Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1846. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.326
Cevap
704
Favori
4.441.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18441845184618471848
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pckopatgs

    Öncelikle herkese merhabalar. Klima araştırması yaparken bu forumu buldum. Siz değerleri üstatların yardımlarını bekliyorum. Bütçe konusunda bir sınırlamama olmamakla beraber klima arayışı içerisindeyim. Klima taktırmayı düşündüğüm oda 15 metre kare. Kuzey-Güney cephe. Ev dubleks olduğundan dolayı kapıyı açıp diğer odaları ısıtma veya soğutma şansım yok. Çünkü klima takılacak odanın tam karşısı üst kata çıkan merdiven. Benim için önemli olan tüketiminin az olması. Siz değerli üstatlardan tavsiyelerinizi bekliyorum. Klimalar hakkında pek bir bilgim olmadığını da belirteyim. Aklımda Lg titan deluxe 9000btu var. Daha iyi bir tavsiyeniz varsa önerilere açığım. Şimdiden herkese teşekkürler.

    Hocam LG TİTAN en iyi tercih olacaktır..

    Zamaninda Fujitsu'nun LCC serisi klima modelleri vardı.

    Tam performans cihazlardi ısıtma, soğutma ve tüketimde mükemmel bir cihazdı..

    O klimada kullanılan Japon Toshiba kompresör, şuan LG TİTAN'da kullanılıyor.TITAN'dan her konuda memnun kalacağiniza inanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkoteam

    Adana da oturuyoruz, 7 katlı binanın 6. katı,6x3 metre kare oda da 2 küçük pencere var. eski bir 12 lik klimamız var invertor yeni bir klima alacağız. Kışın sadece klima kullanıyoruz henüz apartmana doğalgaz çekilmedi. Çok üşüyen bir ailem var. Şuan klima kapalı, kapı acık ve odanın sıcaklığı 19 derece Nem %25 gösteriyor küçük problu termometrem. Ben üşümüyorum fakat ayaklarım buzgibi ve ısınmıyor :S 12 likten büyük bir klima 2500-3500 civarı, Adana da alabileceğimiz model ve yer tavsiyesinde bulunursanız çok memnun olurum.Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    https://hizliresim.com/LOMbMJ

    Merhabalar..

    Adana'da alacağınız performans cihazları olarak,

    LG SMART SIRIUS

    https://m.n11.com/lg-asnw126j1rao-sirius-a-12000-btuh-inverter-P197242205



    veya SIGMA PLUS



    https://m.n11.com/sigma-sgm12invdme-duvar-tipi-12000-btu-inverter-klima-P187736929#Product/comments



    Bu her iki üründe performans cihazlardır.

    Her iki cihazda sizi üzmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 28 Kasım 2017; 20:21:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89

    Merhabalar,



    Klimamla ilgili bir durum soz konusu ve kullanim kitapcigindan durumu cozemedim.



    Klimayi yazin baglattim(lg marka) isitmada kullanmaya 2 gundur basladik.24 dereceyi ayarliyorum,belirli bir sure gectikten ve bu sicakliga ulasinca klimanin ustundeki ekranda damla ve sogutmada cikan isaret cikiyor,klimanin agzi yukari kalkiyor ve serin uflemeye basliyor.biraz boyle calistiktan sonra (1-2 dkcivarlarinda) tekrar bu isaretler gidiyor ve normal calismaya basliyor.tabi bu normale donme sirasinda klima agzi benim ayarladigim konuma geliyor ve 30-40sn hafif serin hava ufluyor sonrasinda tekrar sicak ufluyor.



    Daha oncesinde isitma icin klima kullanmadim ve Isitmada kullanilan bir klimada daha once boyle birseye denk gelmemistim.o yuzden bir sikintimi bu degilmi anlayamadim.

    Merhabalar...

    Hocam öncelikle bazı hususları söylemekte fayda var.

    -Kışın klimaları kullanırken, özellikle dış hava sıcaklıkları 10 derece üstünde iken klimalarimiz çok sık şekilde dur-kalk şeklinde çalışabilir.(Kullandığımız 5 farklı markadan edindiğim tecrübeler)

    -Markalarda farklılık olmakla birlikte bazı klimalar ısıtma yaparken;

    a) Cihaz,setlenen ısıya geldikten sonra uzun bir süre çalışıp setlenen sıcaklığın üstüne çıktıktan sonra kanatları kaldırabilir, ardından durabilir.

    b) Cihaz kanatları kaldırıp bir süre maksimum 10 saniye ılık-soğuk üfleme yapar dış ünite durup ardından iç ünite fanını tamamen durdurabilir.

    c) Markalarda farklılık olmakla birlikte, Ortam ısısına geldikten sonra, setlenen sıcaklıkliğin üstüne çıkarsa dış ünite kompresörü durdurup iç ünite fanı dönmeye devam edebilir.
    Bazılarında ise dış ünite durup iç ünite hiç durmadan çalışabilir çok sessiz şekilde durmadan çalışabilir.

    d) Hava çok nemli ise yine klima üzerindeki buzları eritmek için (defrost) yapıp kanatları kaldırıp bir süre durabilir.

    e)Klima durup tekrar çalışırken yine kalkış yaparken soğuk üfleme yapıp ısıtmaya başlayabilir.

    f) Klimalar ısıtmaya başlarken önce dış ünite 2-3 dakika çalışıp ardından sıcak üfleme yaparak başlayabilir.

    Bu saydığım maddeler tamamen kendi kullandığımız 5 farklı marka model klimadan edindiğim tecrübelere dayanmaktadır.

    Arkadaşım şimdi bulunduğunuz yerde aşırı nem varsa veya hava çok soğuk ise cihaz buzları eritmek için durabilir markalardan farklılık gösterebilir..2 ila 5 dakika içinde tekrar ısıtma yapabilir.


    Ayrıca şunu da özellikle belirtmekte fayda var dış hava sıcaklıklığı 10 derece üstünde ise klimanizin sık durmasını engellemek için en az 26 derecede çalıştırmanız yönünde..


    Klimada en iyi tasarrufu elde etmek için hava sıcaklığı 10 derecenin altına inince en uygun sıcaklık 22 derecedir.
    Maksimum 24 derecede kullanınız.

    Fan hızı eğer rahatsız etmiyorsa yüksek fanda, minimum olarakta orta fanda kullanmanız yönünde.

    Bir kullanıcı olarak tavsiyem bu yöndedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 28 Kasım 2017; 21:9:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Serhat6363 kullanıcısına yanıt
    LG titan 9 luk aldık hocam inşallah problem çıkmaz, yazın Adana da ısınma soğutma problemi yaşamayız. Helede misafir gelip de 5*10 kişi olunca!!
  • Biz de izmirdeyiz evi hem ısıtmak ve soğutmak için 2 klima alacağız toshibanın multi klimaları gözüme çarptı. Biri 10900 biri 17900 btu olan toshibanın multi sistemini almak mı mantıklı olur yoksa dış ünitesi ayrı olan iki farklı klima mı mantıklı olur.Bu arada toshiba multi klimalarının fiyatı montaj dahil 5200 tl.Klimayı taktıracağımız odaların ikisi de 20 metrekaredir.
  • gibigibi1985 G kullanıcısına yanıt
    Hocam link olarak bilmiyorum.

    Bayilerle iletişime geçebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isıtma için Samsung 24000 lik Klimada

    https://urun.n11.com/klima/samsung-ar5600-ar24jsfncwksk-a-24000-btuh-inverter-klima-P183885167

    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/samsung-5400-serisi-ar24msfhcwk-24000-btu-inverter-klima-313178019

    Ar5400 mü Ar5600 mü seçilmeli farkları nedir.

    Yada aynı fiyat aralığında alternatif ürün ne seçilebilir.




  • genesa G kullanıcısına yanıt
    Şayet kışı sert geçen şehirlerden birindeyseniz Samsung sizi üzebilir, kararlıyım diyorsanız da tasarımı güzel olmasına rağmen üçgen şeklin dezavantajlarından kurtulmak için AR5400 tercih edilebilir.
  • S.a arkadaşlar klimayı taktırdık fakat montaj ekibinin Vakumlama olayından haberi yok.... Vakumlama yapılmadı ilerleyen yıllarda ne gibi sıkıntılar çıkablir ?
  • Arkadaşlar merhaba.



    Güneydoğu bölgesine taşındım ve yazın aşırı sıcak olduğu malum. Yaptığım araştırmalarda bir modelde karar kıldım. Samsung ar9500 windfree. Bu klimanın bu sezon daha yüksek btu lusu çıkar mı sizce? Şu anda klima almak için uygun bir zaman mıdır? Yoksa sezon başını bekleyip almak daha mı mantıklı? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaza doğru bi tane düşünüyorum konu güzel

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi pazarlar.



    Bugun klimamin dis unitesinden su cikisinin tahliye borusundan degilde,dis unitenin alt orta kismindaki bir cikistan ciktigini gordum.normalde bu su cikisinin borudan olmasi gerekmiyormu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı günler hocam. bu konu ve ado hocam sayesinde baymak klima almıştım ve ilk klimam oldu. sadece yazın kullandık memnun kaldık.

    şimdi ilk defa kışın denemek istiyorum da bir konuda danışmak istiyordum. şimdi benim dış ünite korunaksız, direk yağmura fırtınaya yani herşeye maruz kalıyor. yağmurlu havada çalıştırdığımda bir şey olur mu klimaya, bir zararı olur mu. o pervane, iç aksam vs. direk yağmur görüyor yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89

    Herkese iyi pazarlar.



    Bugun klimamin dis unitesinden su cikisinin tahliye borusundan degilde,dis unitenin alt orta kismindaki bir cikistan ciktigini gordum.normalde bu su cikisinin borudan olmasi gerekmiyormu?

    Soğutmada kullanırken bahsettiğiniz borudan,
    Isıtmada kullanırken bahsettiğiniz yerden su gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Qonrul

    hayırlı günler hocam. bu konu ve ado hocam sayesinde baymak klima almıştım ve ilk klimam oldu. sadece yazın kullandık memnun kaldık.

    şimdi ilk defa kışın denemek istiyorum da bir konuda danışmak istiyordum. şimdi benim dış ünite korunaksız, direk yağmura fırtınaya yani herşeye maruz kalıyor. yağmurlu havada çalıştırdığımda bir şey olur mu klimaya, bir zararı olur mu. o pervane, iç aksam vs. direk yağmur görüyor yani.

    Dış ünite; Adı üzerinde dış hava şartlarında çalışacak şekilde imal edilirler, hatta kompresör garantisi 7 yıl, 10 yıl, ... uzun süreli dış ünitede olan klimalar mevcut.
  • Qonrul kullanıcısına yanıt
    Hayırlı günler.
    Endişe etmeyin hocam, elektronik aksam fotoğrafta görüldüğü gibi sağ üst köşede korunaklı. Sol tarafta kalan pervane ve kondenser ıslansa da bi' şey olmaz, bilhassa defrost sırasında içerisini kendi ıslatıyor.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • cgty89 C kullanıcısına yanıt
    Dış ünitede biriken su ana tahliye borusundan akmazsa diye suyun gidebileceği alternatif delikler bulunmakta, yani su alternatif yolları kullanıyorsa tahliye borusunda tıkanma vs. olabilir.
  • darkoteam D kullanıcısına yanıt
    İlla ki sıkıntı çıkacak diye bir kaide yok, vakumlama yapılmaması arıza olasılığını arttırır sadece.
    Kompresörü yoracağı için normalinden daha fazla tüketim, düşük verimlilik ve erken biten ömür olabilir. Ben bunların hissedilebilecek bir fark yaratacağını düşünmüyorum ev tipi klimalarda. 10-20 watt daha fazla tüketim, odayı 2 dakika geç soğutmak falan filan.

    Tabii ki de vakumlama her ne olursa olsun yapılmalı, servisler 10-15 dakika zaman kazanacak diye o kadar para verip aldığım klimayı bu şekilde kullanmak istemem.
  • forgotten2006 kullanıcısına yanıt
    Wind-Free özelliği büyük ortamlarda yetersiz kalabileceğinden daha yüksek BTU'lu model çıkmayabilir. (ama çıkabilir de, sonuçta Samsung)

    Sezon başında bindirip, indirim oluyor biraz. Fiyatı artıp da sonrasında inen bi' ürüne rastlamak zor oldu ne yazık ki.
  • S.R.YILDIRIM kullanıcısına yanıt
    unreleased kullanıcısına yanıt
    teşekkürler evet dış unite ama şimdiye kadar gördüklerim hep korunaklı yada yarı korunaklı idi balkon altı vs.

    ilk defa kışın kullanmayı düşündüğüm için de danışayım dedim

    eyvallah sağ olun tekrardan

    @S.R.YILDIRIM@unreleased

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18441845184618471848
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.