Şimdi Ara

Klima tasima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dis uniteli Klimayi odadan salona tasimak istiyorum. Ama cevreden klima tasinirsa sorun olur, calismaz, randiiman alamazsin gibi seyler duydum.

    tasimada sorun olur mu?

    cevap icin simdiden tesekkurler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Olmaz niye olsun cok cok tekrar gaz koyarlar.

  • Merhaba.,


    Usulünce yapılırsa herhangi bir performans kaybı yaşanmaz.


    Eğer klimanız en azından 5 yıldan daha eski ise yeni yerine takılacağı zaman iç-dış ünitesi arasındaki borunun yenilenmesi faydalı olacaktır. Yeni "bakır" boru ile yenilenmelidir.


    Çünkü klima çalıştığı süre zarfında borular sıcak-soğuk şeklinde ısı değişimlerine,basınca ve içinden geçen soğutucu akışkana maruz kalır. Ayrıca mevcut boru klimanın mevcut yerine göre bükülmüş,şekil verilmiş durumdadır.


    Yeni yerine takılacağı zaman bu boru yukarıda bahsettiğim unsurlar sebebiyle sertleşir ve kırılgan hale gelir. Bu nedenle borunun bükülmesi gereken yerlerde boru esnekliğini kaybettiği için kırılabilir ve bu durum çap daralmasına sebep olur.


    Ayrıca boru klimanın mevcut yerine göre büküldüğü için bükülmüş olan yerlerin düz hale getirilmesi gerekiyorsa burada da kırılma riskleri söz konusu olacaktır.


    Klimanız daha eski ise borunun değişmesi iyi olur. Buna ek olarak klima yeni yerine taşındıktan sonra vakum işlemi mutlaka yapılmalı ve sonrasında devreye alınmalıdır. Vakumsuz yapılan montaj ilk montaj da olsa yer değiştirme de olsa cihazın performansını düşürür.


    Vakum ile ilgili açıklamayı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz,


    https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723


    Usulünce yapılan söküm ve takma işlemi sonucu cihazın performansı azalmayacaktır.


    Çok uzun metrajlı borulamalarda ve çok eski cihazlarda cihaz yeni yerine monte edildikten sonra dış ünitede bulunan kompresöre ve kullandığı gaza (soğutucu akışkana) uygun olan kompresör yağı temin edilip bir miktar sisteme ilave edilirse daha iyi olacaktır. Eski boruda kalan yağın klimaya kazandırılması adına gereklidir.


    Saygılarımla...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.