Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1238. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.276
Cevap
705
Favori
4.437.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12361237123812391240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: greencher

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: greencher

    Sevgili arkadaşlar kolay gelsin, tavsiye konusu actim ancak sanirim isler burada yürüyor .

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=81143481&p=1#81143481

    Bende size buradan tekrar sorayim,

    Arkadaşlar merhabalar...

    40 m2 salon icin klima arastiriyorum aldiğim flyatlar ve modeller şöyle... Hangisini tavsiye edersiniz ? 18000 BTU onun yeteceğini söylediler.

    Daikin ftxb50a 2850 TL... Digiturk kampanyasi haric

    Mitsubishi Srk56he-s1 2800 TL

    Sharp ay-ap18kr 2800 tl

    Klimalar da aradigim en önemli özellik sessizlik, genelde soğutma aamaçli kullanilacak. 5 yildir sharp kullaniyorum oldukça memnunum, tavsiyelerinizi bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler ;)


    Sessizlik istiyorsanız mutlaka inverter olmalı.
    Düz tip klima en kalitelisi olsa bile dur-kalk yapacağı için çalışma tarzı gereği sesli olacaktır.

    Sizin listenizdekilerden Daikin olanı inverter, diğerleri düz tip.



    Bunları bize inverter diye yutturacak o zaman... O şekilde bilgi verildi bize...

    Bu forumda dolaşan ne kadar okuduysamda tam olarak anlayamadığım kötü daikinlere girmiyor değil mi bu daikin :)

    Enjoy serilerinden bahsedilmiş, kötü diye...

    Düz tip dediğiniz klima, bu "vuuuu" diye sürekli aynı tonda ses çıkaran saçma klimalar değil mi :)


    Daikin'in alt seri inverterlerini ben de beğenmiyorum, ama benim nedenim özelliklerine/teknolojisine göre pahalı olmalarındandı.
    Yoksa aletler belli bir kaliteye sahip, ardında güçlü bir destek var.
    Bu sizin bulduğunuz da fiyat olarak uçuk değil, bence alınabilir.

    Düz tip dediklerimiz, motoru sabit hızda çalışan, içerinin sıcaklık durumunu arasıra durup tekrar çalışarak ayarlayan tipler.
    Bunların motorları da çok sesli olur, dur-kalk sırasında fazladan başka sesler de üretirler.

    Ses önemliyse siz inverterden şaşmayın derim, alt seri de olsa düz tipin en üst kalitesinden/serisinden daha sessiz olur.

    Birol usta yetersiz olur demiş ama, soğutmayı halleder.
    Isıtma yapacaksanız düzgün bir servise keşif yaptırın kapasite tayini için. Yetersizlik orada önemli.


    Evde kalorifer var. 1. Kat belki destek amaçlı ısıtma olur. Bu daikin zhara serisi fiyatı da uygunsa almayı düşünüyorum. Mitsubishi, sharp ın inverter modelleri yok mu ki bana bu modelleri önerdiler - inverter istememe rağmen, hemde inverter daikin fiyatına? Anlam veremedim.

    Aynı 2800 tl civarı'nda tavsiye edebileceğiniz daikin in bu modelinden daha üstün klima var mı acaba? Önerilerinize açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    siz 40m2 kare dükkan için bu rakama aldığınız klima ile serinlersiniz isterse 18lik olsun. ama ısınma durumunuz olmaz bunu öncelikle söylemeliyim. kapınız açılacak kapanıcak devamlı. belki size tavan tipi veya salon tipi klima gerekecek. belkide karşılıklı 2 adet 12lik klima yetecek belkide bir 12lik bir 9luk yetecek. durumunuz karışık.

    2000 tl lik klimadan ziyade kalte markalardan birine keşif yaptırın derim.




    --------------------------------------------------------------------------------



    Yok öyle şey arkadaş keşife gelince nasıl olsa ücretsiz diye kaliteli firmalara yaptırılsın ,sonra klima almaya gelince abidik kubidik marka klimalar alınsın ..Ustalar yönlendirme yapıyorsunuz ama burada bu keşifi yapan servisleride düşünmek lazım . Zaman kaybı mazot vs ..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Birol, ne bu ikidebir "onay bekliyor" durumları?
    Sitede mi bir sorun var yoksa birileriyle sorun mu yaşanıyor?

    Ters bir durum varsa beraberce site yönetimine muhatap olalım.
    Forum iyiden aptallaştı, it-kopuk serbestçe yazabilirken yıllardır düzgün şekilde millete yardım etmeye çalışanlar engelleniyor.


    Malesef öyle.Birilerine batıyor bir şeyler ama,bilmiyorum nedir .Ben yazdım yöneticilere de yazdım.Verdikleri cevabı da buraya yazdım.

    Ben şunu anladım ki,şikayetin kimin yaptığı,neden yaptığı önemli değil.Her hangi yazıyı şikayet butonuna bas,altaki açılır pencereden de acil i seç,o konu yada yazı hemen onaya düşüyor.Ha bunun onayına kim bakıyor,kim değerlendiriyor orası muallak.Gerçekten okuyorlar mı,bakıyorlar mı bilmiyorum.

    Bu iş kabak tadı vermeye başladı zaten iyice...

    kocausta Vallahi çok doğru ya tuhaf insanlar doldu eskiden bu tür terbiyesizliklere çok göz yumulmazdı. adam yönetime kadar kim sildirdi ulan konumu yazıyor yönetimde lan oluyor şikayet edende. akıllı adam san cevaben küfretmek sanki çok zorda. korkuyor sanıyor insanları. bu tür tipler. halbuki kimse uymuyor nice ata sözleri var yaptığın terbiyesizliğe cevap verilmedi diye sevinme gibisinden.

    beyni karışıp aynı şeyleri binkez sorarlar şuraları ara detay var deyince aradım bulamadım ben gerizekalımıyım derler e neden zoruna gidiyor. gerizekalı olmasan bulurdunmu diyelim. insanlarda gurur kibir olduğu sürece nedesen boş.. sonra şikayet edince yönetimde der ikide bir şikayet ediyor. e sizin kurallarınız var kardeşim. canısıkılıp en ufak bir şey aklına geldiğinde beyni karıncalanıp konu açan adamı şikayet etmeyeceğizmi. en uyanık onlarmı diğer konulardan takip edenler akılsız yani. bizde zarzor ana konulardan yazalım aman millet bir şeyler öğrensin diyelim. insanı yapacağı iyiliktende geri bırakıyor bu tipler.

    bakın benim hayata en sevmediğim laflardan birisi adam bir ürün alır o ürünle firmayı yada esnafı satın aldığını sanır ya. veya devletin bir kurumuna gider hemen gözünün kestiği en basit memura der sizin maaşlarınız biz veriyoruz. ulen terbiyesiz herif sistem veriyor beyinsiz kendini ne mok yerine koyuyorsun. ha yokmu en basit memuriyeti nufuz sanıp kullanmaya çalışan sonradan görmeler yok değil orasıda ayrı sosyo kro natik tespit işte abi benimkisi. neyapalım zaman zaman pc ye mahkum olunca yazıyoruz işte.

    bu formdada en kızdığım şey işte reklam alamıyorsunuzda o yüzden izin veriyorsunuz bu tip insanlara. şeklinde konuşanlara kızyorum. doğrudur forum reklamla yaşayacak. ama son günlerde iyice işin içine ettiklerine inanmaya başladım zira eski bir yönetici arkadaş yıllar önce reklam veren kurumlarada bazen ses çıkartmayabiliyruz demişti. son bir kaç gündür bakın klima bölümünde bu yozlaşmadan dolayı artık reklamlarda kesildi araya iphone vs konuları ve ısıtıp vesteli aldılar. gelde inanma. ama gerçi bu durum yazdan beri var. yöneticiler istedikleri kadar bizleri sorunlu görsünler.

    bir diğeri çıkar forumdan der klimacı geçinenleri boşverin şu marka hem ucuz hem iyi yazlığa aldım.

    ama şu markayı tavsiye etmiyorum herkez şuan kullandığımdan alsın.

    e terbiyesiz adam memnunsan Allah mesut etsinde burda yazanlara ne diye dil uzatıyorsun onlarla beraber dirsekmi çürüttün. hele ustalarla ömürmü yedin. düzeyli anlat anlatmak istediğini.

    bakarsın aynı adamın şu markayı tavsiye etmiyorum dediği marka ile ilgilide çok kısa süre öncesinde övücü mesajları var. sanki 15-20 gün fikir değişecek bir zamanda neden ozaman ksa süre önceki yazında o markayı aldım suyumu çıktı diyorsun.

    gene bakarsın aynı adama, demiş birisine sen tlf parası biriktir ben şu araca biniyorum.. işte sonradan görmeliğin verdiği dayanılmaz dangalaklık bu olsa gerek.


    dediğim gibi bir de cevap vermeyince bozuk atıyorlar ağızlarını bozarca cevap cevaplar verip bizimde ağzımızı bozduryorlar sonra. adam tavsiye böl.. görüyor aynı konuyu açıyor hatta yetinmiyor orda görünen 2. 3. yanlış konu varken gene aynı konuyu açıyor.

    şikayet ediyorsun bazı yöneticler çat diye siliyor konuları bazıları ise kendi kurallarını çiğneyip bu konuda kısıtlama yok diyor amaç o değil daha önce kendiyle tartışma meselem. birde kuralları hatırlatırsan gıcıklığına copy paste bir cevapları var bunların.

    Şikayetinizde işlem yapılacak bir durum görülmemiştir/bulunamamıştır. Teşekkür ederiz.


    e gelde burda reklam durumu arama. gıocıklıl aram olayı kişiselleştirme durumu arama üstlerininde onu tutmasını sorgulama affedin şey şeyi ısırmaz meselesi gibi.

    istedikleri kadar bu cevapalrı versinler.


    ben yıllarca halkla ilişkilerde çalıştım bu tip cevap verme hakkım yoktu. bizim şirkette bu tip konuşan adam çıkışını direk yazması gerekirdi. zaten benim bu tip cevapları değerlendirmem kötü cevabın kibarlaştırlmış şeklidir. ve afefdin beni insani dahi değildir. bunuda ben demem sadece bir çok şirketin bölümlerinde bu söylemlerin ayıp olduğu kabul edilir. neyse zaten herşey forumu fazla ciddiye almaktan ileri geliyor.

    ben defalarca durumu tartıştım birşey çıkmaz bu işten. çok anlayışlı arkadaşarda var ama ellerinde birşey gelmiyor yerine göre. bu tür cevap verenlerlede fazla konuşmamak lazım kendilerine misyon yüklüyorlar sonucunda.

    Birol verdikleri cevap nerdi buraya yazdığın ben görmedim. mahsurlu değilse birkez daha yazsan buraya.

    dieğr dediklerine katılıyorum hiç okunmuyor bile. ve aşır derecede kabak tadı vermey başladı briazdan bu yazıyıda silerler. silsinler önemli olan onların her dediği doğru değil. biz burada eksikelrimizde olsa doğrulardan bahsetmeye çalışıyormuyuz mesele o.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adventurer0008

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    siz 40m2 kare dükkan için bu rakama aldığınız klima ile serinlersiniz isterse 18lik olsun. ama ısınma durumunuz olmaz bunu öncelikle söylemeliyim. kapınız açılacak kapanıcak devamlı. belki size tavan tipi veya salon tipi klima gerekecek. belkide karşılıklı 2 adet 12lik klima yetecek belkide bir 12lik bir 9luk yetecek. durumunuz karışık.

    2000 tl lik klimadan ziyade kalte markalardan birine keşif yaptırın derim.




    --------------------------------------------------------------------------------



    Yok öyle şey arkadaş keşife gelince nasıl olsa ücretsiz diye kaliteli firmalara yaptırılsın ,sonra klima almaya gelince abidik kubidik marka klimalar alınsın ..Ustalar yönlendirme yapıyorsunuz ama burada bu keşifi yapan servisleride düşünmek lazım . Zaman kaybı mazot vs ..


    arkadaş hayırdır zaten ben burada koaly kolay dandik markalardan bahsetmem. ille şerhimi koyarım mecbur kaldığımdada. dikkat ederseniz arkadaşada demişim kalite bir şey al. ama ne yaparsınzı işte herkez daikin al me al hitachi al toshiba al fujitsu vs kalite cihazlar alda diyemeyiz. ama dikkat edin araştırın yazılarım abakın doğru düzgün airfel vs bile tavsiye etmem. hatta net görüseniz tavsiye isteklerine cevap dahi vermiyorum.

    siz dükkanın nasibi diye bir şeye inanırmısınız bilmem ama en dandik marka düşünen bir kişininde en oladık zamanda en kalite marka aldığını unutmayın. ben usta felan değilim sadec meraklıyım 2 evimizde toplam 6 adet klima var.

    bende ilk klimayı alıcakken ucuz bir şey ararken bir anda mitsubishi electric aldım çıktım sonra daikin aldım sonra gene 3 adet me aldım. bir adet zibro midea var. bri adet sharp var.

    hatta uzun süre birol ustayla burda kavga ettim halada ederim. burası bir forum buırada herşeyi anlatmak ne zaman nede foruam sığar. doğru bildiğim birşey hakındada hiç kimseden korkmam yazarım. son zamanlarda kampanya olduğu için zibro 75 serisini çok önerdim lg önerdim. am yeri geldi zibro almak isteyenlere bile biroldan koçtan başkasından alma diye engel olmaya çalıştım ana firmayı sevmedğim için meğerse firma içinde bir sülüğün yüzünden ana firmayı kötü bilmişiz onuda yeni öğrendik.

    onun için herşey nasiptir yeri geldimi mazotta yakıcaksın tabi herşeyde ince hesap yaparsan yerinde oturma riskide var bu işte.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: adventurer0008

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    siz 40m2 kare dükkan için bu rakama aldığınız klima ile serinlersiniz isterse 18lik olsun. ama ısınma durumunuz olmaz bunu öncelikle söylemeliyim. kapınız açılacak kapanıcak devamlı. belki size tavan tipi veya salon tipi klima gerekecek. belkide karşılıklı 2 adet 12lik klima yetecek belkide bir 12lik bir 9luk yetecek. durumunuz karışık.

    2000 tl lik klimadan ziyade kalte markalardan birine keşif yaptırın derim.




    --------------------------------------------------------------------------------



    Yok öyle şey arkadaş keşife gelince nasıl olsa ücretsiz diye kaliteli firmalara yaptırılsın ,sonra klima almaya gelince abidik kubidik marka klimalar alınsın ..Ustalar yönlendirme yapıyorsunuz ama burada bu keşifi yapan servisleride düşünmek lazım . Zaman kaybı mazot vs ..


    arkadaş hayırdır zaten ben burada koaly kolay dandik markalardan bahsetmem. ille şerhimi koyarım mecbur kaldığımdada. dikkat ederseniz arkadaşada demişim kalite bir şey al. ama ne yaparsınzı işte herkez daikin al me al hitachi al toshiba al fujitsu vs kalite cihazlar alda diyemeyiz. ama dikkat edin araştırın yazılarım abakın doğru düzgün airfel vs bile tavsiye etmem. hatta net görüseniz tavsiye isteklerine cevap dahi vermiyorum.

    siz dükkanın nasibi diye bir şeye inanırmısınız bilmem ama en dandik marka düşünen bir kişininde en oladık zamanda en kalite marka aldığını unutmayın. ben usta felan değilim sadec meraklıyım 2 evimizde toplam 6 adet klima var.

    bende ilk klimayı alıcakken ucuz bir şey ararken bir anda mitsubishi electric aldım çıktım sonra daikin aldım sonra gene 3 adet me aldım. bir adet zibro midea var. bri adet sharp var.

    hatta uzun süre birol ustayla burda kavga ettim halada ederim. burası bir forum buırada herşeyi anlatmak ne zaman nede foruam sığar. doğru bildiğim birşey hakındada hiç kimseden korkmam yazarım. son zamanlarda kampanya olduğu için zibro 75 serisini çok önerdim lg önerdim. am yeri geldi zibro almak isteyenlere bile biroldan koçtan başkasından alma diye engel olmaya çalıştım ana firmayı sevmedğim için meğerse firma içinde bir sülüğün yüzünden ana firmayı kötü bilmişiz onuda yeni öğrendik.

    onun için herşey nasiptir yeri geldimi mazotta yakıcaksın tabi herşeyde ince hesap yaparsan yerinde oturma riskide var bu işte.

    Usta derken montaj ustası veya servis anlamında söylemedim ,işi biliyorsun anlamında söyledim yazıları inceledim işin en ince ayrıntılarına kadar bilgi vermiş açıklamışsın tebrik ederim onun için usta dedim. keşif konusuna gelince öfkem birazda uyanık müşterilere keşife gelince kaliteli markalara yaptırıyorlar ama almaya gelince unutuyorlar bu da özellikle yaz dönemlerinde bir servis için ciddi zaman kaybı ve masraf

    Bir şey soracağım neden çok çeşitli klima markaları tercih ettin ,neden kalitesine inandığın güvendiğin markanın klimalarını almadın 2 evinede yani hepsini neden aynı marka almadın . ya da şöyle sorayım seni tam tatmin eden hiçbir marka olmadı mı veya bütçeyle mi alakalı bunu merak ettim. Bir şey daha soracağım burda cevap vermeyebilirsin özel mesajda atabilirsin istersen sence bütçeyi bir kenara bırakırsak yani ücret hiç önemli değil en iyi kullanışlı verimli olarak hangi marka veya modeli tercih ederdin veya önerirsin mesela bir evin salonu için 18.000 btu klima örnek alacak olursak , bu klimadan daha kapsamlısı ve iyisi yoktur dediğin bir klima varmıdır ve 2. sırada olan hangisi olur cevap verirsen çok memnun olurum




  • greencher kullanıcısına yanıt
    Sharp'ı yedek parçalarının pahalılığı ve servis yönünden önermiyorlar.
    Mitsubishi inverter o paraya zor.

    Bunlara bakabilirsiniz:

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-maldives-aqv18psln-fiyati,444698.html
    Gayet sessiz, ama yakınızdaki servisini araştırın. Seris ve parça sorunu vardı bu markanın.

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-airfel-as18-0933-inv-fiyati,448040.html
    F/P alettir, Daikin servisi bakar.

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-lg-econo-inverter-v-as-w186csao-fiyati,1050793.html
    Piyasada yeni, ama ardındaki servis ciddi. Toshiba teknolojisi.

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-zibro-sp-7550-3d-fiyati,1071943.html
    Yakınızda servisi varsa bunu değerlendirin. Bunlar da Toshiba teknolojisi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adventurer0008

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: adventurer0008

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    siz 40m2 kare dükkan için bu rakama aldığınız klima ile serinlersiniz isterse 18lik olsun. ama ısınma durumunuz olmaz bunu öncelikle söylemeliyim. kapınız açılacak kapanıcak devamlı. belki size tavan tipi veya salon tipi klima gerekecek. belkide karşılıklı 2 adet 12lik klima yetecek belkide bir 12lik bir 9luk yetecek. durumunuz karışık.

    2000 tl lik klimadan ziyade kalte markalardan birine keşif yaptırın derim.




    --------------------------------------------------------------------------------



    Yok öyle şey arkadaş keşife gelince nasıl olsa ücretsiz diye kaliteli firmalara yaptırılsın ,sonra klima almaya gelince abidik kubidik marka klimalar alınsın ..Ustalar yönlendirme yapıyorsunuz ama burada bu keşifi yapan servisleride düşünmek lazım . Zaman kaybı mazot vs ..


    arkadaş hayırdır zaten ben burada koaly kolay dandik markalardan bahsetmem. ille şerhimi koyarım mecbur kaldığımdada. dikkat ederseniz arkadaşada demişim kalite bir şey al. ama ne yaparsınzı işte herkez daikin al me al hitachi al toshiba al fujitsu vs kalite cihazlar alda diyemeyiz. ama dikkat edin araştırın yazılarım abakın doğru düzgün airfel vs bile tavsiye etmem. hatta net görüseniz tavsiye isteklerine cevap dahi vermiyorum.

    siz dükkanın nasibi diye bir şeye inanırmısınız bilmem ama en dandik marka düşünen bir kişininde en oladık zamanda en kalite marka aldığını unutmayın. ben usta felan değilim sadec meraklıyım 2 evimizde toplam 6 adet klima var.

    bende ilk klimayı alıcakken ucuz bir şey ararken bir anda mitsubishi electric aldım çıktım sonra daikin aldım sonra gene 3 adet me aldım. bir adet zibro midea var. bri adet sharp var.

    hatta uzun süre birol ustayla burda kavga ettim halada ederim. burası bir forum buırada herşeyi anlatmak ne zaman nede foruam sığar. doğru bildiğim birşey hakındada hiç kimseden korkmam yazarım. son zamanlarda kampanya olduğu için zibro 75 serisini çok önerdim lg önerdim. am yeri geldi zibro almak isteyenlere bile biroldan koçtan başkasından alma diye engel olmaya çalıştım ana firmayı sevmedğim için meğerse firma içinde bir sülüğün yüzünden ana firmayı kötü bilmişiz onuda yeni öğrendik.

    onun için herşey nasiptir yeri geldimi mazotta yakıcaksın tabi herşeyde ince hesap yaparsan yerinde oturma riskide var bu işte.

    Usta derken montaj ustası veya servis anlamında söylemedim ,işi biliyorsun anlamında söyledim yazıları inceledim işin en ince ayrıntılarına kadar bilgi vermiş açıklamışsın tebrik ederim onun için usta dedim. keşif konusuna gelince öfkem birazda uyanık müşterilere keşife gelince kaliteli markalara yaptırıyorlar ama almaya gelince unutuyorlar bu da özellikle yaz dönemlerinde bir servis için ciddi zaman kaybı ve masraf

    Bir şey soracağım neden çok çeşitli klima markaları tercih ettin ,neden kalitesine inandığın güvendiğin markanın klimalarını almadın 2 evinede yani hepsini neden aynı marka almadın . ya da şöyle sorayım seni tam tatmin eden hiçbir marka olmadı mı veya bütçeyle mi alakalı bunu merak ettim. Bir şey daha soracağım burda cevap vermeyebilirsin özel mesajda atabilirsin istersen sence bütçeyi bir kenara bırakırsak yani ücret hiç önemli değil en iyi kullanışlı verimli olarak hangi marka veya modeli tercih ederdin veya önerirsin mesela bir evin salonu için 18.000 btu klima örnek alacak olursak , bu klimadan daha kapsamlısı ve iyisi yoktur dediğin bir klima varmıdır ve 2. sırada olan hangisi olur cevap verirsen çok memnun olurum

    sizde beni yanlış anlamayın kardeş. sorun yok ustalık konusunda bazı kişiler beni bir firma elmanı sanabiliyorlar o açıdan bende çekindim biraz. teveccühünüz içinde ayrıca teşekkür ederim. öğrendiklerim sizlerin sayesinde forumdan ve kullanıcılığımdandır.

    sizde haklısınız tabiki bu tür uyanıklar yok değil ama kendilerine yapıyorlar daha çok. ben genede diyorum para varsa şu marka yoksada zorlayın biraz bütçeyi.

    çeşitli markalara gelirsek tamamen maddiyat. hatta ilk klimamız sharptı onunda plasmasına özendik sonradan edindiğimiz bilgiyle oda çok önemli birşey değilmiş ve plasmayı özellikle kullanmıyoruz şimdi.

    sorularınız açıkça cevap vermeye gelirsek kullanmadım ama en çok almak isteyeceğim klima daikin ururu sararadır. sonrasında ise mitsubishi electric FD serileridir.

    sebepse ururu sararaya hayranım. özelliklede nemlendirme özelliğine çünkü kışın benim için çok gerekli.

    ururu sarar harici sorarsanız kalite bir inverter mitsubishi electric ge yeni adıyla sf serisi derim. gerçekten dayanıklılık ve randıman olarak çok memnunum. ayrıca servis olarakta 3 klimamdada hiç sorun yaşamadım.

    sonrasında almak istediğim klima ise daikin G serisi olur. göz özelliği ile belki me dende üstündür ama ben şahsen fonksiyona çok takmadığım 2. olarak tercih ederim. yani benim altın markalarım daikin ve mitsubishi electric.

    sorularınıza adım adım gelirsek beni en çok memnun eden klima şuan mitsubishi electric. daikindende çok memnunum üstelik giriş seviyesi fakat hakiki bir daikin olan V serisi var elimde. oda gayet güzel ben nekadar karışık marka alsamda genede elimdeki cihazlar beni memnun etti. en basiti zibro midea dahi alt segment olsada oda parasına göre göre güzel. sharp zaten güzel klima.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: greencher


    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: greencher

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: greencher

    Sevgili arkadaşlar kolay gelsin, tavsiye konusu actim ancak sanirim isler burada yürüyor .

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=81143481&p=1#81143481

    Bende size buradan tekrar sorayim,

    Arkadaşlar merhabalar...

    40 m2 salon icin klima arastiriyorum aldiğim flyatlar ve modeller şöyle... Hangisini tavsiye edersiniz ? 18000 BTU onun yeteceğini söylediler.

    Daikin ftxb50a 2850 TL... Digiturk kampanyasi haric

    Mitsubishi Srk56he-s1 2800 TL

    Sharp ay-ap18kr 2800 tl

    Klimalar da aradigim en önemli özellik sessizlik, genelde soğutma aamaçli kullanilacak. 5 yildir sharp kullaniyorum oldukça memnunum, tavsiyelerinizi bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler ;)


    Sessizlik istiyorsanız mutlaka inverter olmalı.
    Düz tip klima en kalitelisi olsa bile dur-kalk yapacağı için çalışma tarzı gereği sesli olacaktır.

    Sizin listenizdekilerden Daikin olanı inverter, diğerleri düz tip.



    Bunları bize inverter diye yutturacak o zaman... O şekilde bilgi verildi bize...

    Bu forumda dolaşan ne kadar okuduysamda tam olarak anlayamadığım kötü daikinlere girmiyor değil mi bu daikin :)

    Enjoy serilerinden bahsedilmiş, kötü diye...

    Düz tip dediğiniz klima, bu "vuuuu" diye sürekli aynı tonda ses çıkaran saçma klimalar değil mi :)


    Daikin'in alt seri inverterlerini ben de beğenmiyorum, ama benim nedenim özelliklerine/teknolojisine göre pahalı olmalarındandı.
    Yoksa aletler belli bir kaliteye sahip, ardında güçlü bir destek var.
    Bu sizin bulduğunuz da fiyat olarak uçuk değil, bence alınabilir.

    Düz tip dediklerimiz, motoru sabit hızda çalışan, içerinin sıcaklık durumunu arasıra durup tekrar çalışarak ayarlayan tipler.
    Bunların motorları da çok sesli olur, dur-kalk sırasında fazladan başka sesler de üretirler.

    Ses önemliyse siz inverterden şaşmayın derim, alt seri de olsa düz tipin en üst kalitesinden/serisinden daha sessiz olur.

    Birol usta yetersiz olur demiş ama, soğutmayı halleder.
    Isıtma yapacaksanız düzgün bir servise keşif yaptırın kapasite tayini için. Yetersizlik orada önemli.


    Evde kalorifer var. 1. Kat belki destek amaçlı ısıtma olur. Bu daikin zhara serisi fiyatı da uygunsa almayı düşünüyorum. Mitsubishi, sharp ın inverter modelleri yok mu ki bana bu modelleri önerdiler - inverter istememe rağmen, hemde inverter daikin fiyatına? Anlam veremedim.

    Aynı 2800 tl civarı'nda tavsiye edebileceğiniz daikin in bu modelinden daha üstün klima var mı acaba? Önerilerinize açığım.

    siz ağırlıklı soğutmda kullanıcaksanız beni dinleyin bir mitsubishi electric ge 12000 btu serisi alın yeni simi ile sf serisidir. 40m2 serinletmezse kafamı keserim ama tutupta bütün evi serinleticem vs demeyin. hala 3100 tlye alınabilen yerler var diyorlar araştırın.

    ısıtmadada orayı halleder o klima zaten binde bir kullnıcaksınız ısıtmada.

    şimdi birola kocausta saldırcak ben kaçim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: greencher

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: greencher

    Sevgili arkadaşlar kolay gelsin, tavsiye konusu actim ancak sanirim isler burada yürüyor .

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=81143481&p=1#81143481

    Bende size buradan tekrar sorayim,

    Arkadaşlar merhabalar...

    40 m2 salon icin klima arastiriyorum aldiğim flyatlar ve modeller şöyle... Hangisini tavsiye edersiniz ? 18000 BTU onun yeteceğini söylediler.

    Daikin ftxb50a 2850 TL... Digiturk kampanyasi haric

    Mitsubishi Srk56he-s1 2800 TL

    Sharp ay-ap18kr 2800 tl

    Klimalar da aradigim en önemli özellik sessizlik, genelde soğutma aamaçli kullanilacak. 5 yildir sharp kullaniyorum oldukça memnunum, tavsiyelerinizi bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler ;)


    Sessizlik istiyorsanız mutlaka inverter olmalı.
    Düz tip klima en kalitelisi olsa bile dur-kalk yapacağı için çalışma tarzı gereği sesli olacaktır.

    Sizin listenizdekilerden Daikin olanı inverter, diğerleri düz tip.



    Bunları bize inverter diye yutturacak o zaman... O şekilde bilgi verildi bize...

    Bu forumda dolaşan ne kadar okuduysamda tam olarak anlayamadığım kötü daikinlere girmiyor değil mi bu daikin :)

    Enjoy serilerinden bahsedilmiş, kötü diye...

    Düz tip dediğiniz klima, bu "vuuuu" diye sürekli aynı tonda ses çıkaran saçma klimalar değil mi :)

    düz tiplerde vuuu diye bir ses sorun olmaz kalite klimalarda. ayrıca kocaustanın demiş olduğu kadarda demeraj akımı yoktur. yeni sistem klimalarda. am klasik kliam düşünmeyin inverter her açıdan herkez için daha iyi seçimdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adventurer0008

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: adventurer0008

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    siz 40m2 kare dükkan için bu rakama aldığınız klima ile serinlersiniz isterse 18lik olsun. ama ısınma durumunuz olmaz bunu öncelikle söylemeliyim. kapınız açılacak kapanıcak devamlı. belki size tavan tipi veya salon tipi klima gerekecek. belkide karşılıklı 2 adet 12lik klima yetecek belkide bir 12lik bir 9luk yetecek. durumunuz karışık.

    2000 tl lik klimadan ziyade kalte markalardan birine keşif yaptırın derim.




    --------------------------------------------------------------------------------



    Yok öyle şey arkadaş keşife gelince nasıl olsa ücretsiz diye kaliteli firmalara yaptırılsın ,sonra klima almaya gelince abidik kubidik marka klimalar alınsın ..Ustalar yönlendirme yapıyorsunuz ama burada bu keşifi yapan servisleride düşünmek lazım . Zaman kaybı mazot vs ..


    arkadaş hayırdır zaten ben burada koaly kolay dandik markalardan bahsetmem. ille şerhimi koyarım mecbur kaldığımdada. dikkat ederseniz arkadaşada demişim kalite bir şey al. ama ne yaparsınzı işte herkez daikin al me al hitachi al toshiba al fujitsu vs kalite cihazlar alda diyemeyiz. ama dikkat edin araştırın yazılarım abakın doğru düzgün airfel vs bile tavsiye etmem. hatta net görüseniz tavsiye isteklerine cevap dahi vermiyorum.

    siz dükkanın nasibi diye bir şeye inanırmısınız bilmem ama en dandik marka düşünen bir kişininde en oladık zamanda en kalite marka aldığını unutmayın. ben usta felan değilim sadec meraklıyım 2 evimizde toplam 6 adet klima var.

    bende ilk klimayı alıcakken ucuz bir şey ararken bir anda mitsubishi electric aldım çıktım sonra daikin aldım sonra gene 3 adet me aldım. bir adet zibro midea var. bri adet sharp var.

    hatta uzun süre birol ustayla burda kavga ettim halada ederim. burası bir forum buırada herşeyi anlatmak ne zaman nede foruam sığar. doğru bildiğim birşey hakındada hiç kimseden korkmam yazarım. son zamanlarda kampanya olduğu için zibro 75 serisini çok önerdim lg önerdim. am yeri geldi zibro almak isteyenlere bile biroldan koçtan başkasından alma diye engel olmaya çalıştım ana firmayı sevmedğim için meğerse firma içinde bir sülüğün yüzünden ana firmayı kötü bilmişiz onuda yeni öğrendik.

    onun için herşey nasiptir yeri geldimi mazotta yakıcaksın tabi herşeyde ince hesap yaparsan yerinde oturma riskide var bu işte.

    Usta derken montaj ustası veya servis anlamında söylemedim ,işi biliyorsun anlamında söyledim yazıları inceledim işin en ince ayrıntılarına kadar bilgi vermiş açıklamışsın tebrik ederim onun için usta dedim. keşif konusuna gelince öfkem birazda uyanık müşterilere keşife gelince kaliteli markalara yaptırıyorlar ama almaya gelince unutuyorlar bu da özellikle yaz dönemlerinde bir servis için ciddi zaman kaybı ve masraf

    Bir şey soracağım neden çok çeşitli klima markaları tercih ettin ,neden kalitesine inandığın güvendiğin markanın klimalarını almadın 2 evinede yani hepsini neden aynı marka almadın . ya da şöyle sorayım seni tam tatmin eden hiçbir marka olmadı mı veya bütçeyle mi alakalı bunu merak ettim. Bir şey daha soracağım burda cevap vermeyebilirsin özel mesajda atabilirsin istersen sence bütçeyi bir kenara bırakırsak yani ücret hiç önemli değil en iyi kullanışlı verimli olarak hangi marka veya modeli tercih ederdin veya önerirsin mesela bir evin salonu için 18.000 btu klima örnek alacak olursak , bu klimadan daha kapsamlısı ve iyisi yoktur dediğin bir klima varmıdır ve 2. sırada olan hangisi olur cevap verirsen çok memnun olurum

    Ben size daha net bir durum anlayım bu keşif konusunda.Adam bizim teknik bilğimize güvenip,keşif yaptırıyor.Üstüne birde nereye takarız,boru nasıl,nereden gider sorar,anlatırız,Sonra adam aynı marka ,aynı model malı bizden 100 TL aşağı fiyat kırıp verenden alıp,yol gösterdiğimiz yere taktırıyor ..Ben böyle ticaretim içine edeyim işte o zaman..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: adventurer0008

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: adventurer0008

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    siz 40m2 kare dükkan için bu rakama aldığınız klima ile serinlersiniz isterse 18lik olsun. ama ısınma durumunuz olmaz bunu öncelikle söylemeliyim. kapınız açılacak kapanıcak devamlı. belki size tavan tipi veya salon tipi klima gerekecek. belkide karşılıklı 2 adet 12lik klima yetecek belkide bir 12lik bir 9luk yetecek. durumunuz karışık.

    2000 tl lik klimadan ziyade kalte markalardan birine keşif yaptırın derim.




    --------------------------------------------------------------------------------



    Yok öyle şey arkadaş keşife gelince nasıl olsa ücretsiz diye kaliteli firmalara yaptırılsın ,sonra klima almaya gelince abidik kubidik marka klimalar alınsın ..Ustalar yönlendirme yapıyorsunuz ama burada bu keşifi yapan servisleride düşünmek lazım . Zaman kaybı mazot vs ..


    arkadaş hayırdır zaten ben burada koaly kolay dandik markalardan bahsetmem. ille şerhimi koyarım mecbur kaldığımdada. dikkat ederseniz arkadaşada demişim kalite bir şey al. ama ne yaparsınzı işte herkez daikin al me al hitachi al toshiba al fujitsu vs kalite cihazlar alda diyemeyiz. ama dikkat edin araştırın yazılarım abakın doğru düzgün airfel vs bile tavsiye etmem. hatta net görüseniz tavsiye isteklerine cevap dahi vermiyorum.

    siz dükkanın nasibi diye bir şeye inanırmısınız bilmem ama en dandik marka düşünen bir kişininde en oladık zamanda en kalite marka aldığını unutmayın. ben usta felan değilim sadec meraklıyım 2 evimizde toplam 6 adet klima var.

    bende ilk klimayı alıcakken ucuz bir şey ararken bir anda mitsubishi electric aldım çıktım sonra daikin aldım sonra gene 3 adet me aldım. bir adet zibro midea var. bri adet sharp var.

    hatta uzun süre birol ustayla burda kavga ettim halada ederim. burası bir forum buırada herşeyi anlatmak ne zaman nede foruam sığar. doğru bildiğim birşey hakındada hiç kimseden korkmam yazarım. son zamanlarda kampanya olduğu için zibro 75 serisini çok önerdim lg önerdim. am yeri geldi zibro almak isteyenlere bile biroldan koçtan başkasından alma diye engel olmaya çalıştım ana firmayı sevmedğim için meğerse firma içinde bir sülüğün yüzünden ana firmayı kötü bilmişiz onuda yeni öğrendik.

    onun için herşey nasiptir yeri geldimi mazotta yakıcaksın tabi herşeyde ince hesap yaparsan yerinde oturma riskide var bu işte.

    Usta derken montaj ustası veya servis anlamında söylemedim ,işi biliyorsun anlamında söyledim yazıları inceledim işin en ince ayrıntılarına kadar bilgi vermiş açıklamışsın tebrik ederim onun için usta dedim. keşif konusuna gelince öfkem birazda uyanık müşterilere keşife gelince kaliteli markalara yaptırıyorlar ama almaya gelince unutuyorlar bu da özellikle yaz dönemlerinde bir servis için ciddi zaman kaybı ve masraf

    Bir şey soracağım neden çok çeşitli klima markaları tercih ettin ,neden kalitesine inandığın güvendiğin markanın klimalarını almadın 2 evinede yani hepsini neden aynı marka almadın . ya da şöyle sorayım seni tam tatmin eden hiçbir marka olmadı mı veya bütçeyle mi alakalı bunu merak ettim. Bir şey daha soracağım burda cevap vermeyebilirsin özel mesajda atabilirsin istersen sence bütçeyi bir kenara bırakırsak yani ücret hiç önemli değil en iyi kullanışlı verimli olarak hangi marka veya modeli tercih ederdin veya önerirsin mesela bir evin salonu için 18.000 btu klima örnek alacak olursak , bu klimadan daha kapsamlısı ve iyisi yoktur dediğin bir klima varmıdır ve 2. sırada olan hangisi olur cevap verirsen çok memnun olurum

    Ben size daha net bir durum anlayım bu keşif konusunda.Adam bizim teknik bilğimize güvenip,keşif yaptırıyor.Üstüne birde nereye takarız,boru nasıl,nereden gider sorar,anlatırız,Sonra adam aynı marka ,aynı model malı bizden 100 TL aşağı fiyat kırıp verenden alıp,yol gösterdiğimiz yere taktırıyor ..Ben böyle ticaretim içine edeyim işte o zaman..

    isyan etme ilk önce çözüm bulmanız gereken durum aşrı fiyat kıran spot internet mağazaları. ahlak ama sizn mesleket ama başak meselkerde baştan yok. bunada serbest piyasa diyorlar işte serbest canyakma deseler sonrada sigarayı yasak ediyorlar ulen sigaranın ne zararı varmış be

    şimdi doğalgazı dolare bağlıyorlar buun anlamı elektrikte bağlanıcak demektir paçaral sıkıştı şanslı günler bitti artık desetkleyenlerde işi içine çıkar girince sövmeye başlıycaklar.




  • 9köy kullanıcısına yanıt
    Köylü gene atladın etrafına bakmadan

    Arkadaş bütçe vermiş 2800 lira gibi.
    O paraya ME GE alınır mı?
  • Arkadaşlar yatak odam için 9000 yada 12.000 lik bir klima arıyorum fiyat önemli diğil hatta en kalitelisini arıyorum diyebilirim ses yapmasın malzeme kalitesi iyi olsun çıtır çutur sesler gelmesin.Bundan önce yaptık bi eşşeklik gittik samsung bovary mi ne ondan aldık maşşallah vantiratör çalıştırsam bukadar ses çıkar kötü kötü kokular da geliyor arada dediğim gibi fiyat önemli diğil kaliteli birşey olsun yeter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROUGE44

    Arkadaşlar yatak odam için 9000 yada 12.000 lik bir klima arıyorum fiyat önemli diğil hatta en kalitelisini arıyorum diyebilirim ses yapmasın malzeme kalitesi iyi olsun çıtır çutur sesler gelmesin.Bundan önce yaptık bi eşşeklik gittik samsung bovary mi ne ondan aldık maşşallah vantiratör çalıştırsam bukadar ses çıkar kötü kötü kokular da geliyor arada dediğim gibi fiyat önemli diğil kaliteli birşey olsun yeter

    alın bir tane mitsubishi elcetric ge veya yeni ismi ve görünümü ile sf serisi keyfinize bakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Köylü gene atladın etrafına bakmadan

    Arkadaş bütçe vermiş 2800 lira gibi.
    O paraya ME GE alınır mı?

    2800 ü veren 3150 felanda verir abi araştırsın ille oraya 18likmi şart.

    burada http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun&uid=108&kid=18 3365

    yazılmış ama bu kliam bence alınır 3150 gibi rakamlara.




  • 9köy kullanıcısına yanıt
    ilginiz için teşekkür ederim yanlız 2 tane mitsubishi satıcısı görüyorum biri iklimsa diğeri klimaplus ikiside mitsubishi olarak geçiyor hangisinden almalıyım
  • konuya 9 köy bir konuda haklıymış diyerek başlayacağım

    bu sene ilk defa değişik bir klima kullanımı denedim ve gayet başarılı oldu

    klima oturma odasında (12 binlik inverter) ve kapısı tam açık+hol+mutfak+banyo ve banyo arası

    ve bu durumda dahi klima tozunu attırıyor

    yalnız 7/24 açık çalışıyor ,derece ayarı olarak genelde 26-27 olarak çalıştırabiliyorum yoksa üşeme geliyor

    ve bu ay klima harici çok fazla elektrik kullanımım oldu (çamaşır makinesi ,ütü,2 tane bilgisayar vs.) buna rağmen 22-23 günlük (bu ay fatura 1 hafta kadar erken geldi) fatura 88 tl. geldi ,şahsen ben 150 tl.ye bile razıydım

    yani tek noktadan klimayla sağutma olmaz tezim çöpe gitti (gerçi her yerin derecesi aynı değil ama çok fazla ısı farkı da yok)

    yalnız bu söylediklerim sadece soğutma için geçerlidir ,ısıtma için tek noktadan olayına hala sıcak bakmıyorum

    diğer bir konu kaliteli ile kalitesiz klima arasında faturada çok fark olmaz tezi de çöpe gitmiş oldu

    benim cihaz mhi in en düşük modeli (popüler inverter) olduğu halde bu faturalar geliyorsa birde daha kaliteliler çok daha iyi gelecek demektir


    arkadaşlara tavsiyem şartlarını zorlayıp mümkün olduğunca kaliteli klima alsınlar ,uzun vadede mutlaka hakkını verecektir (sadece elektrik tasarrufu olarak düşünmeyin)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROUGE44

    ilginiz için teşekkür ederim yanlız 2 tane mitsubishi satıcısı görüyorum biri iklimsa diğeri klimaplus ikiside mitsubishi olarak geçiyor hangisinden almalıyım

    birşey değil,
    klimaplus firmasının kliması kardeş. sonunda ELECTRIC olanlar. serileri msz şeklinde başlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Köylü gene atladın etrafına bakmadan

    Arkadaş bütçe vermiş 2800 lira gibi.
    O paraya ME GE alınır mı?

    2800 ü veren 3150 felanda verir abi araştırsın ille oraya 18likmi şart.

    burada http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun&uid=108&kid=18 3365

    yazılmış ama bu kliam bence alınır 3150 gibi rakamlara.


    Birol da zaten 18lik olmaz, küçük gelir dediydi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Köylü gene atladın etrafına bakmadan

    Arkadaş bütçe vermiş 2800 lira gibi.
    O paraya ME GE alınır mı?

    2800 ü veren 3150 felanda verir abi araştırsın ille oraya 18likmi şart.

    burada http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun&uid=108&kid=18 3365

    yazılmış ama bu kliam bence alınır 3150 gibi rakamlara.


    Birol da zaten 18lik olmaz, küçük gelir dediydi

    Nerede dedim,kime dedim,ben mi dedim,yok yahuuu!!! Köylü haklıdır. Onda para çok ME takılıyor,o bilir işini...Saf köylü!!!!




  • 
Sayfa: önceki 12361237123812391240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.