Şimdi Ara

Klima servisleri için müşteri memnuniyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkeze selamlar
    burdan klima servisi olan arkadaşlara ve klima taktırıcak arkadaşlara müşteri memnuniyeti için 1-2 küçük tüyo vermek isterim.

    Evimin yatak odasına geçen sene Alarko Flair 12000 BTU ve bu sene Airfel turkaz gold 12.000 BTU klima takdırdım ( 2side herşeyi ile aynı makina).
    Alarko Klimayı alarkonun kendi servisi bakır boru kullanarak taktı( ben belirtmeden), airfeli ise daikın servisi taktı benım belirtmemle bakır boru kullandılar.

    her iki serviside işini klasik olarak yapıp gitti ama müşteri olarak iki serviste çok daha iyi hizmet verebilirdi.

    Müşteri memnuniyetini daha fazla sağlayıp artı puan almak için yapabilecekleri ufak tefek şeyler bence şu şekilde olabilirdi.

    1.Öncelikle klimanın kurulacağı yer kaç metrekare ise , o metrekarelerde muşamba ( yada benzeri naylon) getirip tum yere serselerdi, duvarı deldiklerinde çıkan tuğla-ytong tozu direk o naylonun üzerinde birikir ve dışarı çıkıp çöpe boşaltılabilir böylerce tüm salonu - odayı saatlerce süpürüp temizlemekle uğraşmazdım ayrıca elektrikli süpürgemde tuğla tozu yüzünden bozulmazdı.

    2.Özellikle dış üniteyi, iç üniteyi ve boruları yere koymadan evvel, yanlarına kalın bir karton yada benzeri bir malzeme getirip ağır ve yerdeki parkeyi çizecek malzemeleri, kalın karton üzerine koysalardı klimadan daha pahalı olan parkeler çizilmezler zedelemezler.

    3. vakum yapıcakmısınız soruma önce evet en az 15 dk yapıcaz dedikten sonra 5 dk da vakumu bitirip ' 15 dk dedınız daha 5 dk oldu' sorusuna çeşitli atmasyon cevaplar verip gitmeye çalışmasınlar.sadece 5 dk yapacalarsa önce 5 dk yapıcaz desinler.ağızlarında çıkan sözü yerine getirsinler yada hiç söylemesinler.

    4. yanlarında eksik parça getiripte hem kendileri hemde ev sahibinin boş yere zaman kaybetmesine neden olmasalar. 2 kere iş yapıcaklarına 5 kere düşünsünler 1 kere işi düzgünce yapsınlar.

    5.Müşteri onlardan bir şey istedikleri zaman ,o işi yapmamak için müşteriyi hiç bir şeyden anlamayan salak yerine koymaya çalışmasınlar.

    6. dış uniteyi ayaklara vidalarken , dış uniteyle ayak arasına mutlaka kauçuk takoz koysunlar, müşteri ilerde sallantıda 'ses yapar ' derse bişi olmaz diyip geçiştirmesinler.

    bu izlenimleri maalesef her iki servistede yaşadım halbuki maaliyet getirmeyen ama müşteriyi memnun edecek şeylerden servisler neden kaçar anlamam.
    Bunları yapan servis varsa helal olsun onun iletişim bilgilerini lütfen paylaşın taşınırken 2 klimamıda o servise demonte ettirip diğer eve monte ettiririm.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.