Şimdi Ara

Klon Vu+ Solo2( Yalnızca klon cihazlar ) (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.393
Cevap
23
Favori
90.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vu Solo SE kullanıyorum, cihazı standby'a aldığımda ya da avr'den başka kaynağa geçip geri döndüğümde, ses kayboluyor ve cihazı arka elektrikten açıp kapatmadan gelmiyor.

    Sanırım vu'ların çoğunda kronik bir problem.

    Bunun bir çözümü var mı?
  • Merhaba arkadaşlar,
    2014 Yılında Aliexpress Sitesinden Klon Vu Solo2 Mini receiver satın almıştım. ( Lonrisun İmalatı ) Yaklaşık 1 yıldır kullanmıyordum.Geçen hafta kutusunda çıkarıp kurulumunu yaptım. ( Cihazda Blackhole 2.1.0 yazılımı vardı ) Usb. wi-fi flash adaptör ile internet bağlantısını yaptım.
    Türksat 4A'dan kanalları bulup kaydını yaptım, cihaz Blackhole 2.1.0 yazılımı ile gerçekten gayet akıcı ve stabil çalışıyor.HD. görüntü kalitesi de oldukça iyi.
    İnternetten saat güncellemesi yaptım ve bazı eklentileri indirdim.Eklentileri indirdikten sonra cihaz restart yaptıktan sonra tekrar açılacak uyarısı verdi.Restart uyarısında uzun süre bekleyince cihazı arka panelde ki butondan kapattım.Kapattıktan sonra da cihaz bir daha açılmadı.Televizyona bağlayınca görüntü gelmiyor.AV.-Video konumunda eklediğim resimde ki Blackhole Yazısı kısa bir süre görünüyor sonra tekrar ekran kararıyor.

    Benim gibi klon Vu Solo2 kullanan bu konuda deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Sizce flash çip mi çökmüş olabilir ? Yoksa yazılım mı atılması gerekiyor ?www.vu-hd.com sitesinden indirdiğim güncelleme ve Blackhole programlarını flash bellek ile yüklemeyi denedim.Yapamadım.Pc.'den RS-232 kablosu ile atmayı denedim yine olmadı.Son çare Jtag. ile deneyeceğim ancak flash çip gittiyse sanırım JTAG.'da çare olmayacaktır.Aliexpress'te bir çok sitese flash çip var ancak benim cihaz da çip kart girişlerinin altında kaldığından Samsung Yazısı ile K9F2 ve SC rakam ve harfleri kısmen okunuyor.Tam modelini görmem için ön paneli sökmem gerekiyor.
    Bir de Samsung Çip'lerin marka yazısının yanında rakamlar var. 103-109-205-303 vb. bu rakamlar da önemli midir ? Satın alacağım çip cihazın üzerinde ki ile bire bir aynı mı olmalıdır ? ( Youtube'da izlediğim flash çip değişim videolarında söktüğü çip ile yeni taktığının rakamları aynı değildi)

    Kusura bakmayın çok fazla soru sordum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.Saygılarımla
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1899484/4c8011d6-794e-4b00-ba9e-b18bed1d713e.jpghttps://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1899484/c2f6c9f5-79c2-4333-87fc-8f36493603f4.jpg




  • --- the wade arkadaşım senin kullandığın imajdandır bende avr ile kullanıyorum hiç bir sorun yok ben son çıkan open pili ile kullanıyorum yalnız open pili direk geçiş (pass-through) yapmıyor d.dijiatal yada ac 3 dt v.b sesleri burdada atv iyi yanlış hatırlamıyorsam
    --- kusa09 arkadaşım vu hd den tekrar aynı yazılımı indir yükle çalıır benimde başıma geldi 1 yıl önce başka başka imajlar dene sorunun bence çözülür.

    ben buradan cihazımıa uygun olan yazılımları indirip yüklüyorum ve başarılıda
    http://www.digital-eliteboard.com/downloads/586-vu-solo/
  • vu solo2 cihazım starting yazsında kaldı. cihazım internete bağlı iken update yapisın mı dedi evet dedim. bir kaç güncellemeden sonra bu şekle dönüştü. çözümü nedir.
  • yeniden image yükle ve gübcelleme yapma klonlarda güncelleme yapınca öyle oluyor yukarda yazdığım linkten indirebilirsin cihazına uygun image.
  • Cihazım klon değil.trt bandorü var. 1 yılda garantili. cihazı yaptım. yazılım ile. kanal listesi sıralı değil nasıl sıralanır
  • dreamboxedit programını indir bilgisayırına kur internetten hazır kanal yada var olan kanalları düzenle cihazı İnternet'e bağla aynı ağda olman lazım ip adresini
    dreambox edite yazıp test et biraz araştır bulursun yapana kadar zor yaptıktan sonra basitmiş der her zaman kullnırsın
  • Sarsak,arkadaşım kusura bakma.İşlerimin yoğunluğu nedeniyle uzun süredir siteye giriş yapmamıştım mesajını yeni gördüm.www.vu-hd.com sitesinden indirdiğim yazılımı cihaza atamayıncawww.aliexpress.com. sitesinden 2 adet flash çip satın aldım.Çipler bugün geldi.Cihazda ki çipi söküp değiştireceğim.Umarım olur.
    Vu Solo2 mini cihazı ( Lonrisun imalatı ) artık üretilmediğinden,www.vu-hd.com sitesinden Vu Solo2 se yazılımını yüklesem olur mu ? ( Vu Solo2 Se'nin Blackhole 2.3.0 yazılımı indirdim.Bu yazılım uyar mı ? )
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kusa09

    Sarsak,arkadaşım kusura bakma.İşlerimin yoğunluğu nedeniyle uzun süredir siteye giriş yapmamıştım mesajını yeni gördüm.www.vu-hd.com sitesinden indirdiğim yazılımı cihaza atamayıncawww.aliexpress.com. sitesinden 2 adet flash çip satın aldım.Çipler bugün geldi.Cihazda ki çipi söküp değiştireceğim.Umarım olur.
    Vu Solo2 mini cihazı ( Lonrisun imalatı ) artık üretilmediğinden,www.vu-hd.com sitesinden Vu Solo2 se yazılımını yüklesem olur mu ? ( Vu Solo2 Se'nin Blackhole 2.3.0 yazılımı indirdim.Bu yazılım uyar mı ? )
    Teşekkür ederim.

    Arkadaşım merhaba flash çip satın aldığın satıcıların linkini paylaşabilir misin?
    Bende de sorun oluşmaya başladı.HDMI den görüntü ve ses te sıkıntı var.
    Ses gidip geliyor aynı şekilde görüntüde.Yalnız Scart çıkışında hiçbir sorun yok
    Cihazım Vu Solo2 SE




  • http://www.digital-eliteboard.com/downloads/586-vu-solo/
    OpenATV 5.3 vom 9.04.2016 für Lonrisun V4 (Ohne/without OpenGL/gles/CI+)
    indir flash belleği fat32 formatla çıkan dosyayı içine koy arka anahtarı kapa
    aç ön paneldeki stantby tuşuna 8 saniye bas 5 dakka kadar bekle kendisi açılır
    cihazında sorun olduğunu düşünmüyorum ben okadar imaj yükledimki
    bozulsa bendeki bozulurdu ha zaten bozulmuşsa yede flaşları taktırırsın.
    blackhole yazılımı olu se 2 ler aynı yazılımı kullanır bende solo2 se olmasına rağmen
    ordaki yazılımları (solo 2 ) test ettim çalıştı fakat yukarda linkini verdiğim yazılım
    ben beğendim seside hdm üzerinden ses sistemine dts yada dd aktartıyor
    turk vod ve seyirturk çalışıyor
    kolaygelsin




  • Sarsak arkadaşım yardımların için teşekkür ederim.
    Biliyorsun bizim cihazların ön panelinde VDF. olmadığı için yükleme yapıp yapmadığını anlamak da çok zor.
    Cihazı bulunduğum ilçede ki sözde bu işten anlayan bir elektronikçiye verdim. Flash çipi jtag ile kurtaracaktı.Tabii ki yapamadı.Sizin tarif ettiğiniz yöntem ile deneyeceğim.
    Tekrar teşekkür ederim.Saygılar.

    Kurtalanlı arkadaş, flash çipiwww.aliexpress.com sitesinden / Shenzhen Super Chip Supplier Electronics Mall ünvalı satıcıdan aldım. ( K9F2G08U0C-SCB0 100% yeni orijinal olarak arama yaparsan satıcıyı bulabilirsin)
    15 günde teslim aldım. Fiyatı 3,50 Usd., + 2,53 Usd. kargo ücreti.Ben 2 adet satın aldım.
    Sarsak arkadaşın yöntemini deneyeceğim eğer olmazsa, çipi değiştireceğim.




  • Sarsak arkadaş, sizin cihazınız Vu Solo2 SE ise flash çipinin bozulması zaten mümkün değil.Biliyorsunuz Vu Solo2 SE'ler, Solo2'nin üst versiyonu.
    Vu Solo2'de ki Vu attack problemini SE serisinde çözdüler.SE Modelinde Vu attack ile flash çip bloke olsa bile üzerine tekrardan program yükleyebiliyorsunuz.Yani bu modelde flasf çipe
    koruma getirmişler.Bildiğim kadarıyla bendeki Solo2 mini de ( Solo2 de de aynı problem var ) internetten herhangi bir güncelleme yaptığında, Solo2'nin üretici firmasının piyasada ki
    kopya cihazları bloke etmek için gönderdiği algoritma ile cihazlar devre dışı kalıyor.Tek çözümü flash çip değişimi + yeniden program yüklemek.
    Sizin SE'lerde bu problem giderilmiş.Umarım sizin dediğiniz yöntem ile benim cihazı kurtarabilirim.Ancak pek ümitli değilim.Çünkü yabancı sitelerden de okuduğum kadarıyla bizim cihazlarda
    bu problemin tek çözümü çip değişimi.




  • Fatih_Sultan arkadaş, Vu Duo2 cihazlarının satışı , http://www.made-in-china.com sitesinde mevcut. Fiyatları da makul seviyelerde. 150-160 Usd. ( 440 - 470 Tl. arasında 9
    ancak bunlar FOB. fiyatları satıcıdan mail ile kargo fiyatını öğrenmek lazım.30 usd. kargo fiyatı eklense 180 Usd.= 530 TL. yapar.
    Bildiğim kadarıyla Vu Solo2'de yaşanan Vu attack problemi bu cihazlarda da var.İnternetten güncelleme yapılırsa flash çipin bloke olma ihtimali yüksek.Bu nedenle çip koruması
    olan Vu Solo2 SE Modeli tercih edilmeli diyorum.Selamlar.
  • Sarsak kardeşim, sağolasın.
    Dün akşamwww.vu-hd.com sitesinden ( Klon cihazlar için yazılım veren site ) Vu Solo2 SE cihazlara uyumlu, Blackhole 3.1.0 yazılımını usb.'ye atmıştım.Az önce dediğin yöntemle denedim.
    ( Usb.'yi cihazın ön panelinde ki usb. girişine taktım, cihazı kapattım.Tekrar açıp stand-by düğmesine parmağımı basılı tuttum, usb'nin ışığı yanıp sönmeye başlayınca
    programı attığını anladım. ) Daha önce başarısız olmamın nedeni sanırım Vu Solo2 Mini'ye uyumlu olmayan bir yazılım denemişim.Vu Solo2 SE yazılımlarını atmam gerekiyormuş.
    Flash çip bloke olmamış.2 tane flash çip elde kaldı,boşuna almış oldum.( Belki ileride lazım olur
    Tekrar teşekkürler.




  • kusa09 inan bende sevindim işinin çözülmesine biraz zaman geçsin rahatlada (bir süre tadını çıkar blackhole ) benim linkini verdiğim yerden openatv 5.3 yüklersin
    bu olaylardan sonra belkide maceraya gerek yok ta diyebilirsin
  • Sarsak kardeşim merhaba.
    Open ATV programını indirip kurulumunu yaptım.Türksat 4a uydusundan kanalları buldu kayıtladı.Ancak bir problem var.Kanallarda görüntü ve ses yok.
    Kanal ayrıntısına baktığımda sinyali 0 olarak gösteriyor.Sinyal olmasa uydu taramasında kanalları bulmaması lazımdı.Problemi anlamadım.
    Cihazı satın aldığımda üzerinde kurulu gelen Blackhole 2.1.0 yazılımını tekrar yükleyeceğim.Umarım aynı sorun blackhole yazlımında devam etmez.Selamlar.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam Thordaki History kanaldaki türkçe ses sorununa çözüm yokmu ?
    Bir yıl oldu neredeyse .çiplerlemi alakalıdır . ?

    STi goldmaster 1090 linux imajda türkçe ses yoktu . ama PKT Hyperion image ile Thorda ses geliyordu .
    Bir yolu olması lazım .

    Edit :Herobox bcm7262 cipsetli cihaz getirdim yine aynı .. MiracleBox PKT imajı multiboot atarak çalıştırdım yine ses yok :-)
    Thor History takıntılı olduk .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruegerfred -- 29 Mayıs 2016; 9:41:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kusa09

    Sarsak kardeşim, sağolasın.
    Dün akşamwww.vu-hd.com sitesinden ( Klon cihazlar için yazılım veren site ) Vu Solo2 SE cihazlara uyumlu, Blackhole 3.1.0 yazılımını usb.'ye atmıştım.Az önce dediğin yöntemle denedim.
    ( Usb.'yi cihazın ön panelinde ki usb. girişine taktım, cihazı kapattım.Tekrar açıp stand-by düğmesine parmağımı basılı tuttum, usb'nin ışığı yanıp sönmeye başlayınca
    programı attığını anladım. ) Daha önce başarısız olmamın nedeni sanırım Vu Solo2 Mini'ye uyumlu olmayan bir yazılım denemişim.Vu Solo2 SE yazılımlarını atmam gerekiyormuş.
    Flash çip bloke olmamış.2 tane flash çip elde kaldı,boşuna almış oldum.( Belki ileride lazım olur
    Tekrar teşekkürler.

    O sitede Blackhole 3.1.0 yazılımı yok ki.
    En son 2.3.0 yazılımı var.
    Sen nerden indirdin?




  • KURTALANLI5672 haklısın, yanlış yazmışım.En son Blackhole 2.3.0 yazılımı var.ancak bu yazılımda da kanal arama da cihaz donuyor.
    Şu anda Open ATV yazılımını kullanıyorum. Bu yazılımda bence Blackhole göre çok kullanışlı değil.Bir türlü internet bağlantısını yapamadım.
    Benim cihazım olan Vu Solo2 Mini'nin üzerinde gelen Blackhole 2.1.0 yazılımı bence en stabil ve hızlı yazılım.Kullanımı kolay.
    Cihazda ki Open ATV yazılımının üzerine Blackhole 2.1.0 yazılımını atmak istiyorum.Flash belleği cihaza takıp cihacı açıyorum sonra stand by görevi yapan bölümde ( parmağını üzerine basınca mor ışık yanan bölüm)
    yanan bölüm ) parmağımı 8-10 sn. basılı tutuyorum.Flash belleğin ışığı yanıp sönüyor.5-6 dk. sonra cihazı kapatıp tv.'ye bağladığımda yazılımın atılmadığını görüyorum.
    ( Cihaz yine Open ATV yazılımı ile açılıyor ) 3-4 defa denedim aynı şekilde sonuçlandı. Open ATV yazılımında koruma mı var acaba, sizce nerede hata yapıyorum ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kusa09


    Sarsak arkadaş, sizin cihazınız Vu Solo2 SE ise flash çipinin bozulması zaten mümkün değil.Biliyorsunuz Vu Solo2 SE'ler, Solo2'nin üst versiyonu.
    Vu Solo2'de ki Vu attack problemini SE serisinde çözdüler.SE Modelinde Vu attack ile flash çip bloke olsa bile üzerine tekrardan program yükleyebiliyorsunuz.Yani bu modelde flasf çipe
    koruma getirmişler.Bildiğim kadarıyla bendeki Solo2 mini de ( Solo2 de de aynı problem var ) internetten herhangi bir güncelleme yaptığında, Solo2'nin üretici firmasının piyasada ki
    kopya cihazları bloke etmek için gönderdiği algoritma ile cihazlar devre dışı kalıyor.Tek çözümü flash çip değişimi + yeniden program yüklemek.
    Sizin SE'lerde bu problem giderilmiş.Umarım sizin dediğiniz yöntem ile benim cihazı kurtarabilirim.Ancak pek ümitli değilim.Çünkü yabancı sitelerden de okuduğum kadarıyla bizim cihazlarda
    bu problemin tek çözümü çip değişimi.

    kusa09 kardeş,yukarda flash çip bloke olsa bile üzerine tekrardan program yazılabildiğini söylemişsin.
    Tekrardan program yazma işini biraz açabilir misin?
    hangi programla,ne yazılacak v.b gibi




  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.