Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
16.255
Cevap
313
Favori
1.446.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • usta merhaba;

    bizde ocean marka kombi var 10 seneyi geçiyor kullanmaya başlayalı şuana kadar bi sıkıntısı olmadan çalışıyordu fakat bu aralar geçtim petekleri duş almak için bile su ısınmıyor. sıcak suyu açıyorum ateşleme yapıyor fakat 1 dakika bile sürmeden ateşleme duruyor. haliyle 1 dakika sıcak su akıyor 5 dk soğuk su ve bunu sürekli tekrarlıyor... yeni kombi almak istemiyorum bu aralar nasıl bi çözüm önerirsin? saygılar..kolay gelsin..
  • PARCA TOPLAM MALİYETİ 170 İ GECMEZ İŞCİLİKTE USTANIN İNSASFINA KALMIS :)
  • Hocam servise gidin demişsiniz de yazdığım gibi servisi arayınca da bu normal diyorlar. Nasıl olacak şimdi? Teknik olarak bir kombi su debisi düştüğünde sıcaklık yükselse de bir yerden sonra ateşlemeyi kesmesi gerekir. Ver ateşi sonuna kadar kaynat diye gitmesi üründe bir sorun olduğunu gösteriyor bana. Önceki Demirdöküm kombimizde böyle bir sorun da yoktu ayrıca.

    Servisi tekrar çağırıp tartışayım, zorla getireyim mi dersiniz? Peki sizce bunun sorunu neden kaynaklanır? Düzeltilebilir mi yoksa bu modellerde tasarımsal bir yanlışlık mı var? Eğer limitasyon ayarı ile düzelebiliyorsa ben de servise derim ki böyle böyle yapılması gerekliymiş. En azından bilgisiz görüp kafalarından sallayamazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: borsert

    quote:

    Orijinalden alıntı: aliance21

    quote:

    Orijinalden alıntı: borsert

    Sıcak su 38 dereceye ayarlanıyor banyo suyu açılıyor, ancak sıcaklık her 3-4 saniyede bir artarak 75 dereceye ulaşıyor alev sönüyor bikaç saniye sonra 60 derecede tekrar ateşleme oluyor bu seferde sıcaklık 1er derece düşüyor taa 32 dereceye kadar sonra gene yükselmeye başlıyor. Banyo tam bir eziyete dönüyor. Servis geliyor abi suyun debisinden deyip defolup gidiyor. Katil olmadan önce son yapmam gereken nedir bilemiyorum. Kombi Beko BK 20 HK LCD.


    paramaetre ayarları olması lazım bence dostum onu degiştirince kombin set sıcaklıgı +7 derecede kapanır ve -6 derecede tekrar çalışır.yani 50 ye ayarladıysan 57 de kapanıp 44 de tekrar yanar

    Çıldırmak üzereyim;
    Bir başka servis geldi gaz ayarı yapıyorum dedi yaptı. Kombi şimdi 75 dereceye çıkmıyor ama bence tahminim kapasiteyi düşürdü. Ama 32derecelere düşmesi değişmedi. Yok efendim suyu kısacakmışız. Debiyi ölçtük 2 litreyi 16 sn de dolduruyor yani 8lt/dak. gelen su 15 derece abi 38 dereceye çıkmak için suyu kısıyor. Adamlar tın tın anlatamıyorum yok benim su tesisatı 3 çeyrekmiş 1/2 parmaktan 3 çeyreğe geçiyormuş sonra gene 1/2 parmağa sorun oluyormuş. Ve bu marka ARÇELİK arkadaşlar olacak iş değil.

    Bir sorum olacak normalde kombi kullanım amacıyla ayarlanan sıcaklık değerinden ne kadar sapar. Debi normal değerler içindeyken?

    Falke FX 24 Fİ modeli kombimizde sizin sorununuza çok benzer bir sorun yaşıyoruz. Anlaşılan bazı üreticiler ürünlerindeki tasarım hatasını, işlevsel kusuru normal bir durummuş gibi lanse etmeye çalışıyorlar.




  • Büyük ihtimal tesisatta kaçak var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuk20

    Hocam servise gidin demişsiniz de yazdığım gibi servisi arayınca da bu normal diyorlar. Nasıl olacak şimdi? Teknik olarak bir kombi su debisi düştüğünde sıcaklık yükselse de bir yerden sonra ateşlemeyi kesmesi gerekir. Ver ateşi sonuna kadar kaynat diye gitmesi üründe bir sorun olduğunu gösteriyor bana. Önceki Demirdöküm kombimizde böyle bir sorun da yoktu ayrıca.

    Servisi tekrar çağırıp tartışayım, zorla getireyim mi dersiniz? Peki sizce bunun sorunu neden kaynaklanır? Düzeltilebilir mi yoksa bu modellerde tasarımsal bir yanlışlık mı var? Eğer limitasyon ayarı ile düzelebiliyorsa ben de servise derim ki böyle böyle yapılması gerekliymiş. En azından bilgisiz görüp kafalarından sallayamazlar.

    merkezi ara
  • Kombi yaz modundayken sıcak su kullanımında basınç hafif oynama yapıyor sonra sıcak su kapatıldığında biraz ivmeyle hareket ediyor basınç 1 mm kadar yükseliyor sonra sogudugunda tekrar düşüşe geçiyor sizce neden olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tankınızın havası bitmiş veya arızalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    Tankınızın havası bitmiş veya arızalı

    Genleşme tankından mı bahsediyorsunuz ? Birde bir zaman tesisat kaçağından dolayı basınç sıfıra inmiş ve onarımdan sonra Reset atılmış onarım yapılmıştı bir kerede doldurma musluğu acik kalıp ventilden su vermişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kombide ntc sensörleri değiştirmek için peteklerdeki suyu boşaltmak gerekiyormu yoksa nasıl değiştireceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erendiz

    arkadaşlar merhaba. baymak ocean luna 20 fi kombim. kalorifer yanmasında bir sıkıntı yok ama musluktan sıcak su vermiyor. ntc sensörün ikisinide değiştirdim. diyafram'a da baktım ondada bir sıkıntı yok. kombiyi söktüm şu soğuk ankara gününde öylece bekliyorum :) başka sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler...

    hocam ntc sensörlerini nasıl değiştirdin su boşaltma veya başka ne yapmak lazım benim baymakta aynı arıza var sıcak su akmıyor kendim değiştirmek istiyorum.
  • slm ustalar Doğsan Dua plus ctfs 24 kombim var kombi sıcaksu konumunda musluklar kapalı oldugu halde çalışıyor bir süre sonra arızaya geçiyor arıza koduna bakıyorum Kazan sıcaklığı çok yüksek (çözümü için pompanın ve ısı eşanşörünün düzgün çalışmasını sağlayın yazıyor) Bu sorunu düzeltmek için ne yapabilirim yardımlarınızdan ötürü tşk ederim.
  • Merhaba, 80 tl fatura geldi bu ay. 1-2 gün ya yakmışımdır ya da yakmamışımdır. Sonra bir gün eve girerken baktım ki sayaç olduğu yerde yavaş yavaş dönüyor. Kalorifer falan açık değil. Kombi konumu sadece çeşmelerden akacak suyu ısıtmak için. Evde iki vana var dogalgaz için. İkisini de kapattım geçti. Sadece kombinin doğalgaz vanasını açtım sayaç hala sabitti. Sonra kombiyi yaktım çeşme ayarına getirdim ama sayaca baktığımda sayaç dönüyordu. Pilot alevi sürekli yanıyor acaba bundan dolayı mı sayaç dönüyor? Ama bu pilot alevinin bana maliyeti aylık 50-60 lira mı olacak? :) Nedir işin aslı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blgt_34

    slm ustalar Doğsan Dua plus ctfs 24 kombim var kombi sıcaksu konumunda musluklar kapalı oldugu halde çalışıyor bir süre sonra arızaya geçiyor arıza koduna bakıyorum Kazan sıcaklığı çok yüksek (çözümü için pompanın ve ısı eşanşörünün düzgün çalışmasını sağlayın yazıyor) Bu sorunu düzeltmek için ne yapabilirim yardımlarınızdan ötürü tşk ederim.

    sıcak su turubunun içindeki mıknatıs takılı kalmış
    .demır blok değişecek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstadlar paylaşımlarınızla çok şey öğreniyoruz teşekkurler. ben yeni evime yoğuşmalı kombi taktırcam kısmet olursa :) ustam hangi marka yoğuşmalı kombi en az hata verir en az arızalanma yapar. yani beni en az hangisi servisle muhatap eder. marka model ismi verir bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim :)
  • vaillant 20 000 cal yoğuşmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onzy

    üstadlar paylaşımlarınızla çok şey öğreniyoruz teşekkurler. ben yeni evime yoğuşmalı kombi taktırcam kısmet olursa :) ustam hangi marka yoğuşmalı kombi en az hata verir en az arızalanma yapar. yani beni en az hangisi servisle muhatap eder. marka model ismi verir bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim :)

    üstadlar kimse yok mu yardımlarınızı bekliyorum lütfen yardımcı olun...
  • burası öneri bölümü değilll
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    burası öneri bölümü değilll
    ustam öneri yeri değil ama senin gibi bir usta hangi yoğuşmalı kombinin arıza yapmayacağını yada az arıza yaptığını herkesden daha iyi bileceği için öneri istiyorum. yanlış mı düşünüyorum!!!
  • Arkadaşlar benim Demirdöküm Kalisto kombi ile ilgili bir sorum olacak.
    Kombi sıcak su konumunu en düşük seviyeye yani birinci kademeye alıyoruz. Suyun sıcaklığı belirli bir zaman sonra yükselmeye başlıyor. Bir müddet sonra el değmeyecek kadar sıcak oluyor. Bir arkadaşımda da aynı kombiden var. Aynı durumun kendilerinde de olduğunu söylüyorlar.
    Birinci kademede suyun çok sıcak olması ve sıcaklığın artarak devam etmesi bu kombilerin bir özelliğimidir. Yoksa bir arıza olduğunu mu gösterir.
  • 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.