Şimdi Ara

Kocaeli Üniversitesi Donanımhaber Öğrenci Topluluğu (411. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.266
Cevap
75
Favori
338.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • allah belasını versin nerden yazdıysak daha sitesi bile düzgün çalışmıyor kampüs desen dağ başında daha okumadan kafayı yedirecek galiba.
  • edit: gerek kalmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trise -- 4 Eylül 2018; 13:55:54 >
  • E-devlet üzerinden kayıt olduktan sonra öğrenci numarası gelmedi, sitedeki sorguda da bilgileri girince simge dönüyor ama ne bir hata veriyor, ne de sonuç çıkıyor. Telefonları kaç kere aradım ya meşgul ya açan yok. Ben bu öğrenci numaramı nereden öğreneceğim?
  • Ders kaydı yapamıyorum hiçbir şekilde ne yapmalıyım? Seçtiğiniz derslerde kotası dolanlar bulunmaktadır. Lütfen derslerinizi tekrar kontrol ediniz yazıyor ama kotası dolu olan ders yok, zaten çoğu alttan olan dersler ne yapmalıyım?
  • Ders kaydı yapamıyorum hiçbir şekilde ne yapmalıyım? Seçtiğiniz derslerde kotası dolanlar bulunmaktadır. Lütfen derslerinizi tekrar kontrol ediniz yazıyor ama kotası dolu olan ders yok, zaten çoğu alttan olan dersler ne yapmalıyım?
  • Ekle-çıkar haftasında danışmanın ile birlikte halledebilirsin.
  • Siteden daha çok çekeceğiniz var onu baştan söyleyim. Her ders seçim dönemi site patlar isteyen istediği dersi değil de sona ne kaldıysa girer onu seçer.Bitireli 2 seneyi geçti iyiki bitmişte kurtulmuşum çalışma hayatı çok daha verimli.Son 2 sene okula çok uğramadım bile notları al veya internetten otur çalış daha verimli olur. Hocalardan çok bir beklentiniz olmasın. Asistanların çoğu maalesef burnu havada sizi ezmeye dalga geçmeye çalışıyor.Çok iyi olan da çıkıyor tabi tek tük. Yine de ters gitmemenizi öneririm. Umuttepe dağ başıdır evet ama yine de güzeldir kampüste güzeldi bence. Fakülteyi ve hocaları çok sevmezdim ben sadece. Bu söylediklerim bilgisayar mühendisliği içindir diğer fakülte ve bölümler hakkında bir bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözümün önünde arkadaşım ziraat mobiline girdi, 2 tane tıkladı ve harcını yatırıp sigarasını yaktı.

    Bu gün son günüm, okul dağ başında ben dağın başındayım, ev işlerini ite kaka yeni hallettik, şimdi kalk harç yatırmaya git amele gibi. Okuldaki iş bankasında 100 kişi sıra vermişler ve bir kişi ortalama 3-4 dakika gişeyi işgal ediyormuş.

    Merkeze ineceğim mecburi. Ders zaten seçemedik. Danışmanıma attığım mesajlar "biraz daha sabır biraz daha sabır" diye yanıt buluyor.

    Senin gibi okulu seçenin de seçtirenin de !
  • Mezun olmak için gereken 240 akt sayılırken alttan aldığım ders de geçerli oluyor mu? Yani 2.sene bir daha aldığım ders, 2.kez sayılıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varsayılım ki 7. dönemde 2 tane koşullu dersimiz kaldı geri kalan hepsini verdik. Ama yarıyıl ortalamamız 2 nin altında. 8. dönemde de aynı şekilde 2 tane koşullu dersimiz kaldı geri kalan hepsini verdik. Bu yarıyıl ortalamamız da 2 nin altında. Ve genel not ortalamamız 2 nin üzerinde. Şimdi bu geriye kalan 4 koşullu ders için genel ortalamaya mı bakılır yoksa 8. yarıyıl ortalamasına mı bakılır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F31FE8CB4

    Varsayılım ki 7. dönemde 2 tane koşullu dersimiz kaldı geri kalan hepsini verdik. Ama yarıyıl ortalamamız 2 nin altında. 8. dönemde de aynı şekilde 2 tane koşullu dersimiz kaldı geri kalan hepsini verdik. Bu yarıyıl ortalamamız da 2 nin altında. Ve genel not ortalamamız 2 nin üzerinde. Şimdi bu geriye kalan 4 koşullu ders için genel ortalamaya mı bakılır yoksa 8. yarıyıl ortalamasına mı bakılır ?
    8.yarıyıla bakılır.Yani bahsettiğiniz senaryoda 4 derste kalmış olur.

    Kural çok basit 2 dönem üst üste ikinin altı gelirse ortalama o koşullu dersler kalır.

    7. dönem ikinin üstünde 8.dönem ikinin altındaysa işte o zaman genel ortalamaya bakılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RavenoLL -- 22 Kasım 2018; 5:55:26 >
  • İşletme bölümünde derslere devam zorunlu mu?
  • 2012 Bilgisayar mühendisliği 2. öğretim kazandım ve 2015 te bırakıp Çevre Mühendisliği 2. Öğretime geçtim Kocaeli'de.

    Sizlere garip gelebilir benim durumum, Koü'de bilgisayar okuyanlar anlar sadece, bıraktığımda çoğu arkadaşımda destek vermişti ayrıca. Şuan Sakarya'ya yatay geçiş yapmış olanlarda var çünkü aralarında.

    Toplamda 6. senem fakat bomboş geçirmedim üniversite hayatımı kendi bölümüm dışında İletişim fakültesinde ve Felsefe bölümünde derslere gittiğim çok oldu. Felsefe bölümünde Bora hoca, Sevinç hoca ve Yavuz hoca ile samimiyetim vardır. Okul dışında da görüşürüz. Zaten saydığım bu 3 isim Avrupa'daki akademik camia tarafından tanınır. Felsefe Logos dergisi Koü'de çıkan bir dergidir. Araştırırsanız Felsefe Logos dergisini bölümün çok değerli olduğunun bilincine varırsınız. Bora hoca ise kampfplatz Dergi ve çevresindendir. Onun dışında da çok değerli hocalar vardır felsefe bölümünde fakat samimiyetim olmadığımdan yazmadım.

    İletişim'de RTS okuyan arkadaşlar varsa eğer İren hoca, Özgür Velioğlu ve Mehmet Arslantepe ile mutlaka ama mutlaka iletişim kursunlar boş insanlar değildirler. Günümüzde öğrencileri çok şikayetçi olabiliyorlar RTS hocalarında fakat onlara şu tavsiyeyi veriyim kısaca.

    Arkadaşlar hocalar gerçekten çok donanımlı ve bilgili fakat sizlerin soru sorup derse katkılarda bulunmanız gerekli yoksa hoca basit düzeyde anlatır ve geçer. Israrcı olun ve ayrıca çabalayın hocanız bunu farkettiğinde gerçekten bölümün boş olmadığını anlayacaksınız. Soru sormaktan asla çekinmeyin. Aynı durum felsefe bölümündede gerçerli.


    Not: Beni topluluğa alabilirsiniz.




  • OlanzapineDreams kullanıcısına yanıt
    Hocam neden Bilgisayarı bırakdınız özel degilse?
  • Hocam öğrencinin hakkını yiyen çok fazla hoca vardı tek mağdur ben değildim ve bölümden son derece soğudum sayelerinde. Pro lab, yaz lab vesaire derslerinin duymuşsundur.İçerik ve puanlama yönünde, o yüzden önermem.
  • OlanzapineDreams kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl felsefe ve rts dersleri aldınız? Hocalarsan rica ederek derslere mi giridniz nasıl oluyor? Bende koüde okuyorum da??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam önceden merakım vardı bir nevi hobi gibi ama sonradan ciddi bir uğraşa dönüştü. Hocalarla tanıştıktan sonra ise şunu farkettim. Okuduğum mühendislikteki akademisyen çevresiyle cidden çok farklı bir bakış açıları var. Misal ilk başlarda Felsefe bölümünde Doçent Sevinç Hoca ile tanıştım, rastlantı sonucu, izmit'te bir kafede otururken. Kendisinden okumalar istedim, danıştım kendimi nasıl geliştirebilirim diyerek. Sonrasında ise o okumalarla ilgili çarşıda üniversiteden bağımsız bölüm öğrencileriyle atölyeler yaptığını öğrendim. Başlarda seviyem yetmedi tabiki. Zorlandım, mühendislik derslerini aksatmaya başladım. Sonrasında Felsefe bölümünden Bora hoca ve Yavuz Hoca ile tanıştım. Felsefe bölümünde okuyan öğrencilerin bazıları şikayet eder Bora hoca'dan ve Yavuz hocadan fakat 3. Sınıfta Bora hoca ile tanıştıklarında derslerde, ben 3 yıl boyunca hiç birşey öğrenmemişim diyen çok duydum. İstekli ve tutkulu olman gerekiyor sakın çekinme hocaları rahatsız ederim. Benimle mi uğraşacaklar vesaire diye. Aksine öğrencilerden bir çaba ve istek bekliyorlar. Senin hocayı zorlamanı bekliyorlar. Emin ol felsefe bölümündeki hocalar beklediğinden daha fazla ilgi gösterirler sana. Arada meşgul oldukları olur fakat emin ol seni geçiştirmekten değil sorumluluk ve yoğunluktan.


    RTS de ise İren Dicle Deveci hoca var direk odasına git ve derslerinizi merak ediyorum girebilir miyim? dedikten sonra seni zaten son derece sıcak karşılayacaktır İren Hoca. Birde Özgür Velioğlu hoca var kendisi de her türlü kaynak okuma yada ders konusunda yardımını gösterir. İlgili ve merak eden öğrencilere çok değer veriyorlar. Sosyal yönü gelişkin bölümlerde, her akademisyen bir olmasa dahi mühendislikteki akademisyen profiliyle aralarında uçurum var.

    Sinema ile ilgiliysen hocam İzmit merkez'de daha yeni yeni oluşan Kartopu Sinema Girişimimiz var.
    4 Ocak Cuma günü akşam film gösterimi ve üzerine film analizi ile ilgili bir araya geleceğiz. Meraklıysan beklerim mutlaka. Neden meraklıysan diyorum çünkü başlarda benimde hiç birikimim yoktu merağım sayesinde yeni dünyalar keşfettim ve geliştirdim kendimi. İren hoca ve Özgür hoca sinema girişimimizin ileriki dönemlerinde destekleyeceklerini belirttiler. Şuan emekliyoruz. Şubat Sonrasında ise adımlar atmaya başlayacağız. Ayrıca oluşumda ben dahil çok aşırı yüksek birikimi olan insanlar değiliz.

    Gösterilecek film :Kar (2017)




  • Alttan aldığın dersi koşulluya bırakabiliyormusun bırakılıyorsada geçen dönemin ortalamasına mı bakıyor yoksa aldığın dönememi???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ders ilanlarına nereden bakıyoruz bölüm sayfası hariç başka yerde açıkladıkları oluyor mu?
    bir de ders seçimi kaçta başlıyor, makine mühendisliğinde okuyorum.
    bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim.
  • Kentkartımı kaybettim, yenisini tam olarak nereden alabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.