Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1771. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SturmpioneeR , SturmpioneeR , ersanaskin Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (3 Mobil) - 12 Masaüstü4 Mobil
5 sn
57.850
Cevap
745
Favori
4.471.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 17691770177117721773
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu hafta a101 e gelecek olan seg marka 12 btü klima ile ilgili bilgi verebilir misiniz, alınır mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler

    Maalesef verilere ulaşmak kolay olamuyor.
    O zaman daha spesifik sorayım

    Airfel:http://urun.n11.com/klima/airfel-ltxn71u-24000-btu-dc-inverter-klima-a-P192633948

    Samsung:http://urun.n11.com/klima/samsung-ar24kssdcwk-ar7500-24000-btu-inverter-klima-P95183090

    Midea:http://urun.n11.com/klima/midea-yeni-blanc-serisi-24000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-P117177641

    Lg:http://urun.n11.com/klima/lg-sirius-deluxe-as-w246k1r0-24000-btu-smart-inverter-split-klima-P191515387

    4 ürününde borulama uzunluğu en az 30 metre.
    Hangilerini tavsiye dersiniz ?
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bregalad -- 13 Haziran 2017; 12:9:36 >




  • brovito kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanacağınız alanın şartlarını yazarsanız seçiminizde yardımcı olabiliriz. Bir de sanki (tabii ki para sizin, karar sizin) bütçenizi fazla ayırmışsınız. 2.700₺'ye MHI SRK35ZMP-S alacakken Bosch almayın (tabii ki bu da şahsi fikrim).
  • bregalad B kullanıcısına yanıt
    Hepsinin kullanıcıları da memnun, ancak nispeten zorlu şartlarınızda Midea'nın performansının daha yüksek olacağına inanıyorum ama diğerlerinden 500-600₺ fazla vermeye değer mi emin değilim açıkçası.
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Sagolasın
  • ahmahmetahm kullanıcısına yanıt
    Fiyatı ne kadar hocam? Brosurlerler de yok ürün. Şubeye özel mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Hocam yani açıkçası ne kadar az ödersem o kadar iyi olur. O verdiğim fiyatları da direk paylaştığım 4 tane Bosch klimalarını baz alarak söyledim. Nedense f/p olarak en uygun marka Bosch gibime geldiği için direk Bosch baktım yoksa klimalar konusunda çok bilgisizim. Yalnızca klima kurulurken ne yapıp edip, teknik servise vakumlatma yaptırtmam gerektiğini öğrendim forum sayesinde.

    Kaç metre kare ölçmedim dolayısıyla bilmiyorum ama tahminen salon 25 m2, yatak odası 12 m2, iki oda da dikdörtgen şeklinde, açık. Site içerisinde 6 katlı bir apartman dairesinde kirada oturuyorum. Dış cepheye dış ünite takilmasina izin verilmiyor dolayısıyla salon ile yatak odamin arasinda bir balkon var iki inverteri de oraya duvar üstüne taktırmayu düşünüyorum.

    Daikin ve Bosch'tan ücretsiz keşif yaptırdım. Salon için 12000 BTU, yatak odası için ise 9000 BTU'nün yeterli olacağını söylediler.

    O zaman şöyle sorayım 9000 BTU'luk maksimum 2250 TL'ye kadar ne önerirsiniz, 12000 BTU'luk maksimum 2500 TL'ye kadar ne önerirsiniz?

    Bir de alaksız bir soru, internetten klima almak güvenilir mi? Yoksa eskisi gibi bir bayiye ya da elektronik markete gidip almamı mı önerirsiniz?

    Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brovito -- 15 Haziran 2017; 14:41:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmahmetahm

    Bu hafta a101 e gelecek olan seg marka 12 btü klima ile ilgili bilgi verebilir misiniz, alınır mı

    Aha Allah'tan başka şey istesem olacakmış demek

    Gerçi ben BİM deki REGAL leri istemiştim ama olsun zaten aynı mal :)

    Hocam bu bir operasyon bence, sanırım 2016 ve öncesi üretimleri eritme yoluna gidecekler 2017 ler tutulacak gibi zaar.

    Kötü değil bu ürünler lakin birebir hangi ürün olduğunu bilmem lazım ki kompresör hangisi onu tespit edelim.

    Biraz ortalığı kurcalar bilgi paylaşırım sizlerle




  • R22 gazı Montreal protokolü çerçevesinde Ozon tabakasına verdiği zarar nedeni ile kullanımı kısıtlanmış, 2020 yılında terk edilme kararı alınmıştır.

    Bu bağlamda 2014 yılı itibari ile hem on/off klimalar hem de R22 gazlı ev tipi soğutucuların ÜRETİMİ de elbette kısıtlanmıştır lakin üretilmiş ürünlerin SATIŞI için bir yasak gelmemiştir.

    Bu anlamda yasaktan sonra R22 gazlı bir klimanın satışı yasalara aykırı bir durum değildir, üretimi kısıtlanmış, satışı yasaklanmamıştır bu aradaki ayırımı fark edebilmek lazım.

    Bunun dışında bu markalar teneke sacından yapılırken diğer markaların kobalt madeninden yapıldığını da sanmıyorum, elimizden geçmeyen klima markası yok, Mitsubishi Electrcic dahi üretimde ÇALMAK yoluna gidiyorsa bu söylemlerin de pek anlamı kalmıyor zaten.

    Neyse ürün özeline gelirsek.

    Ürün standart VESTEL üretimidir, geöen sene BİM mağazalarında satılan REGAL RAC 12.000BTU klimadan yapısal anlamda farkı olmamakla birlikte Kondanser sarmalı ince ancak çift katman ilerletilmiş, IPM kontrolü ile easy start ve 6 kademeye kadar desteklenen iç ünite fan hızı imkanı sağlanmış, ultra sessiz özelliği ile RAC12 de sessizliğini ispat etmiş LG kompresörülü bir üründür.

    Alacak arkadaşlardan ricam üretim yılını kontrol etsinler zira 2017 üretimlerde LG kompresör var ancak 2016 ve öncesinde üretilenlerde (Depolarda kalanları verebilirler dikkat ediniz) HITACHI-RECHİ-TOSHIBA kompresörler kullanılmıştır ve özellikle TOSHIBA olan kompresörde ısıtma modu 96 hertz de kompresör kapasitesinin üzerinde sürüldüğünden dolayı tabiri caiz ise (Afedersiniz) dış ünite öküz gibi böğürmüştür.

    Sadece soğutmada kullanacak arkadaşların üretim yılına takılmalarına gerek yok ancak ısıtma soğutma kullanacak arkadaşlar 2017 üretimi değilse ve ses konusuna takıntılılarsa ALMASINLAR.

    Üretim yılını mağazadaki arkadaşlar bilemeyebilir, bu durumda sizler ürün barkot üzerindeki seri numarayı bana aktarınız ben kontrol sağlarım sizler için.

    Klima bölümüne takılan arkadaşlar bilirler aslında havaların ısınmaya başladığı dönemde ''Keşke şu geçen seneki REGAL gibi bir kampanya patlatsalar'' demiştim zira klima ciddi anlamda iş görür bir makine, yalnız bu sahaya giriş fiyatı olan 1600TL geçen sene satılan rakamları düşününce bana yüksek geldi bu konuda uyarmadan geçemeyeceğim.

    Sahadaki emsallerine nazaran özellik anlamında eksiği olmamakla birlikte bu haliyle dahi rakamsal anlamda cazip üründür.

    Dış ünite kasa yapıları değiştirilmiştir, Sac kasa kullanımı 6 yıl önce terk edilmiş, ana gövde sac üzerine Plastik kapak yapılmıştır.

    VESTEL de eski nesil klimalardaki kronik drenaj tava çatlaması yeni üretimlerde söz konusu olmamaktadır.

    İlk nesil tüm inverterler ithal olmakla birlikte ikinci nesil ve sonrasında VELK elektronik kartlar kullanılmıştır ve son 4 yıldır tüm üretimler bu VELK yani bizim mühendislerimizin (TÜRK anlamında, Vestelde çalışmıyorum) proje ve dizaynı ile üretilmektedir.


    Aklıma gelenler bunlar merak ettiğiniz başka bir şey var ise cevaplayayım.




  • Sıcak fırsatlardan link verilip sorulmuş, oraya yazdığım cevabı buraya yapıştırdım idare edin artık
  • brovito kullanıcısına yanıt
    Odalarınız zorlu şartlara maruz kalmıyor anladığım kadarıyla, BTU seçimleri de doğru, bence F/P olarak nitelendirdiğimiz Midea üretimi Daikin güvencesinde Airfel/Kumtel Daylux/Vessen, 5 yıl garantili Baymak ya da cüzi bir miktar karşılığında mevcut garanti süresine +4 yıl ekletip toplamda 7 yıl güvende olacağınız Arçelik/Vestel/Uğur tercih etmenizde sakınca yok.

    Bakınız mesela A101'e 2 gün sonra gelecek olan SEG 12.000BTU'yu da düşünebilirsiniz, güzel fırsat olur.

    Ürünü daha önceden başka bir yerde incelediyseniz internet satışları fiyatlarıyla oldukça uygun. Ancak aynı fiyatları yakalayabiliyorsanız yüz yüze alışveriş yapabileceğiniz mağazaları ve marketleri seçmek daha iyi olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unreleased -- 18 Haziran 2017; 9:16:24 >




  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Hocam detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Ben araştırmaya biraz daha devam edeyim söylediğiniz markalar dahilinde. A101'de satılmaya başlanacak olan SEG'in fiyatı cidden iyiymiş. Kolay gelsin.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Ofis için klima taktırmaya karar verdik, daikin sayfasındaki hesaplamaya göre 18.000 btu bir klima ihtiyacımız var. ofis 40 m2'den biraz daha küçük, tavan yüksekliği 3 metre, 5 m2 pencere var, cephe güney doğu.

    Fiyat performans ürünü arıyorum açıkçası, tavsiye alabilir miyim? İş yeri kendi yerimiz değil, 5 yıla kadar taşınırız muhtemelen.
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Hocam ofis ortamları ev ortamlarına nazaran biraz daha dezavantajdır benim gözümde zira camekan oranı, daha yüksek tavan, izolasyonun pek düşünülmemesi, insan sirkülasyonu, yoğun açılıp kapanan kapı vs nedeniyle 1 tık daha ince düşünülmesi gerekir izlenimi vardır bende.

    Yine de 18.000BTU her şekilde mutlaka sizin işinizi görecektir. En fazla, normalden 5-10 dakika geç toparlar ve olması gerekenden 1 saat fazla elektrik tüketir ki (Günlük totalde) bunu satın alım maliyetine ter orantı yapsanız zaten 24 lük bir klimaya bütçe ayırmak yerine bu şekilde ürün kullanımının daha avantajlı olduğu rahatlıkla anlaşılacaktır.

    Bu doğrultuda

    BAYMAK

    YORK

    VESTEL

    AİRFEL

    MİDEA


    Ürünlerini inceleyebilirisniz.

    Ben size örnek olsun diye link paylaştım herhangi bir araştırma yapmadım fiyatları ile ilgili.

    Yine de ürün bazında ufak tefek 1-2 bilgi paylaşacak olursak, Bu listede ne çok ön plana çıkan VESTEL ve BAYMAK olur zira hem fiyatları hem de uzun garantileri dikkat çekiyor.

    BAYMAK koşulsuz 5 yıl garantiye sahip ve kullanıcıları memnun.

    VESTEL 3 yıl garantili ancak 140TL ek bedel ile 7 yıl garanti yapabilirsiniz. (isterseniz 120tl 6 yıl - 100 tl 5 yıl gibi seçeneklerde var) Aynı zamanda bu ürünü bizzat inceledim, 2017 üretim olmak şartı ile alabilirisniz.

    MİDEA klimayı üretici marka olması nedeniyle ve kalitesinden dolayı düşünebilirsiniz ancak kısa garantisi dezavantajdır.

    YORK klimayı bilerek yazdım sizin listeye zira klima 18 lik olsa da, soğutma kapasitesi çok yüksek, bu nedenle sizin ofis ortamındaki dezavantajı ortadan kaldırabilir diye düşündüm.

    AİRFEL klima DAIKIN güvencesinde ancak elbette DAIKIN kalitesinde değildir, klimayı kullananlar memnun olsa da yine AİRFEL markasında kısa garantisi nedeniyle eleştirdiğim markalardan birisidir.

    Bunların dışında hangi markayı almaya karar verirseniz verin önce ücretsiz keşif talebinde bulunun lütfen. BAYMAK ücretsiz keşif hizmeti vermeyecekse satın almayacağınızı belirtebilirsiniz zira BAYMAK markasının bana göre saçma bir uygulaması var, sizden keşif ücreti alır 30TL, ürünü satın alırsanız iade eder, satın almazsanız hooop gitti 30TL


    Bu bilgiler size referans olsun diye verilmiştir. Marka önerisi olarak algılamayınız. Araştırmalarınız bu bilgileri referans alarak yapabilirsiniz




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgileri için teşekkürler, marka önerisi istedim ben zaten hiç problem değil, 10 yıldır forumdayım, forum zaten bunun için bence

    Siz takip ettiğiniz için soruyorum bu aralar şurada şu klima şu fiyat diyebileceğiniz bir ürün varsa nokta atışı olarak ona da yönelebilirim.

    Odanın kapısında kapı kapatıcı var, pek açık kalan bir kapı değil. Odada da 2 erkek 2 kadın personel olarak çalışıyoruz, zaten hanımefendiler hırka ile duracak muhtemelen çok da soğuk olmasına gerek yok

    Tüm tavsiyelerinizi inceleyeceğim, vakit ayırdığınız için tekrar teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    Değerli bilgileri için teşekkürler, marka önerisi istedim ben zaten hiç problem değil, 10 yıldır forumdayım, forum zaten bunun için bence

    Siz takip ettiğiniz için soruyorum bu aralar şurada şu klima şu fiyat diyebileceğiniz bir ürün varsa nokta atışı olarak ona da yönelebilirim.

    Odanın kapısında kapı kapatıcı var, pek açık kalan bir kapı değil. Odada da 2 erkek 2 kadın personel olarak çalışıyoruz, zaten hanımefendiler hırka ile duracak muhtemelen çok da soğuk olmasına gerek yok

    Tüm tavsiyelerinizi inceleyeceğim, vakit ayırdığınız için tekrar teşekkürler.

    Hocam o zaman size sıradışı bir tavsiyede bulunayım, bunu da incelemelerinize dahil ediniz.

    Zaten neredeyse 3.000TL bantlarında bütçe ayırıyor ve 18 lik klima alıyorsanız, onun yerine A101 de satılan 12 lik inverter klimalarda aynı fiyata 2 tane alın, 2 sinide ofise taktırın, açın birisini, yetersiz gelirse diğerinide açın, hem bu şekilde 40m2 lik alana tek noktadan hakim olmaya çalışmak yerine 2 ayrı noktadan hükmedersiniz.

    Klimanın yakınında oturanların kolları donarken uzaktakilerin alnından ter damlamamış olur




  • Burada son yazılarımdan birisinde 9köy abimi yanlış anladığımı için hata yaptım saygısızlık ettim şahsından özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-28FAB8B9B -- 14 Haziran 2017; 17:11:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado


    quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    Değerli bilgileri için teşekkürler, marka önerisi istedim ben zaten hiç problem değil, 10 yıldır forumdayım, forum zaten bunun için bence

    Siz takip ettiğiniz için soruyorum bu aralar şurada şu klima şu fiyat diyebileceğiniz bir ürün varsa nokta atışı olarak ona da yönelebilirim.

    Odanın kapısında kapı kapatıcı var, pek açık kalan bir kapı değil. Odada da 2 erkek 2 kadın personel olarak çalışıyoruz, zaten hanımefendiler hırka ile duracak muhtemelen çok da soğuk olmasına gerek yok

    Tüm tavsiyelerinizi inceleyeceğim, vakit ayırdığınız için tekrar teşekkürler.

    Hocam o zaman size sıradışı bir tavsiyede bulunayım, bunu da incelemelerinize dahil ediniz.

    Zaten neredeyse 3.000TL bantlarında bütçe ayırıyor ve 18 lik klima alıyorsanız, onun yerine A101 de satılan 12 lik inverter klimalarda aynı fiyata 2 tane alın, 2 sinide ofise taktırın, açın birisini, yetersiz gelirse diğerinide açın, hem bu şekilde 40m2 lik alana tek noktadan hakim olmaya çalışmak yerine 2 ayrı noktadan hükmedersiniz.

    Klimanın yakınında oturanların kolları donarken uzaktakilerin alnından ter damlamamış olur

    Bu arada hocam pm ni açabilir misin bi şeyler olmuş sanırım bir şey demem lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 12000 btu önerebileceğiniz az enerjili klima var mıdır?
  • İzmir'de özellikle yazın kullanmak için klima arıyorum. Kullanacağım oda ara katta, 20 metrekare civarı, doğu - kuzey cepheli ve ısı yalıtımlı. Kendimce ulaşabildiğim bilgiler aşağıdaki gibi.

    Baymak fiyat olarak öne çıkıyor ama yetkili servisi burada yok. LG Sirius Deluxe ve Daikin 35NB7 arasında kaldım. Panasonic servisi de yok diye biliyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.





  • 
Sayfa: önceki 17691770177117721773
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.