Şimdi Ara

Klonlanan SSD'den boot edince dosyaları bazen kaynak HDD'den okuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HP Gaming Pavilion almıştım. 1TB 7200rpm HDD ve 16GB Intel Optane NVME ile geldi. Hız müthişti ama Optane kapasitesi dolunca yavaşladı diye Samsung EVO Plus 500 NVME taktım.

    İlk önce Intel Rapid Storage içinde Optane'i iptal ettim, içindeki verileri HDD'ye yazıp restart etti. Sonra Samsung Magician ile HDD'yi M.2'ye takılı SSD'ye kopyaladı, boot sektörü ile beraber.

    HP BIOS'tan boot order değiştirmeye izin vermiyor, orijinal HDD'ye listeden kaldıramıyorsun da. Ben de HDD'yi geçici olarak çıkarıp boot ettim, bir kere SSD'den açılınca artık hep oradan açılıyor. 3-4 saniyede Windows yükleniyor. Ama HDD'yi geri takınca Windows yükleme 10-15 saniyeye kadar uzuyor ve HDD çalışma sesi geliyor. Mesela Adobe uygulamalarını açarken de disk dönmeye başlıyor. Resource Monitor ile disk aktivitelerine baktım ki bilgisayar sık sık D: sürücüsünden okuma yapıyor, hem d:\windows, hem d:\program files klasörlerinden. Bu yüzden performans düşüyor.

    Sorun nedir? Optane'i iptal ettiğim halde klonlanmış disk hala Optane var sanıp HDD'den mi bir şeyler okuyor? Saatlerce yabancı forumlarda aradım, böyle bir sorunla karşılaşmadım. M.2'den boot etmişken Settings/Recovery/Reset Windows mu yapsam? Yoksa USB'den açıp temiz kurulum mu yapsam? Eski diski takınca yine aynı şey olur mu emin değilim.







  • Windows'un "Disk Yönetimi" bölümünden HDD'yi biçimlendirmeyi bir deneyin (Tüm dosyalar silinir). Eğer yine düzelmezse temiz kurulum yaparsınız.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    HDD derken depo olarak kullandığım mekanik diski mi söylüyorsunuz, yoksa sistem disketi olan SSD mi?
  • HDD'yi söküp SSD'ye temiz Windows kurduktan sonra HDD'yi geri taktım. Sorun yok şimdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.