Şimdi Ara

KLİMA MONTAJ VE TAMİRİNDEN ANLAYANLAR YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Montaj esnasında klimama zarar verildiğini düşünüyorum şöyle ki:
    Yaklaşık 1 yıl önce çalışır vaziyetteki demirdöküm marka 6-7 yıllık klimamı bir başka şehre tayin nedeni ile şöktürdüm, bakımını yaptırdım, özenle paketleyerek taşıdım.

    Geçtiğimiz ağustos ayında yetkili servis çağırarak yeni evimize montajını yaptırmak istedik, ilk montaj 8 saat sürdü (klimanın kurulacağı odanın balkonu var ve mesafe hem çok kısa hemde bundan daha kolay montaj olamaz) elemanlar belliki acemiler, kendilerine daha önce montaj yapıp yapmadıklarını sorduğumda klima konusunda fazla tecrübelerinin olmadığını itiraf ettiler, çok kolay olması gerektiği halde bakır borular çok dolambaçlı oldu, klimayı çalıştırdılar, iç üniteden soğutma yapmaya başladı fakat bakır borulardan gaz kaçağı tespit ettiler, ertesi günü bakır boruları değiştireceklerini söyleyip gittiler.

    2 gün sonra bir başka elemanları geldi, montajın gereksiz dolambaçlı olduğunu söyledi (gerçekten öyle gözüküyordu) bakır boruların yolunu ve boruları yenisiyle değiştirdi, montaj bittiğinde klima açılınca sigorta atmaya başladı, bağlantıları tekrar gözden geçirdi, klima çalıştı ama iç üniteden soğutma yapmadı, bu arada dış üniteden bakır boruların çıktığı kısımlar adeta buz tutuyordu, servis elemanı vanasının yada kompresörünün problemli olabileceğini belirterek dış üniteyi söktü ve servise taşıdı.

    Birkaç gün sonra dış üniteyi getirdiler, sorunu çözdüklerini söylediler (yağlanması gerekiyormuş), tekrar montaj yapıldı bu kez dış ünitede hiç faaliyet olmadı, bakır boruların dış üniteden çıktığı kısımlarda da soğuma yoktu. Eleman bunun üzerine epey düşündükten sonra dış ünitenin değişmesi gerektiğini, belki de iç ünitenin de değişmesi gerekebileceğini söyleyerek ayrıldı.

    Bundan sonrası müşteri hizmetleri ile tam 16 kez görüşme, her seferinde bana geri döneceklerini söylediler ancak nafile geri dönen yok maalesef, şimdi teknik servisle mahkemeliğiz.

    Bu işten anlayan arkadaşlara soruyorum, sorun ne olabilir, benim iddiam montaj ve bağlantı aşamasında dış ünite zarar gördü.
    Görüşlerinizi bekliyorum







  • Durum bayağı sıkıntılı gözüküyor.Sizin tarifinize göre ilk çalıştırmada dış ünite ince boru karlanma yaptıysa gaz eksik demektir.Buda kaçak vs. olduğuna işarettir.Sonrasında ki olay çok ilğinç çalışan makine bir tek bakır borular değişti diye neden sigorta attırır .Bence o aralıkta bir şeyler oldu.Sonrası daha da vahim ya arkadaş klimanın neresini yağlıyorsun arabamı bu ,neresi sıkışacak ta yağlama yapacaksın.Buaradn sonrasında iç üniteninde arızalanması zaten hepten rezalet.eğer servis yetkili servis se işallah hallolur. Ama benim ilk gördüğüm hata gaz kaçağı ve sonrasında bir kaç kaçak daha olduysa kompresör yağsız kalmıştır.Sonrasıda da sıkışa bilir,mekanik hasar görür.Sonrası artık malum,bocalamaca başladımı herşey değişecek denmeye başlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.