Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1620. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: nvr88 , flowerhorn Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 17 Misafir (1 Mobil) - 18 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.906
Cevap
748
Favori
4.472.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 16181619162016211622
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    Mayıs ayında bir kampanya çıkmıştı. çok beklenilen gibi olmadı ancak yinede kayda değer bir indirim gibi gözüküyor. Ben bu indirimden faydalanıp peşin olarak klimamı aldım. bu arada aman dikkat mitsubishi heavy endustries klimalar ile mitsubishi electric klimaları karıstırmayınız. arada biraz fark var. mitsubishi electric
  • Merhabalar,

    Evde 3-4 senedir Arçelik active plasma plus klima var. İnverter değil. Ayarlanan dereceye gelince tamamen kapanmıyor. Sogutmayı kapatıyor ama üflemeye devam ediyor. Bu bütün klimalarda böyle midir acaba?

    Birde en kısık halinde bile çok soğutuyor ve çok üflüyor. Bebek olana kadar sorunsuz kullanıyorduk ama şimdi açmaya korkuyorum.
    28 e set etsem bile oda çok soguyor. Odayı bebek için hafif serinletmek istiyorum.
    Daikin mitsubishi electric gibi pahalı bir klima alsam farkeder mi?
  • 12-13 mt 2 lik oda için büyük ihtimal gece gündüz çalışır durumda olucak orta sınıf elektrik sarfiyatında beni üzmiyecek bir klima arıyorum
    hali hazırda carrier x power modelini kullanıyorum ve memnum aynı modelden davam etmelimiyim yoksa yeni modellere yönelmelimiyim?
    9000 but yetecek sanırım o yüzden bütcem 2000 tl kadar
  • satanpist S kullanıcısına yanıt
    24 saat açık kullanım için A+++ klimaları tercih etmelisiniz. Aksi durumda klimaya 2000 lira verip kullanım sonunda 5000TL lik bir klima almış gibi olabilirsiniz. elektrik faturası biraz ağır gelebilir. A+++ klimalarda elektrik sarfiyatı düşüktür faturanıza çok etki etmezler. emin olun verdiğiniz paraya değecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: italiany

    24 saat açık kullanım için A+++ klimaları tercih etmelisiniz. Aksi durumda klimaya 2000 lira verip kullanım sonunda 5000TL lik bir klima almış gibi olabilirsiniz. elektrik faturası biraz ağır gelebilir. A+++ klimalarda elektrik sarfiyatı düşüktür faturanıza çok etki etmezler. emin olun verdiğiniz paraya değecektir.

    kesinlikle inverter olucak ama karar veremedim AIRFEL INVERTER dikkatimi cekti nasıl dır?
  • ism72 İ kullanıcısına yanıt
    Marka bazlı değil de tekniğine göre bilgi vereyim. Eski usul dediğiniz klimalar on/off sistemdir, ya istenilen dereceye geldiğinde durur, ya da istenilen dereceye gelebilmek için çalışırlar, sistem bu.
    İnverter sistemlerde ise kompresör, frekans usulüne göre çalışır ve sizin verdiğiniz soğutma değeri ile, ortam sensörü boru sensörü dış ünite senrösünden gelen senkronize bilgilere göre hareket eder. on/off sistemlerde çıkış üfleme değeri sabitken, inverter sistemlerde bu değer verdiğiniz dereceyle eşdeğer konumdadır.
    Örneklemek gerekirse, ben çok acil soğutma istiyorsam ve dereceyi 16 yaptıysam (klimasına göre 16-18 değişir) bir de turboya bastıysam, sistem sizin verdiğiniz komut ile sensörlerden aldığı bilgileri senkronize etmeye çalışır, bakar ki dış ortam sıcaklığı 38 derece, iç ortam olmuş 29 derece ve der ki '' ooo feci sıcak ben kompresörü olabilecek en üst seviyede sıkıştırayım'' bu doğrultuda kompresöre 96hertz de çalışma komutu verir ki (marka modele göre değişir) en üst frekans örnek olarak bu verilebilir.
    Bu komuta göre hareket eden kompresör basınç oranını en üst limitlere alır ve mümkün olan en düşük çıkış derecesi verilir (örnek ilk çalıştırmada 14 derece) sistem bir süre çalışıp ortam sıcaklığı arzu edilen değere ulaştığında kademeli olarak kompresör frekansını düşürür, önce 72hertz, sonra 64 hertz ve en son 48 hertz.
    48 hertz e düşen kompresör enerji harcamıyor olarak kabul edilir (mecazi) buradaki amaç, zor koşullarla elde edilmiş ortam sıcaklığının, sistemi kapatarak kaybedilmesini engellemektir. işte burada sizin istediğiniz durum ortaya çıkıyor, üfleme derecesini 28-33 arası dahi görebilirsiniz zira dediğimiz gibi kompresör en alt seviyede çalışıyordur.

    Peki sizin durumunuza göre senaryoyu değiştirelim. illa ki turbo komutla vermeye en düşük limitleri zorlamaya gerek yok. klimanızı açar derecesini 26 yaparsınız, sistem zaten yine sensörden aldığı bilgilere ve sizden aldığı komnuta göre daha sakin bir soğutma seyri içerisinde olacaktır. bu da yine çıkış derecesini düşük tutacağından dolayı sizi veya ortamdakileri rahatsız etmeden çalışacaktır.

    Sistemin çalışma mantığına göre sizin ihtiyacınız olan elbette inverter klima. marka model kısmına ben yorum yapmıyorum mutlaka tavsiye verilecektir size.

    Şimdiden hayırlısı olsun




  • Detaylı cevap için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ghostkiller1 G kullanıcısına yanıt
    İlginiz için çok teşekkürler arkadaşım. İl ,İstanbul ara kat, bitişik nizam, tek pencere. Yani yalıtım orta düzeyde. 40 m2 salon + açık mutfak. Esas kullanım amacı soğutma olacak, baharda merkezi sistem devreye geç girdiğinde de ısıtma amaçlı kullanılacak.12 lik az gelir dediğinize göre, sizce 15-18 lik bi şey mi bakmalıyım? Tekrar teşekkürler
  • Ghostkiller1 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba üstad, %90 soğutma amaçlı kullanacağım. 2.katta ve izolasyon mevcut. Bütçem 4000 tl civarında. Şu an kampanya olan önereceğiniz yer ve klima modeli konusunda desteğinizi bekliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurmert

    Merhaba üstad, %90 soğutma amaçlı kullanacağım. 2.katta ve izolasyon mevcut. Bütçem 4000 tl civarında. Şu an kampanya olan önereceğiniz yer ve klima modeli konusunda desteğinizi bekliyorum.

    O bütçeye me sf veya daha yukarısı yakışır bence hocam ghost hocanın önerisi ne olur bilmem ama benim de kullandığım me sf 42 iyi bir seçenek bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev dublex cati kati icin klima almak istiyorum da tavan basjk oldugu icin saniri yer klimasi almam gerekecek.oda 15-20 m2 bisey. Yardımcı olabilir misiniz sadece sogutma amacli kullanacagim malum yazin yatilmiyor ustte
  • riquelme76 kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şekil birşey arıyorum. 7.kattayım çatı katı yazın cehennem gibi oluyor. Kışın kalorifer falan bir şekilde idare ediliyor ama yazın çekilmiyor. Oda aynı 15-20m2 bişey. Bir şeyler bulursanız haberdar eder misiniz hocam?
  • herkese merhaba öncelikle.
    İzmir 35 m2 kuzey cephe,soğutma ağırlıklı kullanım amaçlı
    Daikin Tegora FTXB35B 12000 Btu Inverter
    için yorum alabilir miyim.yada ticari amaç güdülmeden tavsiye var ise, şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim.
    @
  • s.a iyi günler arkadaşlar muğla milas ta oturuyorum malum buralar artık bol bol 40 lı dereceleri göreceği için sadece soğutma amaçlı ısıtmada kullanılmayacak hangi klimayı tavsiye edersiniz kullanılacak alan 15 20 m2 (benim aklımda olanlar Sigma SGM12INVDMR A++ 11000 Btu/h Inverter Klima,AİRFEL LTXN35U 12.000 SEZ. İNVERTER KLİMA) sigma seer=6.10 scop=4 airfel seer=5,77 ile 6,10 scop 3,60 ile 4 arsında bunlardan hangisini veya sizin tavsiye edebileceginiz bir marka model varmı teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mf09 -- 18 Haziran 2016; 10:10:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • riquelme76 kullanıcısına yanıt
    alpmirza kullanıcısına yanıt
    Mobil klimalar gerek ses faktörü gerekse, kendi oluşturduğu sıcak havayı tahliye etmek için ihtiyaç duyduğu geniş çaplı tahliye borusu nedeniyle çok da konforlu kullanışlı unsurlar olamamaktadır. Mobil bir klima yerine 7000BTU split dahi alsanız, tavanın alçak olması, metreküpün küçük kalması, 7000BTU klimaların ise hem iç hem de dış ünite olarak ebatlarının ideal olması nedeniyle mobile göre daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.
    tabi yine son tercih sizindir.

    Bu arada sadece soğutma ve tavan basıl dediğiniz için 7000 dedim yoksa alan hesabına göre ihtiyacınız olan klima 9000BTU dur hele bir de çatı katı olduğunu düşünürsek.

    15 ile 20 metrekare arasında fark var kararınızı aşağıdaki formüle göre kendiniz veriniz.

    15 / 2.2 x 1000 = 6.800BTU
    20 / 2.2 x 1000 = 9.009BTU
  • maniactechnician M kullanıcısına yanıt
    Ben marka model bağımsız yorum yaptığımdan dolayı belirttiğiniz markaya göre konuşmadığımı belirtmek isterim.

    Bahsettiğiniz metrekare alan için ihtiyaç olan BTU 16000 dir kuzey cephe olması, sadece soğutma amaçlı kullanılacak olması ve rüştünü ispat eden markalardan birisi olması nedeniyle 12000BTU ürün işinizi görecektir.
    Yine de gerçek BTU ihtiyacınızın matematiksel olarak 16000 olduğunu göz ardı etmeyiniz.

    İşin matematiği, benim ofisin (49 metrekare) 22000 btu ya ihtiyacı olduğunu ve teknik olarak 24000BTU takmam gerektiğini söylemesine rağmen, 18000BTU inverter ile direkt güneş gören bu alanı 7-8 dakikada 30 dereceden 27 dereceye indirilebiliyorsa , sizin klimanız daha kolay bu işi yapacaktır diye düşünüyorum.
  • satanpist S kullanıcısına yanıt
    airfel fena klima değil. çevremde kullanıp çok fazla sorun yasayan görmedim.
  • mf09 M kullanıcısına yanıt
    Değerli arkadaşım, Milas'ta oturuyorsan büyük olasılık kaloriferli bir evdesindir diye düşünüyorum, 9 ay kadar Milas'ta görev yapmıştım, bodrum Milas yolunda SAMSUNG bayisinin karşısında oturuyordum, keskin soğuğunu da, bunaltan sıcağını da iyi bilirim :)
    Şimdi bu şartlarda yukarıda yazdığımdan çok farklı bir şey yazamayacağım15-20 metrekare alan için ihtiyaç 9000BTU Milas için ancak bu yeter, hele ki o mezarlık rampasını aşınca gelen serinlik gibi bir serinlik istiyorsan 9000 altına düşmemen gerekir :)

    Marka konularına ben girmiyorum zira belli başlı bazı markalar hariç hemen hemen hepsinin birbiri ile aynı olduğunu biliyorum. sizin için önemli olan uzun garantili ve yakınınızda servisi olan bir marka olması. Montajda sorun yaşamayacağınız, vakum yapmamak için 40 dereden su getiren, deldiği deliğin alçısını yapmadan çıkmayacak, yarın arıza durumunda şak diye size gelebilecek hangi markaya inanıyorsanız gidin onu alın. SAMSUNG bildiğim kadarıyla orada çok başarılı satışlara imza attı, eğer çağrı askerden geldiyse işin başında da o duruyor olmalı ki sağlam servistir kendisi. Diğer bahsettiğin markalara orada kim bakıyor bilmiyorum ama istersen oradaki servis arkadaşları arayıp bilgi alayım sizin için.




  • Evet burada da AİRFEL alıp memnun olduğunu yazan arkadaşlar var, DAIKIN servis güvencesinde olması ve bakır boru kullanılması gibi avantajlarını yazmışlardı.
  • Tosun911 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bugün bu işi bitirmek istiyorum. Sizin tavsiye edeceğiniz kampanya uygulayan bir yer varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16181619162016211622
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.