Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
57.338
Cevap
705
Favori
4.443.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mitsu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cetins

    Arkadaşım 8-10 sene önceki modelse ne diye şu an mevcut olan modelin linkini verip kötülüyorsun. Eskiyi eskiye göre konuşmak lazım. Hangi sene hangi modeli aldıysan onun modelini söyle. Belki klimada sorun yoktu, klimayı takan vatandaş düzgün iş yapamamışda olabilir. Markayı kötüleme.

    Her markadan arıza çıkabilir. Diyelim ki kaliteli markalardan herhangi birinden 1 arıza çıktı ve sen buraya yazdın. 1 arıza çıktı diye insanlar klima almaktan vaz mı geçecekler. Tabiki hayır.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tribıl


    quote:

    Orjinalden alıntı: kemal2000

    Şimdi kafam karıştı..
    Ben de Alarko carrier platinum 45h almayı düşünüyordum salonuma. Salon 28 m2. Bu klima ısıtır dediler, araştırdım, teknik olarakta veriler iyi, hem ısıtmada hem de soğutmada A sınıfı ve inverter. Ama sık sık bozulursa diye endişelenmeye başladım. Tribıl arıza nedenlerini söyleyebilirmisin, bir de alarkonun hangi modeliydi sizin kullandığınız.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tribıl

    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?ID=ACU19

    Bu marakadn memnun değiliz iş yerimizde 3 senede 3 kere bozuldu,servis geldi, söktü yagmurlu günde herşeyi (elektrik tasisatı dahil)açık bıraktı gitti bir kaç gün sonra servisin ustası geldi ne bu dedi dış üniteyi görünce bizde sizin elemanlar yaptı dedik,onlara söyledik ama bir şey olmaz dediler dedik,yani çok sık arıza yaptı bu marka





    Çok eski modeldi 8-10 senelik falandı galiba tam hatırlamıyorum düz klasik seri yani bütün bozulmalardada kompresör yandı,baya bir bekledik kompresör değişimlerinin 1 yada 2. de ama ilgilendiler ücretsiz garanti kapsamında değiştirdiler,ben şunu bilirim merkezi sistemlerde amerikan tekli sistemlerde japon derler ve dogrudur(şu anda bana göre bütün sistemlerde japondur ya) siz japon markalara kayın onlarda split konusunda daha başarılı,mesela aynı firmanın toshibası daha iyi daiseka modelleri



    Ben oraya klimanın markası anlaşılsın diye koydum,benden istendi o yüzden sebeb budur ayrıca carrier markası daıkın,panasonic,mitsubishi elektrik,toshiba kadar iyi bir klima değildir,siz nasıl demirdöküm,arçelik iyi değil diyorsanız bende carrier klimayı beğenmiyorum tavsiyelerimde son sıralarda ya olur ya olmaz,ayrıca bize gelen servis eski hiç bir alarko klimanın iyi olmadıgını söyledi o zaman için şu anda flıar serisinin iyi olmaması gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tribıl -- 14 Eylül 2007; 17:22:05 >




  • Değerli arkadaşım, 1998 yılından beri Daıkın'ın içinde biri olarak şunu söyleyebilirim, Delüx inverter cihazların hepsinde DC Motor ve pam kontrolü bulunmaktadır. Delüx serisinin tamamında bu özellikler vardır.
    Flash Streamer sistemi ise sadece Ururu - Sarara modelinde bulunmaktadır.

    Not: Ayrıca çok önemli bir konu arkadaşlar Daıkın konusunda şöyle bir yanılgı var genelde. Daıkın ile ile ilgili birşeye bakmak istediğinizde her nedense birçok arkadaş ısısan sitesinden link veriyor. Tüm ısısancılara selam olsun onlar yanlış anlamasın ama daha Daıkın ile tanışalı 8 ay oldu onlar için. İnanın daha Daıkın'ın nasıl bir cihaz olduğunu bilmiyor çoğu, aşağılama anlamında söylemiyorum bunu lütfen yanlış anlamasınlar. Zaman içinde tanıyacaklar bu cihazı mutlaka.

    Saygılarımla

    quote:

    Orjinalden alıntı: yalancılar

    Ben forma yeni katıldım çok sorum olucak Ve bütün şirketlere aşağı yukarı gıcığım %99.9 vatandaşı kandırmak için çalışanlarına yalana dayalı eğitim verdiklerine inanıyorum ilk girişte çok saldırgan bir ifade biçimi oldu ama doğruları tenzih etmek istiyorum yazdığım rakamoldukça büyük olsada ya ben kötüyümdür yada rakamım doğrudur kendime göre diyorum .
    Ve klima uzmanlarımıza şunları sormak istiyorum madde madde yazacağım ve sonrası yine ekleyeceğim
    1- Ne için düz klimalarda A sınıfı olan ile D sınıfı olan arasındaki farkı Btu su belli olan klimalar arasında hiç açıklamıyorsunuz aşağı yukarı bellidir bular fakat büyük firmalar çok karışıklık yapıyorlar nedense Mesela bir Sigma sağa sola ve kendi sitesine %80 tasarruflu klima diye reklam ve tanıtım yapabiliyor ve bunları sağ olun açıyorsunuz Gerçi yyüzde seksen kandırmacasına değineniniz olmadı A B D sınıflarıyla yere vurdunuz . %80 kandırmacasınıda Ben ekliyeyim Fakat Düz klimadaki A Ve D sınıfında çalışan klimaların sarfiyatını yazarsanız Zot öğrenen biri olarak teşekkür edeceğim sizlere sizler kadarda genç değilim Belki açıklamışsınızdır okumuşumdur ama almamışımdır açıklarsanız gerçekten yardımcı olacaksınız .
    2- R 22 gazlı düz klimalar gerçekten A sınıfı olabilirmi Sırf arçelik değil hitachidede var bu klşimalar toshibadada var hadi arçeliği kabul edelim Kendi kendini batırdığınıda diğerleri ne oluyor.
    3-Sanyo klimalar meth edilirken Gzürcan arkadaş - 15 ısıtma yanıltmacasını açıklamış fakat yenilere iyi diyor diyorda ben İstnbul merkezine sordum -5 -6 c fazlasını çalışmaz dedi cevap vermek istemeyen birini sıkıştırmıştım içerden çıkan bir Bey efendi kişi yardımcı oldu Şunud açıklayim Bayanlara başımızın tacı oldukları halde iş dünyasında hiç güvenmem öyleki myalana yemin edecek kadar işi sahiplenip yemin ediyorlar çoğunlukta ve tercih sebepleride budur şirkrtlerin bayan çalıştırmada Bayanlıklarınıda kullanarak nasıl olsa Türk erkeği Bayana ters konuşamaz nekadar kaba olarak adlandırılsada onun kabalığı aile ve çevresini korumak amaçlıdır (İşte bunu bilen şirketler Bayana laf söylenmezi çok iyi işliyolar Bayanlarda işi Sahiplenmek güzel ama Doğruda Kraldan çok kralcı olunmaz ) Cahilce isterse 50tane diploma olsun elinde yanlışı savunup çoluk cocuklarına haram yedirmekten korkmuyorlar .....Demek istediğim SANYOLarın hepsi -15'te çalışmaz Zaten düz r 22 gazlıların - 15te çalışması ama buradan ama dışrdan aldığım bilgilere göre mümkün değil ve SANYOların - 15'te çalışanı da modelini net bilmiyorum ama inverter olna en fazla 1 - 2 modelidir. Gürcan bey bunuda açmalıdır .
    4- Daikin delükslere gelince bu makinaları ısısan buroşüründe başak internet sitesinde başka 1-2 modeli var Broşürlerinde Dc inverter ve pam kontrol yazısını göremeyince ısısanı aradım Koşuyolu merkezi var diyor Balmumcu merkezini sıkıştırdım Yazmıyosa yoktur ve okadarda takmayın sonuçta bütün klimalardan üstündür dediler üstünlüğüne zataen inanıyorumda bu şekil biri var biri yok demeleri garip am bir bayisine gitseniz alıyorum Dc motormu pam kontrolmü desek değilse şerhhdüşelimmi, desek iade açısından Ne şerhi be kardeşim biz dolu satıyohğk senin gibi adama ilk defa denk geldik diye affedin yobazlığı ele alır ve ilave eder niyetrin almak değil zaten der . iyice sıkıştırıp merkezi ara bakalım deyincede ya merkeze çamur atar yada bilmiyok satıyok deyip dükkandan kovmaya bile kalkar adamı. SORMUŞ OLAYIM DAİKİNCİLER DAİKİN DELUXLER ALL DC INVERTER PAM CONTROL'MÜDÜR FLASH STREAMER BİLE VAR İDDİASINDALAR Açıklarsanız memnun olurum ..
    5- Fujitsu olsun sanyo hitachi olsun neci olupta daikinden pahalı klima satma cesaretindeler ben gecen haier'ein methini duydum 12000 - ve 18000 fiyat sorim dedim affedin 12000lik yaklaşık 1 milyar 18000lik 1700 yahu ben 18000'liğe oparayı verene kadar gider R 410 gazlı klima alırım mantıklı olmak lazım ARÇELİK GİBİ GEÇEN YIL 4020 MODELİNİ 680 YTLYE SATAMAZKEN BUYIL SICAKLARI KAR BİLİP 855 YTLY YÜKSELTMEMEK LAZIM ŞEYTAN ÇARPMIŞCASINA ŞARK KURNAZLIĞI YAPANIN YÜZÜNDEN AKAR ..
    FORMUN ORTA SAYFALARINDA HAİERİN GEÇEN YILKİ fiyatlarına göz atın aynı zamanda haierde A sınıfı makina ısıtmad ayoktur yanlızca soğutmada Asınıfını karşılayan 1 inverter modeli var incelediğim kadarıyla ama anladığım kadarıyla iyi makina enerji tüketimi fazlada olsa Yoksa gerçekten çok takmamamakmı gerekiyor sınıflara takılsa her halde bukadar iyi makina denmezdi haier ısıtmada - 7 c olması bile etkilememiş işte insan böyle incelemeye başlıyınca firmalar derlerki çok inceleyen mal sahibi olamaz
    2 gün geç olur ama o 2 gün geç olması yanınıda 2 kişinizi götürür her iki kişininde 2 kişisi olur tabi onlarda der sn yolcu ben hancı affedin it ürür kervan yürür ama unutmasınlar zararları devlet daha nekadar yükleyebilirler ve tek dua edecekleri hakkını aryanı ayıplayan Bilinçsiz türk milleti Buad fazla sürmez .. şunuda unutnmasınlar Nekadar vergiler yüksek olsada fahiş karlarından yanlızca kriz sonrası ödün veriyorlar stok buda fark edilmiyor değil ilave olarakta mitsubishi elektrik ve iklimsayı Sharp hatta azıcıkta daikini örnek alsınlar bu firmalar 2 yıldır hemen hemen zam yapmadı Onlar kadar kalitelimisinizde at koşturmaya çalışıyosunuz belki en yarışabiliri Fujitsu ve toshibadır belki kaliteleri daikin ayarındadır ama fiyat dengesi olmalı Yoksa ekmeklerini korumaları bizlerin demesiyle olmaz ama zor bence .
    Veste cxp serisi için Electra airwell eskisi deniyor hatta hangi serisi bilmiyorum ama birde hitachi eskileri var deniyor Gürcan bey bunlarada kötümü diyorsunuz zira airwell ve hitachiyi övüyorssunuz genelde vestelin eski hitachileri beğenmediğiniz hitachilerden olabilirmi. çok sordum ama kışı ngeçirmek içim 1- veya 2 klima almam gerekiyor detayları sonra yazarım.. sinirim oynadı iyice North aire klimayı -8,5 ısıtma ile arçeliğe göre klimacı firmadır hiç yoktan diyorlar ve arçelik + 5 ten sonra dururken ısıtmada bu durmaz diyorlar hatta diamond fabrikası yapıyormuş Diamonda gelincede iyi diyorsunuz ama çoğu d sınıfı ve orange modeli hariç oda ucuz değil siz olsanız diamond ve north aire arasında hangini seçersiniz ıstmada 12 saat kullanılacak Değerlere bakınca sınıfları aynı gibi gözüküyor ve 3 yıldır north airi kendi firma çalışanı kullanıyormuş ufak tefek sorunları olsada güzel 2 yıl iç 5 yıl komresör garantisi var diyorlar ve sizede sormak isteri ufak tefek arızalar neler olabilir çok ileri gidip soramadım yetkili kişiye ayrıca bu firmada 12lik 12'likmidir yoksa 9Luk kandırmacası varmıdır kullananlar varsa yardımcı olabilirlr şimdilik durmak zorundayı ceaplar için teşekkürler..




  • selamlar,

    bugün mitsubishi electric'in MSZ-GA25VA model klimasını aldım,yarın montajı yapılacak...yanlız kafam birşeye takıldı dış ünitesinde yazan farklı bir model ismi,şu yazıyor MUZ-GA25VA

    bu normalmi?,yoksa bizi kandırmayamı çalışıyorlar..
  • Bütün klimaların iç ünite kodu ile dış ünite kodu farklıdır.
    Çünkü yurt dışından gelirken bizim kab dediğimiz adet sayısına göre gelir. Yani ikisi birbirinden farklı cihazlardır genel anlamı ile. 1000 takım klima dediğinizde 2000 adet cihaz demektir. Ayrıca özellikle iç üniteler multi sistemde de kullanıldığı için kod farklılıkları normaldir.

    Saygılarımla




    quote:

    Orjinalden alıntı: arianal

    selamlar,

    bugün mitsubishi electric'in MSZ-GA25VA model klimasını aldım,yarın montajı yapılacak...yanlız kafam birşeye takıldı dış ünitesinde yazan farklı bir model ismi,şu yazıyor MUZ-GA25VA

    bu normalmi?,yoksa bizi kandırmayamı çalışıyorlar..


  • quote:

    Orjinalden alıntı: arianal

    selamlar,

    bugün mitsubishi electric'in MSZ-GA25VA model klimasını aldım,yarın montajı yapılacak...yanlız kafam birşeye takıldı dış ünitesinde yazan farklı bir model ismi,şu yazıyor MUZ-GA25VA

    bu normalmi?,yoksa bizi kandırmayamı çalışıyorlar..



    Buraya bakın.

    http://www.klimaplus.com.tr/urun_detay.asp?urunid=18&Katid=2
    burada ürün teknik özelliklerine tıklayın.




  • sn Daikin arakadaş yanılmıyorsam Flash streamer stylish mmodelindede var fakat tüm delux modellerinin dc inverter pam pvm vb kontrol olduğuna eminmisiniz kesin eminseniz benim için iyi bir bilgi Ve yazdıklarınızda ısısan için çok haklısınız hemde öyle iddiali konuşuyorlarki yazmıyosa uoktur niye kurcalıyosunki altı üstü alıcağın bi klima dercesine araştırmacı kişileride affedin paranoyak görüyolar esasında paranoyak gördükleri kişiler acemi şansı tabiriyle ALLAH tarafından o firmaların gizlemek istediklerini bilmeden soruyolar ya deli ediyo bu sorular onları ama şahsım için diyorum öğrenmeye çalışıyorum bilgiçlik taslamıyorum onlarsa bişe bilmediğimi anlıyınca bi an evel konuşmayı kesmeye çalışıyolar ama göremedikleri bişe varsa Kendileride Türk bunların Tüklüklerini unutup bütün Türk milletini nasıl bilmezsin diye aşağılamaya çalışıyolar hele bide pazarlıkçı olursan aaaa ne kadar ayıp hangi çağda yaşıyoruz pazarlıkmı olur EVET BAL GİBİ olur herşeyide liste fiyatının altında alırım ben İşlerine geldiğinde Türk milleti cahil oluyo paraya gelince Avrupalı abd'li gibi görmeye çalışıyolar halbıuki biz onların aldığı ücretleri değil hayal etmek onların verdiği klima kahve vrengibeyaz eşya parası tuvalet kahıdı parasıdır bizde ise nekadar fiyatlar düştü densede hala küçük bi servettir Avrupalı bu tür ürünleri ÇEREZ parası olarakGÖRÜR AMA AVRUPADA ÇEREZ pahalıdır .. Komik olansa kriz sonraları biriken stoklarını sanki millet anlamıyoda büyük indirim şeklinde satıyolar...




  • bilgisi olan yokmu bu konuda
    quote:

    Orjinalden alıntı: izcim

    arkadaşlar şu sigmanın 18000 btu düz modelini inceledim ısıtması ve sogutması A sınıfı yazıyo diğer modellerinden farklı enerji tüketimide iyi gibi duruyor alınabilecek klimamıdır ısıtma için (yaklasık 23 m kare)ben hala karar veremedim(1,344ytl) bu fiyata bu özellıklerde başka tavsiye edeceginiz klima varmı(+ - 50 ila 100 ytl farketmez)
  • Değerli arkadaşım, Flash Streamer sistemi sadece Ururu - Sarar modelinde bulunmaktadır, Stylish serisinde yoktur.
    Daha açıklayıcı olarak şöyle anlatayım size aslında Flash Streamer sistemi Daıkın'ın Fotokatalitik hava temizleme cihazında bulunan 8 ayrı filtreleme sisteminden oluşan bir cihazdır.
    Bu cihaz tamamıyle Ururu - Sarara modeline monte edilmiştir.

    O yüzden Ururu - Sarara modeline bakarsanız iç ünite kesitten önden arkaya çok derin bir cihazdır ( 30 cm )
    Stylish serisi dediğimiz, biz Daıkın'cıların G serisi dediği cihaz ise derinliği 15 cm.'dir yani çok incedir.

    Ayrıca tekrar sorduğunuz konuda yineleyim, sadece Delüx de değil, Delüx ve Stylish serisi tüm inverter cihazlarında pam kontrol ve DC sistemi mevcuttur Daıkın'ın...

    Saygılarımla





    quote:

    Orjinalden alıntı: yalancılar

    sn Daikin arakadaş yanılmıyorsam Flash streamer stylish mmodelindede var fakat tüm delux modellerinin dc inverter pam pvm vb kontrol olduğuna eminmisiniz kesin eminseniz benim için iyi bir bilgi Ve yazdıklarınızda ısısan için çok haklısınız hemde öyle iddiali konuşuyorlarki yazmıyosa uoktur niye kurcalıyosunki altı üstü alıcağın bi klima dercesine araştırmacı kişileride affedin paranoyak görüyolar esasında paranoyak gördükleri kişiler acemi şansı tabiriyle ALLAH tarafından o firmaların gizlemek istediklerini bilmeden soruyolar ya deli ediyo bu sorular onları ama şahsım için diyorum öğrenmeye çalışıyorum bilgiçlik taslamıyorum onlarsa bişe bilmediğimi anlıyınca bi an evel konuşmayı kesmeye çalışıyolar ama göremedikleri bişe varsa Kendileride Türk bunların Tüklüklerini unutup bütün Türk milletini nasıl bilmezsin diye aşağılamaya çalışıyolar hele bide pazarlıkçı olursan aaaa ne kadar ayıp hangi çağda yaşıyoruz pazarlıkmı olur EVET BAL GİBİ olur herşeyide liste fiyatının altında alırım ben İşlerine geldiğinde Türk milleti cahil oluyo paraya gelince Avrupalı abd'li gibi görmeye çalışıyolar halbıuki biz onların aldığı ücretleri değil hayal etmek onların verdiği klima kahve vrengibeyaz eşya parası tuvalet kahıdı parasıdır bizde ise nekadar fiyatlar düştü densede hala küçük bi servettir Avrupalı bu tür ürünleri ÇEREZ parası olarakGÖRÜR AMA AVRUPADA ÇEREZ pahalıdır .. Komik olansa kriz sonraları biriken stoklarını sanki millet anlamıyoda büyük indirim şeklinde satıyolar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: arianal

    selamlar,

    bugün mitsubishi electric'in MSZ-GA25VA model klimasını aldım,yarın montajı yapılacak...yanlız kafam birşeye takıldı dış ünitesinde yazan farklı bir model ismi,şu yazıyor MUZ-GA25VA

    bu normalmi?,yoksa bizi kandırmayamı çalışıyorlar..





    PM.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cetins


    Link veriyorsun da, orada da verdiğin linki forumda bulduğunu söylüyorsun, bari bize ve emeğimize saygı gösterip ismimizi yazın.

    Yazılarınızı da herkesin yazdığı gibi normal boyutta yazın.

    http://forum.donanimhaber.com/m_3306812/mpage_28//tm.htm#10363209





    quote:

    Orjinalden alıntı: TripleSix


    quote:

    Orjinalden alıntı: stres

    R22 18.000 lik Hitachi marka klimanın cop değeri 3.35 yazıyor.Bu iyi bir değermidir?Ya da cop değeri kaçın üstünde olmalıki iyi ısıtan bir klima olsun?
    quote:

    Orjinalden alıntı: ozay

    arkadaşlar,
    markalı klima alırken değerlerini (eer ve cop) burdan (eurovent) kontrol ediniz.




    COP ve EER değerleri bildiğim kadarıyla verimlilikle ilgili, hani A sınıfı B sınıfı falan deniyor ya onunla alakalı. Ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir, bu linkte de hangi değerin hangi sınıfa geldiğiyle ilgili bilgi var: http://forum.donanimhaber.com/m_16014463/mpage_2/tm.htm#16975976 oradan sınıfını görebilirsin.

    Klimalar konusunda çok bilgili olmamakla birlikte mantığım doğrultusunda iyi ısıtan klima daha çok iç/dış ünitesiyle alakalıdır, iyi klimalar iyi ısıtırlar çünkü kaliteli yapılmışlardır. Yani iyi COP değeri olan klima iyi ısıtır diyemeyiz teorik olarak. En yüksek COP değerlikli olan 9.000 btu'luk klimayı 50 metrekarelik odaya takınca ısıtamaz tabii ki, ısıtması klimanın kalitesine ve uygunluğuna bakıyor olsa gerek.

    Ha ama kaliteli klimalar iyi ısıtırlar, kaliteli klimaların da COP değerleri yüksek dersen böyle bir genelleme yapılabilir herhalde

    Ama benden çok daha iyi bilenler vardır bu forumda onları da dinle derim, ben de öğrendiklerimi buradan öğrendim sonuçta...






    60 sayfa içinden kopyala yapıştırla aldım, kimdeni bırak hangi sayfada olduğunu bile hatırlamıyorum, e ama istiyorsan yazarız, elimize yapışacak değil ya...

    Yazılarımı da istediğim boyutta yazacağım, ona da karışmayıverin bir zahmet




  • Önümüzdeki hafta içinde 15 metrekarelik oturma odamız için bir klima almayı düşünüyorum.

    Sanırım 9000-12000BTU'luk bir klima bu ortam için yeterli olacaktır.

    Beklentilerim:

    1) Fazla ses çıkarmamalı
    2) Verimli bir cihaz olmalı
    3) Çok pahalı olmamalı
    4) Problem çıkartmamalı

    Salonumuzda (yaklaşık 40 metrekare) 1.5 yıldır LG-Beko Plazma serisinden 18000BTU'luk bir klima kullanmaktayım ve genel anlamda oldukça memnunum. Ama en düşük fan hızına ayarlasam bile oldukça yoğun hava üflüyor ve ortam ısısı ile ayarlanan ısı arasındaki fark ne kadar azalmış olsa da ısılar eşitlenene kadar aynı soğuklukta (yani oldukça serin) hava üflüyor. Aslında benim klimalardan beklentim, ortam ısısı ve ayarlanan ısının ortalaması ayarında ısıda hava üflemesi idi (yani ortam 30 derece, ayarlanan ısı da 22 derece ise, yaklaşık 26 derecelik hava üflemeliydi). Bu şekilde çalışan klima var mıdır bilmiyorum ama bu ifade ettiklerim doğrultusunda tavsiyeleriniz ve bilgilerinizden faydalanmak isterim. Bir de belirttiğiniz klimayı en uygun fiyatla ve nereden alabileceğimizi belirtirseniz sevinirim (Bakırköy / İstanbul'da oturuyorum). Teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Witchdoktor


    Önümüzdeki hafta içinde 15 metrekarelik oturma odamız için bir klima almayı düşünüyorum.

    Sanırım 9000-12000BTU'luk bir klima bu ortam için yeterli olacaktır.

    Beklentilerim:

    1) Fazla ses çıkarmamalı
    2) Verimli bir cihaz olmalı
    3) Çok pahalı olmamalı
    4) Problem çıkartmamalı

    Salonumuzda (yaklaşık 40 metrekare) 1.5 yıldır LG-Beko Plazma serisinden 18000BTU'luk bir klima kullanmaktayım ve genel anlamda oldukça memnunum. Ama en düşük fan hızına ayarlasam bile oldukça yoğun hava üflüyor ve ortam ısısı ile ayarlanan ısı arasındaki fark ne kadar azalmış olsa da ısılar eşitlenene kadar aynı soğuklukta (yani oldukça serin) hava üflüyor. Aslında benim klimalardan beklentim, ortam ısısı ve ayarlanan ısının ortalaması ayarında ısıda hava üflemesi idi (yani ortam 30 derece, ayarlanan ısı da 22 derece ise, yaklaşık 26 derecelik hava üflemeliydi). Bu şekilde çalışan klima var mıdır bilmiyorum ama bu ifade ettiklerim doğrultusunda tavsiyeleriniz ve bilgilerinizden faydalanmak isterim. Bir de belirttiğiniz klimayı en uygun fiyatla ve nereden alabileceğimizi belirtirseniz sevinirim (Bakırköy / İstanbul'da oturuyorum). Teşekkürler.

    Yukardaki gibi kriterlere uygun klima yok 1300 -1800 ytl arası parayı gözden çıkarmanız gerekiyor o kriterler için.

    ayrıca klima 26 derece ısı üflemez soğuk hissi verir,beko klimanınzın serin hava üflemesi dış ünitenin buzlanma yapmaya hemen başlamasından kaynaklanıyor olması ile alakalıdır,beko gibi klimalardan beklenen şeydir onlar.

    Ara katsa yeriniz ve iyi marka klima alacaksanız 9000 btu almanız yeterli,beko seviyelerinde klima alacaksanız 12000 btu olabilir ama ben tavsiye etmem beko iyi klima değildir.




  • arkadaş ınverter modellerinden şaşma
  • sn daikin arkadaş lütfen bana hak verinde stylish'in broşürüne bir bakın tabiki doğruyu siz bilirsiniz peki Buroşürde yazan FLASH STREAMER ne demek oluyor ben şimdi sahte flash streamer diye düşünürsem suçmu işlerim Zaten siz hiç yok diyorsunuzda zira 8 adet filtre toplamından bahsediyorsunuz ve stylish incedir bu sistemi barındıramaz diyorsunuz ve ururu sarara tombulluğunu öne sürüyorsunuz siz gerçekten samimi birisiniz işte ben bu yüzden herşeyi daha net yazdığına inandığım mi,tsubishi electric'i tercih ettim zira ozaman daikinin sitesinde 12 inverter klimaların hepsi b sınıfıydı fakat ftx 12 cvbm A sınıfı olanın yeni buroşürünü balmumcu merkez faxladıysada bana bayiye anlatamadım faksı görmedi gerçi ama 12liklerin soğutması b ısıtması a ve tam tersiz a- b şeklinde dedi zaten soğumuştum birde -10 derecede soğutmayı görünce mitsubishi mszgc -15 ısıtmalı olduğu için onu aldım daikindense çok güzel indirim almıştım fakat yazdığım karmaşa işi karıştırdı ve sıkışınca gidip aldım hatta 1900e mitsubishiyle anlaşmışken sıkıştığım ortaya çıkınca 50ytl daha kopardılar 12 taksitle gerçi daikinin servis kazıkçılığıda etken olmadı değil şimdide yine sıkıştım ya daikin mitsubishi yada en kötüsünü tercih edicem duruma göre zira kış geldi. gerçi nasip neyse o olacak am bu işin ortası yok haier elctra bile fiyatlar daikinden aşağı değil ortasıda yok ekonomiside ne için düz bir haier 18liğe 1650 küsur vereyim enerjisid lerde dolaşırken 300 daha fazla verir 250 daha fazla veririm daikin mitsubishi 12lik a sınıfı hemde inverter alırım hiç yoktan gerçek btu değeri olur hatat daikini 1750ye bile yine 12 taksit alabilirim büyük konuşmak gibi olmasın artık sitelerindede nasıl olsa a sınıfı olan cihaz var ama c- d ye denk gelen haierede airwellede o para verilmez diamonda ise hiç verilmez midea alınana kadarsa denenmemiş olsada sigma inverter daha iyi alınır sahtekarlık varsa iklimsanın canı okunur bakalım nası %80 tasarrufmuş. Daha bu formdakilerin başını çok ağrıtıcam bazı şeyleri netleştirene kadar alta stylish için falash streamer varmı yokmu bu adrese bakabilirler.
    http://www.isisan.com/incoming/product_pdf/200707231131430.stylish_07_2007_pdf.pdf
    selamlar




  • DEĞERLİ ARKADAŞIM, DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM HERKES AYNI ŞEYİ YAPIYOR DAIKIN İLE İLGİLİ BİRŞEY OKUNMASINI İSTENDİĞİ ZAMAN HER NEDENSE ISISAN SİTESİNDEN LİNK VERİLİYOR.
    BANA GÖNDERDİĞİNİZ LİNK, DAIKIN'IN ORJİNAL KATALOĞUNDAN ALINMIŞ VE TÜRKÇEYE ÇEVRİLMİŞ VERSİYONU. AMA ORDA ÇOK BÜYÜK BİR HATA YAPMIŞLAR HATTA İKİ HATA...
    1- RESİMDE GÖRÜLEN DIŞ ÜNİTE URURU - SARARA MODELİNE AİTTİR.
    2 - STYLISH SERİSİNDE FLASH STREAMER SİSTEMİ YOKTUR, SADECE TİTANYUM APATİT FOTOKATALİTİK FİLTRE SİSTEMİ VARDIR. SİZDEN RİCAM LÜTFEN SİZDE;
    http://www.daikin.com/global_ac/products/residential/e_series/outline.html
    SAYFASINI BİR ZİYARET EDİN. VE LÜTFEN AKLINIZDA OLSUN DAIKIN İLE İLGİLİ BİRŞEYE BAKACAKSANIZwww.daikin.com SİTESİNDEN BAKIN.

    BİR DİĞER ÖNEMLİ KONUDA ŞU MITSUBISHI ELECTRİC İLE DAIKIN'IN 12000 BTU INVERTER MODELLERİNİ KIYASLAMIŞSINIZ ANCAK ORDA BİR HATA YAPMIŞSINIZ DAIKIN'IN SOĞUTMADA - 10, MITSUBISHININ ISITMADA - 15 ÇALIŞTIĞINI YAZMIŞSINIZ. NEDEN HER İKİSİNİNDE ISITMADAKİ ÇALIŞMA ARALIĞINA BAKMADINIZ. ÇÜNKÜ DAIKIN - 15 DERECEDE ÇALIŞABİLEN DÜNYADAKİ TEK KLİMADIR VE BEN SİZE NE ZAMAN İSTERSENİZ DAIKIN'IN -15 DE ÇALIŞABİLDİĞİNİ AMA MITSUBISHI'NIN -15 DE ÇALIŞAMADIĞINI İSPAT EDERİM.
    SONRA BİRDE ŞU VAR DAIKIN, MITSUBISHI ELECTRIC, PANASONIC,TOSHIBA GİBİ KLİMALARIN ISITMADA YADA SOĞUTMADA HANİ O OKUDUĞUNUZ A,B,C,D GİBİ SINIFLANDIRMALARI VARYA....ONLAR O KADAR ÖNEMSİZ BİR AYRINTI Kİ... SONUÇTA BU GİBİ KLİMALARI HAIER, MITSUBISHI HEAVY YADA İKLİMSANIN HERHANGİ BİR MODELİ İLE KARIŞTIRMAYIN. ÖNEMLİ OLAN ALDIĞINIZ KLİMANIN HER TÜRLÜ HAVA ŞARTLARINDA EN İYİ ISITMAYI VE EN İYİ SOĞUTMAYI YAPMASI, YAPARKENDE EN AZ SES SEVİYESİ İLE EN AZ ENERJİ HARCAMASIDIR.


    SANIRIM SİZ İSTANBULDA YAŞIYORSUNUZ, ŞANSSIZLIĞINIZ BURADAN KAYNAKLANIYOR BENCE. HER NEDENSE BURADA BAŞINDAN BERİ TÜM ARKADAŞLARA ANLATAMADIM.
    AMA ŞİMDİ BİR DAHA ANLATACAĞIM.

    DAIKIN KLİMAYI TÜRKİYE'YE ISISAN FİRMASI GETİRİYOR AMA İKİ AYRI GRUP SATIYOR ARKADAŞLAR. BİRİSİ ISISAN'IN KENDİ ORJİNAL BAYİLERİ ( HER NE HİKMETSE SİZ HEP GİDİP BU ARKADAŞLARLA KONUŞMUŞSUNUZ ) DİĞERİ İSE ISISAN DAN ÖNCEKİ İTHALATÇI FİRMALARIN BAYİLERİ. BU BAYİLERDE ŞİMDİ ISISAN DAN CİHAZLARINI ALIYORLAR AMA DAIKIN KONUSUNDA ÇOK TECRÜBELİLERDİR. EĞER İSTANBULDA YAŞIYORSANIZ SİZDEN RİCAM KONFOR FİRMASI İLE GÖRÜŞÜN YADA ABKA FİRMASI İLE YADA ONLARIN BAYİLERİ İLE.

    SAYGILARIMLA

    quote]Orjinalden alıntı: yalancılar

    sn daikin arkadaş lütfen bana hak verinde stylish'in broşürüne bir bakın tabiki doğruyu siz bilirsiniz peki Buroşürde yazan FLASH STREAMER ne demek oluyor ben şimdi sahte flash streamer diye düşünürsem suçmu işlerim Zaten siz hiç yok diyorsunuzda zira 8 adet filtre toplamından bahsediyorsunuz ve stylish incedir bu sistemi barındıramaz diyorsunuz ve ururu sarara tombulluğunu öne sürüyorsunuz siz gerçekten samimi birisiniz işte ben bu yüzden herşeyi daha net yazdığına inandığım mi,tsubishi electric'i tercih ettim zira ozaman daikinin sitesinde 12 inverter klimaların hepsi b sınıfıydı fakat ftx 12 cvbm A sınıfı olanın yeni buroşürünü balmumcu merkez faxladıysada bana bayiye anlatamadım faksı görmedi gerçi ama 12liklerin soğutması b ısıtması a ve tam tersiz a- b şeklinde dedi zaten soğumuştum birde -10 derecede soğutmayı görünce mitsubishi mszgc -15 ısıtmalı olduğu için onu aldım daikindense çok güzel indirim almıştım fakat yazdığım karmaşa işi karıştırdı ve sıkışınca gidip aldım hatta 1900e mitsubishiyle anlaşmışken sıkıştığım ortaya çıkınca 50ytl daha kopardılar 12 taksitle gerçi daikinin servis kazıkçılığıda etken olmadı değil şimdide yine sıkıştım ya daikin mitsubishi yada en kötüsünü tercih edicem duruma göre zira kış geldi. gerçi nasip neyse o olacak am bu işin ortası yok haier elctra bile fiyatlar daikinden aşağı değil ortasıda yok ekonomiside ne için düz bir haier 18liğe 1650 küsur vereyim enerjisid lerde dolaşırken 300 daha fazla verir 250 daha fazla veririm daikin mitsubishi 12lik a sınıfı hemde inverter alırım hiç yoktan gerçek btu değeri olur hatat daikini 1750ye bile yine 12 taksit alabilirim büyük konuşmak gibi olmasın artık sitelerindede nasıl olsa a sınıfı olan cihaz var ama c- d ye denk gelen haierede airwellede o para verilmez diamonda ise hiç verilmez midea alınana kadarsa denenmemiş olsada sigma inverter daha iyi alınır sahtekarlık varsa iklimsanın canı okunur bakalım nası %80 tasarrufmuş. Daha bu formdakilerin başını çok ağrıtıcam bazı şeyleri netleştirene kadar alta stylish için falash streamer varmı yokmu bu adrese bakabilirler.
    http://www.isisan.com/incoming/product_pdf/200707231131430.stylish_07_2007_pdf.pdf
    selamlar





  • YALANCILAR ARKADAŞIM ( ÖZÜR DİLERİM BÖYLE HİTAP ETMEK İSTEMEZDİM AMA NİCKİNİZ BÖYLE ) BANA LÜTFEN PM ATIN VE ORADA ADINIZI SOYADINIZI VE ADRESİNİZİ YAZIN BENDE SİZE DAIKIN İLE İLGİLİ BAZI KATALOGLAR GÖNDEREYİM. DAHA VAKIF OLACAKSINIZ OLAYA....

    ZATEN BENİ EN ÇOK ÜZEN ŞEY, SİZİN GİBİ DEĞERLİ ARKADAŞLARIN MALESEF DAIKIN İLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ OLMAYAN KİŞİLERLE KONUŞMUŞ OLMASI.

    SAYGILARIMLA

    EDDA KLİMA
    info@eddaklima.com
  • ewet kardeş bi çok konuda haklısın yazını okudum %80 gibi tasarruf olma şansı bence hiç yok böyle birşey nasıl katolog olup basıldı ilgili bakanlıklardan nasıl geçti çok hayret kullanıcılarımız birazdaha bilinlinçli olsa bi çok firma klima bile satamaz klimalar üzerinde gerçek olmayan daha birçok özellikte varmış gibi lanse ediliyor satan bayii ler bile çihazların gerçek anlamda özelliklerini bilmiyor ve sadece kulaktan dolma sözlerle çihaz satıyor satıcı tecrübeli diğil sadece maddi güçlü olup bayiyilik alabiliyor.......
  • arkadaşlar ben çanakkaledeyim ısınmak için klima alıcam ve şharp alıcam toşhibaya param yetmiyo merak ettiğim bi konu var bu sharp klimalar -kaça kadar ısıtma yapıyor sharp 12000 btu inverter modeli yardımınız için teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HALUKC

    arkadaşlar ben çanakkaledeyim ısınmak için klima alıcam ve şharp alıcam toşhibaya param yetmiyo merak ettiğim bi konu var bu sharp klimalar -kaça kadar ısıtma yapıyor sharp 12000 btu inverter modeli yardımınız için teşekkürler

    Eger yanlış bilmiyorsam sharp-8,5,-9,5 arasında ısıtma yapıyordu yaş ve kuru termometre ölçümleri olarak,genede servislrine sorun ve size söylenen bigiyi gözünüzle görün ben işini servise rastlamadım.
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.