Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1630. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.335
Cevap
704
Favori
4.443.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
92. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 16281629163016311632
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    F/p bir cihaz arıyorum 18.000 BTU
    Tavsiye var mı ?
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabahattin ali S kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum hocam, bu işin teknolojisini zaten hemen her firma çözdü, hepsi belli bir kalitede üretim yapıyor bu doğrultuda ben çok üst markalara çok yüksek paralar verilmesini anlamlı bulmuyorum. bu cümlem ''sakın almayın'' olarak algılanmasın bu benim kişisel yaklaşımım, ben neredeyse araba parası vermem bir klimaya. bu gün gidin çinin kenar mahallelerinde yapılan çangçingçong markayı bile alın zaten sorunsuz 4-5 yıl çalışacak size soğutma sağlayacaktır. peki bu durumda biz neyi araştıralım? soğutmayı herkes yapar da, bunu en verimli enerji düzeyinde kim yapar? en uzun garantiyi bize kim verir, malının arkasında korkmadan kim durur, ve bütün bunlara istinaden en ucuza kim satar? biz sadece bunlara bakacağız hocam.

    Bu bilgiler doğrultusunda sadece soğutma yapan, dün bir arkadaşımızın linkini paylaştığı Arçelik klima görmüştüm, dünkü yazışmalarıma bakayım bulursam linkini yollarım size.




  • mstfyldz.bjk kullanıcısına yanıt
    İşi bilip işe gitmemek değil aslıda. Burada etik dışı bir yaklaşım olsun istemiyorum. Ben marka önerilmesine kişisel olarak karşıyım, önerilmesini yasaklayamayız elbette ama en azından kendimin de öneride bulunmama özgürlüğüm var bunu kullanıyorum.
    Yarın hiç kimse karşıma dikilip ''sen şu firmanın elemanısın'' diyemesin maksat bu. Öneride bulunmuyor olmama rağmen firma elemanı suçlamasına maruz kalmış birisi olarak bırakın o kadar hakkım olsun artık

    Cop ısıtmaya yönelik değer olduğundan genelde hep Eer den daha düşüktür.
    SEER 10.1 olan ürün dahi gördüm SAMSUNG da ama bir daha yazıyorum ki bu değerlerin doğruluğunu kim teyit eder işte o bilinmiyor. Dolayısı ile almayı düşündüğünüz ürünün kullanıcısı kadar size kimse doğru referans olamaz diye düşünüyorum




  • two_face kullanıcısına yanıt
    Değerli kardeşim.
    Ben marka model önermiyorum lakin, eğer amacınız sessiz ürün kullanmak ise, dış ünite fanı değişken hız ayarlı, iç ünite fanı 6 kademeli ve kompresörde yumuşak kalkış (easy start) özellikli cihazları tavsiye ederim.
    Aynen sizin de tespit ettiğiniz gibi kalite anlamında birbirlerinden pek ayrılmadıkları için, sizin istediğiniz özellikleri barındıran en uzun garantili ürünü en ucuza kim veriyorsa lütfen onu alın bu ME olur DAIKIN olur ARÇELİK olur VESTEL olur PANASONİC olur hepsi olur yeter ki sizin özelliklerinizi uzun garantili ve ucuz versinler
  • genckaptan kullanıcısına yanıt
    Hocam karar verirken evin zafiyet durumunu göz önünde bulundurmanız gerekir, mesela çatı katı, direkt güneş gören izolasyon durumu zafiyet veren bir evde, yüksek akım çeken bir ürün kullanmak sistemin daha erken toparlamasını ve performansın yüksek olmasını, buna paralel, istenilen seviyeye gelindiğinde daha erken alt frekansa geçip enerji verimliliğini daha iyi sağlamasına sebep olacaktır.

    Bu demek değildir ki biz gidip hep çok enerji harcayan ürün alalım, işte bu nedenle klima takılacak lokasyonun fiziksel özellikleri çok önemlidir

    Zaten serinlik faktörü yüksek olan/olabilecek bir alan için yüksek akım çeken ürün almak mantıklı olmaz. Burada en önemli unsur zamandır. 50 metreküp bir alanı 1 saatte 24 dereceye getirmek ile 2 saatte 24 dereceye getirmek arasında yaklaşık 2kw fark var dersek aylık elektrik tüketiminin ne kadar etkileneceğini kendiniz de matematiksel olarak hesaplayabilirsiniz.
    İşte o 2 saati 1 saate indirecekolan motorun gücüdür, oran orantı hesabına göre fazadan zaman mı yoksa fazladan enerjimi kıstasında kazanan her zaman enerji olmuştur. yani zamana yaydığınızda zarar edersiniz bu kesindir.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim iki ürün arasındaki en önemli fark zaten garanti süresi ki sizde daha önceki açıklamalarınızda garantinin önemini vurgulamışsınız. Değindiğiniz zaman / enerji konusunda da optimum çözümü ulaşmanın yanı sıra üst katta ki montaj alanı kısıtlamasından ötürü 18.000 lik cihazı sanıyorum iç ünite boyutları nedeni ile kullanamayabilirim. Kesin hesap yapmadım konu ile ilgili olarak ama tahmini görüşüm bu yönde. Baymak almak garanti yönünden sanırım daha doğru tercih gibi görünüyor. 12 mi 18 mi artık onada kesin hesaptan sonra karar vereceğim.

    Yardımınız için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Değerli kardeşim.
    Ben marka model önermiyorum lakin, eğer amacınız sessiz ürün kullanmak ise, dış ünite fanı değişken hız ayarlı, iç ünite fanı 6 kademeli ve kompresörde yumuşak kalkış (easy start) özellikli cihazları tavsiye ederim.
    Aynen sizin de tespit ettiğiniz gibi kalite anlamında birbirlerinden pek ayrılmadıkları için, sizin istediğiniz özellikleri barındıran en uzun garantili ürünü en ucuza kim veriyorsa lütfen onu alın bu ME olur DAIKIN olur ARÇELİK olur VESTEL olur PANASONİC olur hepsi olur yeter ki sizin özelliklerinizi uzun garantili ve ucuz versinler

    üstad yine ben rahatsızlık veriyorum kusura bakmayın ama samsung çok uzun süre garanti veriyor fakat şikayet var da açık ara önde iyice kafam karıştı..(daha evvel görüşmüştük %80 soğutma amaçlı kullanılacak)




  • eagle35 E kullanıcısına yanıt
    Ben daha önce bu konuya dikkat çekmiştim yanlış hatırlamıyorsam. Markayı severim ama şikayet endekslerini de göz ardı etmemek gerekiyor. Diğer yandan şikayet edilmeyen pek firma da yoktur
    VESTEL feci şikayet edilir ama bu şikayetleri teşekküre çevirmeye çalışan tek firmadır da diyebilirim. Ama sonuçta şikayet var mı? var
    Bu nedenle şikayet endeksleri bize ne kadar etken olmalı düşünmek lazım hocam.
  • 30-40m2 bir odayı soğutmak için klima almak istiyorum klima önerilerinizi rica ediyorum.
    Ek olarak da en çok merak ettiğim konu montaj montajı nasıl yapılacak duvar kırılacak sonuçta bunu nasıl yapıyoruz?
  • genckaptan kullanıcısına yanıt
    İşte istediğim tam da bu, karşılıklı fikir alışverişi sonrası kararınızı kendiniz vermeniz karar güzel olanı yok hocam

    Şimdiden hayırlısı olsun
  • selamlar
    antalyada 24 metrekare salon için 9000 btu iş görür mü? bütçem biraz sıkıntılı klima bizi bir nebze rahatlatsa kafi.
    elektrik faturasına yansıması ve fiyatı göz önünde bulundurursak hangi klimaları önerebilirsiniz. Tşkler.
  • gyrocu kullanıcısına yanıt
    evinizin konumu, tavan yüksekliği, kaç kişi yaşayacağı gibi konular önemli olmakla birliktei 24 metrekare alan için ihtiyacınız 10909BTU dur
    Bu şartlarda 9000BTU klima biraz küçük kalsa da, ev izolasyonu iyi, güneşe maruz kalma süresi kısa ise sadece soğutmada 9 luk makine işinizi görecektir.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam ev kuzey cephe, tavan yüksekliği 2.5 m civarı, evde 2 kişi yaşıyoruz. Düşük btu'lu klima almanın cihazın ömrü yada tüketimine zararı var mı?
    Birde arkadaş yukarıda sormuş ama klima montajı yapılırken duvar delme işini falan servis mi hallediyor usta çağırıp ben mi yaptıracağım
  • üstadlar hepsiburada da klimada %10 indirim var bugün.

    ugur smart plus 12000 btu almayı düşünüyorum. 1650 tl ve 5 yıl garantili. sadece yaz ayları kullanacagım bır cogumuz gibi. ne dersiniz ?
  • Merhaba 35m² salon için hangi marka klima tavsiye edersiniz kendi evim olduğu için uzun süreli sorunsuz klima arıyorum sessizlik düşük enerji tüketimi ve sorunsuz klima arıyorum 12000BTU klima yeterli olacak gibi geliyor marka model de kararsız kaldım seçenek çok.
  • gyrocu kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz verilere göre 9000BTU yeterli olur hocam.
    Hangi marka ürün alacaksanız o markanın yetkili servisi ücretsiz montaj hizmeti sağlayacak zaten. bu nedenle sizin bir işlem yapmanız gerekmeyecek.
    Montajda vakum yapılmasına ve açtıkları deliği macun veya alçı ile kapatmalarına dikkat ediniz.
  • Selam,

    Bosch 12 BTU alacam (B1ZMI12100). Ev aşağıdaki gibi. Yeter mi ?

    Ev net = 45 m2
    1 salon = 22 m2
    1 oda = 12 m2

    tavan = 3m vardır

    saat 15.30 a kadar güneş yiyor ev ve arkada cam yok ama ara daire.
  • irfanim34 İ kullanıcısına yanıt
    5 Yıl garanti konusu her zaman için bana göre bu ürün guruplarını öne çıkartmıştır
    Hep aynı şeyi yazıyorum ancak, 5 yıl güvence vermeleri, ürünlerine güvendikleri anlamına gelir. teknik özellikleri de sizin tercihlerinize uygunsa neden alınmasın?
  • Klima tavsiye bölümünde; fikir yürütmek yada tahmin etmek yerine,arkadaşlar kullanmakta oldukları klimaların kalitelerinden bahsetseler çok faydalı olur bence....klima ne yakıyor,model ve marka nosu,sessizmi,memnunmuşsunuz değilmisiniz gibi bilgiler..sizin için güzel ürünler üreten şirketleri ödüllendirin kalitesizleri buradan cezalandırın....teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arfcmr A kullanıcısına yanıt
    Hocam genelde yazdığımın tersini yazacağım size.
    Her şeyden önce alan hesabınıza göre dahi 15909BTU ya ihtiyacınız var bu anlamda 12000BTU klima tercihiniz bana göre hatalı bir yaklaşım

    Ev sahibi olmanız bir kere takılıp uzun yıllar kullanım garantisi olan bir durum Allah sağlık versin öncelikle. Dolayısı ile eğer bütçeniz uygunsa üst segment ürünlerden tercih etmeniz, ev sahibi olmanız nedeniyle eğer yok ise ankastre tesisat yaptırmanız yine tavsiyem içerisinde olacak. Yine de uyarmadan geçemeyeceğim ki mümkün olduğunca ya uzun garantili ürünleri tercih ediniz ya da uzun süreli garantisi olmayan bir ürün seçtiyseniz firmaya uzun garanti için baskı yapınız. bazı markalar 10 yıl kompresör garantisi verse de genel garanti de kompresör kadar çok önemli bir durumdur unutmayınız.
  • 
Sayfa: önceki 16281629163016311632
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.