böyle çalışır.devreye girer 15-20 sn sonra çıkar sonra gene devreye girer. Böyle bir şey görmedim hiç olabilirmi böyle bir şey. Peki dedik bir arkadaşımın arkadaşı usta o yüzden de bir şey diyemedim çektim arabayı kenara. arkadaşda başka bir şey yaptırıypr onu bekliyorum.yarım saat sonra arabayı çalıştırıp klimayı açtım sıcak üflüyor dedim usta bu sıcak üflüyo. sonra biraz daha gaz bıraktı klimadan ve kompresörün devre girmesini bekliyo 2 dakika sonra bunda gaz yok dedi.haydi ne diyelim şimdi. sonra birde gaz basmaya başladı.440 gram yeniden gaz bastı.sonra durum gene aynı 10-15 sn devrede sonra tık gene çıkıyo sonra gene devreye giriyo.uyuz oldum iyice .usta bak bunda röle falan bir şey varmı o mu bozuk acaba diyom gayet güzel çalışıyor diyor.öyle aldım arabayı.bu nedir arkadaşlar böyle bir şey olabilirmi ya. lütfen bu sorunu sebebi ve çözümü hakkında fikirleriniz varsa yazarsanı sevinirim.kusura bakmayın uzun uzun anlatmak zorun kaldım ilginize teşekürler.




  • kilima komprasoründe arıza var gibi görünüyor zorlandığında devre dısı kalıyor galiba
  • yetkili servise git.Dışarıda ucuza yaparlar ama doldur boşalt aynı yere gelir.Yetkili servise gidince bana bir usta adresi verin de ya da.Yetkili servisler klima dan pek anlamazlar bu arada.
  • Arkadaşlar sorun çözüldü, klima hortumunda çok küçük kaçak varmış yeniden hortumu preslediler taktılar ve sorun çözüldü. Anladığım kadarıyla Klimanın kompresörünü devreye sokan bir röle gibi bir şey var ve basınçla çalışıyor kaçak olduğu için basınç düşüyor galiba o yüzden devamlı kompresör devreye girip çıkıyor ve soğutmuyormuş. İlginize teşekürler.
  • Anlaşılan o elektrikçi bu işlerden pek anlamıyor. Neyse geçmiş olsun.
  • dua et sorun klima kömpresöründen degilmiş yuoksa çıkması bile en az 400 tl ye bulunur ki gaz bas işçilik falan derken 500 den aşagı kurtulamazdın.insallah tekrar aynı sorunu yaşamazsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.