Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1294. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: müfettis06 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 17 Misafir (2 Mobil) - 15 Masaüstü3 Mobil1 iOS
5 sn
57.280
Cevap
705
Favori
4.437.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12921293129412951296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: bgmeu

    bu eurovent belgesi arabalardaki çarpışma testlerini anımsatıyor sanki. Renault sürekli 5 yıldız alır bu testlerden ama millet test puanından dolayı değil f-p endeksinden dolayı tercih eder. bu tarz testlerin hangi koşullarda yapıldığına dair ustaların geçmişte yaptığı yorumlar vardı. elbette toshiba Mitsubishi daıkın gibi markalar varken millet saf değil lg veya samsung alıp körenin mallarıyla uğraşsın. amaaaa bana toshibanın pkvp serisinin donanımını ve sarfiyatını sunan bir cihaz daha uygun fiyata satılıyorsa ben bunu alır ve tavsiye ederim.. param çok olsaydı 4000-6000 tl aralığında tos-mits-daıkın japon ürünlerinden birini tercih ederdim. elektrikli süpürge aldık geçenlerde zaruri ihtiyaç oldu. alman malı miele aldık. adamlar 20 yıl dayanacak şekilde üretiyorlarmış.. 375tlye aldık. ama tutupta samsung lg gibi kore mallarının son derece donanımlı ürünlerini almadık.. ama f-p olarak akla yatkın olsalardı onu alırdık. yada miele 800tl olsaydı almazdık..:) herşey akla uygun olmakla(rasyonel) alakalı sevgili forumdaşım...

    Şu "F/P" konusunu bazılarına bir türlü anlatamadık hocam.

    Örneğin vatandaş 1500 liraya kadar 12 binlik bir inverter arıyor. Aradıkları, makul bir tüketim, ortada bırakmayacak bir servis gibi şeyler. Bu durumda bu arkadaşa (örneğin) hesaplı bir Arçelik öneriyoruz.
    Ardından eleştiriler başlıyor, vay efendim MHI-ME-Toshiba-Daikin... yanında Arçelik vantilatör kalırmış, öyle şey eve sokulmazmış... falan.
    Yahu herkes o paraları verip o aletleri alacak durumda olmayabilir. Kaldı ki, çok yoğun kullanım olmayacaksa o gariban Arçelik diğer daha yüksek verimli aletlerden daha hesaplı olabilir, bunlar hiç düşünülmüyor.


    son derece haklısınız..




  • arkadaşlar yeni klima aldığınızda filtreler opsiyonel mi acaba,

    çünkü almış olduğum klimada 2 adet kaset tipi filtre yuvası boş, sanırım sonradan takılıyor...bunları nereden temin edebilirim , henüz servisi hafta içi arayacağım...
  • kocausta* kullanıcısına yanıt
    ustam servis klimaya birşeyler mi yaptı acayip ısıtıyor, gaz değişti diye olabilir mi?
    oda da atletle otuyuyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    İyi birşey
    Orada kullanılan Twin Rotary, iki odacıklı bir rotary kompresör. Avantajı salınımların dengelenmesiyle kompresörün daha az titreşim yapması, ve genel olarak daha dengeli-uzun ömürlü olabilmesi. Toshiba icadıdır, şimdi başka klimalarda da kullanılıyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=ei6ryqhnyB0

    Yukarda bahsettiğim kriterleri gözönüne aldığınızda, bir inverter ne kadar küçük aralıklarda güç değiştirebiliyorsa o ölçüde daha verimli çalıştırılabilme şansı var demektir.
    Buradaki LG Prestij Toshiba SKVP'nin bir klonu (başkaları da var). Halen en ileri teknoloji bu diyebiliriz. Bu teknolojiyi LG Prestij veya Zibro 75** olarak daha ucuza alabiliyoruz.

    Bunların kısılma adımları 1025 BTU. Otomatik fan modundayken de alt güçlerde çok yüksek verimlerde çalışabiliyorlar. Ancak bu düzeylerde çalışırken verdikleri ısı miktarı bizim evlerde pek anlamlı olmaz.
    Ancak Japon evleri gibi çok küçük ve çok iyi izole edilmiş mekanlarda tam hakkını bulur.



    hop usta yavaş ol hemen sevindirik olma uzun zamandır yazayım diyorumda uzun sürüyor yazmak mailinede dönemedim ama burdan gidyoz işte bir ara yazarım.

    zamanında pwm tosh patenti altında diyordun hitachinin çıktı

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=75484083

    her şeyi tosha bağlıyorsun mbirolu geçtin insaf ya. adam sana kızıp bana satşıyor forumdan. sonada diyor satıcı olsanız yanmıycam sizin kadar inatçı adamlar görmedim. hadi ben satıcıyım diyor kendine.

    usta, birkere tosh un twin komp le alakası yok carriere ait.

    ama bak onalrın icadı felanda değil bu buluş..

    bu linkte ilk patent tecumseh in gözüküyor. (kıl birol naber tecumseh fransız diyodun ben sana kompresörlerini dükan alıyorum amerikan dediğimde)

    neye usta linke bak.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    bak tarihe ^ üstte

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    buda carrierin tarihi

    ilk kullanan tosh desek daha doğru olur belki, yanlız belki diyorum. çünkü kıl Birol çok yeni bir şey değil yıllardır kullanılıyor şişirme büyütme usta diyordu size.

    sen gene incele istersen abi. yazdınmı her şey çıkıyor google dan. zaten ortada dolu patent var her başvuran patent almış. ufak rötuşlarla. sanyoda var hitachide var. me ninde twin üretimi olduğu halde sanırım splitşerde kullanmıyor. twin komp olmadanda dah sessiz makien yapabiliyorsa Birol haklı.

    zaten senin bahsettiğin patent toshibanında değil carrierin. kandırma milleti

    şu 75 serisinde tosh kompresör kullanıldığını biliyoruzda lg de nerden tosh kullanılıyor buna eminmisin lg kompresör üreticisi demiştim daha önce sordum cevap vermedin.

    lg de kendi üretmiş 2012 de patent almış. kandırma milleti usta din kardeşiyiz. kabul edersen tabi.


    en sevdiğim sözünde bu yazında


    Bunların kısılma adımları 1025 BTU. Otomatik fan modundayken de alt güçlerde çok yüksek verimlerde çalışabiliyorlar. Ancak bu düzeylerde çalışırken verdikleri ısı miktarı bizim evlerde pek anlamlı olmaz.
    Ancak Japon evleri gibi çok küçük ve çok iyi izole edilmiş mekanlarda tam hakkını bulur.
    demişsiniz.

    1000 btulardaki iş göremeyecek olması klimaların. zaten bu konuda ikide bir demeseniz carrierle tosh un en alt serisi dahi her klimadan üstündür...... hiç tartışma çıkmıycak. ama sen diyordun ben ölçtüm şukadara kadar kıstı. yahu kıstıysa kıstı iş görmeycek olduktan sonra bunu belirtsen yazılarında ne diye şahsım adına ben tartışayım sizinle.

    ekliyim ufak japon evlerinde yalıtımı tam olsada ben inanmam bu makinelere kesinlikle çok çabuk kısacağına inanıyorum. bu durum soğutmada daha çok ortaya çıkar.

    aha birolun yüzü burada ondan öğrendimde foruma satıyorum demiyorum bu bilgiyi çünkü kendi zorunlu deneyimimden dolayı mecbur öğrendim ilk zibro japon soğutamadığında firma dedi cop değerini sağlamak için ağız çıkış derecesi 13-14 ten aşağı düşmez sözünü söyledi bana tabiki palavra geldi palavraydıda..

    sonrasında o aralar samsunglarda görüldü bu sorunlar. fujitsu koko69 arkadaşı deli etti.. mecbur işin üstüne düştüm. tabi Biroldan tekirdağlıdan çok bilgiler aldım size bile sordum biliyorsunuz. bilgileri toplayıp çarpınca çok daha farklı ek bilgim oldu. pvgdeki kişi atsada bu tür klimaların olabileceği kanısına vardım. ve düz çalışan klimaların daha randımanlı olabileceğini gördüm. banane 3D lerin twinlerin yapacağı tasarruftan dedim. o tasarrufu kendim derece ile oynayarakta yapabiliyorum dedim.

    Birolda onayladı. budurumları

    bakın 75 serisi bile çabucak kıstığı için devamlı çalıştırmayacak olanlara baştan söyleyip satmıyor bu modeli. bende istedim yazın bana dediği arkadaş mutfakta devamlı çalışmazsa iş görmez 3D fanlardan dolayı çok çabuk kısıyor mutfakta sizi çarpar istemez klima sonuçta mutfak burası.. siz dereceyi yükseltirseniz bu defa soğuk havayı yere düşüremez klima. sorun yaşarsın canımı okursun dedi aha yüzü burada. zaten klima kullnamyı bilmeyenlere kızıyor ya haklı adam diyor kaaplı tutuyor klimasını soanda 5 dkda ısıtsın soğutsun istiyor diyor.

    bende daha sonra mutfaktan vazgeçtim salon için düşündüm dedim ya salonda bir kapı var sonuçta bu klima uygun ama dc durumalrında duvarları görür durur dedim. çünkü ben eve gitmeden 2-3 saat önce çalışıyor klima toplam 12-13 saat çalıyor devamlı gittiğim sürece sonrasında zaten kullanamıyorlar. ban çok randımanlı bir klima lazımdı.

    lgde düşündüm ondanda korktum hem marka hemde kısma durumundan. birde en büyük sorunu otururken flap yukarı bakmıyor direkt çarpılma durumu var. sen biliyorsun carrieri bile eledim sadece kısma korkusundan. sonuçta paramın düşmanımıyımki pahalı klima alayım. sen bana kızsanda birolla birlikte.

    benim amacım ufak klima seçip soğutmada devamlı çalışmaya zorlamaktıki daha büyük alanı serinleteyim. nasıl olsa inverter çalıştıkça özellikle soğutmada kendini daha iyi kısma tecrübem sabitti.. sen bana eğitimin ne desende. çünkü ahsi adamsın bunuda başardım eldeki verilerimle. canını okuyor 140m2 yaklaşık evin 12lik me. ne örüm yani doktorların her dediğini yapsak hastaneden dışarı çıkmayız. adam 100 tane tahlil yazıyor. her biri için ayrı randevu alcaksında iş yerinden kovulmayacaksın. onları dinlemedikten sona e senide dinlemiyim artıkın:) nasıl olsa askerlik ettik zıırrtt istirahat et zırrrt düdük tekrar çalınca eğitime devaam.. iklimlendirme eğitimim olmasada tercübe konuşuyor.

    neyse 3D leriniz senle Birolun olsun bana lazım değil öyle nazik şeyler. fp nedemekse sizin olsun. ben oyumu akpye veriyorum. faziletten saadetten anlamam. bazıları fp anlamıyor dersen de taş güzel kalite kallavi taş.

    bu arada şu pwm olayıda sese etkenmiş. bir araştır istersen zamanında bir çocuğa kızmıştık. 9-12 carrierlerde skv lerde ses o yüzdende olabilir.

    ulen tirit rotary kılı birol şimdi diycen çene suyu çorba işine gelmeyince bu mesajdaki

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85766498

    gibi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiral33

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: kiral33

    arkadaşlar klimalarda bulunan kompresör tiplerinden en verimli ve iyi olanları hangisidir?
    rotary ve scroll olayı nedir?
    bütün inverterlar dc midir?
    dc ve all dc arasındaki fark çok çok çok mu önemlidir?
    aşağıdaki siteye de göz atabilirsiniz.
    bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

    http://www.klimakompresoru.com/lg-kompresor.html

    Rotary tipler daha sessiz, ve artık üretim de çoklukla bunlardan olduğu için çok ucuzladı. Normal kullanım amaçlı klimalarda en mantıklısı bunlar.
    Verimlilik daha çok yönetim ile ilgili. Aynı kompresörü değişik markalar çok farklı verimlilikte kullanabiliyor.
    Bu bir yerde o firmanın diğer komponentinin kalitesine-yeterliliğine güveniyor olması ve risk almasıyla da ilgili.

    Son yıllarda artık neredeyse bütün inverterler DC oldu sayılır.

    DC ve All DC farkı artık önemli.
    Çünkü artık temel çalışma biçimi dışında ince ayarlar da önem kazanıyor. Gazı ne kadar optimum basınç ve sıcaklıkta kullanabilirseniz verimlilik te o ölçüde artıyor. Bunun bir yolu da sistemdeki tüm fanların da DC olması, yani devirlerinin anlık duruma göre değiştirilebilmesi.

    Forumda da bir ara bayağı muhabbeti yapılan konu bu aslında: "Çakma" inverter konusu yani.
    Ucuz malların birçoğunda sadece bir DC kompresör oluyor, fanlar hep sabit devirli AC motor, yazılım da çok serbest.
    Bu durumda sistemin gaz basıncı ve sıcaklığı düzgün "işlenemediği" için çoklukla o DC kompresör aynı bir arabanın patinaj yapması gibi sıkışıp "bağırmaya" başlıyor; tabii bu aynı zamanda enerjinin boşa kullanılması, yani verimsizlik.



    9köy ve kocausta ustalara verdikleri açıklayıcı bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
    Gerçekten bu klima işi basit gibi görünüyor ama çok karışık. bizimde sadece yapabildiğimiz sağdan soldan aldığımız kullanıcı yorumları,yaşadığımız veya tanık olduğumuz deneyimler,katalog bilgileri,kendi çapımızca yaptığımız araştırmalar...vb.onun ötesinde işin özünü detayını bilemiyoruz. ama şurası bir gerçekki herkes en uygun fiyata en kullanışlı,sağlam,iyi ürünü almak istiyor.durum böyle oluncada insan en ince ayrıntısına kadar araştırma gereği duyuyor. ya amaaaan altı üstü bir klima değil mi deyip alıp bir klima geçeceksin, ya da kafayı yiyeceksin
    Şimdi birde işin farklı bir boyutu var. Bazı ürünler hakkında bir dönem herkes harika,mükemmel,bir numara derken, sorunlar duyuldukça kimse tavsiye etmez oluyor. O yüzden bence yapılması gereken her yönüyle araşatırmayı yapıp son olarak durumumuza göre karar vermeliyiz. Çünkü
    1.her markanın her şehirde servisi yok.
    2.all dc veya tam inverter denilen klimaların fiyatı malum.
    3.herkesin klimayı kullnım şekli farklı

    mesela all dc ye bir örnek:

    http://www.fujielektrik.com/i_duvartipi.html
    http://www.severklima.com.tr/fiyat/fiyat.pdf

    ama burda ne servisi var nede bayisi.o fiyatı hak ediyor olabilir ama ben çocuk odası için 9000 lik klimaya 2350 tl veremem.
    düz klimalarda artık demode oldu 800-900 lirayı çöpe atmayın diyorlar.
    İyi marka dediğimiz daikin,toshiba,carrier,mitsu nunda en alt modelleri pek tavsiye edilmiyor.(ayrıca bu markaların en alt modelleri bile 1700 den başlıyor.)
    midea çin malı
    samsung,lg kore malı
    airfel de alimunyum boru kullanılıyor falan filan
    arçelik,beko,demirdöküm,baymak,bosh......... gibi markalardan söz edilmiyor bile.
    kiminin eurovent onayı var kiminin yok


    O zaman millet NE YAPSIN?????

    Dediğim gibi bu işler çok karışık çoooook.insana kafayı yedirtiyor.


    hocam maalesef durumlar böyle.

    orta halli bir klima sanırım 1700-2000 den aşağı değil. her klimanında farklı farklı yazılım özellikleri olabiliyor.

    verdiğiniz linkte fuji electric all dc meseleleri var işte.. bakınız bu klima 2350 tl kesinlikle etmez serhat6363 arkadaş çok uyguna aldı mutlak sorun ona bu klima sizin işinizi görebilir. kesin tavsiye ediyorum demiyorum sizede.. çocuk odasını mükemmelen ısıtır. öyşe airfel vs gibi markalardan ıstması oldukça iyidir. soğutmada çok sorun bildiriliyor ama bazı kişlerde memnunlar.

    linkteki modeller lg serisi fujitsuda lgc geçer. generalde de sanırım lgc. sormuşsunuz all dc meselesini açalım biraz.


    soğutma konusunda problemli makineler olduğunu koko69 isimli arkadaş detaylı olarak anlatmıştı. sorunuz pmden vs. çok uğraştı iade için ondaki fujitsu olanıydı yani firmanın altın markası. arçelik beko gibi düşünürsek arçelikti.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=77954426

    @mbirol birol kötü yaparım bu klimalarda all dc olması lazım. all dc iyimi kötümü senin yazını ekledim.

    aynı klimayı serhat6363 isimli arkadaş kullanıyor dediğim gibi zamanında tavsiye etmedik. yapma etme alma dediksede aldı. yüksek cop az elektrik tüketimi vs düşünerek.

    sonrasındahttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=77888050

    şayet bu all dc sistemler varsa..demekki okadarda randımanlı değil.

    yazın video resim eklemiştik baya uzun süre 16-17 derecelerden aşağı düşüremiyordu ağız ısısını serhat6363ün kliması.. bana dediği ve foruma yazdıkları uzun süre çalıştıktan sonra yanılmıyorsam 10C altına indirebildiğini söylemişti. ben bu tür çok fonksiyonlu klimaları sevmiyorum. kendi eklediğim videoda me klima 5 dk 7sn içinde ağız ısısını 10C altına düşürüyordu.

    bendeki klima all dc değil. ve cop meselesi felanda yüksek değil.

    iç ünite kasa kalitesi zayıftır fuji electric ve generalin. mbirol fujitsuyu dahi beğenmiyor.

    serhat6363 yanlız şu aralar memnun galiba. en son beni kar yağdığında aramıştı defrost vs birşeyler dedi ama genelde memnuniyetini belirtti. hatta mhi dende iyi ısıttığını felan söylemişti şimdi bazıları dalar buralara sakın ha boşa dalmasınlar. hemen aa işte bakın mhi den iyimiş ben demedimmiydi felan.. bıktım artık bu tiplerdende. ellerine bir klima geçmeye görsün. (sonra ben bazı şeyleri yazınca sanıyorlarki klimalarına taş atıyorm öyle olsa yazmam size. birde derler uzun karışık yazıyor. okumadan edemezler. okumayın ozaman. töveb ya.) halbuki serhat63 ün dediği abi altında dolap var o yüzden mhi hemen kısıyor galiba bir sorayım demişti. yani ben konunun önemi anlaşılsın diyerek yazıyorum. ısıtmada klimanın altında birşey olmaması lazım. şuan iki klimamdanda memnunum demişti serhat63

    biraz tüketimi mitsubishi heavy zjx e göre fazla diyordu ama işimi görüyor diyordu yanlışım varsa düzeltsin rakam olarakta uygun aldığını hatırlıyorum. sorun pm yapın ona.

    kocausta bir üst mesajda twin rotary ile ilgili yazmış teknik olarak biraz yakın klimalardır bir birlerine.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85814033

    mesela burdaki 75 serisi klimada all dc dir. lg yi bilmiyorum.



    Bunların kısılma adımları 1025 BTU. Otomatik fan modundayken de alt güçlerde çok yüksek verimlerde çalışabiliyorlar. Ancak bu düzeylerde çalışırken verdikleri ısı miktarı bizim evlerde pek anlamlı olmaz.
    Ancak Japon evleri gibi çok küçük ve çok iyi izole edilmiş mekanlarda tam hakkını bulur.


    katılıyorum fujitsunun bu modelelrinde twin yok ama all dc meselelerini benzer değerlendirebiliriz.

    bende şu mesajımda.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85801661

    şunu demiştim

    bir makine birde 70 wattlara düşebiliyormuş 70 wattlara düşen klima süstür. ancak benim için. çünkü o wattlara o btu lara düşen klima ancak vitrindir iş görmez hangimizin evi laboratuvar ortamı. daikin ve me de teknolojimi yokta 5500-3000 btulardan aşağı düşemiyorlar.


    her zamanda derim.

    hocam maalesef dediğim gibi normal bir klima 1700 den aşağı değil. yani 3-400 tl için dikkatli olmalısınız sonra üzülebilirisiniz.

    pratik yapsak şimdi, söz gelimi hatrıladığımca serhat63 bu klimayı 1800e felan aldı. aynı rakam bulursanız alın derim. bu klimanın 9 luğunu rahatlıkla alabilirsiniz ıstmada işinizi görür. general desek pahalıdır. sorun serhat63e onların orada bu sever klima... size yakındır urfa. elindede hala mal vardır bence o firmanın. çok büyük diyordu Birol ustada tanıyor firmayı.

    sanırım çocuk odası için 9 luk düşünüyordunuz. kışın sizi idare eder. yazınsa zaten çocuk odası için klima önerilmez. ısıtması iyidir bu klimaların. ama soğutma girince ben geri çekilirim.

    bir arkadaş bana 18lik generalini sordu tavsiye etmedim. diyebilirisiniz bana neden tavsiye ediyorsunuz. sizede aslında etmiyorum sıkışmış bir durumda yazdığınız için anlatarak yol gösteriyorum. o arkadaşın istediği klimanında 4500 tl gibi bir rakamı vardı az para değil. birde gereklimi değilmi durumu karışık.




  • hocam bakın şurdahttp://www.klimafiyatlari.com/general-klima-fiyatlari.html

    7000 btu general var çocuk odasına yeter artar. 1600 gibi rakamı var. aynı makineyi rotasız45 isimli arkadaş kullnıyor çok büyük bir alanda sorunuz kendisine. klima varsa orada alınız derim şahsen.

    diğer meslelerede kafayı takmayın teknolojinin sonu gelmez. ucuzada kimse malını satmaz kalite teknolji iyi paradır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35

    ustam servis klimaya birşeyler mi yaptı acayip ısıtıyor, gaz değişti diye olabilir mi?
    oda da atletle otuyuyorum

    İçine ısıtıcı ilacı sürmüştür

    Ne yapacak ki, şimdiki teknisyen klimayı olması gerektiği hale getirmiştir. Havalar da birkaç gündür yumuşak zaten, klima dışardan çok rahat ısı çekebiliyor.




  • kocausta,

    Yazdan bu yana havalar soğuduğundan beri kilmayı bir kaç kez ısıtma modunda açtım. ev doğalgazlı ama bir iki kez hızlı ısınması için kullanmıştım onun dışında epeydir çalışmadan duruyor. bir iki ay çalışmaması sıkıntı çıkartır mı? Ya da nasıl bir tedbir almak lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Müverrih

    kocausta,

    Yazdan bu yana havalar soğuduğundan beri kilmayı bir kaç kez ısıtma modunda açtım. ev doğalgazlı ama bir iki kez hızlı ısınması için kullanmıştım onun dışında epeydir çalışmadan duruyor. bir iki ay çalışmaması sıkıntı çıkartır mı? Ya da nasıl bir tedbir almak lazım?


    Sorun olmaz.
    Ama arasıra (ayda bir gibi) 3-5 dakika çalıştırırsanız daha iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    hocam bakın şurdahttp://www.klimafiyatlari.com/general-klima-fiyatlari.html

    7000 btu general var çocuk odasına yeter artar. 1600 gibi rakamı var. aynı makineyi rotasız45 isimli arkadaş kullnıyor çok büyük bir alanda sorunuz kendisine. klima varsa orada alınız derim şahsen.

    diğer meslelerede kafayı takmayın teknolojinin sonu gelmez. ucuzada kimse malını satmaz kalite teknolji iyi paradır.

    Cok tesekkur ederim bu kadar. Zaman ayyryp cevap yazdy?ynyz icin. Galiba mitsubishi heavy 25zmp alaca?ym. Burdaki iklimsa dan 1700 e buldum. Iklimsa da bulunan o fiyat araly?ynda sharp,general ve mitsu arasinda sseçim yapaca?ym bugun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiral33


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    hocam bakın şurdahttp://www.klimafiyatlari.com/general-klima-fiyatlari.html

    7000 btu general var çocuk odasına yeter artar. 1600 gibi rakamı var. aynı makineyi rotasız45 isimli arkadaş kullnıyor çok büyük bir alanda sorunuz kendisine. klima varsa orada alınız derim şahsen.

    diğer meslelerede kafayı takmayın teknolojinin sonu gelmez. ucuzada kimse malını satmaz kalite teknolji iyi paradır.

    Cok tesekkur ederim bu kadar. Zaman ayyryp cevap yazdy?ynyz icin. Galiba mitsubishi heavy 25zmp alaca?ym. Burdaki iklimsa dan 1700 e buldum. Iklimsa da bulunan o fiyat araly?ynda sharp,general ve mitsu arasinda sseçim yapaca?ym bugun.

    rica ederim. hayırlısı neyse o olsun hocam.




  • KÖYLÜ niye sildin be yazıyı ,sonuna kadar haklısın..Bazılar hiç haketmiyorlar buradaki yardımları..Kendilerini fasulye gibi nimetten sayıyorlar.Ama hata bizde her yere sıçrayana yazmayacaksın aslında....

    Neyse okuyan okumuştur.Belki özeleştiri yapar...İmzasına sahip çıkar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    KÖYLÜ niye sildin be yazıyı ,sonuna kadar haklısın..Bazılar hiç haketmiyorlar buradaki yardımları..Kendilerini fasulye gibi nimetten sayıyorlar.Ama hata bizde her yere sıçrayana yazmayacaksın aslında....

    Neyse okuyan okumuştur.Belki özeleştiri yapar...İmzasına sahip çıkar...

    Vallahi bilemiyorum aslında. aradaki yazı olmasaydı kaldırmazdım belki.

    zaten müslümanım diyenden korkacaksın bu devirde. imzasına göre davranacak adam, zaten burda elimizden geldiğince bilgilendirmişken. (yazılarımızın hepsi duruyor) alâksız topikte bana klima bölümünde cevap veremediler diye bizleri şikayet eder gibi cahillik etmezdi.

    boşver gitsin. insan üzülüyor bu durumlara. ama sinirim geçince gene elimden gelen yardımı yapmaya çalışıyorum. zaten ben normalde tavsiyede bile bulunmuyorum zorda kalmadıkça. daha çok detaylarla uğraşıyorum. fazla sıçrayanlar belli oluyor. beyni karıncalandıkça yeni konu açanlarada yazmıyorum şahsım adına.

    sen fasulye diyorsunda.. bizede fasulye diyenler çok. boşver desinler ne yapalım ukalayız biz. (kendim adına diyeyim) ben. sevdiğim arkadaşlar yanlış anlamasın lütfen sözlerim tamamen kendini tartamayanlara.




  • Yok ulen yeri gelince bende çok ukala olurummmm...İsteyen istediğini söylesin.Düşünsün tınnnnn..

    Bizim çırak kayboldu bu aralar yine,araziye uydu galiba...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADAŞLAR bir tane insan evladı dememiş ki bu ademoğluna bir cevap verelim. General klima aldım,modeli ASH12RSPCW 2 nci el tesisat montaj içinde 700 tl. taktılar ilk çalışması iyiydi geçen soğuklarda 26 mt. salonu hamam gibi yaptı 28 derecede ama dış ünite çok ses yapıyor gelip değişcekler,ya takozdan yada arıza var.görüşleriniz nedir marka fiyat açısından...?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Yok ulen yeri gelince bende çok ukala olurummmm...İsteyen istediğini söylesin.Düşünsün tınnnnn..

    Bizim çırak kayboldu bu aralar yine,araziye uydu galiba...
    quote:

    Orijinalden alinti: mbirol

    Yok ulen yeri gelince bende çok ukala olurummmm...Isteyen istedigini söylesin.Düsünsün tinnnnn..

    Bizim çirak kayboldu bu aralar yine,araziye uydu galiba...

    aynen tynnn kim ne derse desin.

    gene birisi her tarafy karalamy? gelde kyzma. halbuki cevapta vermi? kocausta. i?liycem ?imdi.

    çyrak arazi maçamy kaçty gene acaba ça?yralym gelsin:)

    gel len 55klima ustan çy?yryyo

    ya harfler ingilizce çykyyor sildim tekrar yazyyorum mesajy umarym düzelir.




  • düzelmedi gene bir aksaklyk var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tubaufuk

    ARKADAŞLAR bir tane insan evladı dememiş ki bu ademoğluna bir cevap verelim. General klima aldım,modeli ASH12RSPCW 2 nci el tesisat montaj içinde 700 tl. taktılar ilk çalışması iyiydi geçen soğuklarda 26 mt. salonu hamam gibi yaptı 28 derecede ama dış ünite çok ses yapıyor gelip değişcekler,ya takozdan yada arıza var.görüşleriniz nedir marka fiyat açısından...?
    quote:

    Orijinalden alinti: tubaufuk

    ARKADASLAR bir tane insan evladi dememis ki bu ademogluna bir cevap verelim. General klima aldim,modeli ASH12RSPCW 2 nci el tesisat montaj içinde 700 tl. taktilar ilk çalismasi iyiydi geçen soguklarda 26 mt. salonu hamam gibi yapti 28 derecede ama dis ünite çok ses yapiyor gelip degiscekler,ya takozdan yada ariza var.görüsleriniz nedir marka fiyat açisindan...?

    ya arkadasim sana cevap vermis

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85636175

    bu linkte kocausta neden ilenip duruyorsunki. obir dolu basliga yazmissiniz.

    adam size demis geçmisini bilmediginiz klima riskli olabilir. hatta demis alaniniz büyük. tamam orasi okadar sorun olmaz.

    (oldukça eski bir makine sanirim klimaniz italyadan çalismayan linkler çikiyor.) eski fujitsularin isitma nominal btulari simdikilere göre biraz daha yüksekti. yüksek olmasada isitir gene. sonuçta bir odaya takiyorsunuz.

    havada nem olmazsa kar yagmur yagip dis ünite serpantinlerini islatmazsa kuru sogukta 0 altina düssede japon menseili klimalarin hemen hemen hepsi isitir.

    fujitsu general grububun klasik klimalarin dis ünitesi biraz sanki islik gibi ses çikarir. sesi videoya isleme imkaniniz varsa dinleyelim. takozlar vs kesermi anlasilri buradan.

    farkli bir ses varsada artik kismetinize diyeceksiniz. adamalrinelinde varmiymis ayni makineden büyük ihtimal bankalardan sökmüslerdir o klimalari varsa baska bir dis ünite ile degistirirler




  • Türkçe karakterle yazyyorum ingilizce çykyyor yazdyklarym hayret:) iyi bari y ? ? harfleri saçam çykmyyor çykmyyor 2 üst mesajymdaki gibi.. bir ü harfleri do?ru gözüküyor ilginç zaten forumda ikide bir kilitlenip duruyor 2-3 gündür.
  • 
Sayfa: önceki 12921293129412951296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.