Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (807. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.261
Cevap
313
Favori
1.447.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 805806807808809
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • emrahakt E kullanıcısına yanıt

    sorun neyden kaynaklanıyordur ustam

  • hakançelik H kullanıcısına yanıt

    bu arızadan anlayan bir arkadaş yok mu kime söylesem olur mu öyle şey diyiyorlar

  • hakançelik H kullanıcısına yanıt

    Akış türbini


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahakt E kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim usta akşam gelecek akış türbini olduğu söyleyeyim

  • emrahakt E kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim usta akşam gelecek akış türbini olduğu söyleyeyim

    hocam sorun kullanım suyu ve peteklerde ikisi de akşamları çalışmıyor gündüzleri sorun yok

    akış türbini sadece musluk suyu için değil mi

  • Kendi sorunumu söylüyorum sizinkini incelemek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • petek ışığı yanıp sönüyor , komni kapatıp açıyorum 2 3 saat sonra tekrar yanıp sönüyor , petekler normal ısıtıyor su basınç göstergesi 2,5 normal


    sorun ne olabilir bilen var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arızanın sebebi olur olmaz bilmiyorum ancak 2.5 basınç biraz yüksek, normali 1.5 olmalıdır ...

  • 2.5 normal değil,önce 1.5 a düşürün tekrar deneyin. Çoğu kombi 2.5 da stop ediyor çünkü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    Demirdöküm HK 323 FE kombi için destek olabilecek biri var mıdır? Hava akış arıza ışığı yanıyor. Kapak altı contalar değişmişti daha önce aynı hatayı verdiği için şu an onlar sağlam. Baca da sorun yok. Sorun ne olabilir @kombiustası destek olabilir misiniz?
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi traducteur -- 9 Aralık 2023; 17:8:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Joannes ciprea markalı kombi kullanıyorum. Sarı ışık yanıp sönüyor. Sadece 1 petek yanıyor diğer peteklere sıcak su gitmiyor. Brülör açik hatasıymis hata koduna baktım. bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba demirdöküm kalisto kombimde geçen sene arızalanma oldu ekran ışığı yanıyor fan çalışıyor ekranda karışık yazılar çıkıyor ama ısıtmıyordu. cc arızası anakart değişecek dediler maddi sebepler ve üstüne yaz ayları yaklaştığından yaptımamıştım.


    Şimdi kart alıp kendim değiştirdim. İlk açılışta cc yazıp su sıcaklığını gösteriyor. Sonra öalışmaya başlıyor bar değeri yükseliyor sonra f7 hatası veriyor. Birşey olmasın diye korkup kapattım şimdi ama sizce sorun nedir. ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali-candan -- 16 Aralık 2023; 13:37:42 >
  • Arkadaşlar Bosch Classic Plus Kombi bu gece itibariyle C6 hatası vermeye başladı. İnternetten araştırdığımda fan motoru, prosestat veyahut anakart kaynaklı olabileceğini gördüm. Deprem bölgesindeyim bu yüzden tamirci bulmak dert, ne yapabilirim? Arızanın öncelikli kaynağını nasıl bulabilirim? Fandaysa vs. seçeneklerim nelerdir? Prosestatta ise satın alıp kendim girişebilir miyim? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

  • Baymak ECO 24 FI Kombim mevcut fakat hergün fix olmak üzere 3den fazla olmak üzere E-10 hatası alıyorum ve su basıyorum bazı durumlardada basınç artışıyla otomatik su damlatması yapıyor. Emniyet Ventili değişti servis tarafından 3 ay boyunca E-10 hatası alabilirsiniz (garip geldi) devamlılık artarsa tesisatınızı kontrol etmelisiniz dedi ne yapmalıyım?

  • darkmek06 D kullanıcısına yanıt

    tesisatta kaçak olabilir. extra olarak genleşmeye bakılmalı. 3 ay e10 hatası mı olur.

  • Kiracı olduğum dairede Baymak Baxi Main 24 Fi var. Evi bir türlü ısıtamıyorum. Kombiyi en yüksek sıcaklığa da alsam su ısınma ışığı yanıyor, kombiden çıkan su el yakar sıcaklığa ulaşıyor. Peteklerin su giriş kısmında sıcak suyu görüyorum. Ama bi süre sonra kombiden çıkan su tekrardan oda sıcaklığında bi suya dönüşüyor. Petekler soğuyor haliyle.


    Kombiyi tamire gelen ustanın söylediği "bu cihazlar eski, yeni kombilerde atıyorum 40 dereceye ayarladın 35 e düştüğünde suyu tekrar 40-45 arası bi yere ıstır ama bu cihazlarda en yükseğe de ayarlasan 20 küsürlere düşmeden tekrar ısıtma yapmıyor" dedi. Gerçekten böyle mi çalışıyor yoksa benim cihazın sıcak su ısı sensörlerinde bi sorun mu var?


    Cihaz ibre yeşil ile işaretli olduğu yerde çalışırken kırmızı ile işaretli alana çekiyorum tepki vermiyor. 1-2 dk başında bekliyorum su ısıtsın diye ısıtmıyor mesela. Ama musluğu açınca aniden 70-80 lere kadar ısıtıyor. O tarafta bi sorun yok.



     KOMBİ ARIZALARI BURAYA




  • Aynı kombi bende de var.o bahsettigin düğmeyi saat yönüne çevirerek sıcaklığı ayarliyirsun.benim bildiğim 3 dakikada bir ateşleme yapıp senin o aysrladigin değer kadar ısıtıp suyu pompalıyor.o ayar düğmesi bende şöyle ayarlı tüm ayarın 4 te biride duruyor ve 60 dereceye ulaştığında yanma duruyor yani 55 derece gibi.evim 3+1 125m 6 mt petekle çok güzel ısıtıyor 0.2 derece hassasiyetli derece ile çok tasarruflu kullanıyorum yalıtım iyi.yeni kombilerin hepsine taş çıkartır oturduğum eve ilk geldiğinde kombiyi gördükten sonra kombiler e bakmaya başladım 6 yıl oldu ne ariza verdi nede sorun yaşattı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MustafaMasa.10 M kullanıcısına yanıt

    "bu cihazlar eski, yeni kombilerde atıyorum 40 dereceye ayarladın 35 e düştüğünde suyu tekrar 40-45 arası bi yere ıstır ama bu cihazlarda en yükseğe de ayarlasan 20 küsürlere düşmeden tekrar ısıtma yapmıyor" KOMEDİ.


    ayarladın derece ne ise o derecenin 5 fazlasında durur(çevirdiğin düğmenin karşılık gelen derecesi ne ise), 30 saniye fan süpürmeye devam eder, fan durunca 2 dakika 30 saniye sonra tekrar ateşler. bu kombide ve kombilerin tamamına yakınında bu şekildedir.(özellikle eski baxi kombiler tam bu şekilde)

    başlangıç 30 derecedir, her 90 derece açı 16,6 derecedir. senin düğmenin konumuna göre yeşil yer yaklaşık 57-58 kırmızı yer 71-72 derece

    --Cihaz ibre yeşil ile işaretli olduğu yerde çalışırken kırmızı ile işaretli alana çekiyorum tepki vermiyor-- alev sönse ve su soğusa dahi zaman dolmazsa devreye girmez.(30 saniye artı 2.30 dakka=3 dakka)


    Sonuç; bi kombici bul, filitreyi temizlesin yada söküp atsın, gerek görürse birde gaz ayarı yapsın. önceki cahil kombiciyide kapıdan sokma.

    bu teşhisler öncelikli arızalar. 2-3 çeşit daha arıza olabilir ama sıcak su aşırı kaynar olup soğumuyor demediğine göre gaz ayarı fazla bozuk değil, sol boru sıcak dediğine göre düğme kırık değil(ayarını görüyor), bypass bu kombilerde fazla sıkıntı vermez, pompaları bazen sıkıntı yapıp zayıflar ama çokçokçok nadir olur





  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, çok teşekkür ederim. Mesela kombiyi kapatıp açıyorum ilk ateşleme sonrası çıkan su el yakacak seviyede oluyor. 3-4 dakika sonra sıcak su çıkışı sıcaklığı düşerken sağdaki kombiye gelen boru daha da soğuk oluyor. Dediğiniz gibi 3 dk sonra yeniden ateşleme falan yapmıyor. İlk seferinde kombiciyi “ısı sensörlerinde bi sorun var sanırım ilk ateşlemeyi yapıyor ama tekrar soğuyor” diye çağırdım bana çözüm olarak “ısı ayarı yaptım” dedi. Anladığım kadarıyla boşu boşuna para verdik.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sevgili arkadaşlar,

    Vailant turbo tec kombim var. En son bakımı yaptıralı oldu baya.

    Ateşledikten sonra araba motoru gibi sesler geliyor içeriden ve titreme var, sonra kesiliyor ara ara ateşlerken yine geliyor.

    İsteyene video da atabilirim.

    Herhangi bir hata kodu yok, ne yapmak gerekir, bir öneri veya referanslı bir bakım yapan usta bileniniz var mıdır?

    Gelip 7-8 dk da hiçbir şey yapmadan boşa paramızı alan servisleri istemiyorum açıkcası.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BahadirAykt -- 24 Aralık 2023; 20:1:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 805806807808809
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.