Şimdi Ara

‘Kobani’ davası kararı: Ahmet Türk'e 10, Figen Yüksekdağ'a 30, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ‘Kobani’ davası kararı: Ahmet Türk'e 10, Figen Yüksekdağ'a 30, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis



    6-8 Ekim 2014’teki eylemlere ilişkin aralarında terör örgütü PKK elebaşılarının yanı sıra eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 108 sanığın yargılandığı davada hüküm açıklandı.


    22. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen duruşmada sanık avukatlarının beyanlarının ardından, sanıklara son sözleri soruldu.


    Mahkeme başkanı verilen aranın ardından hükmü açıkladı. Buna göre, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 10 yıl hapse çarptırıldı.


    Eski HDP MYK üyeleri Ali Ürküt “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna yardım”dan 13 yıl 4 ay, “suç işlemeye tahrik” suçundan da 4 yıl 6 ay, Alp Altınörs aynı suçlardan sırasıyla 18 yıl ve 4 yıl 6 ay, Bülent Barmaksız ise 16 yıl ve 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


    Eski HDP milletvekili Ayla Akat Ata “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 9 yıl 9 ay, Emine Ayna aynı suçtan 10 yıl, partinin eski PM üyeleri Ayşe Yağcı ve Aynur Aşan ise 9’ar yıl hapis cezası aldı. Ayla Akat Ata ve Ayşe Yağcı’nın tahliyelerine karar verildi.


    FİGEN YÜKSEKDAĞ’A 30 YIL HAPİS


    Figen Yüksekdağ’a ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’, ‘suç işlemeye tahrik’, iki ayrı ‘terör örgütü propagandası’ ve ‘seçim yasaklarına aykırı hareket etmek’ suçundan 30 yıl 3 ay hapis cezası verildi.


    SELAHATTİN DEMİRTAŞ İÇİN KARAR


    Kobani davasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, toplam 42 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


    12 SANIĞA BERAAT


    Aralarında Altan Tan, Sırrı Süreyya ÖnderAyhan BilgenAysel Tuğluk’un da bulunduğu 12 sanığın beraatine karar verildi.


    Veryansın TV




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 16 Mayıs 2024; 19:37:58 >







  • Mahkeme heyetini tebrik ediyorum.Doğru ve isabetli karar verilmiş.Dünya'nın her yerinde hiçbir devlet ne rejimini ne de toprak bütünlüğünü yıkacak hiçbir yapıya asla izin vermez.Temennim bunların bağlı olduğu partininde kapatılması yönünde...Meydan okurcasına PKK ile bağlantısını bile inkar etmeyen bir partinin Türkiye'de siyaset yapmasına izin verilmesi en başından beri yanlıştı.Umarım en kısa zamanda bu yanlıştan da dönülür.


    Öte yandan yine umarım 10-20 yıl sonra bunların adları bir yere verilerek onurlandırılmaz.Malum bugün 100 yıl öncesinde devlete isyan eden,kan döken Şeyh Sait gibilerinin adları bizzat kayyum belediyesi tarafından yapılan bir bulvara verilmişti.Bugün bu bulvarın adı hala daha Şeyh Saittir...Yine 2014 yılında Şeyh Sait'in asıldığı meydanada Şeyh Sait'in adı verilmişti.2010 yılında da Seyit Rıza'nın heykeli Tunceli'ye dikilmişti..Maalesef bu isimler ve heykel hala daha duruyor...İşte bu nedenle umarım gelecektede bunların isimleri vs bir yerlere verilmez..Devlet dediğimiz yapı tutarlı olmak zorundadır.Hem 100 yıl önce devlete isyan edenleri onurlandırmak hem de 100 yıl sonra bu isyancıların izinden gittiklerini saklamayanlara hapis cezası vermek çelişkiden başka birşey değildir.Umarım yakın zamanda bu çelişkide ortadan kaldırılır...

    Hümanizm ve demokrasi maskeli selocular gelmiş. Aynen güzel zeki kardeşim bu adamı özgür bırakmadığımız için Kürt halkını örgüt kucağına itiyoruz. Bu adam örgütün ta kendisiyken ve halk bu adamın kucağındayken kesinlikle öyle bir şey olmuyordu.

    Şu adamı savunanlarda katledilen masum vatandaşlarımızın kanı var.



    Fazla merhamet vatana ihanettir.
    Yargıya verdiği karardan ötürü gereksiz bir tepki var muhaliflerden bence doğru kararlar verdiler aponun heykelini dikecegiz denen adami gulagda ölene kadar calistirmak lazim

    Yahu arkadaş siz hakim misiniz savcı misiniz?

    Biz kazanınca salacagiz diyenler var

    Yav arkadas nasil bı ülkede dogduk 100 milyon nüfus var multecisi osu busuyla ama yargida bagimsizlk yok iktidara gore mi degisecek yani yargi kararlari

    Yanlis ulkede hukukcu olduk kararı veren hakim ve iddianameyi yazan savci olsam bu tepkilerden sonra cok üzülürdüm sen o kadar emek ver çalış et milletin ettigi laflara bak
  • T.C tükürüğünde seloyu boğmuş gibi görünüyor.‘Kobani’ davası kararı: Ahmet Türk'e 10, Figen Yüksekdağ'a 30, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Mayıs 2024; 19:45:19 >
  • Beyefendi heykeltraşlığa başlasın, oralarda bir yerde kendine ufak bir apo heykeli yapıp dikebilir artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 16 Mayıs 2024; 23:3:27 >
  • belli ki anlaşamamışlar

  • bunlar çözüm değil. pkkyı oluşturan yapı toplumsal olarak aldığı güç. sonuçta pkklılar dağda üremiyorlar. kimse kusura bakmasın ben iyimser olamıycam. az buçuk sosyal mecralarda tarihsel gırgır guruplarına bakın, mezapotamya etnik gurupları ile ermenisi yunanı arabı birlik olup Türkiye'ye kin kusmaktalar.



    bu işin tek çözümü : Güneydoğuyu Türkleştirmek. oraya özellikle kafkas ve iran üzerinden yapılacak Türki topluluk nüfuslarının kaydırılması ile Türkleşme hız kazanabilir. Bölgede Türk etkinliğinin baskın hale gelmesi demek terörü daha da yavaşlatmak demek oluyor.



    hollanda bile sağcı lider seçti. ama bizde malesef hem dinci hem solcu kesimde batı özetnisi çok.

  • Bi ara ortalık selocu kaynıyordu hiç görmez oldum azalarak bitti galiba onlar.

  • Normal bir ülkede ülkeyi silahlı terör eylemleriyle bölmeye çalışan terör örgütü mensuplarına ve onların siyasi koluna verilmesi gereken cezalar bunlar zaten; keşke idam cezası olsaydı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 16 Mayıs 2024; 20:38:52 >
  • İlginç, Selo sonunda Hakaretten değil terör suçundan hapis yatacak.Geç alınan bir karar ama sonunda doğru suçtan hapis verilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonunda bi karar verebilmişler

  • Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Gültan Kışanak dahil tutuklular duruşmaya katılmadı.

    Demirtaş, 25 Aralık 2023’te yaptığı esasa ilişkin savunmasında mahkemenin kararı çoktan verdiğini belirterek “Kararı yüzüme karşı okumanıza müsaade etmeyeceğim” demişti.

    Demirtaş, “Ferman yazılmış ancak kararınızın bizim ve halkımızın nazarında hiçbir hükmü yoktur. Bize baş eğdiremediniz. Kararı yüzüme okumanıza müsaade etmeyeceğim. Karar açıklandığı zaman eşime, kızlarıma, sizlere vasiyetimdir. Karar açıklandığı zaman davul-zurnalarla karşılayın çünkü biz de burada öyle karşılayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

    Mandela da böyle siyasi kararlarla hapse mahkum edilmişti. Adam sabırla halkı örgütleyip kahramanlaştı. Yani Kürt halkına siyaset alanını izole ederseniz gün gelir HDP'yi tüm Kürtler'in oyunu alan bir parti haline getirirsiniz.
    Siyasi mühendislik 7 Haziran sonrası dönemi tekrarlayıp iktidara milliyetçi bir güç pompalamayı tavsiye etmiş ama aynı suda iki kez yıkanılmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bir adam hapiste diye yada bir suçtan mahkum oldu diye tüm iddia suçlardan suçlu demek değildir.


    Bir medeniyetin yapı taşını adaletle kurarsınız. Sırf canınız istedi diye insanları hapse atarak değil. Butun memleket deve gibi eğriyken mahkemeleri bembeyaz kabul etmek, ordan çıkan kararkarı referans almak ayrı bir dünyadır.


    Türklerin adalet duygusu gelişmediğinden hala uzaya para verip turist gönderiyorsunuz. Pasaportunuz sadece kabile devletlerine yetior.


    Anlayamadınız şu, siz her adaletin içine ettiniz de ekmeğe zam gelmeye devam edio. Çıkıp zırlıyorsunuz sonra sokakta nie et yiyemiyorum ben die. Zerre sesiniz çıkmıyor, taki demirtaşa ceza verdi diye sevindiniz mahkemeler sizin canınızı yakana kadar.


    Babalarınız cahildi memleketin içine etti. Siz aynısını yapmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 16 Mayıs 2024; 21:40:5 >
  • ‘Kobani’ davası kararı: Ahmet Türk'e 10, Figen Yüksekdağ'a 30, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben muhalefeti biraz tanıyorsam bu davaya DEM partiden daha fazla itiraz edecek ve bu insanlar haksız yatıyor siyasi ceza verildi biz iktidar olalım ilk iş serbest bırakacaz diye propaganda yapacaktır... Dedi dersiniz.

  • ‘Kobani’ davası kararı: Ahmet Türk'e 10, Figen Yüksekdağ'a 30, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis
  • ‘Kobani’ davası kararı: Ahmet Türk'e 10, Figen Yüksekdağ'a 30, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis



    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Selahattin Demirtaş dahil çok sayıda siyasetçiye cezanın yağdırıldığı Kobani Davası kararına ilişkin “bu dava siyasi bir dava” değerlendirmesinde bulundu.


    Özel, "Yüksekdağ ve Demirtaş’a verilen cezaların kabul edilir tarafı yok" dedi. 


    Sözcü’ya konuşan Özel, konuya dair şu ifadeleri kullandı:


    “Uzamasıyla zamanlamasıyla karar duruşmasının seçimden sonraya bırakılmasıyla her yönüyle siyaseten kullanılmaya elverişli bir dava.


    Verilen cezaların bazıları istenene göre çok düşük ama burada Yüksekdağ ve Demirtaş’a verilen cezaların kabul edilir tarafı yok. Bazı beraat kararları önemli ama geriye dönüp baktığınızda Yasin Börü suçundan beraat ettiler.


    Bu dava siyaseten ne kadar çok kullanıldı bugün geldiğimiz noktada mahkeme Yasin Börü’nün ölümünden sorumlu olmadıklarını söyledi.


    Bir partinin genel başkanı olmasan beraat edenleri ve ağır ceza alanları hangi kategoride değerlendirmek gerektiği üzerine farklı beyin jimnastiği yapabilirim ama kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok. Yargılama süreci hukuki değil."


    Rüdaw




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 16 Mayıs 2024; 22:11:16 >




  • Mahkeme heyetini tebrik ediyorum.Doğru ve isabetli karar verilmiş.Dünya'nın her yerinde hiçbir devlet ne rejimini ne de toprak bütünlüğünü yıkacak hiçbir yapıya asla izin vermez.Temennim bunların bağlı olduğu partininde kapatılması yönünde...Meydan okurcasına PKK ile bağlantısını bile inkar etmeyen bir partinin Türkiye'de siyaset yapmasına izin verilmesi en başından beri yanlıştı.Umarım en kısa zamanda bu yanlıştan da dönülür.


    Öte yandan yine umarım 10-20 yıl sonra bunların adları bir yere verilerek onurlandırılmaz.Malum bugün 100 yıl öncesinde devlete isyan eden,kan döken Şeyh Sait gibilerinin adları bizzat kayyum belediyesi tarafından yapılan bir bulvara verilmişti.Bugün bu bulvarın adı hala daha Şeyh Saittir...Yine 2014 yılında Şeyh Sait'in asıldığı meydanada Şeyh Sait'in adı verilmişti.2010 yılında da Seyit Rıza'nın heykeli Tunceli'ye dikilmişti..Maalesef bu isimler ve heykel hala daha duruyor...İşte bu nedenle umarım gelecektede bunların isimleri vs bir yerlere verilmez..Devlet dediğimiz yapı tutarlı olmak zorundadır.Hem 100 yıl önce devlete isyan edenleri onurlandırmak hem de 100 yıl sonra bu isyancıların izinden gittiklerini saklamayanlara hapis cezası vermek çelişkiden başka birşey değildir.Umarım yakın zamanda bu çelişkide ortadan kaldırılır...





  • "Aralarında Altan Tan, Sırrı Süreyya ÖnderAyhan BilgenAysel Tuğluk’un da bulunduğu 12 sanığın beraatine karar verildi."


    Bu kişiler yukarıda ceza alan kişilerden farklı mı düşünüyor veya söylemişler, ilginç





  • Kürt siyasetinde Selahattin ılımlı ve nispeten uyumlu olan kişiydi

    yerini doldururlar ama amerikanın gizli eli kürt halkını bu mahkımiyet üzerinden daha radikal daha dışlanmış daha ayrılıkçı bir çizgiye çekecektir


    Göçmenler de düşğnüldüğünde amerika bu ülkeyi bölme yolunda emin adımlarla ilerliyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 16 Mayıs 2024; 23:12:48 >
  • İsabetli bir karar geç olsun güç olmasın

  • Yargıya verdiği karardan ötürü gereksiz bir tepki var muhaliflerden bence doğru kararlar verdiler aponun heykelini dikecegiz denen adami gulagda ölene kadar calistirmak lazim

    Yahu arkadaş siz hakim misiniz savcı misiniz?

    Biz kazanınca salacagiz diyenler var

    Yav arkadas nasil bı ülkede dogduk 100 milyon nüfus var multecisi osu busuyla ama yargida bagimsizlk yok iktidara gore mi degisecek yani yargi kararlari

    Yanlis ulkede hukukcu olduk kararı veren hakim ve iddianameyi yazan savci olsam bu tepkilerden sonra cok üzülürdüm sen o kadar emek ver çalış et milletin ettigi laflara bak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.