Şimdi Ara

Kobimi , İversonmı , LeBronmı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
2
Favori
13.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

Kobimi , İversonmı , LeBronmı ?


(En Son Oy Tarihi: 21.2.2020)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CatSK

    .Silence.

    İyi yazmışsın ;)

    İçeri girme olayı da baydı artık sanki içeri girmek yasak nasıl bi yaklaşım bu hala çözemedim.

    İçeri girmesine hiç kimse birşey demiyor ki, adam vücut üstünlüğünü kullancak tabiki. Saçma olan şey Kobe ile içerden hücum eden bir admın FG lerinin karşılaştırılması. Sonra burdan bakıp lebron un hücumun kobe den daha iyi denmesi. "saçma".
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vinsanity703


    quote:

    Orjinalden alıntı: CatSK

    .Silence.

    İyi yazmışsın ;)

    İçeri girme olayı da baydı artık sanki içeri girmek yasak nasıl bi yaklaşım bu hala çözemedim.

    İçeri girmesine hiç kimse birşey demiyor ki, adam vücut üstünlüğünü kullancak tabiki. Saçma olan şey Kobe ile içerden hücum eden bir admın FG lerinin karşılaştırılması. Sonra burdan bakıp lebron un hücumun kobe den daha iyi denmesi. "saçma".


    İkisi de pota altı oynamadığına göre gayet mantıklı FG lerinin kıyaslanması, FG ile şut becerisi aynı şeyler değil.Öyle bakarsan biri SF biri SG hiç kıyaslanmaması lazım.




  • ekşiden bir alıntı:

    quote:


    "abi kobe iyi oyuncu tamam ama çimde nadal'ı yenemez bence"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitam -- 18 Haziran 2009; 19:16:24 >
  • o uzun yazıya sadece göz gezdirdim ama yemin ediyorum pc başında çok güldüm.

    kobeyi savunmak 0 ın altında bilgiye sahip olmakmış apaçilikmiş

    sen önce gece kalkıp maç izle.ha şuan izliyosanda bakma gör sadece.lebronun kullandığı şutlara bak kobenin kullandığı şutlara bak bide.o yüzde 45 in yüzde 51 den ne kadar daha değerli olduğunu görürsün.yoktan var ediyor o yüzde 45le kobe

    Canınız vsmi istiyor şunu izleyin lebroncular dayanamaz sonuna kadar ama kobecilerre eğlence çıktı
    http://www.youtube.com/watch?v=fZPRQCqxG_I


    eziklikte son nokta




  • Ya biz yüzüğü aldık , şampiyon olduk en önemlisi buydu oda oldu.Bide Kobe yedi senedir bir kuyunun içindeydi ve insanlar tarafından taşlanıyordu.Yani bu adam 6 senedir yemediği laf yemediği zorluk kalmadı.Her yerdee yok Kobe şöyle Kobe böyle , Kobe şampiyon olamaz Shaqsız , Kobe bencil , Kobe egolu ,Kobe bilmem ne deyip geçti.Ve bu ızdırap yedi sene sürdü.Shaq muhabbeti yüzünden adamın herhalde uykuları kaçmıştır.Yedi sene bir insanın psikolojisi çok sağlam olmalıki bu kadar büyük bir oyuncu olsun.Maçları izlerseniz Kobe üzerinde korkunç bir baskıyla oynadı playofflarda.Çünkü biliyordu ki kaybederse neler hakkında konuşulacaktı.Ama o korkunç baskıya rağmen harika oynadı ve şampiyon oldu.O baskı yüzünden insan şut atmaktan korkar ama o her defasında özgüveniyle attı ve başardı.Böyle bir oyuncuyu artık kalkın ayakta alkışlayın, bırakın Lebronla karşılaştırmayı , saçma sapan lafları.Bu adam takımı her ihtiyacı olduğu zamanda her ne zaman sıkıştığında takımını sırtladı ve en büyük olduğunu gösterdi.

    Lebron da büyük oyuncu ama takımda her şey bir adam üzerinden dönerse sonuç böyle olur.İstatistik kağıdı dolar aama başarı gelmez.Önce bunu Mike Brown un anlamsı lazım sonrada Lebronun herhalde.




  • Bide eklemeden geçemiyecem çünkü istatistik anlatmış Silence kardeşimiz, ama Lebronun playoff riband ortalaması 9.10 , şimdi buna bakarak şu söylenir bu adam takımın ribantçusu herhalde bu adam 5 numara oynuyo herhalde denir değil mi.Ama takımın ribandçuları 5 ve 4 numaraları biri 7.80 biri 6.40 ortalamayla riband almış ben şimdi anlamıyorum bu istatistik kağını doldurmak değilde ne kardeşim biri anlatsın.Ama hucüm ribanduna bakıyoruz Varejao 2.90 ortalamyla oynuyo hani takımın asıl ribandçusu 1.40 ortalama.Bence herkes işini yapmalı baskette oyle potadan seken topu arkadaşalrı alacakken ellerinde alıp gitmek biraz ayıp kaçıyor.Bunlar bence boş şeyler.

    Lakersa bak Gasol ve Odom ribantçumuz babalar gibi ribantlarını alıyolar , kimse onların bölgesine sorun olmadıkça girmiyor.Basketbol budur işte.Kağıt parçası değil.
  • Asist konusunda da aydınlatabilir misin bizi? Onda da takımın asist'erının elinden mi alıyor asistleri..
  • Ya kardeşim asistine bir şey mi dedik aydınlatıyım doğru olanı söyledik anlayabilirsen anla , anlayamıyorsan senin derdin benim değil.
  • @Marksman84


    Arkadaşım ne demek onların alanlarına girmemek? Yaw bir de bununla övünüyor musun? Jason Kidd, Magic Johnson bunlar nasıl efsane oldu? Bu adamlar hiç birşeyden kaçmıyorlardı ne içerideki adamı savunmaktan ne de dışarıda ki adamı savunmaktan... Ne rebound almaktan ne de asist yapmaktan ne de sayı atmaktan...

    Bu nasıl bir mantıktır yaw Ya harbi hayretler içinde kalıyorum bu foruma ne oldu böyle. Yaw kim iyi kim kötü tartışılır bir yana da insanlar kendi dedikerini haklı çıkarmak için şapkadan fil çıkarıyorlar olmaz böyle bişey...

    Fuat kılavuz kullanıyor mu bilemem ama aman sen kargaya uyma




  • O zaman hucüm ribandında onlar kadar olacak kardeşim , ne anlıyosan anla pek umrumda değil.Ben istatistik olarak bir şeyler anlattım dediğim gibi anlayıp anlayamak senin meselen.Tabii ki o alanlara girecek , yardım etcek ama düşünsene 5 ve 4 numaradan fazla riband alıyosun ortalama olarak, sadece bir maç değil bu ,biraz saçma geldi bana sana gelmemiş olabilir.İnsanları küçük görerek konuşma uslubun zaten senin tavrını açıklıyor doğrusu.Esasında senin gibilerin tavrı yüzünden olay çıkıyor işleri hep kişileştiriyorsunuz.Bide oyle saçma yorum yazmışsın ki ben asist yapmasın savunma yapmasın demişim gibi ilk başta benim ne dediğimi iyi oku.Magic'e nasıl laf edebilir , haddime mi.
  • LeBron hücum ribaundu yapamaz çünkü bütün hücumları o kullanmak zorunda kalıyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Marksman84

    O zaman hucüm ribandında onlar kadar olacak kardeşim , ne anlıyosan anla pek umrumda değil.Ben istatistik olarak bir şeyler anlattım dediğim gibi anlayıp anlayamak senin meselen.Tabii ki o alanlara girecek , yardım etcek ama düşünsene 5 ve 4 numaradan fazla riband alıyosun ortalama olarak, sadece bir maç değil bu ,biraz saçma geldi bana sana gelmemiş olabilir.İnsanları küçük görerek konuşma uslubun zaten senin tavrını açıklıyor doğrusu.Esasında senin gibilerin tavrı yüzünden olay çıkıyor işleri hep kişileştiriyorsunuz.Bide oyle saçma yorum yazmışsın ki ben asist yapmasın savunma yapmasın demişim gibi ilk başta benim ne dediğimi iyi oku.Magic'e nasıl laf edebilir , haddime mi.


    Arkadaşım benim lafım herkes işini bilecek reboundı uzun adamlar alacak v.s diyorsun ondan sonra çark ediyorsun tabii ki yardım edecek diye.. Adam yardım ettiği için zaten içerde oluyor ve rebound almış oluyor bunu idrak edemiyor musun?

    Hücum reboundunu da neden savunma reboundu kadar alamadığını şöyle bir düşün istersen arkadaşım. Ben sana anlatayım biraz.. Mesela LeBron hangi pozisyon da oynuyor kısa pozisyonunda di mi? Peki lebron topla oynadığı zaman veya diğer kısa oyuncular oynadığı zaman herkesin hücumda duracağı yerler belli mi? Hani set oyunları deniyor ya o olay. Ve lebronun da çoğunlukla en çok şut kullandığı bir takım düşündüğün zaman hücum reboundın da diğer uzun adamların alması kadar mantıklı ve normal birşeyin olması gerektiğini idrak edebiliyor musun? Bu arada bahsettiğin 1.40 lık hücum rebound ortalaması NBA de bir çok iyi oyuncu dediğimiz uzunda bile yoktur. Bilgin olsun

    Konuşma tarzı konusunda ise harbi dediği gibi oldum artık... O konuda haklısın çünkü artık mantıksız şeylerden ve onları savunanlardan bıktım. Artık şapkadan fil çıkaranlardan mantıksız teorilerini doğru göstermek için çeşitli senaryolar üretenlerden bıktım... Burada herkes birbiri ile tartışabilir kim iyi kim kötü diye ve nedenlerini söylerler sen katılırsın veya katılmazsın ama son zamanlarda Kobenin kaçırdığı şuta bile hasta olanlar ile karşılaştım... Kafayı yemek üzereyim bu insanlardan... Birileri imzasına Lebronın söylediği Kobe çok büyük bir oyuncudur lafını getiriyor önümüze sanki bakın Lebron bile dedi Kobe çok büyük bir oyuncu v.s Babababa len herhalde öyle olacak öyle diyecek kobe 30-31 lebron 23-24.. Kobe 18 yaşında nba ye ayak bastığı zaman lebron 11 yaşındaydı... O adam da herkes gibi playstation da Kobe hayranıdır veya bilgisayar oyunlarında veya gerçek hayatta. Belki de idolü Kobedir... Aynı Kobenin Jordan olduğu gibi... Ama gel sen bunları bu insanlara anlat... Anlatmak istesen herkes bir yerinden çekiyor... İşim gereği çocuklar ile uğraşırım eğitmek anlamında ve bu yüzden çok sabırlı biri olarak kendimi bilirdim buradakiler bana kafayı yedirtti




  • öncelikle ben şu lafıda söyledim ''kimse onların bölgesine sorun olmadıkça girmiyor'' bu lafta pota altı oyuncusu yetersiz kaldığında tabii ki diğer oyuncular yardım etcek , tek başına tabii ki savunma olmaz.Ama pota altında hucum oyucusu yok ken düşen topu gelip almakta benim içi kıstas değil.O bölgenin oyuncusu alır , guardına verir oyun kurulur.Bu yüzden daha iyi okumalısın yazılanları.

    Tabii ki ben de biliyorum Lebronun hücum da nerde olduğunu , fakat benim anlatmak istediğim Lebronun istatistik kağıdını doldurmak için her ribanda atladığıdır.Senin takımının pota altının hakkıdır o ribandlar kimse çıkıp bana bu Lebronun hakkı demesin , pota altına genellikle kolay top düşer bu toplar ilk uzunun eline düşmeli o yüzden benim için ribandlar kısalar için bir kıstas değildir.Hiç yoktan takımın 2. ribandcısı olsaydı anlardım ama 1. komik geldi bana.

    Esasında ben bu istatistikleri yazmak istemedim ama silence arkadaş o kadar istatistik doldurmuş ki ona karşı yazdım.Esasında istatistiğin önemi vardır ama istatistiklerden çok oyuncunun oyun içinde gösterdiği o ufak etkenler daha önemli.Örnek Ariza nın yaptıkları mesela.

    Bimiyorum artık ben düşüncemi yazdım bence Lebronun ribandları sadece istatistik kağıdını doldurmak için yaplmıştır.Ben öyle inanıyorum.Tabii ki isteyen istediğine inanır.




  • 30 yaşındaki kobeyle 24 yaşındaki lebron bir mi? tabiki kobe..
  • Lebron Kobe'den de güçlü, Jordan'dan da.. Hatta Jordan ve Kobe'yi topla Lebron kadar etmezler.

    Ama iş yeteneğe gelicekse Lebron'un çok çalışması gerek bu adamlara yetişebilmesi için. Lebron'un yaşı 30'a gelince, o vücudu o ayaklar taşımamaya başlayınca sıkıntısını çekecek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Marksman84

    öncelikle ben şu lafıda söyledim ''kimse onların bölgesine sorun olmadıkça girmiyor'' bu lafta pota altı oyuncusu yetersiz kaldığında tabii ki diğer oyuncular yardım etcek , tek başına tabii ki savunma olmaz.Ama pota altında hucum oyucusu yok ken düşen topu gelip almakta benim içi kıstas değil.O bölgenin oyuncusu alır , guardına verir oyun kurulur.Bu yüzden daha iyi okumalısın yazılanları.

    Tabii ki ben de biliyorum Lebronun hücum da nerde olduğunu , fakat benim anlatmak istediğim Lebronun istatistik kağıdını doldurmak için her ribanda atladığıdır.Senin takımının pota altının hakkıdır o ribandlar kimse çıkıp bana bu Lebronun hakkı demesin , pota altına genellikle kolay top düşer bu toplar ilk uzunun eline düşmeli o yüzden benim için ribandlar kısalar için bir kıstas değildir.Hiç yoktan takımın 2. ribandcısı olsaydı anlardım ama 1. komik geldi bana.

    Esasında ben bu istatistikleri yazmak istemedim ama silence arkadaş o kadar istatistik doldurmuş ki ona karşı yazdım.Esasında istatistiğin önemi vardır ama istatistiklerden çok oyuncunun oyun içinde gösterdiği o ufak etkenler daha önemli.Örnek Ariza nın yaptıkları mesela.

    Bimiyorum artık ben düşüncemi yazdım bence Lebronun ribandları sadece istatistik kağıdını doldurmak için yaplmıştır.Ben öyle inanıyorum.Tabii ki isteyen istediğine inanır.


    Hocam sen Cavs maçlarını izliyor musun? sana bir soru Cavsın oyun kurucusu kim?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mw@ruw@ri

    Lebron Kobe'den de güçlü, Jordan'dan da.. Hatta Jordan ve Kobe'yi topla Lebron kadar etmezler.

    Ama iş yeteneğe gelicekse Lebron'un çok çalışması gerek bu adamlara yetişebilmesi için. Lebron'un yaşı 30'a gelince, o vücudu o ayaklar taşımamaya başlayınca sıkıntısını çekecek.


    +1

    final serisinin bilmem kaçıncı maçının sonunda kaan kural,murat kosova,siz,ben,herkes kobe'nin yorulduğunu gördü değilmi.31 yaşına girecek kobe.ama bu yaşta bile ilk defa böyle birşey oldu.ama lebron şuan çok genç yinede yoruluyor.maç sonunda görüyorsunuz.kobe eğer 37-38 yaşlarına kadar oynarsa onun o dönemlerindeki düşüşü lebron için daha 30-31 yaşına gelince başlayacak.kariyerine çok şey sığdıramayacak.basketbolu erken bırakıcak.40 yaşına yaklaşmış bir lebronun nasıl oynayacağını artık tahmin edersiniz heralde.

    edit:lebron tabiki kobe'den güçlü 2 ye katlar kobe'yi ama kobe jordan'dan daha güçlü duruyor.2 ye katlayamasada.

    edit2:hepinizin bildiği bir laf varya "istatistik mini etek gibidir.çok fazla şey gösterir ama esas görülmesi gereken şeyi göstermez" şuan aynısı burada yaşanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B729B06B -- 20 Haziran 2009; 11:30:27 >




  • Bi laf daha vardır müneccim x'i mi yedin? Şeklinde.. Herkes geleceği görüyor anlaşılan burada.. Kobe herhalde Lebron kadar yorulamaz, çünkü kobe kenardayken lakers basketbol oynuyor lebron kenardayken cavs birdir bir oynuyor.. biraz da maçları hatırlayarak yazın şuraya.. Ha her demeci imzasına koyanlara bi demeç daha geldi dün; 'kobe çok çok iyi bi oyuncu ama lebron bilimkurgu filmlerindeki canavarlar gibi'..
  • Yetenek de önemli tabii ama yetenekten çok daha önemli şeyler var. Eğer oay yetenekle bitiyor olsaydı Allen Iverson'ın en az 4-5 tane yüzüğü olması gerekirdi.

    Bir de Vince Carter gibi über atletik biri 30+ ulaşınca yavaşladıysa, Kobe de dizlerini zorlamamak için yavaşlıyorsa o fizikle Bron'un dezavantajı değil avantajı olur aksine. Ayakları yavaşlasa da kalıbını kullanır.

    Hem Shaq'ın cümlesini hatırlatayım bir de ben; Ne zaman atletizmimi kaybetmeye başladım, o zaman aklımı kullanmaya başladım.
  • lebron yane bi 3 numara yaşlanınca kalıbını kullanıcak
    o zaman 4-5 oynamaya alışsın hatta
    şimdiden öğrensin bari ayak hareketlerini sıkıntı çekmez ilerde

    bu arada wade bile kabullenmiş kobe nin şu an ligdeki en iyi oyuncu olduğunu daha neyi tartışıyonuz anlamış değilim
    şimdi 2-3 şahıs çıkar wade kimmiş derse buna gülerim işte
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.