Şimdi Ara

Kollektor Vanaları Nasıl Ayarlanmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
26.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler arkadaşlar eca proteus plus kombi kullanıyorum bu sabah kalktıgımda basıncın 0.7 bara dustugunu gordum arastırmalar sonucu sıcak su çıkış kollektorun yanındaki kor tapadan kaçırdıgını fark ettım ulkemızın super ısçilikli ustaları bu kor tapayı sıkarlarken oring in yanını sıyırmışlar neyse teflon sarıp hallettim ardından vanaları açıp denemeyece başlıyacaktım ki aklıma donuş hattı kollektorunede kontrol etmek geldı onda kaçak yoktu ama muslukara baktıgımda 6 adet donus muslugu yarıya kadar kısılmıstı sımdı bunun boyle mı olması gerekıyor dusunuyorum mantıklı gıbıde sıcak su sırkılasyonu bıraz daha yavaşlatılmıs ama bı yonden de mantıksız gıbı sızlere sormak istedim.



  • black26 kullanıcısına yanıt
    hayır, tamamen yanlış kullanmışsıınz. suyun basıncı azaltılmış. bu faturada kabarıklık olarak size döner.

    her peteğin aynı oranda ısınması için reglaj ayarı yapılır(kombiye yakın petekler daha fazla kısılır) fakat her petek aynı oranda kısılmaz.

    hepsini tamamen açarak kullanın.
  • hocam ozaman reglaj olayının nasıl yapılacagını anlatırmısınız.
  • black26 kullanıcısına yanıt
    tum odalar istediginiz kadar isiniyorsa yapmaniza gerek yok.

    ama isteginizden fazla isiniyorsa o petege giden sicak su yada donen soguk su borusundaki vanayi birkac tur kisin.

    ama en iyi reglaj ayari peteklere termostatik vana takmakla olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam zaten ev kiralık 2 aydır oturuyorum bugun kacagı fark edınce zaten bakım yapmak aklıma geldi bi ilk girdiğim zaman oda termostatı takmıstım kombıye okadar ev kombı tesısatı zaten mobil sistem altdan girmiş altdan çıkmış tesisatçı bu sisteme termostatik vana takmak nekadar iş yapar bilemiyorum birde mobil sisteme reglaj yapmaya gerek yok herhalde az oncede kontrol ettım tum petekler gayet guzel ısınıyor kombı mutfakta oyuzden bı mutfak petegının vanasını kıstım gerısı full acık yardımın ıcın tesekkur ederım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black26

    hocam zaten ev kiralık 2 aydır oturuyorum bugun kacagı fark edınce zaten bakım yapmak aklıma geldi bi ilk girdiğim zaman oda termostatı takmıstım kombıye okadar ev kombı tesısatı zaten mobil sistem altdan girmiş altdan çıkmış tesisatçı bu sisteme termostatik vana takmak nekadar iş yapar bilemiyorum birde mobil sisteme reglaj yapmaya gerek yok herhalde az oncede kontrol ettım tum petekler gayet guzel ısınıyor kombı mutfakta oyuzden bı mutfak petegının vanasını kıstım gerısı full acık yardımın ıcın tesekkur ederım.

    aynn
  • termostatik vana tüm odalarda homojen ısı dağılımı sağlar. odaların gereksiz ısınmasını önler. ciddi oranda tasarruf sağlar. alttaki resim termostatik vana takılmayan ve termostatik vana takılan peteklerin durumunu gösteriyor. mobil sistemde dağılım biraz daha iyidir. en azından gereksiz ek yoktur.

     Kollektor Vanaları Nasıl Ayarlanmalı
  • black26 kullanıcısına yanıt
    Mobil sistemin en büyük avantajı reglaja gerek kalmaması. Termostatik vana takmayı düşünüyorsanız metal uzatma çubuğu ile girişi üste alabilirsiniz.

     Kollektor Vanaları Nasıl Ayarlanmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Mobil sistemin en büyük avantajı reglaja gerek kalmaması. Termostatik vana takmayı düşünüyorsanız metal uzatma çubuğu ile girişi üste alabilirsiniz.

     Kollektor Vanaları Nasıl Ayarlanmalı

    Eyw hocam valla açıçası ev kiralık oldugu için içimden hiç gelmiyor sizlere şöyle sorayım ben bu sisteme termostatik vana taksam bana faturada nekadar fark ettirir zaten oda termostatı kullanıyorum ekstradan nekadar tasarruf sağlarımEyw hocam valla açıçası ev kiralık oldugu için içimden hiç gelmiyor sizlere şöyle sorayım ben bu sisteme termostatik vana taksam bana faturada nekadar fark ettirir zaten oda termostatı kullanıyorum ekstradan nekadar tasarruf sağlarım




  • black26 kullanıcısına yanıt
    Oda termostatı varsa termostatik vanaları sadece çok ısınan odalara takmanız yeterlidir, tasarrufu %20'lere kadar çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.