Şimdi Ara

klima Sigorta ve Kablo secimi nasil olmali? ACİL ACİL ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam klima taktırdım 13binlik normal klima,klimacının dediğine göre 16 amperlik gecikmeli sigorta taktır dedi klimanın yanına ayrıca elektrikçiye göster kabloları ince gibi geldi bana dedi sonrasında 1.5 luk kablonun yeterli olacağını söyledi,ben de panodan hat çektireyim mi dedim ayrı,şimdilik gerek yok kışın belli olur o dedi, şimdi arkadaşlarım sorum 16 lık gecikmeli sigortayı taktırıcam,ayrıca size panodan mı hat çektirteyim yoksa oda içinden mi hat çektireyim nedersiniz acil cevap verirseniz çok sevinirim 1 saat vaktim bu iş için sonrasında elektrikçi gelcek ve tanımadığım birisi .



  • Binanızın kaç yaşında, linye hatlarınızdaki kablo kesitlerinin ne olduğunu bilmediğimiz için panodan mı buattan mı sorusunun cevabı muamma olur.
    Can güvenliği ve performansdan bahsediyorsak, zamanınız da yok ise hiç uğraşmayın panodan 1.5 yeter ama siz gidin maliyet çok far etmez ise 3x2.5 kesitte eksiz kablo çektirin sonra yıllarca başınız ağrımasın.

    size çarpanına varana kadar kesit hesaplarını veririm ama gereksiz bu kadar matematik şu an için.
  • 1,5 luk kablo var mış elektirkçi bir arkadaşa gösterdim , bina 40 yıllık var aşağı yukarı ,ama sigortalar yeni güncel,ayrıca evin bir bölümünde topraklama var yani şohben buzdolabı gibi yerlerinde,ama klima taktırdığım yerde topraklama yok bu sorun teşkil eder mi acaba ? topraklamasız klima kullanmak ne zarar getirir ? topraklamasız yaptırsam şuan 3.5 metre kablo il oda içinden hemen yaptırcam ama topraklama istenirse en az 30 metre kabo matkap işleri uzatma işleri giriyor ,ayrıca 16 amperli gecikmeli sigorta aldım klimalının yanına takılcak. yardımlarınızı bekliyorum özellikle topraklama hakkında .çünkü herkes bir şey söyledi kafam allak bullak
  • baytogi kullanıcısına yanıt
    TARTIŞMASIZ topraklamasız elektrik tesisatı asla tavsiye edilmez.
    öncelikle can güvenliği (her ne kadar klima iç ünite plastik aksam olsa ve kumandadan çarpılma riskiniz olmasa da) daha sonra ise ürünün özellikle elektronik kartının sağlıklı çalışması adına bu ŞARTTIR.


    Bir not eklemeliyim. 30 metre mesafede 1.5 kesit olmaz, enerji nakillerinde mesafe uzadıkça amper taşıma sorunu ortaya çıkar. yine de elektrikçinize danışınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • günaydın üstad bugün dediğiniz gibi yapcaz giriş yerinden yeni 2.5 luk kablo çekcez sigorta panelinin orda yeni sigorta ilave yapcaz 20 likmiş ,ayrıca klima yanına 16 lık gecikmeli C sigorta takcaz hayırlısı bakalım uğraştırcak ama zor olsun sağlam olsun
  • baytogi kullanıcısına yanıt
    demereaj akımı nedeniyle gecikmeli sigorta önemli. kim önermişse teşekkür etmek lazım.
    Öyle günlerdeyiz ki, zaten olması gereken yapılınca teşekkür etme ihtiyacı duyuyoruz.
    Size biraz iş çıktı ama doğrusu buydu maalesef. Kolay gelsin Kardeşim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.