Şimdi Ara

KLONLANMIŞ IMEI HAKKINDA ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yurtdışından telefon gelmişti bize babam götürüp açtırmıştı kaçak olarak yani başka bir cihazın imeisini buna kaydetmişler şimdi bu cihaz kapandı kolonlanmış diye ben yasal yolla kaydetmek istiyorum ama x#06# yaptığımda telefonda o kaçak imei görünüyor kendi orjinal imeisi gitti mi artık yani yasal olarak hiç bir şekilde kaydettiremem mi ?



  • HideBound kullanıcısına yanıt
    telefonun markasi nedir?
  • godzilla34 kullanıcısına yanıt
    Samsung s4
  • HideBound kullanıcısına yanıt
    egerki telefonunu yasal yoldan kayit yapacaksan Sammobile sitesine girip telefonuna uygun firmware dosyasini indir sonrada odinle yükle hersey geri gelir istersen daha sonra ne istersen yap
  • Apple forumuna Samsung hakkında bilgi almak için yazdıysan senin bu işi doğru bir şekilde çözmen zor dostum.
  • godzilla34 kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaşım bunun android veya apple olmasıyla ne alakası var ben apple kullanıcısıyım buraya sordum burda ki soru klonlanmış bir imei kaydedilen telefona nasıl kendi imeisi geri gelir imei sorgu yapıyorum çalıntı imei çıkıyor sonuçta bu cihaz ilk geldiğinde kendi imeisi vardı demi ve o imei ile şimdi kaydedebilirdim yasal olarak.
  • HideBound kullanıcısına yanıt
    sanirim sitemin bana degil ben ne yapman gerektigini söyledim egerki isi biliyorsan 10 dakikalik isin var firmware dosyasini indirdikten sonra tabi
  • Appleciler bilmez dostum böle sorunlar biz yaşamıyoruz malesef :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte samsungcular böyle emniyet, savcılık, BTK önlerinde sürünüyorlar. Apple kraL.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dudeykewl

    İşte samsungcular böyle emniyet, savcılık, BTK önlerinde sürünüyorlar. Apple kraL.

    iphonelarda imei klonlama yok mu?

    kendimde yurtdışı iphone kullanıyorum da o yüzden sordum.
  • Uzgunum ama samsunglara imei atildimi duzen tutmuyor telefoncuya gidip tekrar imei attiracaksiniz. Pilin altindaki imeiyi telefoncuda yazdirip o imeiyide pasaporta kaydettirseniz bile sistem dosyalarini (efs) yi bozunuz bi kere.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en baştan imei atıcaksın bitane inei bul götür telefoncuya attır 15-20 ye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekotim kullanıcısına yanıt
    ios kurarken apple sadece kendi(iphone) imeilerin isletim sistemine kayit olabiliyorlar...(telefonu ilk kurdugumuzda durmadan ileri ileri dedigimiz an, "Isletim sistemiyle telefonumuzu Apple serverlarina kayit ediyoruz" demek

    yani iphone5 varken ona gidip iphone 3 imei tanitirsan, ios 4.3 ve ustunu kuramazsin(cunku iphone3gler 4.2yi destekliyor).

    ha calinti baska bir iphone5 imei'si bulup klonlarsa bu sefer apple sisteminde 2 tane ayni imei giris yapmis gorecek ve ikisinide banlayacak. Sonra faturayi getiren telefonu tekrar aktif ediyor.

    sonuc olarak imei klonlama iphonelarda cok sacma ve cok dusuk bir ihtimal(tutsa bile suresi cok kisa olur)

    Android isletim sistemindede benzer bisey oldugunu okumustum(ama tam emin degilim). Ancak androidi kullanan zilyon tane telefon markasi var. ondan dolayi bu tatktik(imei klonlama) Appleda ise yaramaz. android kullanan telefonlarda ise bir nebze daha cok sansli olur....(yada daha uzun omurlu olur)




  • Git 15-20 liraya Nokia 1101 falan al onun imeisini attır. Kayıt parası verip bu soygunculara para kazandırma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • patron baştan FW at.. düzelir merak etme sen.. orjinal imesi geri gelir sonrada gider kayıt ettirirsin...
  • ender E kullanıcısına yanıt

    IMEI numaranız klonladıysa, sırasıyla aşağıdaki adımları izleyiniz.


    1-Telefonunuz hangi marka ise, (Samsung ise Samsung TR, LG ise, LG TR veya Huawei ise Huawei TR gibi) internetten bu firmanın genel müdürlüğünün iletişim telefonlarını bulun. Eğer telefonla canlı destek alamazsanız, e posta ile de ulaşabilirsiniz.


    2- Kendilerine IMEI numaranızın klonlandığını söyleyin.


    3- Görüşeceğiniz görevliler bu konuda yeterli bilgi sahibi. Sizden e posta adresinizi ve isminizi talep edecekler.


    4- Görevli e posta adresinize "KLON IMEI Formu" nu gönderecek. Bu form aşağı yukarı her marka için aynı, matbu bir evrak. Sizden bu formda istenen bilgileri doldurup, geri göndermeniz istenecek.


    5- Size gönderilecek form ile beraber kimlik kartınızın önlü arkalı fotokopisi ve IMEI numarası kopyalanan telefona ait faturanın da fotokopisi istenecek. Bu fotokopileri de dolduracağınız formla beraber aynı adrese geri göndereceksiniz.


    6- Bundan sonrası firmaya ait. Telefonunuzu tekrar kullanabilmeniz için IMEI numarası ve kullandığınız telefon numarasının eşleşmesi yapılmak zorunda. Bu eşleşmeyi belgeleri göndereceğiniz firma sizin adınıza yapacak.


    Buradaki kilit konu satın aldığınız telefonun faturasını saklamak. Telefonun size ait olduğunu ispatlayabilmeniz için, sizden mutlaka ürünün faturası isteniyor. Eğer faturanız yoksa, ispat etmeniz mümkün olmuyor.





  • passero P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için peki klonlanmaş telefon satin alma arifesindeyim. Faturası var iphone marka ama fatura benim üzerime degil tabiki bu durumda fatura sahibinin kimlik bilgisimi gerekiyor yoksa fatura elimde oldugu icin sahibi ben olarak benim kimlik fotokopim mi gerekiyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ender E kullanıcısına yanıt

    Siz bilirsiniz ama bence klonlanmış telefon almayın. Sonradan çok ciddi sıkıntılar çıkabiliyor.


    Kimlik fotokopisi durumu da şöyle. Ben LG'nin telefonunu kullanıyorum. Kimlik fotokopisini telefonda söylediler. İnternette "klon IMEI taahhütname "diye yazarsanız, örnek taahhütnameler var. Hepsinin içeriği aynı sadece marka isimleri değişiyor. Diğer markalarda (örneğin Samsung) gördüğüm kadarıyla kimlik fotokopisi gerekli değil. Onun yerine TC kimlik numaranızı yazmanız yeterli. Zaten aynı kimlik numarası faturada da yazıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.