Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1967. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.364
Cevap
708
Favori
4.447.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19651966196719681969
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Bahçe katındaki bir odaya klima almak istiyorum. Daha önce hiç klima almadım. Oda yaklaşık 3,5m x 3m civarında. Binada mantolama var. Dışarı bakan duvarda bir adet sürgülü pimapen kapı mevcut (yanyana iki pimapen kapı gibi düşünülebilir) 9000'lik yeterli olur mu bilemedim. Bütçem 2500 TL.

    Demirdöküm A5
    Airfel LTXN25U
    Baymak Elegant Plus 9

    gibi modeller gözüme çarptı. 9000'in yeterliliği konusunda bilgi verebilirseniz ve servisi olsun performansı olsun önereceğiniz bir marka olursa çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 30 Mayıs 2019; 17:8:56 >
  • İç ve dış ünitenin mümkün olduğu kadar sessiz olan 3000-4000 aralığında klima tavsiyesi verebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tek tek bütün sorulara cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 20m2 lik odaya 12.000btu klima alacağım. Çok kararsız kaldım. Bütçem maximum 2500-3000tl. Internettende alabilirim. Aklımdaki klimalar; Demirdöküm A5, sigma comfort(soğutma kapasitesi 10.900btu olduğu için kafamda soru işaretleri var),
    Aifell. ve baymak elegans. Sizce hangi klimayı almalıyım. Benim için sıralama yapabilirmisiniz. Mersin merkezde oturuyorum servis sorunu yaşamam hiçbirinde. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese iyi akşamlar,

    teknosada kullanabileceğim bir çek geçti elime yaklaşık 1000 tl. istanbuldayım ve aşırı sıcak var şu aralar malumunuz. teknosadan vantilatör/mobil klima vs almak istiyorum. işin doğrusu mobil klima çokistemiyorum (pahalı ve bu çekten kalan parayla birkaç ufak ihtiyacımı da gidermek istiyorum). web adresinden baktım teknosanın (https://www.teknosa.com/vantilator-c-1030803 ) ve "kule tipi vantilatör" diye bir şeyler gördüm. bunlardan hangisni almalıyım soğutmak için evimi?

    çok anlamıyorum bunlardan. şimdiden teşekkür ederim. tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scipiotheafricanus

    Tavsiye için çok teşekkür ederim. Atladığım bir nokta var ki A5 derken aynı zamanda performans serisini belirtmeyi unuttum. Aslında şu anda en favorim olan bu. LG Smart Inverter da güzel cihaz. Açıkçası siz daha önceden bazı forum üyelerine tavsiye ettiğiniz için inceleyip listeye almıştım. Şu durumda en iyi tercih

    1. Sigma Plus ve Demirdöküm A5 Performans.

    2. Sigma Comfort = Demirdöküm A5

    3. LG Smart Inverter (Mediamarkt'ta sadece dış ünite 2380 TL'ye satılıyor. Hepsiburada'da klimanın tamamı 3596 TL)

    Son bir nokta ==> Bazı yerlerde Midea Blanc tavsiye ettiğinizi gördüm. Güzel bir cihaz mıdır?

    Alıntıları Göster
    Rica ederim. Listelemiş olduğunuz gibi A5 Performans serisi ise 1. sırada yer alır.

    LG'nin "bu modeli" gayet iyi. Hatta 2.sırayla bir de tutabiliriz. Ancak imkan varsa 1.'yi tercih etmek uygun olur.

    Midea Blanc ise Airfel ile aynı cihaz. Yani Airfel,Midea üretimi Blanc serisi. Bunun yerine Airfel'i tavsiye ediyorum çünkü servisi daha yaygın. Diğer türlü servisi mevcut ise Midea Blanc da tercih edilebilir. DD A5 , Sigma Comfort sınıfındadır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend_84

    Merhaba;

    Baymak Airfel ve Demirdöküm Arasında Kaldım, Kıyaslama Yaptığımda Baymak'ın Yıkanabilir Filtresi, İç ve Dış Ünetinen (kağıt üstünde) Daha Sessiz Olması ve İyonizer olması gibi extraları var,Demirdökümde İse R32 Gaz Kullanılmış diğerlerinde R410 , R32'nin tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum ama sanırım enerji tüketimi ile alakalı,
    Bu özelliklerin diğer iki modelde olmamasının bir dezavantajı olurmu ? Sizce bunlar alırken birer tercih sebebi olabilirmi ?
    https://www.epey.com/klima/karsilastir/50463-50960-114387/baymak-elegant-plus-12_airfel-ltxn35u-12_demirdokum-a5-12000/

    Alıntıları Göster
    Merhabalar. Fikrimi sorarsanız Ionizer çok da önemli bir özellik değil. Hatta zararlı olduğu yönünde iddialar bile var,forumda konusu da mevcut.

    Airfel ile Demirdöküm A5 eşdeğer sayılan cihazlardır. DD'nin R32 ve performans bakımından ufak bir artısı var. R32 birkaç seneden beri klimalarda kullanılmaya başlandı. R410A ise inverter klimaların tekrar popülarite kazandığı dönemde yaygınlaştı. R32 daha verimli bir soğutucu akışkan ve servis hizmetleri daha az zahmetli. Ses seviyelerinde ise çok fazla bir fark yoktur. Önemli olan kısım da "ses gücü" verisidir. Ses basıncı vb. bunlar mümkün mertebe düşük yazılabilen reklam amaçlı ortaya konan verilerdir. Yani dezavantaj değildir.

    Tercih yaparken bölgenizde servisin ne kadar yaygın olduğuna da bakmanızı tavsiye ederim.

    Demirdöküm - Airfel - Baymak şeklinde de bir sıralama yapabiliriz.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zoltan83

    Arkadaşlar selamlar.. banada sessiz çalışan 3 bin liraya kadar bir klima önerirmisiniz 12 binlik
    Aleyküm selam.

    Soğutma ağırlıklı ise Arçelik Prosmart serisini tavsiye edebilirim. Mümkün mertebe sessizdir.

    Demirdöküm A5 serisi de tercih edilebilir. Sessizdir.

    Bölgenizde servisi yaygınsa E.C.A Syplos serisi de tercih edilebilir.

    Demirdöküm

    E.C.A - Arçelik şeklinde kıyaslanabilir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih407

    Merhaba,

    Yalıtımlı bir binada ara kattaki dairede salona klima almak istiyoruz.

    Keşif için gelen ekip 12.000 BTU nun yeterli olacağını koridor ve yatak odası ile beraber soğutma için ise 18.000 almam gerektiğini söyledi. Sadece soğutma için kullanacağız.
    Bu şartlarda bütçeye göre belirttiğim tüm alanların soğutması için en uygun klima hangisi olur ?

    YER:iSTANBUL
    Kat:7
    cephe: Kuzey
    Salon 35 M2 - Koridor ve yatak odası 16 m2
    Bütçe: 3500-4000 TL
    Merhabalar.

    35m2 alan için 12000btu yeterli dedilerse yalıtımınız aşırı iyi olmalı. Aksi halde 35m2 alana tek başına da olsa 18000btu uygun olur. Uygun kullanımla diğer alanlara da etki edebilir.

    Bütçe aralığınıza göre genel olarak tavsiye ettiğim Demirdöküm A5 serisini tavsiye edebilirim. Bütçenizin sınırları içerisinde alabileceğiniz en iyi cihazlardan biridir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DreamSs

    Merhaba arkadaşlar, benim salon + giriş hol + yatak odası ortalama 50 m2 yer için klima arayışım var. Ev Bursa'da güney cepheli, yalımtımsız, aşırı güneş almıyor. Amacım salona kurdurup hol den yatak odasına kadar soğutma sağlamak.
    Tavsiyeniz nedir ?
    Merhabalar. En büyük alan salon olduğu için salonun metrekare cinsinden alanına göre kapasite seçmeniz uygun olur. Ancak bu tarz bir uygulamada verim alabilmek için klimanın 7/24 çalışması gerekir. Aksi halde aç kapa olacaksa faydası olmaz.

    Bütçeniz yeterli ise

    Daikin Shira Plus

    Mitsubishi Electric Enviro

    Mitsubishi Heavy Premium

    Fujitsu LMCA serilerini tavsiye edebilirim.

    Daha uygun fiyat bandında

    Sigma Plus INVDMG

    Demirdöküm A5 Performans

    General Electric Prime+

    Daha da uygun sınıfa inersek

    Arçelik Ekolojik serisi veya Altus tercih edilebilir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1aaba

    Merhaba,

    20 m2 lik çocuk odasını soğutmak istiyorum. Çocuk olmayınca kapıyı açıp salonu da tam randıman olmasa da soğutmak istiyoruz. Salon dediğimiz yer 50 m2. ne önerirsiniz f/p çok iyi olarak. beklentim kaliteli,ekonomik ve sessiz olması.
    Merhabalar. 20m2 alana izolasyon iyi ise 9000btu yeterli. 50m2 alanda kısa süreli çalışmada hiçbir etki hissettirmez. Odadan çıkan soğuk havanın salona etki etmesi için klimanın gün boyunca çalışması gerekebilir.

    Bütçeniz yeterli ise

    Mitsubishi Electric Enviro serisini tavsiye edebilirim.

    Aynı sınıfta olan Daikin Shira Eco veya Plus da tercih edilebilir.

    Bütçeniz yeterli ise fiyatını hak eden,performanslı,kaliteli ve ses sıkıntısı olmayan cihazlardır.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackL1ghT

    Merhaba,

    Amazonda satılan klimalara baktığımda SEER değerleri 14 ila 25 arasında değişiyor. Türkiyedekiler 6-9 arasında sanırım. Aradaki fark nereden kaynaklanıyor acaba?
    Merhabalar. Bunun sebebi test koşullarıdır. Yurt dışında test edilen cihazlar,verim hesabı yapılırken düşük dış ortam sıcaklıklarında (25-30 derece gibi) test ediliyor. Haliyle SEER değerleri yüksek çıkıyor. 25-30 derece dış ortam sıcaklıklarında klimanın soğutması marifet sayılmaz. Ülkemizde ise sıcaklıklar daha da yukarılara çıkabiliyor. Hatta ortalama sıcaklıklar bile daha yüksek olabiliyor. Bu nedenle test koşulları farklı olduğu için verimlilik değerleri de farklı olabiliyor.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mthan

    Arkadaşlar 1 aydan uzun süre araştırdıktan sonra sonunda Airfel LTXN25U 9000BTU klima aldım. İlk başlarda R32 gazlı olsun, şu teknoloji olsun, vs derken özellik ekledikçe bütçemle marka düşmem gerekiyordu. Sonra araştırdıkça Vestel Minimalistik'te dış ünite gürültüsü şikayetleri, Demirdöküm'de yanan klimaya kadar şikayetler, Baymak'ta servisin vakumlama yapmadan gittiğine dair şikayetler, vs derken pek özelliği olmayan ama belli bir kalitesi olan servisi iyi bir ürün almaya karar verdim. Servis inanılmaz ilgili ve iyiydi, 4 saatten uzun süre her talebimizi güleryüzle yerine getirdiler, dış ünite yüksek bir yere takılınca ve manzara kapanınca, tüh deyince hemen içinize sinmediyse değiştirelim değip değiştirdiler, evin içinde görünen bir tane bile kablo yok. Çok temiz bir iş çıkardılar Daikin servisinden. Başka servislerde 20 dakikalık vakumu bile yapmadan giden servislerle Daikin'in servisi kıyaslanamaz bence. Klima da inanılmaz sessiz ve güzel çalışıyor. 17 metrekarelik bir odaya 9000 BTU'luk model aldım, güneş alıyor, güney doğu cephe, en üst kat ve tam boy cam var ve birkaç dakika içinde serinliyor oda ve dış üniteden de iç üniteden de neredeyse ses çıkmıyor. Herkese Airfel'i tavsiye ederim. Airfel, Daikin tarafından satın alınmış ve Midea'ya ürettirdikleri bir model yine Daylux ve Kumtel de sanırım öyleymiş ama Airfel'in görünüşü daha çok hoşuma gittiği için bunu tercih ettim, burada benim gibi bir aydır o mu bu mu olsa diye model model bakan takıntılı mı dersiniz özenen mi dersiniz kişilere bir faydası olsun diye bu yorumu yazıyorum :)

    Aldığım bayi de çok ilgiliydi internette 2550'ydi, bayiye bu fiyatı ilettim sağolsunlar yardımcı oldular, 10 taksitle 2600'e verdiler ve aynı gün kurulumu yapıldı. Usta ve bayi bilgileri için özel mesajla ulaşabilirsiniz, burada reklam gibi olmasın diye yazmak istemiyorum.
    https://www.akakce.com/klima/en-ucuz-airfel-ltxn25u-a-9000-btu-inverter-duvar-tipi-montaj-dahil-fiyati,91564397.html
    Merhabalar. Klimanızdan memnun kalmanıza çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Arıza vb. görmeden kullanmanız dileklerimle. İzlenimlerinizi paylaştığınız için şahsım adına teşekkür ederim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: goksenin1

    https://www.trendyol.com/vestel/plazma-18-a-18000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-p-5043465?boutiqueId=310886&merchantId=107018

    Beyler bu klima alınır mı? Isıtma problemleri yaşandığı söyleniyor alan deneyen var mı?

    edit: Baymak Elegant Plus 18 A++ sipariş ettim artık bakalım soğutması ısıtması nasıl yazarım
    Merhabalar.

    Hayırlı olsun. Vestel olsaydı Flora serisini tavsiye ederdim. Plazma ile kıyaslarsak Baymak daha iyidir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leingrad

    Arkadaşlar merhaba.

    Bahçe katındaki bir odaya klima almak istiyorum. Daha önce hiç klima almadım. Oda yaklaşık 3,5m x 3m civarında. Binada mantolama var. Dışarı bakan duvarda bir adet sürgülü pimapen kapı mevcut (yanyana iki pimapen kapı gibi düşünülebilir) 9000'lik yeterli olur mu bilemedim. Bütçem 2500 TL.

    Demirdöküm A5
    Airfel LTXN25U
    Baymak Elegant Plus 9

    gibi modeller gözüme çarptı. 9000'in yeterliliği konusunda bilgi verebilirseniz ve servisi olsun performansı olsun önereceğiniz bir marka olursa çok sevinirim.
    Merhabalar. 10.5m2 alana 9000btu klima yeterlidir.

    Demirdöküm A5 ile Airfel eşdeğerdir. Sadece DD'nin R32 gazlı olması ve verimlilik bakımından az buçuk fazlasının olması durumu var.

    Ancak Airfel'in servisi daha yaygın olacaktır. Daikin servisliğindedir.

    DD servisi yaygın ise Demirdöküm'ü tavsiye ederim.

    Aksi halde Airfel tavsiyemdir.

    En son Baymak düşünülebilir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: relais

    İç ve dış ünitenin mümkün olduğu kadar sessiz olan 3000-4000 aralığında klima tavsiyesi verebilir misiniz?
    Merhabalar. Kaç m2 alan için düşünüyorsunuz ?

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutnur

    Öncelikle tek tek bütün sorulara cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 20m2 lik odaya 12.000btu klima alacağım. Çok kararsız kaldım. Bütçem maximum 2500-3000tl. Internettende alabilirim. Aklımdaki klimalar; Demirdöküm A5, sigma comfort(soğutma kapasitesi 10.900btu olduğu için kafamda soru işaretleri var),
    Aifell. ve baymak elegans. Sizce hangi klimayı almalıyım. Benim için sıralama yapabilirmisiniz. Mersin merkezde oturuyorum servis sorunu yaşamam hiçbirinde. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar,
    Rica ederim. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana.

    Piyasaki çoğu cihaz bu kapasitelere sahip. Bu durum üst segment markaların modellerinde de olabiliyor. 9000btu cihazın gerçek kapasitesi 8530 btu olabiliyor.

    11.000 btu diyebiliriz ki bu bir sorun oluşturmayacaktır. Tam kapasite veren DD A5 Performans ve Sigma Plus serileri var ancak fiyatları biraz daha yukarıda. Bu değerler ise aklınızı karıştırmasın. Çoğu cihaz bu kapasitelere sahip.

    Servisten yana hiçbirinde sıkıntınız yok ise

    Sigma Comfort'u öncelikle tavsiye edebilirim.(INVDMS kodlu olanı tavsiyemdir.)

    Demirdöküm ise eşdeğer,Sigma Comfort ile aynıdır. Bu kısımda ise hangisi uygun fiyatlı ise onu tavsiye edebilirim.

    Airfel de yine eşdeğer sayılabilecek boyuttadır ancak Sigma ve DD'nin R32 akışkan vb. artısı mevcut.

    En Sona da Baymak'ı ekleyebiliriz.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmett_cann

    herkese iyi akşamlar,

    teknosada kullanabileceğim bir çek geçti elime yaklaşık 1000 tl. istanbuldayım ve aşırı sıcak var şu aralar malumunuz. teknosadan vantilatör/mobil klima vs almak istiyorum. işin doğrusu mobil klima çokistemiyorum (pahalı ve bu çekten kalan parayla birkaç ufak ihtiyacımı da gidermek istiyorum). web adresinden baktım teknosanın (https://www.teknosa.com/vantilator-c-1030803 ) ve "kule tipi vantilatör" diye bir şeyler gördüm. bunlardan hangisni almalıyım soğutmak için evimi?

    çok anlamıyorum bunlardan. şimdiden teşekkür ederim. tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Merhabalar. Buz ile soğuk su ile soğutma sağladığını iddia eden ürünler malesef verim sağlamıyor. Aksine ortamı nemlendirdiği için daha çok bunaltıyor.

    Kule tipi vantilatörler veya diğer vantilatörler ise ortamda bulunan havayı sirküle ederler. Yani serinlik hissi verirler. Ortam sıcaklığını düşürmek anlamında soğutma amacınız var ise mobil veya split klimadan başka imkan yoktur.

    Görüşlerinize göre yorumlamada bulunabiliriz.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Aleyküm selam.

    Soğutma ağırlıklı ise Arçelik Prosmart serisini tavsiye edebilirim. Mümkün mertebe sessizdir.

    Demirdöküm A5 serisi de tercih edilebilir. Sessizdir.

    Bölgenizde servisi yaygınsa E.C.A Syplos serisi de tercih edilebilir.

    Demirdöküm

    E.C.A - Arçelik şeklinde kıyaslanabilir.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    teşekkürler.. eca spylos a bende dikkat etmiştim.. uzaktan bağlantı falanda var sanırım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Aleyküm selam.

    Soğutma ağırlıklı ise Arçelik Prosmart serisini tavsiye edebilirim. Mümkün mertebe sessizdir.

    Demirdöküm A5 serisi de tercih edilebilir. Sessizdir.

    Bölgenizde servisi yaygınsa E.C.A Syplos serisi de tercih edilebilir.

    Demirdöküm

    E.C.A - Arçelik şeklinde kıyaslanabilir.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    eca 36 dd 57 desibelmiş... çok fark edermi acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar.

    35m2 alan için 12000btu yeterli dedilerse yalıtımınız aşırı iyi olmalı. Aksi halde 35m2 alana tek başına da olsa 18000btu uygun olur. Uygun kullanımla diğer alanlara da etki edebilir.

    Bütçe aralığınıza göre genel olarak tavsiye ettiğim Demirdöküm A5 serisini tavsiye edebilirim. Bütçenizin sınırları içerisinde alabileceğiniz en iyi cihazlardan biridir.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Bina 10 katlı ve daire 7. katta salonun 2 cephesi gün boyu ışık alıyor etrafımızda daha yüksek bina olmadığı için.
    Salonda toplam 7 m2 pimapen çift cam var.

    Binada balkon veya herhangi bir taşma olmadığı için kış aylarındaki tecrübelerimize dayanarak iyi bir yalıtım olduğunu söyleyebilirim.




  • 
Sayfa: önceki 19651966196719681969
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.