Şimdi Ara

Koç Holding, KoçGPT yapay zekasını devreye aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Koç Holding, KoçGPT yapay zekasını devreye aldı
    Koç Holding, 2016 yılından bu yana devam eden Dijital Dönüşüm Programı kapsamında son dönemin öncül teknolojisi olan üretken yapay zeka alanına KoçGPT ile giriş yaptı. Yapılan açıklamaya göre Koç Topluluğu çalışanları, üretken yapay zeka (Generative-AI) teknolojisini, KoçGPT uygulaması ile iş süreçlerinde kullanmaya başladı.



    Koç Holding, KoçGPT yapay zekasını kullanmaya başladı



    Koç Topluluğu çalışanları, KoçGPT ile e-posta ve toplantı yönetimi, metin düzenleme, kurumsal terimler, dil çeviri gibi modülleriyle ofis çözümlerine ulaşırken aynı zamanda etik ilkeler ve uyum politikaları alanındaki sorulara da hızlıca yanıt alabiliyor. KoçGPT’nin güvenlik, hız, kapasite ve özellikle veri analizi performansıyla kurumsal ihtiyaçlara yönelik özelleştirme imkanları sunduğu belirtildi. Yapılan açıklamaya göre KoçGPT, Koç Topluluğu bünyesindeki farklı sektörlere, kurumsal bir yapıda tek GPT modeli üzerinden hizmet vermesi açısından dünyadaki benzer uygulamalar arasında farklılaşıyor.



    Koç Holding, KoçGPT yapay zekasını devreye aldı
    2022 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen ChatGPT lansmanından sonra bu teknolojinin potansiyelini keşfetmek ve Topluluk içinde nasıl kullanılabileceğini değerlendirmek üzere yoğun bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Koç Holding Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Alphan Kimyonok, KoçGPT’nin hayata geçiş sürecini şöyle anlattı: “Özellikle veri paylaşımının gerçekleştiği ve bu verilerle modellerin eğitildiği bir ortamda, kurumsal senaryoların belirlenmesi zorlu bir süreçti. Bu nedenle, hangi senaryoların açık veriler üzerinden çalışabileceğini belirlemek üzere katılımcı bir yaklaşımla ilerledik. ‘Boost Your Business Ideathon’ etkinliğiyle Koç Topluluğu’nda farklı şirketlerde görev alan çalışma arkadaşlarımızdan operasyonel anlamda farklılaşan kullanım senaryoları topladık. 600’den fazla fikri gruplandırıp öne çıkanları projelendirme sürecine girdik.”



    OpenAI GPT-4 Turbo üzerinde inşa edildi



    Kimyonok, KoçGPT uygulamasının amacının üretken yapay zekâ teknolojisini çalışanlara ulaştırmak olduğunu, bunu yaparken de veri güvenliğini ve gizliliğini ön planda tuttuklarını dile getirdi. Kimyonok, “Geniş kapsamlı bir program olarak kurguladığımız KoçGPT’ye çalışma arkadaşlarımız kendi ekranları üzerinden kolayca erişebiliyor, eğitimlerle bu yenilikçi teknolojiden iş süreçlerinde en üst düzeyde faydalanabiliyor” şeklinde konuştu.



    Ayrıca Bkz.Amazon’dan yapay zeka şirketi Anthropic’e 2.75 milyar dolarlık ek yatırım kararı



    Bununla birlikte KoçGPT, özgün bir yapay zeka algoritması değil. Yapılan açıklamaya göre KoçGPT uygulamasının, Microsoft Azure OpenAI servisi ile entegre edilen GPT-4 Turbo alt yapısıyla destekleniyor. Kimyonok ayrıca, KoçGPT programının devamlılığını sağlamak ve özel çözümler üretebilmek adına KoçDigital bünyesinde ‘GenAI Mükemmeliyet Merkezi’ni kurduklarını aktardı.




    Kaynak:https://www.koc.com.tr/medya-merkezi/haberler/2024/koc-calisanlarinin-dijital-is-arkadasi-kocgpt







  • Aynen dostum milyarlarca dolarlık şirket gidip 20$'lık gpt aboneliği satın aldı ama o kadar da salaklar gelip koçgpt diye bize tutturmaya çalışıyorlar. Her şeye yorum yapmak zorunda değilsiniz ya. Bir konu hakkında bir şey bilmiyorsanız çekilin kenara biraz bir şeyler öğrenin. Ah şu sosyal medya. Bitirdi bizi ya. Herkesin her şey hakkında fikri var.
  • Bence mantıklı bir tercih yapmışlar. Zaten trilyon dolarlık bir holding, ya da spesifik olarak yapay zeka teknolojileri odaklı bir kurum değilseniz sıfırdan LLM eğitimi işine girmek çok riskli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gidip parasiyla gpt aboneliği satin aldik demiyorlar da... Insan bunu bulten olarak yayınlamaya utanir. Az biraz butcesi olan her şirketin satin alip kullandığı bir şey zaten.

  • gidi G kullanıcısına yanıt
    GPT statik bir şey değil, kendi istediğin şekilde yapay zekayı eğitmen mümkün. Burada da muhtemelen Koç Grubu GPT'yi kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirmiş. Bu zaman alan bir süreç.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gidi G kullanıcısına yanıt
    Aynen dostum milyarlarca dolarlık şirket gidip 20$'lık gpt aboneliği satın aldı ama o kadar da salaklar gelip koçgpt diye bize tutturmaya çalışıyorlar. Her şeye yorum yapmak zorunda değilsiniz ya. Bir konu hakkında bir şey bilmiyorsanız çekilin kenara biraz bir şeyler öğrenin. Ah şu sosyal medya. Bitirdi bizi ya. Herkesin her şey hakkında fikri var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sayz kullanıcısına yanıt

    Tam olarak söyledigin gibi kocgpt diye yutturmaya calisiyorlar ve senin gibi uyanik gecinenler de buna inaniyor. Yaptıkları sey hazir hizmet alimindan baska bi sey degil, kendilerinin kattiklari her hangi deger gelistirme yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayz kullanıcısına yanıt

    Hocam Koç grubu bilişim alanında ne yazık ki oldukça vizyonsuz ve başarısız bir şirket. Gerçi bu sırf Koç'a özgü bir problem değil ama Koç gibi Cumhuriyetle yaşıt, devlet eliyle Cumhuriyet'in kapitalizmde, serbest piyasada yüksek potansiyelli devleri olsun diye desteklenen ve her dönem bu desteği Türkiye şartları çerçevesinde kanıtlayıp, hakkını verebilen bir şirket olsada girişimcilik ve startup çerçevesinde başarılı misyonu yok gibi bir şey.


    Gerçi bu dünya çapında bu tarz büyük dev şirketlerin ortak ürkeklik veya hor gördükleri spesifik iş kollarına yatırım yapmaya tenezzül etmeme vizyonsuzluğu genel bir sorun ama Koç bu konuda başarılı şirketlere yatırım yapma, satın alma maliyetini bile fizibil görmeyen bir şirket. Büyük ihtimal yönetim ve denetim işleri için zaten az çalışan üst düzey beyaz yaka yönetim kadrolarına asistanlık ve mühendislere iş sürecinde klişe tekrar gerektiren işlerde zaman tasarrufu kazandırmak için ellerindeki yazılımcı kadrosu ile dışardan da ücreti dahilinde geliştirme ve eğitim hizmeti almışlardır.





  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen öyledir zaten hocam. Her ne kadar ticari olarak yönetimini beğensem de bilişim alanında rezelet olduklarına katılıyorum. Benim lafım burada bunun sanki chat gpt aboneliği satın alınmış gibi lanse edenlere. Kendini fırıldak zekalı, hiçbir şey gözünden kaçmaz zanneden ama aksine hiçbir şeye bilgisi, görüsü yetmeyen çocuklar bunlar. Ne geliştirilen şeyi gördü, ne kodu gördü tek kaynağı mabadı. Ve bunu da tüm bu olayın arkasındaki beyinmiş gibi yazıyorlar. Hayır kendim gpt-4 ile yazılım geliştirmiş olmasam bu cahilliğe ses çıkarmayacağım ama hayatında daha printf("hello, world") bile yazmamış adamların böyle üstten üstten konuşmalarına birisinin dur demesi gerekiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.