Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2863. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.279
Cevap
705
Favori
4.437.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
93. Sırada  bugün en iyi #50
Sayfa: önceki 28602861286228632864
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dimitradon kullanıcısına yanıt

    Cok guzel hocam. Peki vakum yapmislar mi dis uniteye bir de ek boru kullandilarsa ucreti ne kadar acaba?

  • oracal O kullanıcısına yanıt

    Özellikle vakum yapılması söyle demiştim babama yapmışlar. ek boro vs gitmedi 4mt borunun tamamını kullanmışlar. bizim istediğimiz şekilde montajlamışlar.

  • Ge620dx kullanıcısına yanıt

    Ben evımde Kaira 24bın ve 9000'lık kullanıyorum. 9000'u 2 sene once, 24000'lıgı ıse gecen sene aldım. Asırı derecede memnunum. Ozellıkle 9000 serısı cok sessız kı ben uyurken sese asırı takılan bır ınsanım. 24.000Btu ıse ne seslı ne de cok sessız dıyebılırım. Zaten ultra sessız bır sey ıstıyorsanız Samsung wındfree modellerıne bakacaksınız. Evımde kı modellerı ayrıca kısın nadırde olsa ısıtma ıcınde kullanıyorum ve ondanda memnunum.


    Kaıra'nın ozellıkle wıfı ozellıgı harıka. Full Alexa destegı var. Sırı fılan her seyden kontrol edebılıyorsunuz. Guzel bır uygulaması var ancak ben tabı hıc uygulamayı bıle kullanmadım bugune kadar. Evımde Home Assistant uzerıne kurulu bır akılı ev sıstemı var ve Kaıra buna muthıs uyum saglıyor. Klımanın dıs unıtesınden bıle sokak sıcaklıgını gorebılıyorum Home Assistant sayesınde. Ayrıca toplam elektrık tuketımınıde gosterebılıyor.


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Bakın mesela bu dataların hepsi Kaira'dan gelenler. Yukarıda günlük ve haftalık enerji tüketimlerini görebiliyorsunuz. Bunu isterseniz TL bazında bile gösterebiliyor. Tabi bunu Home Assistant sayesinde yapıyor ama onu kullanmasanız bile basit bir alexa veya siri komutu ile bile klimayı kontrol edebiliyorsunuz.


    Bakın mesela yukarıda Auto 24 düğmesi ile sabit bir şekilde odayı 24 derecede tutuyorum. Dereceyi de oda da ki sıcaklık sensörlerinden alıyorum. oda 24 derece olduğunda klima kendini kapatıyor. Daha sonra ise 26 dereceye çıkarsa yeniden açılıyor. Özellikle yazın uyurken klima 8 saatlik uykuda sadece 2 saat filan çalışıyor ve siz çok rahat bir uyku uyuyabiliyorsunuz. Burada mesela 10dk döngüsünde ise klima önce açılıyor, derece 17'ye geliyor ve soğutma modu başlıyor. Daha sonra ise 10dk boyunca bu şekilde çalışıp 10dk sonra kendini kapatıyor. Bunu mesela dereceye görede yapabilirsiniz.


    Klimanın beraberinde gelen kumandasını 2 sene boyunca bir kez bile kullanmadım. Çekmecenin içerisinde duruyor. Klimanın özelliklerini kendi bayisi bile bilmiyor. Şimdi ofis için bugün bir tane daha sipariş ettim.


    Kaira'nın bence tek bir sıkıntısı var. Yazın klima siparişleri yoğunluktan dolayı çok gecikebiliyor. Sipariş verdikten sonra bazen bir ay sonra filan takılanlar olmuş. Ancak bu zamanlarda daha mantıklı.


    Edit: Home Assistant gıbı platformlarda bu klımanın destegının olmasının tabı baska bır cok avantajı var. Bunların hepsını anlatamam ama bakın mesela ornek vereyım. Salonda klımanız var ve calısıyor. Bırı gelıp salonda bır pencere actıgı zaman bu klıma hemen durabılır. Pencereyı kapattıgınızda ıse kaldıgı yerden devam eder. Ayrıca otomasyon modları sayesınde cok dusuk fatura oranları yakalarsınız. Bakın ornekte verdıgım gıbı, yazım Temmuz sıcagında klıma 8 saatlık bır uykuda sadece 2 saat calısıyor. Bunu loglardan da net bır sekılde gorebılıyorum. Baska bır otomasyonda mesela sız evde ıken Kaıra'ya bulundugunuz odanın nemını almasını soyebılırsınız. Tıpkı sıcaklıkta oldugu gıbı Kaıra sadece nemı uzerıne acılır kapanır. Nemı hep sabıt bır degerde tutar.


    Ya da sız odadan cıktıgınız anda klıma kapanır.


    Bu devırde wıfı olmayan bır klıma almayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 27 Nisan 2024; 10:35:0 >




  • berkans kullanıcısına yanıt
    Elektrik tüketimi nerden görüyoruz hocam. Netplusda var mıdır. Geri bildirim için tşkler.
  • Arkadaslar tüm markalarda elektrik baglantısı dahil degil midir montaja ?

  • channex C kullanıcısına yanıt
    Değildir. Tesisatı kendiniz elektrikçiye kuruyorsunuz. Ama genelde servis takım sonrası frize takarak klimayı test eder.
  • https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxm35n-12000-btu-r32-gaz-a-enerji-inverter-klima-pm-HBC00002IKCTE?keywords=&ozellik=&sirala=createdAt



    https://www.pazarama.com/bosch-climate-cl2000u-w-35-e-12000-btu-split-klima-beyaz-p-4062321679743?magaza=haus&utm_source=price_comp&utm_medium=Akakce_cpc&utm_campaign=Akakce-fiyat-karsilastirma&v=1.33.1



    https://www.hepsiburada.com/samsung-split-klima-ar12txhqbwk-sk-12000-btu-pm-HB00000U3AAH


    selamlar. bu 3 klimadan hangisini tavsiye edersiniz ? sırf markadan dolayı bosch daha iyi geliyor gözüme ama samsung her haliyle daha cazip duruyor. ayrıca 10 yıl motor garantisi vs. ancak klima konusunda samsung nasıldır bilmiyorum 1-2 yıl sonra sorunlarla uğraşmaya başlar mıyım kestiremiyorum.





  • kr3yzi kullanıcısına yanıt

    Üçü de aynı klima, üreticileri midea. Markalar farklı sadece. Hangi markayla muhatap olmak istiyorsanız onu alabilirsiniz. Tüm markalarda sorun yaşayanlar var o yüzden şu marka daha iyidir demek pek doğru olmuyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: caliskansahis44

    Üçü de aynı klima, üreticileri midea. Markalar farklı sadece. Hangi markayla muhatap olmak istiyorsanız onu alabilirsiniz. Tüm markalarda sorun yaşayanlar var o yüzden şu marka daha iyidir demek pek doğru olmuyor.

    sanırım tercihim airfel olacak. açıkcası marka ismi olarak kafamda direkt 3. sıradaydı ama bosch için baktığım yorumlarda bakır boru kullanmadıklarını gördüm. samsung içinde 1-2 yıl içinde arıza şikayeti çok fazlaydı. umarım pişman etmez airfel deneyimleyip göreceğiz.

  • kr3yzi kullanıcısına yanıt

    Kairada aynı cihaz ekstradan wifi var onada bakabilirsiniz.

  • berkans kullanıcısına yanıt

    Hocam home asistan sistemini sıfırdan kurup entegre etmek zormudur acaba ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: whatismatrix

    Hocam home asistan sistemini sıfırdan kurup entegre etmek zormudur acaba ?

    Kurulumla yine uğraşılır falan da, sürekli bu işletim sisteminin çalışacağı bir cihaz lazım. Genelde raspperry pi denen bı makine üzerine kuruyorlar, sürekli açık kalıyor, diğer her türlü wifi akıllı ürünü bağlıyorsunuz, sıcaklık sensörleri, akıllı lambalar vs. Akıllı ev sistemi deniyor. Veya laptopa kursaniz da yine sürekli açık kalacak falan. Yani bu hocamız gibi akıllı ev sistemlerine ilginiz yoksa veya böyle bir akıllı sistem kurmaya niyetiniz yoksa pek kullanışlı bir özellik olmuyor. Sadece klima icin rasperry pi almak, kurmak veya laptopu açık bırakmak istemedim çünkü. 3-5 gün genel tüketimi görmek adına laptopu açık bırakıp takip ettim, sonrası için gerek duymayip raspery pi almadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis44 -- 29 Nisan 2024; 16:54:57 >




  • 18000 btü klima almak istiyorum. Daewoo nasıl marka acaba ? Daewoo ve Altus arasında kaldım
  • cmshn kullanıcısına yanıt
    Merhabalar kairadan memnun musunuz
  • Merhaba. Vestel üretimi Daewoo klimayı 2023 yılının Ocak ayından beri kullanmaktayız. 24.000 btu bir klima tercih ettik. Biz, ısıtmasından da soğutmasından da memnunuz.


    Alacak olursanız ek garanti yaptırmayı unutmayınız.

  • özgür eğitimci Ö kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Hepsiburadadan dün daewoo 18lik klimayı sipariş ettim. İnşallah sorunsuz bir şekilde elime ulaşır. Borusu alüminyummuş galiba gerçi benim evimde klima tesisatı kurulu vaziyette duvarın içinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özgür eğitimci

    Merhaba. Vestel üretimi Daewoo klimayı 2023 yılının Ocak ayından beri kullanmaktayız. 24.000 btu bir klima tercih ettik. Biz, ısıtmasından da soğutmasından da memnunuz.


    Alacak olursanız ek garanti yaptırmayı unutmayınız.

    Kullandığınız alanın m2 si, günde kaç saat çalıştırdığınız, yazın ve kışın faturaya ne kadar ek yaptığını yazabilir misiniz? Tüketimini merak ettim.

  • Yer: Tuzla/İstanbul

    Yalıtım Durumu: Bina ve pencere yalıtımı çok iyi seviyede.

    Cephesi: Batı

    Evin Büyüklüğü: Net 256 metrekare



    Kullanım Yeri: Amerikan mutfak ve dubleks bir daire olup montaj yeri yaklaşık 56 metrekaredir.


    Binada pay ölçerli doğalgaz sistemi olmasına rağmen geçtiğimiz kış ısınma amaçlı kullandık. Temmuz ayının ilk haftasına kadar da soğutma performansını

    denedik. Klimanın performansı iyi. Ses durumu düşük hızda pek duyulmuyor.

  • uawnu kullanıcısına yanıt

    Aldınız mı klimayı?

  • 
Sayfa: önceki 28602861286228632864
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.