Şimdi Ara

kombi en ekonomik nasil calisir? oda termostai - termostatik vana (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Oda termostati kullanilarak kesinlikle ekonomi yapilmadigi kanaatindeyim. Hatta oda termostatinin yakit tuketimini arttirdigini dusunuyorum. Oda termostati kullaniminin tek artisi konfordur.

    Tesisatinizi en ekonomik kullanmanin yolu her petekte termostatik vana kullanimindan gecer.

    Bununla birlikte daha fazla ekonomi ve konfor icin, modulasyonlu oda termostati, dis hava sensoru ve buffer tanki da kullanilabilir.
  • Oda termostadi ile ekonomi yapılmadığı ni yazmissiniz sizi böyle düşündüren nedir.forumda hep oda termostadinin ekonomi ve konfor sağladığını okuduk.bu yönde denemelerinin mi oldu?merak ettim.paylasirsaniz bilgilenmis oluruz iyi geceler
  • Oncelikle yanlis anlasilmamasi icin, kastettigim tek basina oda termostati kullaniminin ekonomi yapmadigi. Termostatik vanalarla birlikte kullaniminin degil.



    Oda termostati kullanmadigimiz takdirde, kombimiz yalnizca ilk calistirildiginda oda sicakligindaki suyu istenilen sicakliga getirene kadar en yuksek devirde calisir ve suyun sicakligi istenilen sicakliga ulastiginda en dusuk devire yani eco moda gecer. Evin yalitimina ve kombinin modulasyon araligina gore surekli ekonomik modda calisir ve belkide hic dur kalk yapmaz.





    Oda termostati kullandigimiz takdirde, kombimiz ilk calistirildiginda oda sicakligindaki suyu istenilen sicakliga getirene kadar en yuksek devirde calisir. Suyun donus isisi artmaya baslayip kombinin en dusuk seviyede yani ekonomik modda calismaya basladiginda, belkide daha da once, oda isinir ve termostat kombiyi kapatir. Tekrar evin sicakligi dusene kadar peteklerin icerisindeki suyun isisi oda sicakligina duser ve kombi calismaya en yuksek devirde baslar ve eko moda gecmeden soner. Bu sekilde devam eder ve hic eko modda calisma firsati bulamaz. Kombi yuksek modda calisirken dusuk moda gore daha yuksek baca sicakligina ulasir. Yani daha fazla isi kaybi olur. Ayrica kombi her dur kalk yaptiginda alev almadan once bosa gaz atar, hemde her sondugunde yanma odasi temizlenirken yine kombinin icini sogutur ve isi kaybi olusur.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.