Şimdi Ara

Klima sıvı altı tesisat iç ünite yeri tespiti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Evimizin balkonunda klima dış ünite bağlantısı için bir kutu var ve kutuda 4 bakır kablo, 2 de iç üniteye giden elektrik kablo borusu var (elektrik kabloları çekilmemiş). Evin elektrik kutusunda da iki adet "klima" diye etiketlenmiş şalter var ve şalterler hatta bağlı, kablo ev içinde bir yerlere gidiyor.

    Sorun şu ki ev içinde sıva altındaki klima borularının nereye gittiğini bulamıyorum. Ev içinde klimaya dair herhangi bir kutu buat kablo vs yok. Duvar tıklatmaktan ellerim ağrıyor ama bulamıyorum maalesef :D Balkondan kılavız geçirip sesini dinlemeyi denedim ama başarılı olamadım, sesin tam olarak nereden geldiğini tespit edemedim maalesef.


    Bunu bulmanın daha düzgün yöntemi var mıdır, varsa nedir? Teşekkürler


    Edit: balkondaki kutunun fotoğrafı



    Klima sıvı altı tesisat iç ünite yeri tespiti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoano -- 2 Temmuz 2023; 23:49:54 >







  • Aynı sorun bende de var. Klima tesisatı evin içinden nerede çıkıyor bulamadım.

  • DatviTheBear D kullanıcısına yanıt

    Elektrik kablolarını vs gösteren bili bili denen aletle tespit edilemez mi ?



    220+ verilse borunun bu ucuna ? Duvarlarda tester ile dokunarak gezerdiniz. Bizimkisi oturmada en geniş duvarın üst ortasına bırakılmış.

  • Merhaba.


    Klimanın hatları sigortaya bağlı ve iç ortamda bilinmez bir yere gidiyorsa,sigortayı kaldırdığınızda kısa devre oluşmuyor ve sigorta atmıyorsa temassız kontrol kalemleri ile tespitte bulunabilirsiniz.


    @yurdakull forumdaşımızın dediği gibi borulara da elektrik verebilirsiniz ancak elektrik tesisatı da kayıp ise aynı yere gidiyordur,oradan zaten enerji vererek anlaşılabilir. Hiçbiri işe yaramazsa son çare olarak içi boş olan elektrik hattı için çekilen borulardan içeri mümkünse hortumla su basabilirsiniz. Böylelikle duvar alttan ıslanacaktır. Orası boruların olduğu yerdir. Bu en son seçenek olarak değerlendirilmelidir.


    Veya servis nezaretinde çözüm bulunması gerekirse borulara azot basılarak içeriden ses gelen yer kırılıp boru bulunabilir. En temiz yöntem de bu olur ama servis işçilik alacaktır.


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.