Şimdi Ara

Klima Tevsiyesi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 30m2 lik oda için klima almak istiyorum. Oda pakpen pencereli, yalıtımı yok, kuzey ve batı cepheli, kuzey ve batısında üçer pencere olmak üzere toplamda 6 penceresi olan, tüm öğleden sonrası için nerdeyse gün batımına kadar oldukça yoğun güneş ışığı alan, iki florasan ışığı olan, sıcak bir bölgede bulunan (güneydoğu bölgesi: çöl iklimi hakim) bir oda. Ayrıca oda taban-tavan arası yani derinliği 2.80 mertre. Ev son kat değil üstte bir kat daha mevcut.

    A sınıf enerjili, inverter duvar tipi 18000 BUT lük bir kilima almak istiyorum. Yaklaşık olarak 2500 tl - 3300 tl arası bir bütçem var kaliteli yıllar boyu kullanabileceğim, özellikle de donanımı iyi, sessiz, akıllı modları falan olan (kendini temizleyebilen, programlanabilen..vs), sadece soğutma amaçlı ama nadiren de olsa ısıtma için de kullanılabilecek (ısıtması sadece kombi arızalı olduğunda kullanılacak yani belki de yılda sadece bir kaç gün) bir cihaz almak istiyorum. Kısacası yılın saddce 4 biledin 4,5 ayında kullanılacak bir kilima istiyoruz.

    Araştırmalarım sonucu iki marka arasında kaldım: Mitsubishi SRK50ZJ-S premium ve Samsung AR5000.

    Bir sürü sitede farklı fiyat ve özelliklerde var nerdeyse sitelerdeki özellikler birbirini tutmuyor. Fiyat performasn karşılaştırması yapmak istediğimde tabiki aralarında bir fark var samsung daha ucuz ama özellikleri bakımından çok bir fark göremedim ya da anlamadım ben dikkatimi çeken şey şu: samsnug A++ enerji sınıfında iken mitsubishi A sınıf diye geçiyor güç tüketimleri küsüratlarla farklı.. Peki neden bu kadar farklı fiyatları var?

    Bu iki ürün karşılaştırırsak hangisi neden tercih edilmeli, hangisinin ne gibi üstün özellikleri var? Fiyat farkı hakedicek kadar bir fark var mı aralarında?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotartsanimdA -- 27 Mayıs 2015; 0:35:43 >







  • Kağıt üstündeki değerlere körü körüne bağlanmamak gerek.

    Sarfiyat birbirine yakın bile olsa servisinden, malzeme kalitesine, arıza durumlarına, verimliliğine kadar birçok etken var.

    Ancak mitsubishinin srk serisi mitsuhbishinin en alt serisi cihazlarından. biliyorsunuz mitsibushi markası heavy ve electric olarak 2 ayrı marka, iyi olanı electric olanı. Ama yinede mitsibushi olsun taştan olsun mantığıyla düşünerek samsung yerine srk modeli tercih etmek sağlıklı olabilir.
  • Evet ben de öyle düşünmüştüm gerçi samsung çok teknolojik görünüyor wifisi akıllı telefonla kontrol gibi şeyleri de var ama sessizlik çok çok önemli. Samsungun iç ünitesi kagıt üstünde 52 db gibi bir değerde çalışıyor ve bu bence çok fazla gürültülü. Mitsibushi ise 26 db diye geçiyor. Aradaki fark bir uçurum.

    Electric olanı daha iyi bunu duydum doğrudur ama tam olarak acaba electric ile heavy modelleri arasındaki belirgin fark nedir, fiyatları arasında çok fark var mıdır? Dediğim bütçemizi de aşmamaya dikkat edeceğiz.

    Bir diğer konu da şu şu linki bir inceler misiniz:

    http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun&uid=670&kid=168

    Tam olarak almayı düşündüğüm model bu yukarda premium dedim ama o değilmiş linkteki gibi standart paketmiş. Fiyat burada evet çok pahalı bütçemin üzerinde ama ben bu ürünü çok ucuza buldum bir tanıdıktan 3450 tl ye. Bundan daha fazla bütçem yok sizce bu fiyata bu ürün nasıldır değerlendirir misiniz?

    Bu arada dediğim samsung ar5000 serisi de şu:http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/air-conditioner/inverter/AR12HSFSCWKNSK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotartsanimdA -- 27 Mayıs 2015; 12:42:28 >




  • Samsung AR5000 almalısın
  • Peki siz bu ürünün kullanıcısı mısınız? Kullanıcı tecrubenizi detayıyla paylaşır mısınız..
  • Ya belki klasik olacak ama lütfen kesin emin olan birisi şu mitsibushi heavy ile mitsibushi electric arasındaki farkı söyleye bilir mi?
    Çok kafa karıştı ya karşılaştırma sorularını inceledim de her kafadan bir ses çıkmış.. Kimisi mitsibushi electric yetkili bayi gibi konuşmuş kimisi tersi gibi konuşmuş..

    Bu mitsibushiciler electricciler ve heavyciler diye iki farklı dünya görüşü ortaya atmışlar ve fanatikçe savunur olmuşlar.. Yazıları okuyunca adamalar fabrikaların içindeki detaylara kadar bir şeyler demişler hep.. Yok şurada üretiliyor da yok bu ülkenin malı da.. Ama herkes farklı konuşuyor nerdeyse, neden böyle bu insanlar ?
    Kesin bilgi yok mu şimdi dünyadaki sırlardan birisi mi bu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.