Şimdi Ara

KOLİT, % 99 psikolojik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
10.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar, zamanımızın amansız illetlerinden biri olan kolit ile ilgili deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum belki bu hastalıktan muzdarip olanlara faydası olur.

    Öncelikle kolit bir bağırsak hastalığı ve pek çok çeşidi mevcut. Ben senelerce bazen 7-8 saate varan korkunç ağrılarla seyreden nöbetler yaşadım ta ki 1 ay öncesine kadar.

    Tuvalete seyrek çıkma, tuvaletin bitmeme hissi, dışkı ile birlikte gelen mukuslu ( sümüksü ) sıvı ve kokunç ağrılar bu hastalığın belirtileri. Tek teşhis yöntemi ise Kolonoskopi denen bağırsakların makattan giren bir kamera vasıtasıyla incelenmesi yöntemi.

    Senelerce kolonoskopi korkusundan doktora gitmedim ama bir ay önce artık dayanamaz hale gelince pes ettim ve uygulama sonrasında görüldü ki ne kolit, ne polip ne de başka bir bağırsak hastalığım var. Hayat şartları vs beyin ile bağırsak arasındaki dengeyi bozuyor ve NON SPESİFİK KOLİT adı verilen iltihapsız kolit hastası oluyorsunuz, sizin iltahap zannettiğiniz sümüksü sıvı ise aslında dışkılamayı kolaylaştırmak için bağırsak tarafından üretiliyor. Doktor kolonoskopi yaptıktan ve bana hiçbirşeyin yok dedikten sonra ne oldu biliyormusunuz? Sanki daha önce hiç o acıları yaşamamışım gibi herşey bir anda bitti.

    Arkadaşlar bu illeti çeken bilir o yüzden aranızda yaşayan varsa lütfen vakit geçirmeden bir gastroentroloğa gitsin ve kolonoskopi yaptırsın.
    UNUTMAYIN: Eğer gerçek kolitiniz varsa bu hastalık kolon kanserine kadar giden ve hayatı zehir eden berbat bir hastalıktır.

    Eğer buraya yazmaya çekinen olursa pm den bana ulaşsın elimden geldiğince yardımcı olurum.







  • Off, aramaya kolonoskopi yazınca senin konuyu gördüm, ben de şimdi doktordan gedlim, devlet hastanesi, hasta gençmiş dışarda uyutarak yaptırın dedi doktor. Acaba nasıl birşey kolonoskopi, ek$isozlukteki yorumlar iğrenç, kolon kanserinden vefat etmiş bir amcam olmasa hiç düşünmeden yaptırmayacağım ama korkuyorum da şimdi, sen çok güzel yazmışsın, kolonoskopi yaptırın diye ama ya çok fena birşeyse.
  • merhaba babamın da böyle bir problemi var kolonoskopi yapıldı ve nonspesifik kolit çoktı ,kendisi 1 yıl önce hemoraidden ameliyat oldu sonra sürekli ishal,sümüksü ishal,ve de kanlı ishal oluyormuş babamın dediğine göre,bu hastalık bulaşıcı mı,ayrıca süre ikli yağsız yemekler yiyor portakal falan yemiyor yaramıyor diyor psikolojik bir şey mi acaba sonuçta kendini yağsız yemeye koşullandırdı,biyopsi yapıldı sonucu 19 şubatta alıcak siz ayrıntılı olarak beni bilgilendirirseniz sevinirim...
  • ben ülseratif kolitim kimisinde farklı seyrediyor 4 kere acil 1 hafta hastane ama çok şükür iyiyim sıkmayın canınızı sizin hayır bildiğinizde şer şer bildiğinizde hayır vardır benimkinde çok şükür hayır vardı 5 vakite başladım :) :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.