Şimdi Ara

KOMBİ İÇİN UPS (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
32.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konuyu hortlatma zamanı gelmiş..
    Geçenlerde Ankara'nın soğuğunda 12saat kadar elektriksiz kalıp evdede 2 küçük çocuk olunca bu konuya ihtiyaç duydum..
    Etrafta ki ürünler nedir ne değildir ne vardır kombi için kullanılabilecek ups diye arama yaparken buraya rastladım ve işime yaradı kafamda fikirler ürünler biraz belirdi..
    Ancak fiyat pek yüksekmiş, bir değerlendireceğim bu ürünleri ve getirisini götürüsünü..
  • naptın arkadaşım sen.. 10 sene önceki mevzuymuş vay be..

    UPS takmak doğru olmaz gibi gelmişti sonra da arkasını araştırmadım.

    Kararlıysan bu konuda ciddi araştırma yapman lazım.
  • TeNNiSeR kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu iyi hortlatmışsınız. Bizim de ufak bir kızımız var istanbulda yaşıyoruz bende arayış içindeyim epey bir firma ve model var. maalesef fiyatlar dolar üzerinde olduğu için uçmuş bende kararsız kaldım sizin araştırmalarınız nasıl sonuçlandı bir ürün alabildiniz mi? tavsiyeleriniz var mı?
  • gene bi hort
  • Nedir ne degildir. 2 katli kucuk okulumuz icin ups bakiyorum. Malum kar, elektirik kesintisi, kombi ve verilmeyen kar tatili...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de katılıyorum konuya ups kısmına da yazdım fakat merak ediyorum ürün alan var mıdır ?
  • 600 VA lik ups lerin fiyatları gayet uygun ama kombi yi destekleyecek teknik özelliklere sahip olur mu onu bilmiyorum.
  • özellikle çocuklu ailelerde çok sıkıntı yaratıyor elektrik kesintileri kombi çalışmayınca ev soğuyor kombi upslerinde fiyatlar biraz yüksek... kapasitesi yüksek olanlarda fiyatlar çok uçuk... acaba orta halli bir ups alıp bir kaç saat idare edecek şekilde bunu da çanta tipi bir jeneratöre bağlasak olur mu acaba... konuya hakim arkadaşlardan yardım bekliyorum...
  • Merhabalar dün evimde kullandığım kombi için 1KVA online ups aldım ancak şebekeyi kesip aküden beslemeye başlayınca kombi önce ateşliyor, çok kısa süre yanıyor daha sonra hata ısışıkları yanıyor kombi üzerinde. UPS servisi böyle bir hatanın olmaması gerektiğini söyledi. Kombinin gücü broşüründe max 106 watt. Bu konuda bilgisi olan varsa yardım lütfen.
  • Piyasada satılan line interactive 600, 650 VA upsler tam sünüs çıkışlı olmadıkları için genellikle kombiler için uygun değildirler.. sorun yaşayabilirsiniz. ayrıca çalışsa bile içlerinde genellikle 1 adet 7 ah akü vardır. ve 122 watt gücündeki bir kombiyi ancak 15-20 dk. çalıştırabilirsiniz.
    mutlaka ucuz bir şey arıyorsanız, line interactive ama tam sinüs çıkışlı bir UPS alabilirsiniz...
    genellikle bu tür küçük upslerin içerisinde 12V 7 Ah lik aküler olduğu için, aşağıdaki tabloya göre seçiminizi yapabilirsiniz..
    ( süreler akü marka, model, ve yeni yada eski olmasına göre değişiklik gösterir )


    Akü Sayısı 100 Watt 120 Watt 150 Watt 200 Watt
    1 x 7Ah 25-30 dk. 20-25 dk. 15-20 dk. 15-20 dk.
    2 x 7Ah 60-70 dk. 50-60 dk. 35-40 dk. 35-40 dk.
    3 x 7Ah 120 dk. 90 dk. 60-70 dk. 60-70 dk.
    4 x 7Ah 160 dk. 130 dk. 100 dk. 100 dk.
    6 x 7Ah 270 dk. 210 dk. 160 dk. 160 dk.
    6 x 9Ah 330 dk. 260 dk. 200 dk. 200 dk.




  • Bu konuya pek ragbet olmuyor heralde. Aslida cok ihtiyac duyulan bir mevzu, Arkadaşlar Kombi veya kalorifer kazan pompalarini calistiracak Guc kaynaklari var. Bu konuda tecrubesi, deneyimi olan varsa buraya yazabilirmi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önerisi olan yok mu?

  • Ben üç yıldır yalnızca Kombim için kullanıyorum. Kullanma amacım elektrik kesintisinde enerji gelene kadar cihazın çalışması için değil; Kombi Bilgi işlem kartını koruma amaçlı taktım. Kombim, Bosch Condence 2300iw sanırım 120-130 watt gücü var. UPS cihazım, FPS 600 VA Çıkış Dalga Formu Simüle Sinüs Dalgası Destekli oldukça ufak ve tek Akülü olduğundan yükte akünün durumuna göre yükte besleme süresi 10 ile 20 dak arasıdır. Fakat ben Sebeke kesintisinde kombi durmaksızın çalışmaya devam ederken önce Kombiyi kapatıp daha sonra UPS cihazını off yapıyorum. Şebeke geldiğinde UPS'i on yapıp sonra kombiyi on yapıyorum. Eğer amacınız Şebeke gelene kadar beslemek ise, 1000VA lik iki Akülü yada üç Akülü UPS almanız lazım.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.